Zachi Elküldve Április9, 2010 Megoszt Elküldve Április9, 2010 én ugy emlékszem nem kellene világitania,de rég volt az enyém gyári,4 éve,lehet hogy rosszul emlékszem.... Bizony! Gondolj csak bele. A gyári fejegységeken (nem csak az Opelnél) nincs kijelző. Azt elfelejtettem írni, hogy X idő után gyújtás nélkül kikapcsol (CDR 500 biztosan). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csabika007 Elküldve Április10, 2010 Megoszt Elküldve Április10, 2010 Sziasztok! Segítségre lenne szükségem! :) Astrámban egy car 300-as rádió van, hogyan tudok egyéni rádió csatornákat menteni?Ja és még egy kérdés multi kormány van a kocsiban de nem reagál semmire, lehetséges hogy cserélték az autóban a rádiót, és ezzel a car 300-assal nem kompatibilis?A kormány vezérlés csak a cd-sekkel megy? Létezik olyan mp3-as rádió ami támogatja a korményvezérlést? Előre is köszönöm a segítségeteket! Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április10, 2010 Megoszt Elküldve Április10, 2010 Biztos hogy cserélték a rádiót, mert a CAR300 nem vezérelhető multikormánnyal, csak az egyel nagyobb CAR400, ami egyébként ezen kívül (mármint a multikormánynal való vezérelhetőségen kívül) semmi lényeges dologban nem különbözik a CAR300-tól. Amúgy épp van egy CAR400-am eladó... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csabika007 Elküldve Április10, 2010 Megoszt Elküldve Április10, 2010 Biztos hogy cserélték a rádiót, mert a CAR300 nem vezérelhető multikormánnyal, csak az egyel nagyobb CAR400, ami egyébként ezen kívül (mármint a multikormánynal való vezérelhetőségen kívül) semmi lényeges dologban nem különbözik a CAR300-tól. Amúgy épp van egy CAR400-am eladó... :) És mennyiért adod?Abban tudsz segíteni hogy hogyan tudok csatornát menteni? Ja és akkor olyan rádió nincsen ami kezeli a multikormányt és mp3-as, nem gyárira gondolok! Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április10, 2010 Megoszt Elküldve Április10, 2010 És mennyiért adod?Abban tudsz segíteni hogy hogyan tudok csatornát menteni? Ja és akkor olyan rádió nincsen ami kezeli a multikormányt és mp3-as, nem gyárira gondolok! Üdv Mittududom én, legyen mondjuk 4000... (múltkor valaki hirdetett itt a fórumon, ő is ilyen körüli áron adta) Csatornamentés: lehet találni a neten CAR400 kézikönyvet, abban benne van (nekem is van egy elektronikus formában, de nem tudom hova feltölteni :)) Egyébként van olyan rádió ami kezeli a multikormányt, tud mp3-at és nem gyári, asszem adapter nélkül csak a Kenwood és a VDO egyes típusai tudják, de megfelelő adapterrel szinte bármelyik, nekem pl. a JVC-m van rákötve a multikormányra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Április10, 2010 Megoszt Elküldve Április10, 2010 szia, csatotnát úgy tudsz menteni, hogy megkeresed először kézzel az adót, és utána kb 3-5 mp-ig nyomva tartod azt a számot, ahová szeretnéd menteni. Sziasztok! Segítségre lenne szükségem! :) Astrámban egy car 300-as rádió van, hogyan tudok egyéni rádió csatornákat menteni?Ja és még egy kérdés multi kormány van a kocsiban de nem reagál semmire, lehetséges hogy cserélték az autóban a rádiót, és ezzel a car 300-assal nem kompatibilis?A kormány vezérlés csak a cd-sekkel megy? Létezik olyan mp3-as rádió ami támogatja a korményvezérlést? Előre is köszönöm a segítségeteket! Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Április10, 2010 Megoszt Elküldve Április10, 2010 ...pl. a JVC-m van rákötve a multikormányra. Szintén zenész! Nekem is egy JVC KD G 632 es megy a multikormányról. Viszont annyi van hogy a kijelzőt át kell allítani tech2vel hogy ne kapcsoljon be ha bekapcsolod a rádiót. Felettképp idegesítő ha menet közbe a kijelző alsó része full üres ill ha álló helyzetbe zenélek akkor világít az is. Én nagyon megvok elégedve a JVC vel közel 4 éves 3. kocsimba van benne és tökéletesen jó. Bár már kicsit kezden unni szal lehet lecserélem :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ASTRA G X16XEL Elküldve Április11, 2010 Megoszt Elküldve Április11, 2010 Sziasztok vékony vezetékek mennek a hangszórókhoz,ez is befolyásolja a gyári,és utólag beszerelt cucc hangminőségét,sokan azt hiszik,hogy kicseréli a fejegységet,vagy a gyári hangszórókat,és tökéletes lesz,pedig ami a kettő között van az épp olyan fontos,nekem az itthoni hangfal,negyed hangerővel hangosabb lett,miután kicseréltem a gyári vezetéket (2X2m 2X0.5mm2 sima vezeték)2X1m 2X1.5 mm2-es hangszóróvezetékre (Tökéletes átviteli minôség a hang és zene visszaadásában - különlegesen hajlékony, nagyon finom vezetékszál-szerkezet, tiszta, oxigénmentes elektrolitréz,átlátszó, kadmiummentes PVC szigetelés) remélem hasznos lesz valakinek amit írtam :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csabika007 Elküldve Április11, 2010 Megoszt Elküldve Április11, 2010 Mittududom én, legyen mondjuk 4000... (múltkor valaki hirdetett itt a fórumon, ő is ilyen körüli áron adta) Csatornamentés: lehet találni a neten CAR400 kézikönyvet, abban benne van (nekem is van egy elektronikus formában, de nem tudom hova feltölteni :)) Egyébként van olyan rádió ami kezeli a multikormányt, tud mp3-at és nem gyári, asszem adapter nélkül csak a Kenwood és a VDO egyes típusai tudják, de megfelelő adapterrel szinte bármelyik, nekem pl. a JVC-m van rákötve a multikormányra. És a te JVC-dnek mi a típusa, illetve ilyen adaptereket hol lehet hozzá venni? Neked a felső kijelzőn mit mutat?Dátumot? Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csabika007 Elküldve Április11, 2010 Megoszt Elküldve Április11, 2010 Szintén zenész! Nekem is egy JVC KD G 632 es megy a multikormányról. Viszont annyi van hogy a kijelzőt át kell allítani tech2vel hogy ne kapcsoljon be ha bekapcsolod a rádiót. Felettképp idegesítő ha menet közbe a kijelző alsó része full üres ill ha álló helyzetbe zenélek akkor világít az is. Én nagyon megvok elégedve a JVC vel közel 4 éves 3. kocsimba van benne és tökéletesen jó. Bár már kicsit kezden unni szal lehet lecserélem :) Hy! Te az multikormányadaptert hol vetted a rádióhoz?Ha veszek egy ilyen JVC rádiót akkor macerás bekötni a kocsiba, vagy csak a csatikat dugom be a megfelelő helyre! Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csabika007 Elküldve Április11, 2010 Megoszt Elküldve Április11, 2010 Sziasztok vékony vezetékek mennek a hangszórókhoz,ez is befolyásolja a gyári,és utólag beszerelt cucc hangminőségét,sokan azt hiszik,hogy kicseréli a fejegységet,vagy a gyári hangszórókat,és tökéletes lesz,pedig ami a kettő között van az épp olyan fontos,nekem az itthoni hangfal,negyed hangerővel hangosabb lett,miután kicseréltem a gyári vezetéket (2X2m 2X0.5mm2 sima vezeték)2X1m 2X1.5 mm2-es hangszóróvezetékre (Tökéletes átviteli minôség a hang és zene visszaadásában - különlegesen hajlékony, nagyon finom vezetékszál-szerkezet, tiszta, oxigénmentes elektrolitréz,átlátszó, kadmiummentes PVC szigetelés) remélem hasznos lesz valakinek amit írtam :) Szia! Én is pont a napokban vettem meg az új kábeleket a kocsiba!A HifiStationban vettem, ahol a connectiont ajánlották! Ja és vettem mélynyomóhoz is kábelszettet.Ezért filózok hogy lecseréljem e a gyári rádiót, mert állítólag ahoz is lehet kapni vmi átalakítót amivel tudom használni a mélynyomót. :) üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csabika007 Elküldve Április11, 2010 Megoszt Elküldve Április11, 2010 szia, csatotnát úgy tudsz menteni, hogy megkeresed először kézzel az adót, és utána kb 3-5 mp-ig nyomva tartod azt a számot, ahová szeretnéd menteni. szia! köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Április11, 2010 Megoszt Elküldve Április11, 2010 Hy! Te az multikormányadaptert hol vetted a rádióhoz?Ha veszek egy ilyen JVC rádiót akkor macerás bekötni a kocsiba, vagy csak a csatikat dugom be a megfelelő helyre! Üdv En a multikormány adaptert itt: http://www.tme.eu/hu/katalog/index.phtml#i...26page%3D4%2C20 rendeltem. Jó hely nagyon MO-n sehol nem kapsz ennyiért! Bekötés az annyi hogy ezen a dobozkán van egy iso aljzat + iso stekker aljzatba beledugod a kocsi felől jövő isot a stekkerét meg a magnóba. Ill. a dobozkából érkezik egy 2 polósú jack azt meg a magnó kormánytáv jack aljzatába kell beledugni. Igen ha leprogramozod a kijelzőről akkor a dátum fog megjelenni mindig ha gyújtást adsz vagy felnyomod a világitást. Ha meg a magnót bekapcsolod akkor semmi nem lesz. Sötét marad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csabika007 Elküldve Április11, 2010 Megoszt Elküldve Április11, 2010 En a multikormány adaptert itt: http://www.tme.eu/hu/katalog/index.phtml#i...26page%3D4%2C20 rendeltem. Jó hely nagyon MO-n sehol nem kapsz ennyiért! Bekötés az annyi hogy ezen a dobozkán van egy iso aljzat + iso stekker aljzatba beledugod a kocsi felől jövő isot a stekkerét meg a magnóba. Ill. a dobozkából érkezik egy 2 polósú jack azt meg a magnó kormánytáv jack aljzatába kell beledugni. Igen ha leprogramozod a kijelzőről akkor a dátum fog megjelenni mindig ha gyújtást adsz vagy felnyomod a világitást. Ha meg a magnót bekapcsolod akkor semmi nem lesz. Sötét marad. Na megnéztem, látom nem csak JVC-hez árulnak ilyet, tehát nem kell feltétlenül JVC-t vennem!A kormányon minden gombot tudok majd használni? Hogyan tudom leprogramozni a kijelzőt? Köszi a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Április11, 2010 Megoszt Elküldve Április11, 2010 Na megnéztem, látom nem csak JVC-hez árulnak ilyet, tehát nem kell feltétlenül JVC-t vennem!A kormányon minden gombot tudok majd használni? Hogyan tudom leprogramozni a kijelzőt? Köszi a segítséget! Nem minden gomb működik csak más lesz a funkciója 2 nek. Leprogramozni TECH2 vel tudod!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 ...ha leprogramozod a kijelzőről akkor a dátum fog megjelenni mindig ha gyújtást adsz vagy felnyomod a világitást. Ha meg a magnót bekapcsolod akkor semmi nem lesz. Sötét marad. ...de úgy is lehet programoztatni Tech 2-vel, hogy mindig a dátumot mutassa, függetlenül attól hogy be van-e kapcsolva a rádió, vagy sem. Nekem is így van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Jelenleg egy olyan cd-s rádió van a kocsimba, amelyiket, ha betolom a műszerfal konzolon a tartójába, nem illeszkedik a hátsó (hátoldali) rögzítő (anyás, menetes) csatlakozója a kocsiban kialakított műanyag tartó lapon lévő furatba. ... :) ... ezt jól leírtam, talán még magam sem értem.... Magyarul, most csak be van dugva a ketyere a kocsi cd-rádió tartóba, de nincs rögzítve (lefogatva, hátul rögzítve), így bármikor kihúzhatom onnan, vagy bárki..... Szóval olyan mp3-as cd-s rádiómagnó típust (ha lehet pontos megjelöléssel) keresek, amit ha berakok, rögzíteni is tudom. Köszi.... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Jelenleg egy olyan cd-s rádió van a kocsimba, amelyiket, ha betolom a műszerfal konzolon a tartójába, nem illeszkedik a hátsó (hátoldali) rögzítő (anyás, menetes) csatlakozója a kocsiban kialakított műanyag tartó lapon lévő furatba. ... :) ... ezt jól leírtam, talán még magam sem értem.... Magyarul, most csak be van dugva a ketyere a kocsi cd-rádió tartóba, de nincs rögzítve (lefogatva, hátul rögzítve), így bármikor kihúzhatom onnan, vagy bárki..... Szóval olyan mp3-as cd-s rádiómagnó típust (ha lehet pontos megjelöléssel) keresek, amit ha berakok, rögzíteni is tudom. Köszi.... :) Ha bent van, akkor hogyan rögzíted? Mármint hol nyúlsz be, hogy rögzítsed? Kiszereled a fűtéskonzolt, vagy a kesztyűtartót? Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Ha bent van, akkor hogyan rögzíted? Mármint hol nyúlsz be, hogy rögzítsed? Kiszereled a fűtéskonzolt, vagy a kesztyűtartót? Kesztyűtartót vettem ki annó, de feleslegesen, mert nem stimmelt a furat helye.... Most így nincs rögzítve, csak betolva koppanásig, sajnos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Kesztyűtartót vettem ki annó, de feleslegesen, mert nem stimmelt a furat helye.... Most így nincs rögzítve, csak betolva koppanásig, sajnos. Az enyém is csak be van tolva, nem lötyög, nem mozog, úgyhogy nem is szenvedek vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ASTRA G X16XEL Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Sziasztok a fejegység ha bemegy a gyári kertbe teljesen akkor beakadnak a rögzítő fülek,amit csak spéci szerszámmal lehet kioldani,a keretet kell rögzíteni a középkonzolhoz,azért vannak a kihajtható lemezkék rajta,hogy az fixen álljon,nyilván ha valami akadályozza a berakást,és nem lehet betolni a fejegységet teljesen,akkor nem rögzül az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Sziasztok a fejegység ha bemegy a gyári kertbe teljesen akkor beakadnak a rögzítő fülek,amit csak spéci szerszámmal lehet kioldani,a keretet kell rögzíteni a középkonzolhoz,azért vannak a kihajtható lemezkék rajta,hogy az fixen álljon,nyilván ha valami akadályozza a berakást,és nem lehet betolni a fejegységet teljesen,akkor nem rögzül az. Igen, én is csak simán betoltam és úgy emlékszem, hogy kivettem azt a műanyag nyújtott "u" alakú rögzítő lemezt, amibe hátul oda lehetne fogatni a kütyüt. Nem zavar, mert nem lötyög nekem sem, de mégis kissé zavar, hogy nincs rögzítve. Ugyanis a jelenlegi nem mp3-as, és ha veszek egy újat, akkor mindenképpen olyat vennék, ami kompatibilis és hátul lehet csavarral rögzíteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Sziasztok a fejegység ha bemegy a gyári kertbe teljesen akkor beakadnak a rögzítő fülek,amit csak spéci szerszámmal lehet kioldani,a keretet kell rögzíteni a középkonzolhoz,azért vannak a kihajtható lemezkék rajta,hogy az fixen álljon,nyilván ha valami akadályozza a berakást,és nem lehet betolni a fejegységet teljesen,akkor nem rögzül az. spéci szerszámnak megfelel 2 db kötegelő........ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 ...de úgy is lehet programoztatni Tech 2-vel, hogy mindig a dátumot mutassa, függetlenül attól hogy be van-e kapcsolva a rádió, vagy sem. Nekem is így van. Igen, igazad van! Sőt a "full fapad" felszereltségi szinten ill. ahol olyan áron nem kértek a gyári "Hi-Fi"-ből - tehát csak rádió előkészítés van - ez az alap állapot. Ha utólag építenek be valami zajforrást, akkor is a Tech2-vel kell engedélyezni a kijelző használatát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Igen, igazad van! Sőt a "full fapad" felszereltségi szinten ill. ahol olyan áron nem kértek a gyári "Hi-Fi"-ből - tehát csak rádió előkészítés van - ez az alap állapot. Ha utólag építenek be valami zajforrást, akkor is a Tech2-vel kell engedélyezni a kijelző használatát. Természetesen csak akkor érdemes ha gyári kerül bele ami a kijelzőt használja. Mert ha vmi egyedit raksz bele akkor van ám nagy pofon a szarnak. Haver is rácseszett. Bement az opel kereskedésbe hogy neki programozzák fel neki a kijezőt a 1,4es CL2es ébe merthogy holnap rak bele magnót. 2500+fa ért meg is csinálták. Erre az ökörke mit rak bele hát egy pio-t :) Kérdem tőle hogy miért nem programoztatod le a kijelzőt, erre megszólal hé most voltam. Hát erre inkább no comment volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts