ROLÓ Elküldve Július15, 2008 Megoszt Elküldve Július15, 2008 Várom a zavarszűrésre az ötleteket. Gyárilag van vmi szűrés a mai autókban?? Használt már vki ilyet? Spider ShoxX Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július15, 2008 Megoszt Elküldve Július15, 2008 Miért akartok ti annyira zavarszűrőt :rolleyes: Nekem tök gyári, és szépen tisztán fog mindent (nyílván lefedettségtől függően) Nem hullámzik, nem recseg, szóval tök jó. Szvsz felesleges a zavarszűrő vagy erősítő, ki minek hívja, te természetesen ezt mindenki maga dönti el. Ha kell, akkor kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Július15, 2008 Megoszt Elküldve Július15, 2008 Zavarszűrés gyárilag nincs a kocsiban az iso dugónál jövő +vezetékben, de egy pufferkondival meg lehet toldani a technikát. Ez sajna nem sokat segít de valamit lehet, ezt sajnos ki kell próbálni. Még egy lehetőség picit rövidebbre vagy hosszabbra kell hagyni a bemenő vezetéket, mert ott mint egy antenna lehet hogy összegyűjti a zavarokat evvel a jelenlegi hosszával de ez a legvalószínűtlenebb. Ha a fordulatszámmal azonos a zavarod akkor pedig földhurok alakult ki a végfokodnál. Erre lehet kapni földhurok izolátort. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Július15, 2008 Megoszt Elküldve Július15, 2008 Várom a zavarszűrésre az ötleteket. Gyárilag van vmi szűrés a mai autókban?? Használt már vki ilyet? ... Spider ShoxX Zavarszűrés: nem feltétlen a tápon jön a zizi..... amit még megtehetsz, hogy a fej házát közvetlen földeled egy közeli ponton. Ehhez van mindegyiken fast-on csatinak csúszka kialakítva. Egyszer próbáltam Pioneer zavarszűrőt - drága volt és sz..rt sem ért.... Ott a magnófej pici vezetéke szedte össze a zajt... Ilyet még nem használtam, de a SAL megfelelőjét ki fogom próbálni, mert kíváncsi vagyok, 5 rugó meg nem pénz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Július15, 2008 Megoszt Elküldve Július15, 2008 Zavarszűrés: nem feltétlen a tápon jön a zizi..... amit még megtehetsz, hogy a fej házát közvetlen földeled egy közeli ponton. Ehhez van mindegyiken fast-on csatinak csúszka kialakítva. Egyszer próbáltam Pioneer zavarszűrőt - drága volt és sz..rt sem ért.... Ott a magnófej pici vezetéke szedte össze a zajt... Ilyet még nem használtam, de a SAL megfelelőjét ki fogom próbálni, mert kíváncsi vagyok, 5 rugó meg nem pénz. Megpróbálom, bár a múltkor próbáltunk egy FM modulátort szivargyújtóról és ott is jelen volt a zaj. Lekötöm az egészről az erősítőt és úgy fogom kipróbálni mi a helyzet, ha úgy ok. valószínű az RCA szed össze vmit. Akkor új kábel és újra vezetékelés máshol.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Július15, 2008 Megoszt Elküldve Július15, 2008 Zavarszűrés: nem feltétlen a tápon jön a zizi..... amit még megtehetsz, hogy a fej házát közvetlen földeled egy közeli ponton. Ehhez van mindegyiken fast-on csatinak csúszka kialakítva. Egyszer próbáltam Pioneer zavarszűrőt - drága volt és sz..rt sem ért.... Ott a magnófej pici vezetéke szedte össze a zajt... Ilyet még nem használtam, de a SAL megfelelőjét ki fogom próbálni, mert kíváncsi vagyok, 5 rugó meg nem pénz. Megpróbálom, bár a múltkor próbáltunk egy FM modulátort szivargyújtóról és ott is jelen volt a zaj. Lekötöm az egészről az erősítőt és úgy fogom kipróbálni mi a helyzet, ha úgy ok. valószínű az RCA szed össze vmit. Akkor új kábel és újra vezetékelés máshol.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Július15, 2008 Megoszt Elküldve Július15, 2008 65mm -ig simán befér, azaz leengedhető mögötte az ablak akadálytalanul, ha neodymium mágnessel szereltet veszel lényegesen kisebb mágnes van rajta, de a mágnes ereje (Oz) akár a többszöröse is lehet a sima ferrit mágnesnek, azaz nem lebecsülendők ezek a hangszórók. Ezek mélysége nem több 40-45mm -nél. Hangszórókat pedig az előző oldalakon találsz, típus, specifikáció megadásával, személy szerint csak én feltettem az oldalra legalább négyet-ötöt, amit javaslok.... Köszönöm :rolleyes: De már kinéztem milyet teszek bele. Csak a méret miatt nem mertem meg venni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pellő Elküldve Július17, 2008 Megoszt Elküldve Július17, 2008 Sziasztok! Egy G astra tulajdonos vagyok!Gyári "hifi berendezés" van benne ami annyit jelent hogy car300-as rádióval van szerelve. Én ostoba átraktam egy másik autóba amiben nem volt kijelző és vakon ütöttem be a kódot amit 3X sikeresen elrontottam:(. Ezek után visszaraktam az autómba és bekapcsolás után nem ajánlotta fel a kódbeírási lehetőséget,először azt írta ki hogy 7safe de utánna már csak simán safe. Kérdésem az lenne hogy hogy lehet visszaállítani az eredeti állapotot hogy be tudjam írni a kódot? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Július18, 2008 Megoszt Elküldve Július18, 2008 Sziasztok! Egy G astra tulajdonos vagyok!Gyári "hifi berendezés" van benne ami annyit jelent hogy car300-as rádióval van szerelve. Én ostoba átraktam egy másik autóba amiben nem volt kijelző és vakon ütöttem be a kódot amit 3X sikeresen elrontottam:(. Ezek után visszaraktam az autómba és bekapcsolás után nem ajánlotta fel a kódbeírási lehetőséget,először azt írta ki hogy 7safe de utánna már csak simán safe. Kérdésem az lenne hogy hogy lehet visszaállítani az eredeti állapotot hogy be tudjam írni a kódot? Olvass visszább (vagy keress rá) részletesen le van írva és oldal is van belinkelve hozzá! Egyébként 10 lehetőséged van, de a rádiót nem lehet csak úgy átpakolni másik autóba aminek teljesen más az ECU -ja, mivel nem fog vele kommunikálni.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pellő Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 Olvass visszább (vagy keress rá) részletesen le van írva és oldal is van belinkelve hozzá! Egyébként 10 lehetőséged van, de a rádiót nem lehet csak úgy átpakolni másik autóba aminek teljesen más az ECU -ja, mivel nem fog vele kommunikálni.... Köszi.Rákerestem de csak azt találtam hogy akkor mit kell csinálni ha be akarod írni a kódot. Az menne is csak nem engedi. A link meg kódkalkulátor ha jól sejtem de nem néztem meg mert azom is van meg a kódot is tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dimitri Elküldve Július22, 2008 Megoszt Elküldve Július22, 2008 Hello! Érdeklődnék a fejegységek méretét illetően. Most a kocsiban egy Blaupunkt car 300as magnó van és azt szeretném lecserélni egy Sony mp3as-ra. A Blaupunkt mérete (SZ x M x MÉ): 179/50/150 mm a Sony-é 178 x 50 x 179mm az a kérdésem,hogy az a minimális eltérés a mélységgel kapcsolatban befolyásolja-e a beépítést? Köszünettel Dimitri Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dimitri Elküldve Július22, 2008 Megoszt Elküldve Július22, 2008 Ja és még 1 kérdés! A mostani blaupunkt rádióm azt írja ki,hogy SAFE 7. Gondolom ez elvileg azt jelentené,hogy még 7szer adhatom meg a kódot ugye? Viszont nem engedi többször. Mi a teendő ilyenkor? Dimitri Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Július23, 2008 Megoszt Elküldve Július23, 2008 Hello! Érdeklődnék a fejegységek méretét illetően. Most a kocsiban egy Blaupunkt car 300as magnó van és azt szeretném lecserélni egy Sony mp3as-ra. A Blaupunkt mérete (SZ x M x MÉ): 179/50/150 mm a Sony-é 178 x 50 x 179mm az a kérdésem,hogy az a minimális eltérés a mélységgel kapcsolatban befolyásolja-e a beépítést? Köszünettel Dimitri Jó esetben nem, de inkább vedd ki a rádiót és mérd meg pl. mérőszalaggal hogy bemenne e ode úgy hogy mögötte kell kb 3centi a kábeleknek Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Július23, 2008 Megoszt Elküldve Július23, 2008 az a kérdésem,hogy az a minimális eltérés a mélységgel kapcsolatban befolyásolja-e a beépítést? Simán elfér....... nekem is Sony volt benne és maradt hely hátul (min. 8-9cm) a karosszéria merevítő rúd előtt. Ha szerelsz vedd ki a kesztyűtartót, kényelmesen mögé látsz a fejegységnek és a kábeleket is sokkal könyebb elvezetgetni... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Július23, 2008 Megoszt Elküldve Július23, 2008 Én is sony-ra cseréltem a car300-at, tökéletesen elfér. Én nem a kesztyűtartót vettem ki, csak a kis fakkot a fűtésszabályzók alatt, és ezzel máris hozzáfértem alulról a magnó hátuljához, és el tudtam igazítani a kábeleket. szvsz egyszerübb, mint a kesztyűtartót levenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Július26, 2008 Megoszt Elküldve Július26, 2008 Sziasztok! Ha nincs RCA kimenet hátul a rádión akkor van valami módszer arra hogy milyen kimenetről lehetne hajtani a subláda erősítőjét? Én a line out kimenetre gondoltam de ha az sincs csak bal-jobb hangszórókimenet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Július26, 2008 Megoszt Elküldve Július26, 2008 Sziasztok! Ha nincs RCA kimenet hátul a rádión akkor van valami módszer arra hogy milyen kimenetről lehetne hajtani a subláda erősítőjét? Én a line out kimenetre gondoltam de ha az sincs csak bal-jobb hangszórókimenet? átalakító • lehetővé teszi erősítő összekötését olyan autórádióval, • amely nem rendelkezik külön erre a célra kialakított csatlakozással • max. 2 x 50 W bemeneti teljesítmény • frekvencia-átvitel. 20 - 35.000 Hz • max. csillapítás: 60 dB • kimeneti impedancia: 10 kOhm • mérete: 90 x 65 x 27 mm 1 690,00 HUF / db Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Július26, 2008 Megoszt Elküldve Július26, 2008 Ennek hol van a pontos leírása? SAL honlapon nem találtam :lol: Az ára jó lenne csak pont a túloldali rész érdekelne hogy azt hová kell kötni. Vagy igazából az is hogy mi van a fekete dobozban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Július26, 2008 Megoszt Elküldve Július26, 2008 itt: Jelszint átalakító SA 001 Két megoldás lehetséges, ha nincs a fejen RCA kimenet: -ezt az átalakítót használod és tudsz az eőrsítő RCA aljzatára csatlakozni (fejegység valamely hangszóró kimenetéről, pl. REAR L-R) -olyan erősítőt használsz, amelyiken van az RCA csatlakozási lehetőségen kívűl magas jelszintű csatlakozó, ez általában egy négyszögletes alakú aljzat az erősítőn, ehhez szintén az egyik hangszóró kimenetről tudsz csatlakozni. Hátrány, hogy mindkét esetben fel kell áldozni egy pár hangszóró kimenetet. Az első esetben külön átalakító egységet használsz, a második esetben ez az átalakító az erősítőben van benne (ha ilyen típusút veszel...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Július27, 2008 Megoszt Elküldve Július27, 2008 itt: Jelszint átalakító SA 001 Két megoldás lehetséges, ha nincs a fejen RCA kimenet: -ezt az átalakítót használod és tudsz az eőrsítő RCA aljzatára csatlakozni (fejegység valamely hangszóró kimenetéről, pl. REAR L-R) -olyan erősítőt használsz, amelyiken van az RCA csatlakozási lehetőségen kívűl magas jelszintű csatlakozó, ez általában egy négyszögletes alakú aljzat az erősítőn, ehhez szintén az egyik hangszóró kimenetről tudsz csatlakozni. Hátrány, hogy mindkét esetben fel kell áldozni egy pár hangszóró kimenetet. Az első esetben külön átalakító egységet használsz, a második esetben ez az átalakító az erősítőben van benne (ha ilyen típusút veszel...) Köszi a segítséget, végre megtudtam hogy mi az a magas szintű benet az erősítőmön. tehát ha arra bekötöm a kimenetét vmelyik hangszórónak akkor szólni fog. Kérdésem még: ha csak egy hangszórót kötök be a magas bemenetre akkor is szólni fog a bal-jobb csatornára érkező subok összessége vagy bal-jobb csatornát kössem be mindkettőt az erősítőbe? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Július27, 2008 Megoszt Elküldve Július27, 2008 Köszi a segítséget, végre megtudtam hogy mi az a magas szintű benet az erősítőmön. tehát ha arra bekötöm a kimenetét vmelyik hangszórónak akkor szólni fog. Kérdésem még: ha csak egy hangszórót kötök be a magas bemenetre akkor is szólni fog a bal-jobb csatornára érkező subok összessége vagy bal-jobb csatornát kössem be mindkettőt az erősítőbe? Ezek szerint van ilyen az erősítődön.... akkor viszont felesleges a SAL jelszint átalakító, hiszen a hangszóró kimenetről simán tudsz az erősítőhöz csatlakozni (ehhez lehet kapni csatit, de gyárilag adni szoktak az ilyen típusú erősítőkhöz). Hogy elég e az egyik csatornát bekötni?? -gondolom igen, de ilyet még nem próbáltam. De mit kezdenél a maradék egy csatornával....?? Csak csendben jegyzem meg: ez a magas szintű bemenet egy szükség megoldás, nincs olyan minőségű jel az erősítőnek, mint ha a fejegységen lévő RCA aljzat(ok)ból vinnéd oda. Azért találták ki, hogy azok a fejegységek amelyeken nincs RCA kimenet tudjanak csatlakozni az erősítőhöz. Ezt a különbséget egy komolyabb rendszernél simán lehet hallani, még egy szerényebb nem igazán fogja kihozni. Ha fejegységet cserélsz egyszer olyat vegyél amelyen min. 2 pár RCA kimenet van, de amelyiken van még egy harmadik változtatható kimeneti jelszinttel külön a subnak, na az az igazi. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Július27, 2008 Megoszt Elküldve Július27, 2008 Hic! Megvolt már a teszt?(SAL VPRO16S) Érdekelne mire jutottál.... Gondolkozom az első hangszórók cseréjén....(+mély....) De gondolozom az RFX 16SNEO is.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Július28, 2008 Megoszt Elküldve Július28, 2008 Hic! Megvolt már a teszt?(SAL VPRO16S) Érdekelne mire jutottál.... Gondolkozom az első hangszórók cseréjén....(+mély....) De gondolozom az RFX 16SNEO is.... Vasárnap lesz az a nap. Ha minden jól megy. Utána közzé teszem a véleményem. Asszem Hópihébe RFX16SNEO került, de nem tudom meggyőzően állítani, jó-e vagy sem, mert nem tudtuk a perem rögzítését 100%-ban megoldani, és nem az ajtóba került, hanem műszerfal alá. Úgy nem az igazi. HA4NZ!! Mindkét csatornát (jobb és bal) be kell kötni. Ha csak az egyik csatorna van bekötve, akkor minimum 3dB-t vesztesz! És jó, ha csak annyit. Régen használtam VDO fejet, ahol az RCA mini-iso-n jött ki, és az egyik ér törött volt (csak nem látszott). Nem tudtuk, miért nincs elég ne mán. Aztán amikor beraktunk egy Y kábelt, és a két csatornára a nem szakadt oldalt bekötöttük párhuzamosan, hirtelen megjött a szub hangja. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 Ezek szerint van ilyen az erősítődön.... akkor viszont felesleges a SAL jelszint átalakító, hiszen a hangszóró kimenetről simán tudsz az erősítőhöz csatlakozni (ehhez lehet kapni csatit, de gyárilag adni szoktak az ilyen típusú erősítőkhöz). Hogy elég e az egyik csatornát bekötni?? -gondolom igen, de ilyet még nem próbáltam. De mit kezdenél a maradék egy csatornával....?? Csak csendben jegyzem meg: ez a magas szintű bemenet egy szükség megoldás, nincs olyan minőségű jel az erősítőnek, mint ha a fejegységen lévő RCA aljzat(ok)ból vinnéd oda. Azért találták ki, hogy azok a fejegységek amelyeken nincs RCA kimenet tudjanak csatlakozni az erősítőhöz. Ezt a különbséget egy komolyabb rendszernél simán lehet hallani, még egy szerényebb nem igazán fogja kihozni. Ha fejegységet cserélsz egyszer olyat vegyél amelyen min. 2 pár RCA kimenet van, de amelyiken van még egy harmadik változtatható kimeneti jelszinttel külön a subnak, na az az igazi. :lol: Köszi a hsz-t! Sajnos nekem csak a szerényebb rendszer van, de az erősítőmet valaki úgy összegányolta hogy csak vezeték jön ki belőle nem csati. Majd szétszedem és megvizslatom hogyan van a bekötése a panelján. A fejegység gyárilag van belerakva az autóba mert nem sikerült fatert rávennem hogy 130 000ft-ért nem éri meg kb 30 000ft-os fejegységet belerakatni. Blaupunkt mp27 san diego fej van benne gyári kaka hangszórókkal, magnat rave220 erőlködővel. A következő terv az csipogós bővítés lenne az első tükörháromszögekben. A subhoz sikerült vennem használtan 5000ft-ért kábelcsomagot csak be kell húzni. 16mm2 kábel van tápnak, igaz bizti nélkül, de az erősítőben van egy 25A-es bizti. A kábelbe majd rakok valamikor, szerintem ez a kábel bőven jó egy ekkora áramigényű rendszerhez. Kondit vajon érdemes lenne bekötni a rendszerbe? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 16mm2 kábel van tápnak, igaz bizti nélkül, de az erősítőben van egy 25A-es bizti. A kábelbe majd rakok valamikor, szerintem ez a kábel bőven jó egy ekkora áramigényű rendszerhez Na ezt most felejtsd el!!! Ha csak nem célod az autó felgyújtása.... Az erősítő tápkábelére MINDIG teszünk külön biztosítékot, az akkumulátortól jövő pozítív szálra 30-40cm -en belül!Ez védi meg az autót az elektromos tűztől, ha netán valamilyen ok miatt a pozitív szál szigetelése megsérülne és zárlatot okozna a fém kasztnival (pl. balesetkor). Külön kapsz ehhez biztosítékházat bele való (30-40A) biztivel, ezen ne spórolj! Ilyen rendszerhez a kondi felesleges, legyen inkább egy jó akksid első körben... • 10 x 38 mm biztosítékfoglalat kábelhez • 10-20 mm2-es kábelhez • víznek ellenálló kivitel • eltávolítható vezetékszűkítő gyűrű • háromszoros gumiszigetelés • transzparent burkolat • aranyozott • 10 x 38 mm • 12 Volt / 30 Amper • aranyozott, HQ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts