ASTRA G X16XEL Elküldve Április18, 2010 Megoszt Elküldve Április18, 2010 Sziasztok nagy segítség lenne,ha valaki le tudná írni,azt hogy a gyári autórádió csatlakozó vezetékei,szín szerint hova valók,mert nekem az előző tulaj levágta mindenestül,úgyhogy most barkácsolt módon van összekötve,egy nem gyári fejegységgel,a hangszórók polaritása se biztos hogy jó,válaszokat köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve Április18, 2010 Megoszt Elküldve Április18, 2010 Sziasztok nagy segítség lenne,ha valaki le tudná írni,azt hogy a gyári autórádió csatlakozó vezetékei,szín szerint hova valók,mert nekem az előző tulaj levágta mindenestül,úgyhogy most barkácsolt módon van összekötve,egy nem gyári fejegységgel,a hangszórók polaritása se biztos hogy jó,válaszokat köszönöm nekem fel van cimkézve, mert nekem a tolvaj vágta el a kábeleket, így nekem agyalni kellett rajta ha holnapig nem jön senki, aki tudja, akkor kiveszem Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve Április18, 2010 Megoszt Elküldve Április18, 2010 Sziasztok nagy segítség lenne,ha valaki le tudná írni,azt hogy a gyári autórádió csatlakozó vezetékei,szín szerint hova valók,mert nekem az előző tulaj levágta mindenestül,úgyhogy most barkácsolt módon van összekötve,egy nem gyári fejegységgel,a hangszórók polaritása se biztos hogy jó,válaszokat köszönöm ill. egy kapcsolási rajzzal tudok addig szolgálni Link to comment Megosztás: More sharing options...
ASTRA G X16XEL Elküldve Április18, 2010 Megoszt Elküldve Április18, 2010 nekem fel van cimkézve, mert nekem a tolvaj vágta el a kábeleket, így nekem agyalni kellett rajta ha holnapig nem jön senki, aki tudja, akkor kiveszem Szia köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
ASTRA G X16XEL Elküldve Április20, 2010 Megoszt Elküldve Április20, 2010 Szia ma kivettem a fejet a kocsiból,és rájöttem,hogy a gyári csati van benne,csak ketté van vágva,a sok szigetelőszalagozás miatt gondoltam,hogy átvariálták a vezetékeket,de így színt a színnel összekötöm normálisan és tuti lesz.Szerintem nincs értelme annak,hogy a felső kijelző folyamatosan menjen,mivel nem gyári a fej nem is használja a kijelzőt semmire,megnyomod a gombot rajta,és kis időre úgy is bekapcsol,ha kíváncsi vagy a három adat valamelyikére,ha meg úton vagy,akkor is megy a kijelző.köszi hogy segíteni akartál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Április20, 2010 Megoszt Elküldve Április20, 2010 Szia ma kivettem a fejet a kocsiból,és rájöttem,hogy a gyári csati van benne,csak ketté van vágva,a sok szigetelőszalagozás miatt gondoltam,hogy átvariálták a vezetékeket,de így színt a színnel összekötöm normálisan és tuti lesz.Szerintem nincs értelme annak,hogy a felső kijelző folyamatosan menjen,mivel nem gyári a fej nem is használja a kijelzőt semmire,megnyomod a gombot rajta,és kis időre úgy is bekapcsol,ha kíváncsi vagy a három adat valamelyikére,ha meg úton vagy,akkor is megy a kijelző.köszi hogy segíteni akartál. Hát ilyen idióta hogy lehetett vki! Én gyári kábelt nincsen az a pénz hogy elvágjak! Akkor már inkább egy iso iso toldó és azon kaszabolok ha mégis vmit kell. De opeléknál max a két pozitív amit kókányolni kell, de legtöbb normális fejnek már olyan az iso kábele hogy ezt meg tudod oldani simán. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ASTRA G X16XEL Elküldve Április21, 2010 Megoszt Elküldve Április21, 2010 Szia az a szép az egészben,hogy minden normális fejhez,lehet kapni átalakítót,csak össze kell dugni és kész.a legegyszerűbb módja összekötni a vezetékeket,ha már kell,szigetelt érvéghüvely-jó minőségű sorkapocs,nem kell forrasztani-zsugorcsövezni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve Április21, 2010 Megoszt Elküldve Április21, 2010 Szia ma kivettem a fejet a kocsiból,és rájöttem,hogy a gyári csati van benne,csak ketté van vágva,a sok szigetelőszalagozás miatt gondoltam,hogy átvariálták a vezetékeket,de így színt a színnel összekötöm normálisan és tuti lesz.Szerintem nincs értelme annak,hogy a felső kijelző folyamatosan menjen,mivel nem gyári a fej nem is használja a kijelzőt semmire,megnyomod a gombot rajta,és kis időre úgy is bekapcsol,ha kíváncsi vagy a három adat valamelyikére,ha meg úton vagy,akkor is megy a kijelző.köszi hogy segíteni akartál. ez jó hír, mert csak kivenni nem tudom a rádiót. valahova elraktam a kiszedő kampót, és nem tudom hova. de a kapcsolási rajzból kiderül melyik színű kábel micsoda. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vikooo Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Sziasztok! Még új vagyok itt és van egy nagy problémám. Kivettem a gyári rádiót (car300, blaupunkt) és beraktam a helyére egy másikat(nem gyári) sajna nem tudtam beüzemelni.. Vissza raktam a gyárit és látom,hogy a kijelző tök sötét, még a dátumot és az időt sem mutatja..Mi lehet a gond?? Légyszi segítsetek, mert tiszta ideg vagyok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
haft Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Egy kis segítségre lenne szükségem: Nem akartam szórakozni a cserével, elmentem egy szerelőhöz, hogy a gyárit egy meglévő LG-re cserélje. Át is rakta, minden ok, megyek haza, erre elkezd villogni az kijelzője az újnak. Nem figyeltem meg hogy pontosan mikor kezdett, visszamegyek hozzá, kiveszi elvágott minden plusz dolgot ami szerinte bezavarhat, elvileg minden ok, munkaidő vége, megyek haza, bekapcsolom a fényszórót erre újra villog... nem tudja vki hogy mit kell elvágni hogy a fényszóró ne zavarjon be? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Sziasztok! Még új vagyok itt és van egy nagy problémám. Kivettem a gyári rádiót (car300, blaupunkt) és beraktam a helyére egy másikat(nem gyári) sajna nem tudtam beüzemelni.. Vissza raktam a gyárit és látom,hogy a kijelző tök sötét, még a dátumot és az időt sem mutatja..Mi lehet a gond?? Légyszi segítsetek, mert tiszta ideg vagyok! Ha mindent ugyanúgy raktál vissza és vezetéket nem bántottál akkor szólni kellene neki. Próbáld meg megmozgatni a csatlakozót,hátha nem érintkezik valahol. Nem csak a műszerfalvilágítást tekerted le? Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Egy kis segítségre lenne szükségem: Nem akartam szórakozni a cserével, elmentem egy szerelőhöz, hogy a gyárit egy meglévő LG-re cserélje. Át is rakta, minden ok, megyek haza, erre elkezd villogni az kijelzője az újnak. Nem figyeltem meg hogy pontosan mikor kezdett, visszamegyek hozzá, kiveszi elvágott minden plusz dolgot ami szerinte bezavarhat, elvileg minden ok, munkaidő vége, megyek haza, bekapcsolom a fényszórót erre újra villog... nem tudja vki hogy mit kell elvágni hogy a fényszóró ne zavarjon be? Hali! Az opel ISO csati egyik pontján megjelenik +4,3 tól +12 V ig feszültség műszerfal fényerőtől függően. Normális fejegység kezeleni tudja és a beállításától függően csinál ezt azt, általában csökkenti a kijelzője fényerejét. Nahmármost a tied lehet azért villog mert le van terkerve mondjuk félig a műszerfalad fényereje, és a logikai kapus bemenetét a nem éppen 12V nem igazán billenti át. Az illumination szálat kell megszüntetni de mindenképpen a fejegység iso kábelét csípd el. De én sokkal inkább hive vok annak hogy ha veszel egy iso alj iso stekker véget és azt kaszabolod. Gyári csatin nem vágunk el semmit sosem ez alap szabály!!! Ha mindenképpen muszáj akkor a fejegységén max!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Ha mindent ugyanúgy raktál vissza és vezetéket nem bántottál akkor szólni kellene neki. Próbáld meg megmozgatni a csatlakozót,hátha nem érintkezik valahol. Nem csak a műszerfalvilágítást tekerted le? Mérj az iso csatin feszt! Lehet hogy vmi nem volt ok és lekerült testre ezáltal kiment a biztid! Link to comment Megosztás: More sharing options...
vikooo Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Ha mindent ugyanúgy raktál vissza és vezetéket nem bántottál akkor szólni kellene neki. Próbáld meg megmozgatni a csatlakozót,hátha nem érintkezik valahol. Nem csak a műszerfalvilágítást tekerted le? Meglett a probléma! Kiment a hozzá tartozó biztosíték. Most már csak az a problémám, hogy visszaraktam a gyárit és azt írja ki SAFE, kódot meg sehogy nem tudok beírni, hiába tartom nyomva az AS gombot semmi nem történik. Szóval, még elrontani se tudtam a kódot egyszer se, mert semmit nem lehet beírni. Valakinek van ötlete? Link to comment Megosztás: More sharing options...
haft Elküldve Április22, 2010 Megoszt Elküldve Április22, 2010 Hali! Az opel ISO csati egyik pontján megjelenik +4,3 tól +12 V ig feszültség műszerfal fényerőtől függően. Normális fejegység kezeleni tudja és a beállításától függően csinál ezt azt, általában csökkenti a kijelzője fényerejét. Nahmármost a tied lehet azért villog mert le van terkerve mondjuk félig a műszerfalad fényereje, és a logikai kapus bemenetét a nem éppen 12V nem igazán billenti át. Az illumination szálat kell megszüntetni de mindenképpen a fejegység iso kábelét csípd el. De én sokkal inkább hive vok annak hogy ha veszel egy iso alj iso stekker véget és azt kaszabolod. Gyári csatin nem vágunk el semmit sosem ez alap szabály!!! Ha mindenképpen muszáj akkor a fejegységén max!! Tényleg ez fényerős dolog volt a hiba! Kösz a tippet! Az mondjuk fura h a szerelősrác ezt nem vágta egyből... lehet h nem hozzá kéne vinni riasztót beszerelni? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Meglett a probléma! Kiment a hozzá tartozó biztosíték. Most már csak az a problémám, hogy visszaraktam a gyárit és azt írja ki SAFE, kódot meg sehogy nem tudok beírni, hiába tartom nyomva az AS gombot semmi nem történik. Szóval, még elrontani se tudtam a kódot egyszer se, mert semmit nem lehet beírni. Valakinek van ötlete? gyújtás ráad, AS nyom nyomva tart rádió bekapcs (AS még mindig nyomva tart) (AS még mindig nyomva tart) csippan kód beír AS csippanásig nyomva tart így próbáltad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
vikooo Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 gyújtás ráad, AS nyom nyomva tart rádió bekapcs (AS még mindig nyomva tart) (AS még mindig nyomva tart) csippan kód beír AS csippanásig nyomva tart így próbáltad? Igen, így is próbáltam, de nem csippan, semmi nem történik. Tudtok még vmi megoldást? Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Tényleg ez fényerős dolog volt a hiba! Kösz a tippet! Az mondjuk fura h a szerelősrác ezt nem vágta egyből... lehet h nem hozzá kéne vinni riasztót beszerelni? :) Szemembe az nem szerelő aki a kocsi isojáról levágja a kábelt!!!!! Én erre csak azt szoktam mondani hogy a sajátjáról tuti nem vágná le, mert azért megdolgozott a máséra meg szarik!!! Ha győr vagy környéki vagy meg tudunk egyezni riasztó ügybe, ha pest vagy környéki akkor meg szerintem wess cartárssal egyezkezdj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 gyújtás ráad, AS nyom nyomva tart rádió bekapcs (AS még mindig nyomva tart) (AS még mindig nyomva tart) csippan kód beír AS csippanásig nyomva tart így próbáltad? Az enyém CCR 600,azon először a gyújtás utána az AS-t folyamatosan nyomni majd a másik kézzel bekapcsolót és akkor folyamatosan nyomni mindkettőt egyszerre kb.5 mp.ig csak akkor csipog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április23, 2010 Megoszt Elküldve Április23, 2010 Az enyém CCR 600,azon először a gyújtás utána az AS-t folyamatosan nyomni majd a másik kézzel bekapcsolót és akkor folyamatosan nyomni mindkettőt egyszerre kb.5 mp.ig csak akkor csipog. És közben tolatsz,szendvicset eszel és telefonálsz ,nah meg a sör a harmadik kézben :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tonsair Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 hy all! nemegészen világos nekem hogy most ha veszek egy nem gyári fejegységet, akkor megoldható-e hoyg a kijelzőn kijelezzen, vagy esélytelen? és ha igen akkor megoldható-e itthon, vagy szakember kell hozzá? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 hy all! nemegészen világos nekem hogy most ha veszek egy nem gyári fejegységet, akkor megoldható-e hoyg a kijelzőn kijelezzen, vagy esélytelen? és ha igen akkor megoldható-e itthon, vagy szakember kell hozzá? :) Ha az új fejegységen nincs külső kijelző felé kimenet, akkor esélytelen. A saját kijelzővel rendelkező fejegységekre ritkán tesznek ilyen kimenetet. Nem is tudnék ilyen típust mondani (régebben érdeklődtem és más sem tudott vagy csak elhallgatta). A saját kijelző nélküliek jó eséllyel márkaspecifikusak, vagyis pl. egy Renaultból származó fejegység valószínűleg nem plug & play módon működne az Opel kijelzőjével. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tonsair Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 Ha az új fejegységen nincs külső kijelző felé kimenet, akkor esélytelen. A saját kijelzővel rendelkező fejegységekre ritkán tesznek ilyen kimenetet. Nem is tudnék ilyen típust mondani (régebben érdeklődtem és más sem tudott vagy csak elhallgatta). A saját kijelző nélküliek jó eséllyel márkaspecifikusak, vagyis pl. egy Renaultból származó fejegység valószínűleg nem plug & play módon működne az Opel kijelzőjével. értem, kössz... akkor legalább mindig tisztában leszek a pontos dátummal :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Április27, 2010 Megoszt Elküldve Április27, 2010 Üdv! Azt hiszem korábban már beszélgettünk róla, de most megint feljött bennem a téma a múltkori 7végi autó takarítás közben talált cd halom révén. FM transmitter! Arra gondoltam, hogy akár pendrive, vagy memkariról kényelmesebb lenne zenét hallgatni. Nem vagyok vájtfülű, no meg a gyári rendszer sem arra való hogy flac-ot hallgassak rajta. Elég a sima empé3. De, ha már transmitter, van ebben RDS-es változat, ami lehetőséget nyit arra, hogy a gyári kijelzőn, mivel a gyári fej tudja az RDS-t megjelenjenek a számcímek pl. A kérdésem az, hogyha valakinek van tapasztalata kimondottan az RDS-es transmitterrel kapcsolatban, az akár itt, vagy ha már úgy érzitek túltárgyaltuk a témát, PÜ-ben írja le a tapasztalatait. RDS-es érdekelne, ha már befektetek írja ki a számcímeket. :) Másik ötletem, ehhez azért több pénz kell, egy olyan fej ami rendelkezik USB-vel, de mivel veszélyesnek érzem a fejegységből kikandikáló pendrive-ot, ezért ebből is jó lenne az a verza, amelyik hátúl rendelkezik USB hosszabbítós csatival. És egy újabb extrém ötlet: lehetséges a gyári fejegységbe belemókolni egy ilyen elektronikát, ami USB fogadására alkalmas lenne, így használva mp3-at? THX Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve Április27, 2010 Megoszt Elküldve Április27, 2010 Üdv! Azt hiszem korábban már beszélgettünk róla, de most megint feljött bennem a téma a múltkori 7végi autó takarítás közben talált cd halom révén. FM transmitter! Arra gondoltam, hogy akár pendrive, vagy memkariról kényelmesebb lenne zenét hallgatni. Nem vagyok vájtfülű, no meg a gyári rendszer sem arra való hogy flac-ot hallgassak rajta. Elég a sima empé3. De, ha már transmitter, van ebben RDS-es változat, ami lehetőséget nyit arra, hogy a gyári kijelzőn, mivel a gyári fej tudja az RDS-t megjelenjenek a számcímek pl. A kérdésem az, hogyha valakinek van tapasztalata kimondottan az RDS-es transmitterrel kapcsolatban, az akár itt, vagy ha már úgy érzitek túltárgyaltuk a témát, PÜ-ben írja le a tapasztalatait. RDS-es érdekelne, ha már befektetek írja ki a számcímeket. :) Másik ötletem, ehhez azért több pénz kell, egy olyan fej ami rendelkezik USB-vel, de mivel veszélyesnek érzem a fejegységből kikandikáló pendrive-ot, ezért ebből is jó lenne az a verza, amelyik hátúl rendelkezik USB hosszabbítós csatival. És egy újabb extrém ötlet: lehetséges a gyári fejegységbe belemókolni egy ilyen elektronikát, ami USB fogadására alkalmas lenne, így használva mp3-at? THX Nekem korábban olyan transmitter-em volt, hogy annak volt kijelzője (volt benne RDS is ) és ott írta ki a számok címét a gyári kijelzővel szerintem nem kommunikál... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts