Hic Elküldve Augusztus27, 2007 Elküldve Augusztus27, 2007 Az általad hackelt fejjel két baj van: - kicsi a jelszint a notebookhoz képest = rosszabb a dinamika, a jel/zaj arány, stb. - a 100nF túl magasan vág, ha kiszámolod, kb. olyan 100-200 Hz közé esik az f0, persze hogy nincsenek jó mélyek... én (Ford) gyári fejegységnél alapból 1u-val hoztam ki. Tisztességesebb megoldás lenne egy leválasztó erősítővel kihozni a jelet, akkor még a kimenő jelszintet is fel tudod hozni 4V körülre, mint a jobb fejeknél.
FPeter Elküldve Augusztus27, 2007 Elküldve Augusztus27, 2007 Az általad hackelt fejjel két baj van: - kicsi a jelszint a notebookhoz képest = rosszabb a dinamika, a jel/zaj arány, stb. - a 100nF túl magasan vág, ha kiszámolod, kb. olyan 100-200 Hz közé esik az f0, persze hogy nincsenek jó mélyek... én (Ford) gyári fejegységnél alapból 1u-val hoztam ki. Tisztességesebb megoldás lenne egy leválasztó erősítővel kihozni a jelet, akkor még a kimenő jelszintet is fel tudod hozni 4V körülre, mint a jobb fejeknél. a sorba kötött is vág? a magasnál párhuzamosan kötötték, azt hittem a sorba kötött az a forrást védi egy esetleges visszafelé jövő nagyobb tüskétől 1u az ideális méret? vagy ezt hogy lehet kiszámolni? vagy próbálgatni kell? elkó, fólia v tantál? kell ez egyáltalán akkor? arra gondoltam, hogy teszek egy jó minőségű előerősítőt a fejen belülre, és már a ~4V jel mehet hátra RCA-n... de a legtutibb megoldás akkor is a csere lesz :unsure:
Hic Elküldve Augusztus27, 2007 Elküldve Augusztus27, 2007 a sorba kötött is vág? a magasnál párhuzamosan kötötték, azt hittem a sorba kötött az a forrást védi egy esetleges visszafelé jövő nagyobb tüskétől 1u az ideális méret? vagy ezt hogy lehet kiszámolni? vagy próbálgatni kell? elkó, fólia v tantál? kell ez egyáltalán akkor? arra gondoltam, hogy teszek egy jó minőségű előerősítőt a fejen belülre, és már a ~4V jel mehet hátra RCA-n... de a legtutibb megoldás akkor is a csere lesz :unsure: A leválasztó kondi szerepe az, hogy a kimenet kizárólag AC jelet szolgáltasson. A forrás DC szintjére nem kíváncsi senki :wacko: (tehát nem "védelem") Sajnos viszont RC tagot alkot az erősítő bemenetének látszólagos ellenállásával - így a frekvenciamenetbe beleszól. Igazából próbálgatós, mert számolni csak kb. lehet, feltéve, hogy az erősítő bemenő ellenállása kb. 100kohm... :S Persze mivel a TDA bemenetéről csened el a jelet, ha már előbb meg van vágva a fejen belül (esetleg a gyári hangszórók kímélése céljából) akkor puff neki.
Lanti Elküldve Augusztus27, 2007 Elküldve Augusztus27, 2007 Le a kalappal Balázska gépe elött! :wacko: :unsure:
Hic Elküldve Augusztus27, 2007 Elküldve Augusztus27, 2007 Le a kalappal Balázska gépe elött! :wacko: :unsure: Fene egye meg, hogy sietnem kellett vissza - nem tudtam megnézni pénteken... :lol:
FPeter Elküldve Augusztus27, 2007 Elküldve Augusztus27, 2007 A leválasztó kondi szerepe az, hogy a kimenet kizárólag AC jelet szolgáltasson. A forrás DC szintjére nem kíváncsi senki :wacko: (tehát nem "védelem") Sajnos viszont RC tagot alkot az erősítő bemenetének látszólagos ellenállásával - így a frekvenciamenetbe beleszól. Igazából próbálgatós, mert számolni csak kb. lehet, feltéve, hogy az erősítő bemenő ellenállása kb. 100kohm... :S Persze mivel a TDA bemenetéről csened el a jelet, ha már előbb meg van vágva a fejen belül (esetleg a gyári hangszórók kímélése céljából) akkor puff neki. otthon majd nekiesek, hátha még lehet valamit javítani a hangján... ugyanilyen gagyi fejet nem akarok venni, a normális meg drága... :unsure:
FPeter Elküldve Augusztus27, 2007 Elküldve Augusztus27, 2007 lecseréltem a kondikat, 10uF-os elkókat találtam most 4 egyformát itthon, és nagyot javult velük a hang, tényleg sokat számított... de azért még mindig messze van az igazitól... egyébként az usb-s creative kártyának is alacsony a line-out jelszintje, de a rádió mixer vackai, dsp-je úgylátszik még külön rombolják a hangot...
akzo Elküldve Augusztus28, 2007 Elküldve Augusztus28, 2007 lecseréltem a kondikat, 10uF-os elkókat találtam most 4 egyformát itthon, és nagyot javult velük a hang, tényleg sokat számított... de azért még mindig messze van az igazitól... egyébként az usb-s creative kártyának is alacsony a line-out jelszintje, de a rádió mixer vackai, dsp-je úgylátszik még külön rombolják a hangot... Háát, az elkó az, amit nagyon nem ajánlanak a hangja szempontjából semmilyen passzív filterbe...szerintem egy fóliával jobban járnál,igaz,az meg nagyobb méretű... eddig azért nem írtam,mert én sem voltam errefelé...
Hic Elküldve Augusztus28, 2007 Elküldve Augusztus28, 2007 Háát, az elkó az, amit nagyon nem ajánlanak a hangja szempontjából semmilyen passzív filterbe...szerintem egy fóliával jobban járnál,igaz,az meg nagyobb méretű... eddig azért nem írtam,mert én sem voltam errefelé... Müxik az elko is, csak öregszik. A polaritást jelirányba illik kötni (+-tól - felé) Egyébként tényleg jobb a polisztirol (fólia) kondi, ha meg megaigényes akarsz lenni, bifiláris kondi, darabja 6-700 Ft. Az se a világ vége....
FPeter Elküldve Augusztus28, 2007 Elküldve Augusztus28, 2007 tudom hogy nem tökéletes, de ez volt otthon éppen... ha meg igényes akarok lenni, akkor kukába hajítom ezt a gyári vackot :unsure:
FBalazs Elküldve Augusztus28, 2007 Szerző Elküldve Augusztus28, 2007 Le a kalappal Balázska gépe elött! :wacko: :unsure: Köszönjük... rajta vagyunk a témán :lol:
Tom Elküldve Augusztus28, 2007 Elküldve Augusztus28, 2007 Köszönjük... rajta vagyunk a témán :unsure: Tényleg kellemes játék volt. :wacko:
FPeter Elküldve Szeptember1, 2007 Elküldve Szeptember1, 2007 ma megjött a médialejátszós usb rack, és nagyon faxa! a chipkészlete ESS Phoenix ES8381, támogatja a divx 3-4-5-ultra, xvid, wmv, mp3, aac, wav, wma formátumokat, képeket, etc... eddig semmit sem találtam, amit ne játszott volna le szépen. stabil, nem fagy, a képe szép éles VGA-val, de a composite is jó a maga szintjén. a hangja tiszta, nem kerreg, de azért egy rendes DA az SPDIF kimenetre nem árt... a méret a képen csalóka, valójában irtó kicsi, alig hosszabb mint maga a 2.5-es vinyó, épp csak a csatlakozósor jön a végére, és a vastagsága is ugyanannyi mint bármelyik kommersz usb-s rack-nek. a távirányítója azonos hosszúságú a rack-el, és teljesen kezelhető... idáig két hibáját találtam: - a felirat fix fehér betűs, nincsen árnyék, így egyes jeleneteknél olvashatatlanná válhat - node ez a kocsiban aligha gond - a hangerő alapból elég magas, minden bekapcsolásnál maximumról indul, és a 16 fokozatot kattogtatva kell végigzongorázni ha halkítani kell, és még ott sem igazán halk. viszont zenéhez meg a max se mindig elég hangos... filmlejátszásnál ez annyira nem probléma, ott tökéletesen be lehet lőni a hangot, az úgyis kb fix... a gyári fej hamarosan megy a kukába (illetve elrejtem a műszerfal alá, hogy megmaradjon a fedélzeti computer funkció, ha majd felprogramoztatom :unsure: ), a helyére valszeg egy Alpine CDA-9883R fog kerülni ehhez kell ugye egy beépítő fiók és már adott is a helye a rack-nek: az alsó lyukba barkácsolok neki egy dokkolót, hogy ne kelljen semmiféle kábelezéssel foglalkozni, csak a helyére dugom és indul magától a móka...
Dini Elküldve Szeptember1, 2007 Elküldve Szeptember1, 2007 ma megjött a médialejátszós usb rack, és nagyon faxa! a chipkészlete ESS Phoenix ES8381, támogatja a divx 3-4-5-ultra, xvid, wmv, mp3, aac, wav, wma formátumokat, képeket, etc... eddig semmit sem találtam, amit ne játszott volna le szépen. stabil, nem fagy, a képe szép éles VGA-val, de a composite is jó a maga szintjén. a hangja tiszta, nem kerreg, de azért egy rendes DA az SPDIF kimenetre nem árt... http://akibua.ilbello.com/MP3-MP4-DIVX-HDD..._HDD_Player.jpg a méret a képen csalóka, valójában irtó kicsi, alig hosszabb mint maga a 2.5-es vinyó, épp csak a csatlakozósor jön a végére, és a vastagsága is ugyanannyi mint bármelyik kommersz usb-s rack-nek. a távirányítója azonos hosszúságú a rack-el, és teljesen kezelhető... idáig két hibáját találtam: - a felirat fix fehér betűs, nincsen árnyék, így egyes jeleneteknél olvashatatlanná válhat - node ez a kocsiban aligha gond - a hangerő alapból elég magas, minden bekapcsolásnál maximumról indul, és a 16 fokozatot kattogtatva kell végigzongorázni ha halkítani kell, és még ott sem igazán halk. viszont zenéhez meg a max se mindig elég hangos... filmlejátszásnál ez annyira nem probléma, ott tökéletesen be lehet lőni a hangot, az úgyis kb fix... a gyári fej hamarosan megy a kukába (illetve elrejtem a műszerfal alá, hogy megmaradjon a fedélzeti computer funkció, ha majd felprogramoztatom :unsure: ), a helyére valszeg egy Alpine CDA-9883R fog kerülni http://www.suranyihifi.hu/images/upload/la...cda9883-f_d.jpg ehhez kell ugye egy beépítő fiók http://www.sal.hu/cikkccs/cikkkepek/07370.jpg és már adott is a helye a rack-nek: az alsó lyukba barkácsolok neki egy dokkolót, hogy ne kelljen semmiféle kábelezéssel foglalkozni, csak a helyére dugom és indul magától a móka... Jónak hangzik a projekt :wacko:
FBalazs Elküldve Szeptember5, 2007 Szerző Elküldve Szeptember5, 2007 "illetve elrejtem a műszerfal alá, hogy megmaradjon a fedélzeti computer funkció" Felesleges, ha van kormánytávod... Amire (inkább) kíváncsi leszek, hogy hova akarsz kijelzőt rakni? Ugye a gyári helyre pont passzol egy 16:9 képarányú 6.5-7" színes kijelző, viszont OEM kijelző esetén nem lesz klíma és BC kijelzés... Gyári kijelzőn meg VGA bemenet biztosan nincs, és az RGB bemenet is kérdéses. Még 1 jótanács: a beépítőkerethez kell rendelned ISO csati átalakítót is... Biztonság kedvéért nézd meg, hogy a SAL csomagja tartalmazza-e...
FPeter Elküldve Szeptember5, 2007 Elküldve Szeptember5, 2007 "illetve elrejtem a műszerfal alá, hogy megmaradjon a fedélzeti computer funkció" Felesleges, ha van kormánytávod... Amire (inkább) kíváncsi leszek, hogy hova akarsz kijelzőt rakni? Ugye a gyári helyre pont passzol egy 16:9 képarányú 6.5-7" színes kijelző, viszont OEM kijelző esetén nem lesz klíma és BC kijelzés... Gyári kijelzőn meg VGA bemenet biztosan nincs, és az RGB bemenet is kérdéses. Még 1 jótanács: a beépítőkerethez kell rendelned ISO csati átalakítót is... Biztonság kedvéért nézd meg, hogy a SAL csomagja tartalmazza-e... nekem azt mondták az opel szervízben, hogy 2 mód van: vagy a jobb bajuszkapcsolón vannak a BC gombjai, vagy a rádión... nálam sajna a bajuszon nincsen, marad a rádió... a kijelző nem lesz egyszerű... némi átalakítás, palást készítés kell hozzá, de ha meglesz jó lesz... :unsure: ennek van rendes VGA RGB bemenete... a gyári egérmonitort meg áttelepítem valahová máshová... az ISO csati se gond, mert van vágott kábelem, és úgyis csak a tápot kell rajta keresztül megkapnia a rádiónak, a többi mind független RCA-kon közlekedik...
FBalazs Elküldve Szeptember10, 2007 Szerző Elküldve Szeptember10, 2007 nekem azt mondták az opel szervízben, hogy 2 mód van: vagy a jobb bajuszkapcsolón vannak a BC gombjai, vagy a rádión... nálam sajna a bajuszon nincsen, marad a rádió... Hát igen... ők pl. AstraH-t még nem láttak belülről :unsure: Bal bajuszkapcs: Refi, Tempomat, index Jobb bajuszkapcs: Első-hátsó ablaktörlő és mosó... viszont: kormánytáv bal oldal: görgő - BC Ez működik a rádióval és rádió nélkül is. :lol: (bár nekem van a kocsiban egy kormánytáv adapter, de nem tudom, ez feltétlenül szükséges-e) Egyébként jó volt az elgondolásuk, a korábbi szériáknál így működtek a dolgok :wacko:
FBalazs Elküldve Szeptember10, 2007 Szerző Elküldve Szeptember10, 2007 Jah, gyári kijelző áthelyezésével lehet, hogy lesznek problémáid :unsure: Nem néztem még, hogy milyen kábel megy hozzá. A Can-Bus miatt viszont meggondolnám melyik kábelt hogyan piszkálom, ha nem akarok hibakódot :wacko:
Dini Elküldve Szeptember10, 2007 Elküldve Szeptember10, 2007 az a lényeg hogy elvágod a kábel a pirost a piroshoz a fehért a fehérhez célszerű akkor hozzá állni ha azember nem színvak és színtévesztő :unsure: Tudom nem ide vág de CAN BUS ról egy kérdés! PAGER szeretnék a kocsiba! Ez hogy fér össze a A CAN BUS sszal. Magicat m9000
akzo Elküldve Szeptember11, 2007 Elküldve Szeptember11, 2007 az a lényeg hogy elvágod a kábel a pirost a piroshoz a fehért a fehérhez célszerű akkor hozzá állni ha azember nem színvak és színtévesztő :unsure: Tudom nem ide vág de CAN BUS ról egy kérdés! PAGER szeretnék a kocsiba! Ez hogy fér össze a A CAN BUS sszal. Magicat m9000 Jó kérdés,hogy hogyan fér össze... mindenesetre van Magicarból újabb is, (nem tudom,mennyivel drágább): http://www.magicar.n1.hu/keret.cgi?/presentation5.html amúgy érdemes megnézegetni az index autólopás fórumát... http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9004268 én legalábbis itt kérdezgettem sokat,van sok szakember is, elég okosakat mondanak:)
FPeter Elküldve Szeptember11, 2007 Elküldve Szeptember11, 2007 az első surányihifis találkozón meséltek egy rémtörténetet canbus-os kocsikról: 607-es peugeot, utólag beleraktak vmi riasztót, gyujtás ráadásnál az egész kormányoszlop modul leégett ahogy volt... szóval csak valóban hozzáértőhöz vidd!
Dini Elküldve Szeptember11, 2007 Elküldve Szeptember11, 2007 az első surányihifis találkozón meséltek egy rémtörténetet canbus-os kocsikról: 607-es peugeot, utólag beleraktak vmi riasztót, gyujtás ráadásnál az egész kormányoszlop modul leégett ahogy volt... szóval csak valóban hozzáértőhöz vidd! Na az finom! És i a hozzá értő! van opeles szervizes kecskeméti klubos srác aki autoelektronikával foglakozik rá merném bízni de ha meg ő se rakott be ilyet akkor nem tudom hogy sikerülne
Dini Elküldve Szeptember11, 2007 Elküldve Szeptember11, 2007 Na telefonáltam felhivtam a magicar viszonteladóját magyarországon! elkeserítő! A lényeges funciókat sajnos nem lehet bekötnitehát nem fogja autómatikusan zárni az ajtókat ablakotfelhuzni motortinditani stb magyaranszolva lesz egy riasztóm ami riaszt és figyelmeztet :unsure: Éljen a CAN BUS
FPeter Elküldve Szeptember11, 2007 Elküldve Szeptember11, 2007 Na telefonáltam felhivtam a magicar viszonteladóját magyarországon! elkeserítő! A lényeges funciókat sajnos nem lehet bekötnitehát nem fogja autómatikusan zárni az ajtókat ablakotfelhuzni motortinditani stb magyaranszolva lesz egy riasztóm ami riaszt és figyelmeztet :unsure: Éljen a CAN BUS ha meg gyárit rakatsz bele azzal kitörölheted, fél perc alatt elviszik a kocsidat... :wacko:
akzo Elküldve Szeptember11, 2007 Elküldve Szeptember11, 2007 Na telefonáltam felhivtam a magicar viszonteladóját magyarországon! elkeserítő! A lényeges funciókat sajnos nem lehet bekötnitehát nem fogja autómatikusan zárni az ajtókat ablakotfelhuzni motortinditani stb magyaranszolva lesz egy riasztóm ami riaszt és figyelmeztet :unsure: Éljen a CAN BUS Itt van ez: http://www.blue16.hu/hun/index.htm előnye,h emelésérzékelős és van Astra H Can Bus illesztő hozzá...no meg az,hogy nem ugrókódos,aminek a kódját lazán ellopják, hanem kódcserés és 3 centiről kell semlegesíteni, kvázi a kódlopás kizárva viszont ha riasztót veszel, vegyél motortérzárat is mindenképpen (ha lehet,ne a riasztó vezérelje),amit ha szereltetsz ragaszkodj hozzá,hogy lemezeljék!!! (H Astránál kell)...elvileg hozzá tudsz tenni bármilyen riasztóhoz pagert... drágább,de ez van...
Recommended Posts