Dini Elküldve Augusztus8, 2007 Elküldve Augusztus8, 2007 Dini: Első menetben én akkor inkább a Pyle-t használnám. Ha meghajtja a szubodat nem is kell a monoblokk. Vagy hangnyomásra hajtasz? Persze hogy rá lehet kötni magasat az erőstőre. Ezek általában mind 4 ohm körüli impedanciával birnak a müködési tartományukon belül. A terhelhetőség persze lényeges, de ha egy szett pl. 120W RMS-t elbir, akkor a magas is. Jobb cuccoknál a tweetert külön is specifikálják. Piezo is lehet, a terhelő impedanciának csak a minimuma kritikus, nagyobb lehet, max. nem adja le a kivánt teljesitményt. Sajnos a Pylet ugy hoztam egy haveromnak nem tudom milyen szöveggel probáljam meg lebeszélni róla! Inkabb lehet kicsit kivárok az aktív rendszerrel bekabelozok mindent! aztán ha lesz meg 20-25 ezrem akkor monoblock és utánna lesz aktiv a rendszer :)
FBalazs Elküldve Augusztus9, 2007 Szerző Elküldve Augusztus9, 2007 ha jól értem, akkor a következőt szeretnéd kihozni: mély: LPF, mondjuk 80Hz mélyközép: LPF és HPF-el együtt beszorítani ~80-3000Hz közé magas: HPF-el 3000Hz fölött tartani gondolom a sub az az első RCA pártól kapja a hangot. a következőképpen kötném be gányolásmentesen: első RCA párra jön az aktív váltótól LPF 3KHz hang. erről a mélyközép HPF-el 80Hz fölött tartható, a sub pedig LPF-el 80Hz alatt. a második RCA párra pedig mehet az aktív váltótól a jel HPF 3KHz-en, és filter OFF... így mindenki azt kapja ami kell neki! az értékek persze csak közelítő tippek, a rendszerhez kell belőni pontosan. meg persze először azt kell kideríteni, hogy a sub vonal melyik RCA pártól kapja a jelet (az legyen közös a mélyközéppel)... más: szabad egy magas hangszórót közvetlenül erősítőre kötni? mennyi annak az ellenállása? nem fog leégni az erősítő? közepet 160Hz körül vágnod kell, vagy valami atombiztos szigetelést illik tolni az ajtóba. Persze a 2 nem zárja ki egymást. Itt ugye kérdéses lesz a mély frekvenciagörbéje, meg, hogy milyen ládában lesz... kérdés, azt meddig fogod tudni felhúzni :) gányolásmentes bekötést nem értem... mi jön ki a fejből? mit kell adni a hangváltónak? ha jól értem váltóra adsz egy 3KHz alatti jelet, amit még szétszedsz 80Hz-nél, és egy 3KHz feletti jelet... ennek niiincs értelme :) Amúgy a magas hangszórót 150-200W-al küldöm oldalanként erősítőről... ezt még nem sikerült lefüstölni :omg: Viszont a csipogóimnak valami érdekes impedanciája van. Nem a szokásos 2-4-8 Ohm B)
FBalazs Elküldve Augusztus9, 2007 Szerző Elküldve Augusztus9, 2007 De a szubot szerintem is lehet, hogy jobb, ha a fejről hajtod közvetlenül, mert ott menet közben állítgathatod a hangerejét, stb. That's right... Occsó fejeken általában egy RCA kimenet van, amit többnyire "SUB" kimenetnek becéznek. Ilyenből ne építsünk komoly 3 utas rendszert. Picit drágábban lehet kapni olyat, amin van 3pár RCA. Itt 2 csoport létezik, az egyiken Front-Rear-SUB paraméterek vannak, a másikon High-Mid-SUB... a különbség egyértelmű. Az elsőhöz még kell vmi hangváltó, mivel a Fr/Rr csatornákra full tartományt ad ki. A második esetben a fej már tartalmazza az aktív váltót. Viszont amennyivel többe kerül ez a típus annyival olcsóbban biztosan nem kapsz/építesz aktav váltót. A jelenlegi projekt amúgy Pioneer DEH-P88RS modding... gyárilag sincs vele gáz, de a kimeneteken lehet még javítani picit... Tudom, DEX sorozatban kellene gondolkodni (a jelenlegi rendszer mellé) viszont erre nem lesz zsé az elkövetkező 5 évben :) (ezen pl. csak erősítetlen kimenetek vannak... vajon miért?)
Hic Elküldve Augusztus9, 2007 Elküldve Augusztus9, 2007 közepet 160Hz körül vágnod kell, vagy valami atombiztos szigetelést illik tolni az ajtóba. Persze a 2 nem zárja ki egymást. Itt ugye kérdéses lesz a mély frekvenciagörbéje, meg, hogy milyen ládában lesz... kérdés, azt meddig fogod tudni felhúzni :) gányolásmentes bekötést nem értem... mi jön ki a fejből? mit kell adni a hangváltónak? ha jól értem váltóra adsz egy 3KHz alatti jelet, amit még szétszedsz 80Hz-nél, és egy 3KHz feletti jelet... ennek niiincs értelme :) Amúgy a magas hangszórót 150-200W-al küldöm oldalanként erősítőről... ezt még nem sikerült lefüstölni :omg: Viszont a csipogóimnak valami érdekes impedanciája van. Nem a szokásos 2-4-8 Ohm B) A terv az, hogy szélessáv megy az aktiv váltóra...legalábbis szerintem. A mélyközepet is jó lenne 80 köré levinni, különben hátulról fog szólni.... Én pl. 50Hz-nél vágom a szubot. Igaz, most feljebb toltam 80-ig, mert nincs benn a két kick.
Dini Elküldve Augusztus9, 2007 Elküldve Augusztus9, 2007 NA nekem a fejemnek megvan a front real és sub kimenete! és most mar oda jutottam hogy hogy PYLE erősítőt fogom hasznalni! :) tehát aktiv hanváltóval megdolgozuk a majd a tartományokat! Ugyis majd szeretném kérni asegítségeteket amikor már a rendszer benn lesz hogy lőjük már be a frekiket mert ehez én annyira nem értek mint it B)
FBalazs Elküldve Augusztus10, 2007 Szerző Elküldve Augusztus10, 2007 Ott a front kimenet, tolsz rá egy hangváltót, arról mehet a magas és a közép... SUB kimenetre meg direktbe kell kötni a mélynyomót... Rear kimenetre lehet(ne) tolni még egy hátsó szettet, amit én nem tennék, vagy a későbbiekben egy kicket... szerintem...
Hic Elküldve Augusztus10, 2007 Elküldve Augusztus10, 2007 Ott a front kimenet, tolsz rá egy hangváltót, arról mehet a magas és a közép... SUB kimenetre meg direktbe kell kötni a mélynyomót... Rear kimenetre lehet(ne) tolni még egy hátsó szettet, amit én nem tennék, vagy a későbbiekben egy kicket... szerintem... Uff. Jól beszélt fehér testvérem.
Dini Elküldve Augusztus10, 2007 Elküldve Augusztus10, 2007 Ott a front kimenet, tolsz rá egy hangváltót, arról mehet a magas és a közép... SUB kimenetre meg direktbe kell kötni a mélynyomót... Rear kimenetre lehet(ne) tolni még egy hátsó szettet, amit én nem tennék, vagy a későbbiekben egy kicket... szerintem... Igy van az én tervem is a kick mer varat magára de nem kizárt hogy egyszer lesz majd ki kell okoskodni valami kevésbé alakitos megoldást mert az ajtókárpitot nem igazan akrom bántani! Vagy kell 2 ajtó kárpit :)
Hic Elküldve Augusztus10, 2007 Elküldve Augusztus10, 2007 Apropó kick... Dini, említetted, hogy asztalos dolgokban otthon vagy: szeretnék a G-Astrámba az ajtókba egy-egy doorboard-ot, ami a jelenlegi mélyközép mellett a kick hangszórót is tartalmazná. (Az ajtó ehhez szükséges további átépítését és 20kg-al való nehezítését megoldom... :) ) Ötletem van, nagyon szépen, gyári minőségben meg lehetne csinálni, csak ez már meghaladja az én egyszerű kör- és dekopírfűrésszel szocializált asztalos tudásomat..... Ha jössz Blitzre, (és én is kijutok) válthatnánk pár szót ezügyben....
akzo Elküldve Augusztus10, 2007 Elküldve Augusztus10, 2007 közepet 160Hz körül vágnod kell, vagy valami atombiztos szigetelést illik tolni az ajtóba. Persze a 2 nem zárja ki egymást. Itt ugye kérdéses lesz a mély frekvenciagörbéje, meg, hogy milyen ládában lesz... kérdés, azt meddig fogod tudni felhúzni :) gányolásmentes bekötést nem értem... mi jön ki a fejből? mit kell adni a hangváltónak? ha jól értem váltóra adsz egy 3KHz alatti jelet, amit még szétszedsz 80Hz-nél, és egy 3KHz feletti jelet... ennek niiincs értelme :) Amúgy a magas hangszórót 150-200W-al küldöm oldalanként erősítőről... ezt még nem sikerült lefüstölni :omg: Viszont a csipogóimnak valami érdekes impedanciája van. Nem a szokásos 2-4-8 Ohm B) Érdekes impedanciája? Mekkora frekvenciával,mivel mérted? Mert ugye nagyon nem mindegy,hogy milyen frekvencián méred az impedanciát...minimum a keresztezésin kellene, ott lesz a legalacsonyabb valszleg... persze csak és kizárólag a csipogót kell mérni, keresztváltó satöbbi nélkül:)
FBalazs Elküldve Augusztus10, 2007 Szerző Elküldve Augusztus10, 2007 Nem elérhető már a modell :) - specifikációt sem találom. persze, minden extra sallang nélkül nézegettük csak a csipogót...
Hic Elküldve Augusztus10, 2007 Elküldve Augusztus10, 2007 DC-ben lehet akármi - gyakran 20-30 ohm közt van egy magassugárzó. Vékony a pille drótja. A rezonanciafrekin sem esik 4 ohm alá. (mint pl. némelyik woofer) Csúnyán elfüstölne különben. (mint pl. némelyik woofer)
FBalazs Elküldve Augusztus10, 2007 Szerző Elküldve Augusztus10, 2007 nemtom miről beszélsz :) Egyébként mi lenne, ha az SPL nyomónál elfelejteném a zárt ládát? Az lehetett probléma, hogy a zárt ládában nagy a nyomás? -> éghet le ilyentől a hangszóró?
Hic Elküldve Augusztus11, 2007 Elküldve Augusztus11, 2007 nemtom miről beszélsz :) Egyébként mi lenne, ha az SPL nyomónál elfelejteném a zárt ládát? Az lehetett probléma, hogy a zárt ládában nagy a nyomás? -> éghet le ilyentől a hangszóró? ELVILEG lehet - bár inkább az erősítő szokott megfeküdni, mint nálad is először. Az a baj, hogy a hangszóró impedanciája nem 4 ohm, (vagy 2, vagy 1) szinte sosem, hanem folyamatosan változik a frekvencia függvényében, és beleszólnak a pille és a membrán mechanikai tulajdonságai is. A rezonanciafrekin van a minimuma. Ez simán lehet egy 4-ohmos woofernék 2-3 ohm. Arányosan kisebb a többinél is. Zárt ládában a végkitéréshez nagyon nagy energia kell, gondolj arra, milyen nehéz egy zárt ládánál a membránt benyomni, és milyen "laza" reflexnél.... nyilván épp ezért jóval nagyobb pilleáram kell ugyanahhoz a kitéréshez. De ez először is az erősítőnek rossz, nem a hangszórónak. Ezért durranhastott el anno a Pio nálad. Viszont ha az erősítő "minden határon túl" képes teljesíteni, akkor az már a pillére veszélyes - elfüstölhet, mert az is csak egy darab drót.... Na de ez a "nagy áram" már nálad igen kemény kategória, végülis kilowattokról beszélünk. Nagyon kemény az az erősítő, ami egy "hozzá való" szubot leéget ekkora teljesítmények mellett. 50-100 Amperekről beszélünk... B) (a hangszórón, nem 12V-on, ott töbszörös) Ennek ellenére azt szokták mondani, hogy zárt ládában nem lehet tönkretenni egy hangszórót (megfelelő terhelés esetén persze, nem a 20W-os woofer és a 200W-os erősítő esetéről beszélek :) ) De látod, az elmélet, meg a gyakorlat néha más ... :omg:
akzo Elküldve Augusztus11, 2007 Elküldve Augusztus11, 2007 ELVILEG lehet - bár inkább az erősítő szokott megfeküdni, mint nálad is először. Az a baj, hogy a hangszóró impedanciája nem 4 ohm, (vagy 2, vagy 1) szinte sosem, hanem folyamatosan változik a frekvencia függvényében, és beleszólnak a pille és a membrán mechanikai tulajdonságai is. A rezonanciafrekin van a minimuma. Ez simán lehet egy 4-ohmos woofernék 2-3 ohm. Arányosan kisebb a többinél is. Zárt ládában a végkitéréshez nagyon nagy energia kell, gondolj arra, milyen nehéz egy zárt ládánál a membránt benyomni, és milyen "laza" reflexnél.... nyilván épp ezért jóval nagyobb pilleáram kell ugyanahhoz a kitéréshez. De ez először is az erősítőnek rossz, nem a hangszórónak. Ezért durranhastott el anno a Pio nálad. Viszont ha az erősítő "minden határon túl" képes teljesíteni, akkor az már a pillére veszélyes - elfüstölhet, mert az is csak egy darab drót.... Na de ez a "nagy áram" már nálad igen kemény kategória, végülis kilowattokról beszélünk. Nagyon kemény az az erősítő, ami egy "hozzá való" szubot leéget ekkora teljesítmények mellett. 50-100 Amperekről beszélünk... :) (a hangszórón, nem 12V-on, ott töbszörös) Ennek ellenére azt szokták mondani, hogy zárt ládában nem lehet tönkretenni egy hangszórót (megfelelő terhelés esetén persze, nem a 20W-os woofer és a 200W-os erősítő esetéről beszélek B) ) De látod, az elmélet, meg a gyakorlat néha más ... :) No igen,jól mondod:) Impedanciát mérni úgy viszonylag egyszerű,hogy jelgenerátorról hajtod a hangszórót és jegyzetelsz,mekkora frekin,mennyi áram folyik át rajta, tehát kell egy árammérő is (váltóáram mérő,azaz egyenirányított)... Az egyenáramú ellenállása a hangszórónak tényleg nem sokat mond az impedanciájáról... Én egyébként azért voltam szkeptikus kicsit a simán bekötjük a piezot gondolattal,mert az nem induktív,hanem kapacitív terhelés....mondjuk elvileg jó erősítő mindent bír:) Amúgy idióta ismerősöm mesélt olyanokat,hogy óriási erősítőre (6kW, asszem... 2 U magas digitális PA rendszerhez tervezett 220as erősítő) rákötöttek egy 'normál' szubot (100W körülit) és szó szerint kirepült a tekercs a hangszóróból,szinte beleállt a falba... Nem gyengén állatok:))
Dini Elküldve Augusztus12, 2007 Elküldve Augusztus12, 2007 Apropó kick... Dini, említetted, hogy asztalos dolgokban otthon vagy: szeretnék a G-Astrámba az ajtókba egy-egy doorboard-ot, ami a jelenlegi mélyközép mellett a kick hangszórót is tartalmazná. (Az ajtó ehhez szükséges további átépítését és 20kg-al való nehezítését megoldom... :) ) Ötletem van, nagyon szépen, gyári minőségben meg lehetne csinálni, csak ez már meghaladja az én egyszerű kör- és dekopírfűrésszel szocializált asztalos tudásomat..... Ha jössz Blitzre, (és én is kijutok) válthatnánk pár szót ezügyben.... HIC: elvileg minden megoldható sajnos egyenlőre nem értem pontosan mit szeretnél B) képed nincs esetleg valami kép a neten hogy mit kellene megvalósítani! Sajnos CNC-vel mi sem rendelkezünk de minden ki lehet találni :)
Hic Elküldve Augusztus12, 2007 Elküldve Augusztus12, 2007 HIC: elvileg minden megoldható sajnos egyenlőre nem értem pontosan mit szeretnél :) képed nincs esetleg valami kép a neten hogy mit kellene megvalósítani! Sajnos CNC-vel mi sem rendelkezünk de minden ki lehet találni B) Az ajtókárpit teljes alsó részét (jelenlegi hangszóróhely, zseb, stb.) átalakitanám, külön kamrában a kick-el, fekete műbőrözéssel, szinte "gyári" kinézetben. A mélyközép a jelenlegi helyén lenne kb. zseb nuku, helyette lenne a kick doboza. A kick maga befelé nézne (szép az öntvénykosara, meg a neodymium mágnes) Úgy néz ki, megyek Blitzre, pénteken. Ott el tudnám magyarázni részletesebben, ill. ha minden kötél szakad, lerajzolom :) Az a baj, hogy nem vagyok túl ügyes, ládát összerakok, de ennek szépnek kellene lennie és a műbőr nem takarja a kis hibákat olyan jól, mint a kárpit... :omg:
Dini Elküldve Augusztus12, 2007 Elküldve Augusztus12, 2007 Az ajtókárpit teljes alsó részét (jelenlegi hangszóróhely, zseb, stb.) átalakitanám, külön kamrában a kick-el, fekete műbőrözéssel, szinte "gyári" kinézetben. A mélyközép a jelenlegi helyén lenne kb. zseb nuku, helyette lenne a kick doboza. A kick maga befelé nézne (szép az öntvénykosara, meg a neodymium mágnes) Úgy néz ki, megyek Blitzre, pénteken. Ott el tudnám magyarázni részletesebben, ill. ha minden kötél szakad, lerajzolom :) Az a baj, hogy nem vagyok túl ügyes, ládát összerakok, de ennek szépnek kellene lennie és a műbőr nem takarja a kis hibákat olyan jól, mint a kárpit... :omg: Hat igen ezt illene pontosan megcsinalni B) nagyábol értem mire gondolsz! Látatlanba ugy gondolom hogy MDF ből leheten a leg jobban megcsinalni az csiszolható fraghato véshető vágható és jo massziv egyenletes szerkezető pont ilyan ami neked kell :) Blitzet sajnos én még nem tudom de ha dobsz egy pü-t amiben a számod megadod akkor ha peste jarok rádcsörögk! Vagy ha te járs kecskemét vagy Harta felé rámcsörögsz és össze hangoljuk a találkat meg hogy mi kell csinalni hogy nézen ki! AZ lenne a legjobb ha lenne valami kép amihez lehet hasonlítani hogy mit kell megcsinalni!
FPeter Elküldve Augusztus13, 2007 Elküldve Augusztus13, 2007 egész jól haladok: hátrahúztam a 20-as kábelt, beraktam a 2 erősítőt. a gyári fejre hekkeltem RCA kimeneteket. külön csatorna hajtja a 16-osokat, és a hangváltón keresztül a magasakat is, így elég jó erő lakozik bennük... a zárt mély is szépen kiegészít, de azért majd még lecserélem jobb minőségűre... egyelőre azzal vagyok bajban, hogy hogyan is vezessem át a 2-es vezetékeket az ajtóba :S néztem a csatit az ajtóban, de gyanús, hogy apró pici darabokra esztergálnám az egészet, mire átférne rajta 1-1 vezeték a lyukakon... plussz az ajtóba épített ajzatot ki se tudtam szedni... egyelőre most így megyek nyaralósat játszani, majd utána jön a többi fejlesztés... volt két félrefutott próbálkozásom is: valahogy nem volt kedvem nekiesni a carpc témának, ezért nagyon megörültem, amikor észrevettem a mm-ban egy seltronic fejet, ami elvileg mindent tud ami kellhet: SPDIF kimenet, Divx lejátszás, USB aljzat, etc... a gyakorlatban: digit kimenet csak digit forrásnál volt, rádiónál és aux-nál kussolt, de még filmeknél sem mindig volt rajta jel, néha rejtélyesen elhalgatott, minközben analógban meg kiadta. a filmlejátszás olyan amilyen, sokmindent meg se evett, amit megevett azzal időnként lefagyott belepörgetésnél. az analóg kimenet pedig használhatatlanul zajos volt, belekerregett az usb-s vinyó... szóval bullsitt, mindenki kerülje el az ilyen szutykokat... második nekifutás: hanyagolom a rádiót, majd veszek valami rendes fejet, de film kell! legyen egy behekkelt asztali dvd is... vettem egy profi elta-t: zoran vadis chipset, tökéletesen támogat minden filmet, okos sw, etc... egy dolgot kivéve: minden usb-s vinyóra azt írta ki, hogy unsupported usb device... :bazze pedig a német fórumokon dobálóznak a 100 gigákkal, hogy mekkorákat dugnak rá... mondjuk a tv kimenettel se voltam annyira elégedett, volt egy kis zizegése... szóval most itt tart... de filmet továbbra is akarok nézni! talán a köv próba nyaralás után egy ilyen lesz: katt vga kimenet, divx... szépséghiba: nincsen spdif kimenet, és 2.5-es vinyó, jobban örülnék a 3.5-esnek, de evvan... esetleg láttatok már 2.5">3.5" adaptert? biztosan létezik, de nem tömegtermék... most nyaraláson a laptopról fognak menni a filmek... :)
akzo Elküldve Augusztus14, 2007 Elküldve Augusztus14, 2007 egész jól haladok: hátrahúztam a 20-as kábelt, beraktam a 2 erősítőt. a gyári fejre hekkeltem RCA kimeneteket. külön csatorna hajtja a 16-osokat, és a hangváltón keresztül a magasakat is, így elég jó erő lakozik bennük... a zárt mély is szépen kiegészít, de azért majd még lecserélem jobb minőségűre... egyelőre azzal vagyok bajban, hogy hogyan is vezessem át a 2-es vezetékeket az ajtóba :S néztem a csatit az ajtóban, de gyanús, hogy apró pici darabokra esztergálnám az egészet, mire átférne rajta 1-1 vezeték a lyukakon... plussz az ajtóba épített ajzatot ki se tudtam szedni... egyelőre most így megyek nyaralósat játszani, majd utána jön a többi fejlesztés... volt két félrefutott próbálkozásom is: valahogy nem volt kedvem nekiesni a carpc témának, ezért nagyon megörültem, amikor észrevettem a mm-ban egy seltronic fejet, ami elvileg mindent tud ami kellhet: SPDIF kimenet, Divx lejátszás, USB aljzat, etc... a gyakorlatban: digit kimenet csak digit forrásnál volt, rádiónál és aux-nál kussolt, de még filmeknél sem mindig volt rajta jel, néha rejtélyesen elhalgatott, minközben analógban meg kiadta. a filmlejátszás olyan amilyen, sokmindent meg se evett, amit megevett azzal időnként lefagyott belepörgetésnél. az analóg kimenet pedig használhatatlanul zajos volt, belekerregett az usb-s vinyó... szóval bullsitt, mindenki kerülje el az ilyen szutykokat... második nekifutás: hanyagolom a rádiót, majd veszek valami rendes fejet, de film kell! legyen egy behekkelt asztali dvd is... vettem egy profi elta-t: zoran vadis chipset, tökéletesen támogat minden filmet, okos sw, etc... egy dolgot kivéve: minden usb-s vinyóra azt írta ki, hogy unsupported usb device... :bazze pedig a német fórumokon dobálóznak a 100 gigákkal, hogy mekkorákat dugnak rá... mondjuk a tv kimenettel se voltam annyira elégedett, volt egy kis zizegése... szóval most itt tart... de filmet továbbra is akarok nézni! talán a köv próba nyaralás után egy ilyen lesz: katt vga kimenet, divx... szépséghiba: nincsen spdif kimenet, és 2.5-es vinyó, jobban örülnék a 3.5-esnek, de evvan... esetleg láttatok már 2.5">3.5" adaptert? biztosan létezik, de nem tömegtermék... most nyaraláson a laptopról fognak menni a filmek... :) No, ügyes vagy...pontosan hogyan hekkeltél rá RCA-t?B) 2,5->3,5 átalakító persze,h létezik...ha lesz egy kis időm írok emailben pár árlistát...(csak ne felejtsem el)
Hic Elküldve Augusztus14, 2007 Elküldve Augusztus14, 2007 volt két félrefutott próbálkozásom is: ...seltronic fejet... szóval bullsitt, mindenki kerülje el az ilyen szutykokat... Ezt előre megmondtam volna neked. Mostanában bejött ez a sok kínai gagyi ... egyszer majd biztos jó lesz, de egyelőre inkább az igaz rá, hogy sz@rból nem lehet várat építeni.... Én hekkeltem magamnak 2.5->3.5 HDD átalakítót. Ua a kiosztás az 50-es csatin is, csak az utolsó pár pin a táp. De kapni is lehet készen.
FPeter Elküldve Augusztus14, 2007 Elküldve Augusztus14, 2007 No, ügyes vagy...pontosan hogyan hekkeltél rá RCA-t?:) 2,5->3,5 átalakító persze,h létezik...ha lesz egy kis időm írok emailben pár árlistát...(csak ne felejtsem el) 3.5-es vinyót dugnék 2.5-es csatira, fordítottam van noti vinyóhoz. ha tudsz ilyet, akkor írjál helyet plz...
FPeter Elküldve Augusztus14, 2007 Elküldve Augusztus14, 2007 Ezt előre megmondtam volna neked. Mostanában bejött ez a sok kínai gagyi ... egyszer majd biztos jó lesz, de egyelőre inkább az igaz rá, hogy sz@rból nem lehet várat építeni.... Én hekkeltem magamnak 2.5->3.5 HDD átalakítót. Ua a kiosztás az 50-es csatin is, csak az utolsó pár pin a táp. De kapni is lehet készen. az a helyzet, hogy nem erre számítottam... van otthon egy <10e forintos asztali orion 5000m, és eddig kivétel nélkül mindent megevett, lejátszott, az usb-vel is szó nélkül gyorsan teszi a dolgát... egyedüli szépséghibája hogy nem jeleníti meg a hosszú fájlneveket (letördeli régi dos-os formátumra), ezért vettem dupla áron az elta-t... úgytűnik annak meg már pont a ló másik oldala jutott, ami a márkásak rákfenéje: finnyás... sajna eddig máshol is sokszor tapasztaltam, hogy a noname a szart is bekajálja, a márkás meg válogat de nagyon... honap elmekk nyaralni, ott majd a laptopról mennek a filmek, zenék (azért a monitort odatámasztom a helyére, hogy elől is legyen kép :) ), és majd utána meglátom mi lesz... lehet végülis nekiesek a carpc projektnek, de lehet előtte rendelek egy olyan 10e-es multimédiás lejátszó rack-et amit linkeltem... ha nem jön be, akkor a feléért tuti elmegy, nem lesz akkora bukta...
FPeter Elküldve Augusztus14, 2007 Elküldve Augusztus14, 2007 No, ügyes vagy...pontosan hogyan hekkeltél rá RCA-t?:) 2,5->3,5 átalakító persze,h létezik...ha lesz egy kis időm írok emailben pár árlistát...(csak ne felejtsem el) szétszed, erősítő IC beazonosít (általában soklábú álló bizbasz hűtőfelületre csavarozva) - jelen esetben 2 db TDA7375 (ha jól rémlik), összesen 8 csatorna, de a "teljesítmény" érdekében hidalva vannak, tehát 4 csatorna megy ki. ezeket line jel hajtja meg 1-1 sorba kötött kondenzátoron keresztül. nincsen más dolgunk, mint a kondik előtt megcsapolni a jelet (a forrás felől jövőt), szintén sorba kötve 1-1 ~100nF-os kondenzátorral, és már mehet is ki egy RCA aljzatba a jel (lehetőleg rendesen árnyékolva). audiofil mókusoknak biztosan nem tetszene, de az én botfülemnek így már elfogadható a fej hangminősége - csak a rádió vétel ne lenne annyira szutyok... B) ha valakit érdekel a téma, nekiesne a sajátjának, akkor szívesen segítek beazonosítani az alkatrészeket, csapolási pontokat...
FPeter Elküldve Augusztus26, 2007 Elküldve Augusztus26, 2007 hazaértem görögországból. menetközben hol a hekkelt gyári cd30, hol laptop (usb-s jó minőségű hangkártyával) szólt, és biza a gyári fej elég ratyin szerepelt a másik forráshoz képest. alapból elzörög, de a laptopról valahogy sokkal dinamikusabban, szebb mélyekkel szól (még mp3-al is ezerszer szebb a hang). szóval átmenetinek elmegy az rca kimenet hekkelés, a belső erősítőjénél még így is nagyságrendekkel jobb, de nem érdemes hosszútávra tervezni vele, bullsitt kukába való az egész gyári cucc... a hangszórókábel egyelőre még kívül megy a levegőben, de nincsenek éles dolgok körülötte, bírni fogja addig amíg a zajcsillapítás miatt szét nem kapom rendesen az ajtót, és akkor átvezetem a gyári csatin a vezetékeket. a gyári kábelezést ajánlott hanyagolni, kis vacak az egész...
Recommended Posts