paja Elküldve Július29, 2010 Megoszt Elküldve Július29, 2010 Kicsit olvass vissza, találsz megoldást minden kérdésedre... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
banjani Elküldve Július30, 2010 Megoszt Elküldve Július30, 2010 Sziasztok! Szeretném kicserélni astrámban a gyári magnót (GM 0300) egy JVC KD-G342 lejátszóra. Ezzel kapcsolatban lenne egy-két kérdésem. 1. Hogyan tudom kiszedni a gyári magnót? 2. Kell e valami keret az új magnóhoz? 3. A gyári csatik jók lesznek az új lejátszóhoz? 4. A kocsi kijelzőjén a beszerelést követően ugyan úgy megjelenik a dátum, idő, hőmérséklet és a halgatott rádióállomás neve? Segítsetek mert teljesen kezdő vagyok. Ha valaki tudja pontosan mit kell csinálni kérem irja le. Előre is köszönöm. 1. 4 kis imbuszcsavar kiszed, majd azok helyére "U" alaku drót(min 5cm szárral és min 2mm átmérőjü) belenyom és kihúzod a rádiót. 2. Igen a JVC kerete kelleni fog 3. Jók lesznek 4. A rádióállomás kivételével minden más megjelenik Röviden ennyi. Sok sikert!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július30, 2010 Megoszt Elküldve Július30, 2010 Érdekesség csak nektek :D Akinek nem gyári rádiója van, és a nem gyári rádión nincs antenna jel erősítő táp kimenet az ISO-n. Alapban három szál van bekötve a táphoz kapcsolt pozitív,negatív, és tartós pozitív. Nem értettem ,hogy miért szar a rádió vételem. Aztán még régebben elkezdtem túrni a kapcsolási rajzát,akkor derült ki hogy kell egy pozitív kapcsolt táp az antennajel erősítőnek. Ma volt időm és megcsináltam. A következő a teendő. Van a gyári kábelvég csatlakozóval. Abban van egy pirosfehér és szürke kábel egybe kötve. a pirosfehér megy az erősítőhöz (és gyári kijelzőhöz) a szürke a távirányítóhoz Tehát a véghez kell kapcsolt pozitívot kötni. A gyári csatlakozóban a tápot: 2.5 piros állandó 12V 2.5 barna negatív 0.5 piros 12V bedugott kulcs mellet ,erre kell kötni a pirosfehér-szürke kábelt Emiatt nem fog dátumot kiírni!!!!! Szerk : Megoldás a dátumra ,valahol meg kell szakítani a kijelző előtt a pirosfehéret. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Július30, 2010 Megoszt Elküldve Július30, 2010 Tehát ha a piros-fehérhez kapcs.állandó pozitívat,akkor kiirja a dátumot? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július30, 2010 Megoszt Elküldve Július30, 2010 Tehát ha a piros-fehérhez kapcs.állandó pozitívat,akkor kiirja a dátumot? nem,a pirosfehérhez kapcsolt 12V menjen ,mert ha az állandóból kötöd át lemeríti az aksit. a dátumot csak akkor fogja kiírni ha valahol megszakítod a pirosfehét kábelt a kijelző és a valahol lévő elágazás között mert ugye az egyik ág megy az antenna jel erősítőhöz ,a másik ág a kijelzőhöz nem tudom hol van az elágazás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve Július30, 2010 Megoszt Elküldve Július30, 2010 nem,a pirosfehérhez kapcsolt 12V menjen ,mert ha az állandóból kötöd át lemeríti az aksit. a dátumot csak akkor fogja kiírni ha valahol megszakítod a pirosfehét kábelt a kijelző és a valahol lévő elágazás között mert ugye az egyik ág megy az antenna jel erősítőhöz ,a másik ág a kijelzőhöz nem tudom hol van az elágazás. ez egyelőre kicsit sejtelmes :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július30, 2010 Megoszt Elküldve Július30, 2010 ez egyelőre kicsit sejtelmes :D Én nem variáltam vele nem érdekel hanyadika van :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Július30, 2010 Megoszt Elküldve Július30, 2010 Én nem variáltam vele nem érdekel hanyadika van :D nekem tiszta,csak azt nem tom,hol nyessem el a pros-fehéret.Lehet rögtön a kijelző környékén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július30, 2010 Megoszt Elküldve Július30, 2010 nekem tiszta,csak azt nem tom,hol nyessem el a pros-fehéret.Lehet rögtön a kijelző környékén. nem tom... én inkább nem vágom szét... azon vagyok hogy a nem gyári rádió kijelzett adatai megjelenjenek a gyári kijelzőn a feladat nem egyszerű de megoldható :D De csak akkor ha nagyon unom magam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Július30, 2010 Megoszt Elküldve Július30, 2010 nem tom... én inkább nem vágom szét... azon vagyok hogy a nem gyári rádió kijelzett adatai megjelenjenek a gyári kijelzőn a feladat nem egyszerű de megoldható :D De csak akkor ha nagyon unom magam. Akkor unjad magad gyorsan,az nem lenne rossz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július30, 2010 Megoszt Elküldve Július30, 2010 Akkor unjad magad gyorsan,az nem lenne rossz! ahány rádió annyi megoldás :D még a héten szabin vagyok,jövőhéttől vissza a bányába. :wacko: sok unatkozós időm már nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Július30, 2010 Megoszt Elküldve Július30, 2010 ahány rádió annyi megoldás :D még a héten szabin vagyok,jövőhéttől vissza a bányába. :wacko: sok unatkozós időm már nincs. Én inkább leprogramoztattam a kijelzőről a rádiót ( ebbe a módba van az összes olyan CL2es is amibe nincsen gyárilag magnó) Így aztán nem kell "nyesni" semmit. Én annak nem igazán láttam értelmét hogy két helyen lássam az mondjuk hogy "Juventus" Így most az a felállás. Hogy csak akkor kapcsol be a kijelző ha gyújtást adok ill ha a világítást bekapcsolom. És minden esetbe az aktuális dátum jelenik meg. BC-n gondolkodtam még hogy jó lenne mert akkor legalább használható infót látna az ember. Nem kizárt hogy megjátszom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
palicska Elküldve Augusztus3, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2010 1. 4 kis imbuszcsavar kiszed, majd azok helyére "U" alaku drót(min 5cm szárral és min 2mm átmérőjü) belenyom és kihúzod a rádiót. 2. Igen a JVC kerete kelleni fog 3. Jók lesznek 4. A rádióállomás kivételével minden más megjelenik Röviden ennyi. Sok sikert!! De ha mégis visszateszem a gyári magnót akkor a halgatott rádióállomás neve ismét megjelenik a kijelzőn? Ezt azért kérdezem mert pár hozzászólással ezelőtt beszélnek itt valami tech 2-ről. Ez micsoda? Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Augusztus4, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2010 De ha mégis visszateszem a gyári magnót akkor a halgatott rádióállomás neve ismét megjelenik a kijelzőn? Ezt azért kérdezem mert pár hozzászólással ezelőtt beszélnek itt valami tech 2-ről. Ez micsoda? Ha nem állítgatsz el semmit, akkor igen. A Tech2 az egy opel diagnosztikai, szerviz kézi berendezés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tonsair Elküldve Augusztus4, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2010 hello! van valami neve annak az antenna csatinak ami gyárilag kilóg az asztrából? mert az uj fejegység mást szeretne, szóval kéne valami átalakítás, de így nehéz hogy azt se tudom mit keresek...:S Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Augusztus4, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2010 hello! van valami neve annak az antenna csatinak ami gyárilag kilóg az asztrából? mert az uj fejegység mást szeretne, szóval kéne valami átalakítás, de így nehéz hogy azt se tudom mit keresek...:S van ilyen problémára átalakító :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
tonsair Elküldve Augusztus4, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2010 van ilyen problémára átalakító :D tudom hogy van, vettem is már de az egyik vége( ami a kocsi csatijába menne nem a magnóba), na az nem olyan mint kéne, de nem tudom hogy milyen kéne, ha azt mondom asztrához kell csak néznek rám hülyén... ezért érdekelne hogy mi lehet ennek a fajta csatinak a neve.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Augusztus4, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2010 tudom hogy van, vettem is már de az egyik vége( ami a kocsi csatijába menne nem a magnóba), na az nem olyan mint kéne, de nem tudom hogy milyen kéne, ha azt mondom asztrához kell csak néznek rám hülyén... ezért érdekelne hogy mi lehet ennek a fajta csatinak a neve.. én két fajtát ismerek a készüléken hüvely van,vagy hasonló mint a tv hátulján az antenna dugó http://elektroexpressz.hu/spl/784521/Autos...enna_csatlakozo Link to comment Megosztás: More sharing options...
captain slow Elküldve Augusztus4, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2010 Sziasztok! Tudnátok segíteni? Astra G Caravanban szeretném kicserélni a hangszórókat az első és a hátsó ajtókban. Abban kérnék segítséget, hogy hogyan kell kiszabadítani a kárpit alól a régi hangszórókat? Előre is köszönöm! Laci Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Augusztus5, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2010 Sziasztok! Tudnátok segíteni? Astra G Caravanban szeretném kicserélni a hangszórókat az első és a hátsó ajtókban. Abban kérnék segítséget, hogy hogyan kell kiszabadítani a kárpit alól a régi hangszórókat? Előre is köszönöm! Laci Le kell szedni a kárpitot, a hangszóró csavarokhoz nem férsz hozzá. Asszem pont egyhez a háromból. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
captain slow Elküldve Augusztus5, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2010 Le kell szedni a kárpitot, a hangszóró csavarokhoz nem férsz hozzá. Asszem pont egyhez a háromból. :D Köszi speter! Csak az a kérdés, hogy hol kellene aláfeszítenem a kárpitnak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Augusztus5, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2010 Köszi speter! Csak az a kérdés, hogy hol kellene aláfeszítenem a kárpitnak? Csavarok is fogják, ha nem jön ne erőltesd, inkább keresgélj. Mindent pattints le, mert lehet alatta csavar. Ha emlékeim nem csalnak: Elöl: - alul, jobb oldalt ha körbenézed látsz asszem kettőt - kapaszkodót lepattint, szintén kettő Hátul: - az elektromos ablak vezérlő, vagy a helyetti vakdugó alatt - kapaszkodóban - csipogónál - alul, jobb oldalt ha körbenézed kettő Link to comment Megosztás: More sharing options...
tonsair Elküldve Augusztus5, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2010 én két fajtát ismerek a készüléken hüvely van,vagy hasonló mint a tv hátulján az antenna dugó http://elektroexpressz.hu/spl/784521/Autos...enna_csatlakozo a magnón hüvely van, a kocsiból meg egy ilyen koax szerű lóg ki, elmentem venni ott is azt mondták kétfajta van csak, vettem egyet ami ilyennek tűnt, de ez valami csavaros cucc, és vastagabb is a koax szerű része... a másik passzol... csak ugye megmutatni nehéz ezt a boltban:S Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve Augusztus5, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2010 a magnón hüvely van, a kocsiból meg egy ilyen koax szerű lóg ki, elmentem venni ott is azt mondták kétfajta van csak, vettem egyet ami ilyennek tűnt, de ez valami csavaros cucc, és vastagabb is a koax szerű része... a másik passzol... csak ugye megmutatni nehéz ezt a boltban:S fénykép? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tonsair Elküldve Augusztus5, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2010 fénykép? ilyen jön ki asztrakocsiból és ilyen van ami nem jó bele Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts