Pinocchio Elküldve Február9, 2009 Megoszt Elküldve Február9, 2009 Leszedted hozzá az egész tetőkárpitot, vagy hogyan fértél hozzá? Kívüéről kicsavartam az antennát és ott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Február9, 2009 Megoszt Elküldve Február9, 2009 Más: a héten már tényleg megpróbálok elugrani hozzád a tükörháromszögekért. Múlt héten nem jött össze.... okes. Sztem kívül tekerte le, és ott WD-40-ezett :D Mint a mosóban :lol: Kívüéről kicsavartam az antennát és ott. Ja, hogy nem lerő-fel hanem felő-re. :lol: Azt hittem a kasztni - antenna között nincs kontakt, bár így belegondolva: Ennek meg ehhez mi köze? No, majd kap bele WD-40-et. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pinocchio Elküldve Február9, 2009 Megoszt Elküldve Február9, 2009 okes. Ja, hogy nem lerő-fel hanem felő-re. :D Azt hittem a kasztni - antenna között nincs kontakt, bár így belegondolva: Ennek meg ehhez mi köze? No, majd kap bele WD-40-et. Mert ha jó láttam réz,de nem biztos, és a két fém találkozásánál egy vékony oxid réteg nagy szigetelést jelent rádió hullámoknál. Én már azon voltam, hogy kidobom a gyári CD-s rádiót. Mert ahogy kiértem Fehérvárról, a Fehérvár rádió már sistergett, és kevés adót tudtam befogni. Akkor mondta eg villamossági ismerősöm hogy nézzem meg az antenne csatlakozásait, és én a Rádiónál keztem, ott minden oké volt, akkor megnéztem a tetőantennát kicsavarva, és fehéres szinű oxid réteg volt rajta, drótkefe, majd WD-40 és tökéletes lett. Azóta itthon Velencén (Fehérvártól 25 km) tisztán vesz minden adót, olyanokat is amit elötte nem! Csak a WD-40- el óvatosan, mert én azt vettem észre hogy az antenna alatti tömítés nem szereti, tehát csak éppen a menetre picit! Link to comment Megosztás: More sharing options...
BA3 Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 Sziasztok! Kedves márka és típustársaim, a segítségeteket kérném! Tavaj nyáron vásároltam egy Astra Classic II.-es autót - elég jól felszerelve -, viszont sokallottam a gyári cd rádió majd' 150eFt-os felárát, így úgy döntöttem, hogy majd veszek bele valami egyéb mp3-as lejátszót. Így is történt, egy hónapra rá vettem egy LG hifit, mely egész jól működött mindezidáig. Ennek beszerelésekor - mint köztudott - fel kellett cserélnem a 12V-okat, 2 kábelt, a szakszavakban nem vok otthon, haver megcsinálta, jó lett. A napokban kaptam egy ismerősömtől egy CDR-500-as rádiót, melyet - gondoltam, az LG nem passzolt tökéletesen a középkonzolba, stb. - kicserélem a kapott gyári rádióra. Ki is vettem az LG-t, és bekötöttem a CDR500-ast. Bekapcsoltam, világított, ill. szólt is, CSAK: NEM ÍRTA KI FENT A KÖZÉPSŐ KIJELZŐN (A DÁTUM HELYÉN) A RÁDIÓÁLLOMÁS CÍMÉT és CSAK AZ ANYÓSÜLÉS FELŐLI AJTÓBAN LÉVŐ HANGSZÓRÓBÓL SZÓLT A ZENE. Ezúton kérném szakértő segítségeteket, hogy vajon elég e a két hiba elhárításához a fentebb említett vezetékeket visszacserélnem, vagy esetleg más jellegű a probléma? Ill. érdekelne még, hogy ha vennék hozzá utólag használtan egy kormányról vezérlő rendszert, azt házilag egyszerűen össze tudnám akár magam is szerelni a CDR500-asommal? Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 Sziasztok! Kedves márka és típustársaim, a segítségeteket kérném! Tavaj nyáron vásároltam egy Astra Classic II.-es autót - elég jól felszerelve -, viszont sokallottam a gyári cd rádió majd' 150eFt-os felárát, így úgy döntöttem, hogy majd veszek bele valami egyéb mp3-as lejátszót. Így is történt, egy hónapra rá vettem egy LG hifit, mely egész jól működött mindezidáig. Ennek beszerelésekor - mint köztudott - fel kellett cserélnem a 12V-okat, 2 kábelt, a szakszavakban nem vok otthon, haver megcsinálta, jó lett. A napokban kaptam egy ismerősömtől egy CDR-500-as rádiót, melyet - gondoltam, az LG nem passzolt tökéletesen a középkonzolba, stb. - kicserélem a kapott gyári rádióra. Ki is vettem az LG-t, és bekötöttem a CDR500-ast. Bekapcsoltam, világított, ill. szólt is, CSAK: NEM ÍRTA KI FENT A KÖZÉPSŐ KIJELZŐN (A DÁTUM HELYÉN) A RÁDIÓÁLLOMÁS CÍMÉT és CSAK AZ ANYÓSÜLÉS FELŐLI AJTÓBAN LÉVŐ HANGSZÓRÓBÓL SZÓLT A ZENE. Ezúton kérném szakértő segítségeteket, hogy vajon elég e a két hiba elhárításához a fentebb említett vezetékeket visszacserélnem, vagy esetleg más jellegű a probléma? Ill. érdekelne még, hogy ha vennék hozzá utólag használtan egy kormányról vezérlő rendszert, azt házilag egyszerűen össze tudnám akár magam is szerelni a CDR500-asommal? Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm!!! 1. Én megtartanám az LG-t, sokkal jobb, valószínűleg, mint a gyári CDR500...... 2. A kijelzőt programoztatni kell a márkaszervízben, ha gyárilag nem volt benne rádió. Nem nagy ügy. 3. Ha mindenáron akarod a CDR500-ast, a tápot azért illene visszacserélni, bár max. annyi történik, hogy nem jegyzi majd meg az állomásokat kikapcsolás után. Azért az elég idegesítő tud lenni :D 4. A hangszóróknak semmi köze a tápbekötéshez. Ha az LG-vel szólt mindkét oldal, akkor a CDR500-al is szólnia kell, ott nincs különbség a bekötésben. Ha nem szól: a. nézd meg a csatit, rendesen össze van-e dugva b. nem kizárt, hogy a CDR500 kuka. Az LG-t visszarakva csinálhatsz ellenpróbát. 5. A kormánytáv elvben nem egy nagy dolog, csak kérdés, ki van-e kábelezve. Ha igen, plug&play. Mivel a beszereléséhez le kell venni a kormánylégzsákot, célszerű levenni az akkusarut előtte. Biztos ami biztos. És csak azután rakd vissza, ha már minden szépen be van kötve és visszaszerelve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
BA3 Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 Köszi a segítséget Hic! :D Lenne még valami: azt írtad, h "A kijelzőt programoztatni kell a márkaszervízben, ha gyárilag nem volt benne rádió. Nem nagy ügy." Ezt meg tudom tenni egyéb szervizben is? (ford-nál dolgozik egy ismerősöm). Ill. ha nem akkor mennyibe kerülne ez a rutinbeállítás pénzben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 Köszi a segítséget Hic! :D Lenne még valami: azt írtad, h "A kijelzőt programoztatni kell a márkaszervízben, ha gyárilag nem volt benne rádió. Nem nagy ügy." Ezt meg tudom tenni egyéb szervizben is? (ford-nál dolgozik egy ismerősöm). Ill. ha nem akkor mennyibe kerülne ez a rutinbeállítás pénzben? Szerintem Opel szervízbe menj, mert valszeg a Fordnál más a szoftver. Bár elvileg az OBD szabványos, de ez csak a motorra vonatkozik. A motor hibakódokat bárhol ki tudják olvasni, vagy törölni, de ilyesmibe már nem tudnak beletúrni. Árat nem tudok. Saccra max. 5000 Ft, de az is lehet, hogy jó napjuk van, és megcsinálják ingyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
BA3 Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 Szerintem Opel szervízbe menj, mert valszeg a Fordnál más a szoftver. Bár elvileg az OBD szabványos, de ez csak a motorra vonatkozik. A motor hibakódokat bárhol ki tudják olvasni, vagy törölni, de ilyesmibe már nem tudnak beletúrni. Árat nem tudok. Saccra max. 5000 Ft, de az is lehet, hogy jó napjuk van, és megcsinálják ingyen. Köszönök szépen még egyszer mindent! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 1. Én megtartanám az LG-t, sokkal jobb, valószínűleg, mint a gyári CDR500...... :D én is pont ezt akartam írni... 4. A hangszóróknak semmi köze a tápbekötéshez. Ha az LG-vel szólt mindkét oldal, akkor a CDR500-al is szólnia kell, ott nincs különbség a bekötésben. Ha nem szól: a. nézd meg a csatit, rendesen össze van-e dugva b. nem kizárt, hogy a CDR500 kuka. Az LG-t visszarakva csinálhatsz ellenpróbát. vagy balance... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Február12, 2009 Megoszt Elküldve Február12, 2009 vagy balance... :D !!! :lol: TÉNYLEG!!! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
panama Elküldve Február14, 2009 Megoszt Elküldve Február14, 2009 Sziasztok, az én autómba ilyen hangcucc van: - Kenwood - KDC-W3041AY - JBL CS60.4 + JBL CS2165C + JBL CS1204B Hifi szett! julien Szia Julien, Mennyire volt bonyolult belerakani a Kenwood fejegységet? Te csináltad?? Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Február14, 2009 Megoszt Elküldve Február14, 2009 Szia Julien, Mennyire volt bonyolult belerakani a Kenwood fejegységet? Te csináltad?? Köszi! "majdnem" plug & play.... ha visszaolvasol, tuti van leírás, hogyan kell. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Február14, 2009 Megoszt Elküldve Február14, 2009 plug&pray :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
BA3 Elküldve Február16, 2009 Megoszt Elküldve Február16, 2009 Sziasztok! Beszereltem a feljebb említett CDR-500-ast, működik a rádió és a cd egyaránt. Viszont az a probléma, hogy csak az anyósülés felőli hangszóró szól, a vezetőoldali nem. Mi lehet ennek az oka? (Köszi a válaszokat! :blush: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Február16, 2009 Megoszt Elküldve Február16, 2009 Sziasztok! Beszereltem a feljebb említett CDR-500-ast, működik a rádió és a cd egyaránt. Viszont az a probléma, hogy csak az anyósülés felőli hangszóró szól, a vezetőoldali nem. Mi lehet ennek az oka? (Köszi a válaszokat! :blush: ) A Balance nincs eltekerve? (de komolyan) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február16, 2009 Megoszt Elküldve Február16, 2009 A Balance nincs eltekerve? (de komolyan) Vigyázz :blush: Csapda :lol: Nem is tekerni kell, hanem nyomni :) A hangjegyekkel jelölt gomb megnyomásával tudsz a beállítás menüjében lépkedni, majd < vagy > jelűvel beállítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
panama Elküldve Február18, 2009 Megoszt Elküldve Február18, 2009 "majdnem" plug & play.... ha visszaolvasol, tuti van leírás, hogyan kell. :blush: Haliho, A Kenwood fejegységekhez kell külön ISO csati?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lev Elküldve Február19, 2009 Megoszt Elküldve Február19, 2009 Haliho, A Kenwood fejegységekhez kell külön ISO csati?? szia! Én még kenwoodot nem cseréltem de valszeg kell, kormanytavod van akkor a kormanytavhoz tutti kell átalakító de itt van pár oldal amin nézelődhetsz, érdeklődhetsz http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid=cs...&csoport=94 http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid=cs...&csoport=82 Egyébként minden ilyen hogy kell-e az rádió specifikus! Link to comment Megosztás: More sharing options...
BA3 Elküldve Február19, 2009 Megoszt Elküldve Február19, 2009 Vigyázz :lol: Csapda :) Nem is tekerni kell, hanem nyomni :D A hangjegyekkel jelölt gomb megnyomásával tudsz a beállítás menüjében lépkedni, majd < vagy > jelűvel beállítani. Üdv! Jó fejek vagytok! :blush: De próbáltam már, és nem jó. Egyéb ötlet? (mint azt már feljebb írtam, az állandó és a változó 12V fel lett cserélve az előző LG hifim megfelelő működése érdekében, és azóta az NEM lett vissza cserélve. Lehet ez az ok?) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február20, 2009 Megoszt Elküldve Február20, 2009 A beállított rádióállomásokat tárolja és nem kell minden bekapcsolásnál újra beállítanod? Link to comment Megosztás: More sharing options...
BA3 Elküldve Február20, 2009 Megoszt Elküldve Február20, 2009 A beállított rádióállomásokat tárolja és nem kell minden bekapcsolásnál újra beállítanod? Igen, tárolja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Február20, 2009 Megoszt Elküldve Február20, 2009 Igen, tárolja. Hoppá..... biztos, hogy a táp lett felcserélve???....... Meg kellene nézni akkor azt a bekötést. Ha gyájtás rajta van, akkor mindegy, hogy fel van-e cserélve, vagy sem, mindkét vezetéken 12V van, viszont ha leveszed a gyújtást és fordítva van, el kellene felejtse az adóprogramozást...... Hmmmm..... Ellenpróba - az LG-vel minden hangszóró rendben van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február20, 2009 Megoszt Elküldve Február20, 2009 Na, bakker! Már majdnem nekiálltam választ klimpírozni! :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
BA3 Elküldve Február20, 2009 Megoszt Elküldve Február20, 2009 Hoppá..... biztos, hogy a táp lett felcserélve???....... Meg kellene nézni akkor azt a bekötést. Ha gyájtás rajta van, akkor mindegy, hogy fel van-e cserélve, vagy sem, mindkét vezetéken 12V van, viszont ha leveszed a gyújtást és fordítva van, el kellene felejtse az adóprogramozást...... Hmmmm..... Ellenpróba - az LG-vel minden hangszóró rendben van? NEM, az LG-nél sem szól a bal hangfal. Oka? :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Február20, 2009 Megoszt Elküldve Február20, 2009 NEM, az LG-nél sem szól a bal hangfal. Oka? :blush: Lehet, hogy hülyeséget írok de a vezetékeket átnézted? Nincsenek szétcsúszva vagy esetleg szálszakadás? Vagy lehegy hogy (de ne legyen így) a hagszóróval van gubanc. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts