koco Elküldve Február27, 2012 Elküldve Február27, 2012 Az UHP4-et lehet frissíteni, ahogyan uhuhu is írta, Tech2-vel. Az interneten van kompatibilitási táblázat, meg valamelyik német fórumon találtam egy topikot, ahol a tapasztalatokat írják le címszavakban (telefon típusa, kapcsolódás, telefonkönyv, híváslista átvétel). A rádiót lehet lemezzel frissíteni, az utolsó kiadás 2007/10/10-i. Ezt csak a navi részbe kell betenni, és elvégzi magától a rádió. Ha nincs AUX menüpont, akkor nincs is a rádióban. A rádiót szétszedve be lehet építeni a hiányzó smd alkatrészeket, én egyet már csináltam, de nem kívánom senkinek (beforrasztandó alkatrészek mérete: 0,5 × 0,8 mm). Illetve - szintén csak AUX-os rádióhoz - lehet még Dension-t beszerelni. Ez drága, de jó. A GW300-nak van jack és iPod/iPhone bemenete.
Zsolti25 Elküldve Február29, 2012 Elküldve Február29, 2012 Tud valaki segíteni, hogy mekkora átmérőjű lyuk van az első ajtókban a hangszórónál ? Nagyobb basszusnál ugyanis az egyik berezonál. Valószínű csere :(
FBalazs Elküldve Március7, 2012 Szerző Elküldve Március7, 2012 Furatok helye nem az ideális. Spec. kiemelő kerettel tudsz 175mm átmérőjű hangszórót berakni, vagy autóspecifikusat kell nézni. pl: http://www.pioneer.eu/eur/products/25/131/201/TS-Q172C/index.html
Jómagam Elküldve Március8, 2012 Elküldve Március8, 2012 Furatok helye nem az ideális. Spec. kiemelő kerettel tudsz 175mm átmérőjű hangszórót berakni, vagy autóspecifikusat kell nézni. pl: http://www.pioneer.e...172C/index.html Szia ! Ez jobb mint ami benne van ? Szívesen lecserélném a gyárit, ha ez jobb.
harmlevi Elküldve Március8, 2012 Elküldve Március8, 2012 Szia ! Ez jobb mint ami benne van ? Szívesen lecserélném a gyárit, ha ez jobb. Érezhetően jobb!!!! Teltebb lesz a mély, pontosabb a magas, nekem ilyen van benne 2 éve+ dynamat szerű anyaggal kibéleltem az ajtókat, így nem hiányzik a mélyláda sem... Ami még jó: Audio System mx 165 plus komponens szett kicsit olcsóbb de kell hozzá keret!:)
FBalazs Elküldve Március12, 2012 Szerző Elküldve Március12, 2012 Ez is autó specifikus szett... Semmi extra nem kell hozzá ;-)
pocok211 Elküldve Április4, 2012 Elküldve Április4, 2012 Sziasztok Opelos Testvérek. 1 olyan kérdéssel fordulnék Hozzátok, hogy van egy Astra GTC-m és szeretnék bele hifit rakni, és hogy holtudnám a legkönnyebben a motortérbe bevinni a kábelt az akksihoz? Ja még egy dolog. Vettem 1 fejegység beépítő keretet és azt szeretném még kérdezni, hogy nemlesz nagyon para berakni? (fullosan amatőr vagyok ilyen téren) Válaszotokat előre is köszönöm!
hg001 Elküldve Április4, 2012 Elküldve Április4, 2012 Sziasztok! Tegnap este sikerült minőségi javulást elérnem a gyári hifi hangzásában: beszereltem a 7. hangszórót. :) Ha valakit érdekel, íme a lépések: 1. Rádió típusa CD30 MP3 rádiótól felfelé (CD30MP3, CDC40 Opera, CD50 Phone, CD70 Navi, DVD90 Navi) a gyári fejegységek külön kimenettel rendelkeznek a 7. hangszóróhoz. Mivel nekem utólag beszerelt CD70 Navi van, ez adott volt. 2. Vezetékelés Kiszedtem a fejegységet, és megnéztem a Quadlock csatimat (a fejegység hátoldalára kapcsolódó nagy szögletes csatlakozó). A kapcsolási rajz (koco: köszi! :)) szerint a 14-es és 16-os lábra van kötve a középső hangszóró + és - vezetéke. Szerencsére ez nekem gyárilag be volt kötve (pedig eredetileg CD30 fejegységgel lett véve az autó). Egy sárga-fehér és egy fehér-barna 0,5-ös vezetékről van szó. 3. Hangszóró beszerzése Ez nekem - nyilván - nem volt bent gyárilag, így megrendeltem a helyi Opel márkakereskedésben. Alkatrészszáma: 13294151 E-mailben elküldtem az alkatrészszámot, 2 nap múlva jelezték, hogy átvehető. Kb. 5000 Ft volt. 4. Beépítés A kesztyűtartót kiszedtem, és "nőgyógyászi" mozdulattal be- és felnyúltam a pollenszűrő mögötti kis résbe. Némi keresgélés után ott volt a középső hangszóró vezetékpárja a megfelelő csatlakozóval, egy műanyag elemhez ragasztva. A vezeték kiszabadítása után ott helyben ráraktam a hangszórót próba céljából, jó volt. Ezután egy mozdulattal kiszedtem a műszerfal tetején, a szélvédő tövében lévő takarórácsot (általában jön vele együtt a középső szellőzőrács-darab is). Manuális klímás az autóm, így a hőérzékelő vezetéke nem volt gond, de más fórumban láttam, hogy aut. klímásoknál is van elég szabad vezeték a kiemeléshez. A hangszóró-vezetékpárnak a szélvédő felé eső, nagyon szűk kis résben kell feljönnie a hangszórófészekbe, ezért letoltam a résen egy vastag (2 mm-es) drótot, aminek a letolt végére két-három ujjal ügyeskedve ráerősítettem a középső hangszóró vezetékpárját, majd óvatosan felhúztam a drótot, és jött vele a vezetékpár is. Ez volt a legmacerásabb rész, kb. 5-szöri próbálkozásra sikerült. :) Ezután már csak rá kellett dugni a hangszóró vezetékének csatiját a behúzott vezetékpár csatlakozójára, majd a hangszórókeret két furatát ráilleszteni a fészek két furatára, és egy-egy lemezcsavarral rögzíteni a hangszórót. A szűk hely miatt pici csavarhúzó, vagy torx fejű imbuszkulcs használata javasolt, különösen a szélvédő felé eső csavarnál. Bocs, ha túl szájbarágós volt, de valakinek hátha hasznos lesz. Nálam érezhető javulást hozott a hangzásban, amikor rácsatlakoztattam a hangszórót, azonnal érezhető volt a különbség. Ha kérdés lenne, igyekszem segíteni. Szép napot! HG 1
hg001 Elküldve Április4, 2012 Elküldve Április4, 2012 Mennyiért vállalsz ilyen szerelést? :D :D Hát, ha elhozod ide (Miskolcra) az autót és a hangszórót, egy sörért berakom : ).
janoo84 Elküldve Április4, 2012 Elküldve Április4, 2012 Hát, ha elhozod ide (Miskolcra) az autót és a hangszórót, egy sörért berakom : ). Szia! Ha csinálsz valakinek egy hasonló akció sorozatot, akkor azt tudnád fényképpel dokumentálni? Biztos nagy sikert érnél el vele! Amúgy köszi a leírást, értékes!
harmlevi Elküldve Április4, 2012 Elküldve Április4, 2012 Hát, ha elhozod ide (Miskolcra) az autót és a hangszórót, egy sörért berakom : ). Na, azt hittem, hogy csak én vagyok ekkora őrült, hogy beszereltem ezt a hetedik hangszórót, de ezek szerint nem:D! Örülök hogy sikerült és szerencsés vagy, hogy be volt kábelezve, nekem sajnos külön kellett behúzni a kábelt,, plusz a csatlakozóba sarut rakni, a hangszóróra meg ráforrasztottam a kábelt, más megoldás nem volt... A hangszóró én úgy emlékszem majdnem 8ezer forint volt... Számomra viszont nem ennyire egyértelmű a javulás bár lehet (egy kis 40w 8ohm-os hangszóróról beszélünk), hogy azért mert előtte az első szettet Pioneer Ts-q172c -re cseréltem, ami viszont nagyon érezhető, plusz kapott az ajtó egy kis dynamatot (alu-butyl lap):)... Talán a középtartomány erősödött, meg kicsit 'teresebb' lett az egész...!:)
hg001 Elküldve Április4, 2012 Elküldve Április4, 2012 Na, azt hittem, hogy csak én vagyok ekkora őrült, hogy beszereltem ezt a hetedik hangszórót, de ezek szerint nem:D! Örülök hogy sikerült és szerencsés vagy, hogy be volt kábelezve, nekem sajnos külön kellett behúzni a kábelt,, plusz a csatlakozóba sarut rakni, a hangszóróra meg ráforrasztottam a kábelt, más megoldás nem volt... A hangszóró én úgy emlékszem majdnem 8ezer forint volt... Számomra viszont nem ennyire egyértelmű a javulás bár lehet (egy kis 40w 8ohm-os hangszóróról beszélünk), hogy azért mert előtte az első szettet Pioneer Ts-q172c -re cseréltem, ami viszont nagyon érezhető, plusz kapott az ajtó egy kis dynamatot (alu-butyl lap) :)... Talán a középtartomány erősödött, meg kicsit 'teresebb' lett az egész...! :) Én is elsősorban a jobb térhangzásra gondoltam. Nekem gyári szett van mindegyik ajtóban. Ami viszont tényleg minőségi ugrást hozott, az a CD30 MP3 -> CD70 Navi váltás volt. Nem tartom magam vájtfülűnek, de sokkal teltebb lett a mély, tisztább a magas, pedig hat gombos (elvileg jobb hangzású, Blaupunkt) CD30 MP3-ról léptem CD70 Navi-ra (Siemens VDO). Persze nyilván nem fetisizálom túl a dolgot, valószínűleg egy komolyabb Pio fejegység és a Tiédhez hasonló szett odaveri a gyári rendszert. Egyébként a CDC40 Operához gyárilag jobb minőségű hangszórók járnak, más impedanciával. Ha valakit érdekel, ezekhez is van gyári számom, de ennyire már nem vagyok geek, hogy még ezeket is cseréljem... :)
harmlevi Elküldve Április4, 2012 Elküldve Április4, 2012 Én is elsősorban a jobb térhangzásra gondoltam. Nekem gyári szett van mindegyik ajtóban. Ami viszont tényleg minőségi ugrást hozott, az a CD30 MP3 -> CD70 Navi váltás volt. Nem tartom magam vájtfülűnek, de sokkal teltebb lett a mély, tisztább a magas, pedig hat gombos (elvileg jobb hangzású, Blaupunkt) CD30 MP3-ról léptem CD70 Navi-ra (Siemens VDO). Persze nyilván nem fetisizálom túl a dolgot, valószínűleg egy komolyabb Pio fejegység és a Tiédhez hasonló szett odaveri a gyári rendszert. Egyébként a CDC40 Operához gyárilag jobb minőségű hangszórók járnak, más impedanciával. Ha valakit érdekel, ezekhez is van gyári számom, de ennyire már nem vagyok geek, hogy még ezeket is cseréljem... :) Ez a Cd70 dolog érdekes, azt hittem "tökugyanaz" a navit leszámítva:)! De ami most van nekem így, azzal már elégedett vagyok:)!
pocok211 Elküldve Április5, 2012 Elküldve Április5, 2012 Segítsetek legyetek szivesek! Elég fontos lenne !!
FBalazs Elküldve Április6, 2012 Szerző Elküldve Április6, 2012 Sziasztok Opelos Testvérek. 1 olyan kérdéssel fordulnék Hozzátok, hogy van egy Astra GTC-m és szeretnék bele hifit rakni, és hogy holtudnám a legkönnyebben a motortérbe bevinni a kábelt az akksihoz? Tűzfalat kell fúrni... Ja még egy dolog. Vettem 1 fejegység beépítő keretet és azt szeretném még kérdezni, hogy nemlesz nagyon para berakni? (fullosan amatőr vagyok ilyen téren) Válaszotokat előre is köszönöm! Miért lenne para? A gyári beépítő keret "kitek" fényezettek, teljesen kulcsra készek. Tartalmaznak minden szükséges kábelt, ami már ISO kompatibilis. A keret egyszerűen bepattintható, nincs semmi extra... talán egy csavarral rögzíthető távtartót tartalmaz, de ennek a beszereléséhez nem kell különösebb szaktudás. Ha valami kínait vettél, akkor érdekesebb lesz a helyzet... :) Bye
pocok211 Elküldve Április6, 2012 Elküldve Április6, 2012 öööö nekem csak keret volt meg 1 kis tároló semmi műás egyéb
donwusz Elküldve Május19, 2012 Elküldve Május19, 2012 Sziasztok,tudna nekem valaki segíteni,hogy a hátsó hangszórót akarok cserélni,de nem tudom levenni az ajtó kárpitot.Nem elektromos az ablak és a tekerőt nem tudom kiszedni,hogy lehet?Már csak az tartja helyén a kárpitot. :)Köszönöm,előre is!
endorf Elküldve Május20, 2012 Elküldve Május20, 2012 A tekerő tövén van egy rugós bilincs(vagy ilyesmi)és egy kisfejű csavarhúzóval vagy hegyes szerszámal a tengelyről le tudod húzni és kész.
janoo84 Elküldve Május22, 2012 Elküldve Május22, 2012 Sziasztok! Keresek rádió beépítő keretet ilyen arany beütéses színben, de nem találok sehol. Aki tudja a gyári megnevezését ennek a színkombinációnak azt megköszönném, nagy segítség lenne! Jani
hg001 Elküldve Május22, 2012 Elküldve Május22, 2012 Sziasztok! Keresek rádió beépítő keretet ilyen arany beütéses színben, de nem találok sehol. Aki tudja a gyári megnevezését ennek a színkombinációnak azt megköszönném, nagy segítség lenne! Jani Azt hiszem, ezt a belső színt Champagne-nak hívják az Opelnél, és szerintem Neked erre van szükséged: http://viewitem.eim.ebay.hu/Vauxhall-Astra-H-ZafiraCorsa06-Fascia--CHAMPAGNE/300461935740/item
janoo84 Elküldve Május22, 2012 Elküldve Május22, 2012 Sziasztok! Lehet buta kérdés, de a következő linken található rádiókeret az jó H astrába? http://www.grando.hu/radiokeret-opel-corsa-d-pezsgo-szinu-1488179025
janoo84 Elküldve Május25, 2012 Elküldve Május25, 2012 Sziasztok! Lehet buta kérdés, de a következő linken található rádiókeret az jó H astrába? http://www.grando.hu...zinu-1488179025 Sziasztok! Előbbi hozzászólásomra valaki legyenszíves megerősíteni, mert ha jó, akkor megrendelem!
Gaben75 Elküldve Május26, 2012 Elküldve Május26, 2012 Szerintem H astrához valót vegyél bele az biztos hogy jó. Sziasztok! Előbbi hozzászólásomra valaki legyenszíves megerősíteni, mert ha jó, akkor megrendelem!
janoo84 Elküldve Május26, 2012 Elküldve Május26, 2012 Szerintem H astrához valót vegyél bele az biztos hogy jó. oké, értem, csap pezsgőszínben nem találok H astrába valót! Ezért kértem segítséget!
Recommended Posts