uhuhu Elküldve Június8, 2008 Megoszt Elküldve Június8, 2008 Légyszi nekem is ajánljatok egy fejegységet kb 30 ezerig. Én a pioneer deh-3000mp-t, panasonic 3305 és a jvc kd-g531-et néztem ki. Melyik lenne a legjobb választás? Vagy melyik másik típus? én részemről pájonyír fan vagyok, szerintem nagyonjók... Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Június8, 2008 Megoszt Elküldve Június8, 2008 Te akkor Kenwoodot ajánlasz 30 körül? És elöl milyen van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep84b Elküldve Június8, 2008 Megoszt Elküldve Június8, 2008 én részemről pájonyír fan vagyok, szerintem nagyonjók... Én is a Pioneer DEH-3000MP felé hajlok főleg az infra távvezérlő miatt amit a kormányratudnék tenni. Picit kényelmesebbé tenné a dolgokat. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep84b Elküldve Június8, 2008 Megoszt Elküldve Június8, 2008 És elöl milyen van? Ez a kérdésed hozzám szól? Ha igen hangszóróra vagy mire vonatkozik, hogy mi van elöl? Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Június8, 2008 Megoszt Elküldve Június8, 2008 Ez a kérdésed hozzám szól? Ha igen hangszóróra vagy mire vonatkozik, hogy mi van elöl? Elöl Pioneer, hátúl Kenwood fej, hangszóró meg minek! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep84b Elküldve Június8, 2008 Megoszt Elküldve Június8, 2008 Nos úgy néz ki megvan melyik rádió lesz. Tesóm eldöntötte melyik kell neki. Sony MEX-BT2600 Ez egy bluetoothos készülék. Ehhez nemkell már semmi adapter igaz hogy kihangosítsa a telefont? Szerintetek ez a készülék jó választás? Általánosságban a Sony jó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Június8, 2008 Megoszt Elküldve Június8, 2008 Nos úgy néz ki megvan melyik rádió lesz. Tesóm eldöntötte melyik kell neki. Sony MEX-BT2600 Ez egy bluetoothos készülék. Ehhez nemkell már semmi adapter igaz hogy kihangosítsa a telefont? Szerintetek ez a készülék jó választás? Általánosságban a Sony jó? Hát nemtom mennyért veszed de az csak kékfog előkészítés szerintem. Adapter plusz 20e még. Sony fejben még csak vacak hangút hallottam. Itt úgytűnik mintha minden lenne benne 36eFtért Azért kérdezz rá az eladónál :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június8, 2008 Megoszt Elküldve Június8, 2008 Általánosságban a Sony jó? Sony -ban nem fog csalódni, javaslom nekem is az van, messze jó hanggal. Létezik hozzá 16.5cm es komponens szett, erősítő és láda, egészen egységes tisztességes rendszer építhető belőle.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június8, 2008 Megoszt Elküldve Június8, 2008 Sony fejben még csak vacak hangút hallottam. Figyelmesebben kellene hallgatóznod.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep84b Elküldve Június8, 2008 Megoszt Elküldve Június8, 2008 Hát nemtom mennyért veszed de az csak kékfog előkészítés szerintem. Adapter plusz 20e még. Sony fejben még csak vacak hangút hallottam. Itt úgytűnik mintha minden lenne benne 36eFtért Azért kérdezz rá az eladónál :D Hát remélem hogy bennvan mert akkor azt venném, Igaz kicsivel több mint amire gondoltam de talán megéri. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep84b Elküldve Június8, 2008 Megoszt Elküldve Június8, 2008 Hát remélem hogy bennvan mert akkor azt venném, Igaz kicsivel több mint amire gondoltam de talán megéri. Most néztem ez a Sony nem ISO csatlakozós. Akkor mi a teendő? Mert gondolom Astra Classic II-nél ISO kell nemigaz? Most CAR300 van benn. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lev Elküldve Június9, 2008 Megoszt Elküldve Június9, 2008 Most néztem ez a Sony nem ISO csatlakozós. Akkor mi a teendő? Mert gondolom Astra Classic II-nél ISO kell nemigaz? Most CAR300 van benn. Autóhifi üzlet vagy autóvillamossági! De ez csak tipp! Az nem baj hogy nem ISO csatis, átalakítóval fog működni csak kérdés mennyi az átalakító, vagy másik megoldás vezetékek elvágása hozzáértővel a régi csati elrakása és a kapcsolási rajz szerinti sony csatlakozó bekötése amit a fejegységhez kaptál vagy vettél, De figyelj a konzol kijelzőre mert lehet hogy nem lesz ott dátum sem az alsó sorban ha nincs programozva tech 2 vel vagy rosszul van bekötve! www.roninaudio.hu ott vannak jó áron csatik! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Június9, 2008 Megoszt Elküldve Június9, 2008 abban a sony-ban valóban benne van a bt kihangosítás. Majd tapasztalatokat várok róla, mert érdekelne, jól műkszik-é? Jah, és jelenleg is sony fej van használtban. Elégedett vagyok vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Június9, 2008 Megoszt Elküldve Június9, 2008 Ejha, micsoda pezsgés van itt...... :D Fejegység témához: csúcs fejet kell venni, annál nem lesz gond. A 20-30k kategória mind a spórolásról szól...... Ha nincs zseton, inkább egy használt, de top kategóriás fej, mint az ócsó új. Szerintem. A hangzás nagy része pedig a forrástól függ, tessék audio cd-t hallgatni gyerekek.... B) :P Mondjuk, DVD-s fejen elgondolkodnék, ha viszi a DVD-Audio-t, meg az SACD-t..... :D Amúgy szerintem, ha már márka mellett kell letenni a garast, akkor ócsóba csak JVC vagy Alpine, illetve a magasabb kategóriánál még Pioneer. Szerintem. Személyes tapasztalatom szerint, ha minőségre megy az ember, szintén nem az ócsó kategóriával kell szemezni. Az elfogadható szettek 30 körül kezdődnek... Rainbow, Focal, DLS - ilyesmi, nem kell elaprózni. Viszont ha nincs zsé, akkor marad az ócsó, mert hangszórót csak nagyon kevés kivétellel vennék használtan. Szubnál ua. a helyzet. Hiába a szép számok, meg a méret - az ár nem véletlen. Brummogni persze mindegyik tud, az olcsó is ragyogóan hozza a 40-50Hz-et. Kérdés, alatta mi marad...... Száz szónak is egy a vége - ha nincs pénz, akkor meg kell barátkozni a kompromisszumokkal, vagy ügyeskedni kell, a minél jobb cuccok minél olcsóbban való megszerzéséért. Amúgy meg, szintén személyes tapasztalatom szerint, egy közepes rendszerrel (kb. 100-150k) is el lehet kápráztatni az emberek jelentős százalékát. B) ;) BT: szerintem nagyon jó a bluetooth kihangosító a fejegységben. Ha tehetném, kötelezővé tenném. Hirtelen lecsökkenne a telefonáló, nem figyelő majmok egyelőre nem kis száma..... szombaton is belém tolatott egy. Még szerencse, hogy csak lassan, így nincs gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június9, 2008 Megoszt Elküldve Június9, 2008 Én ezt már lassan le sem merem írni, amit Hic kollega felvázolt pár sorban, mert sznobnak néznek és nagyon sok embernek mindegy csak szóljon valami és a gyárinál azéert jobb legyen... Egyébként teljesen egyetértek, sajnos az autóhifi nem olcsó hobbi, a minőségnek pedig ára van ami néha igen-igen magas.... Lehet kompromisszumokat kötni és lehet kevés pénzből is okos jól átgondolt, szinergikus rendszert építeni, de ehhez meg nagyon kell érteni hozzá... Vagy marad a sz@rból várat tipikus esete, amit ugye már mindenki ismer... Senki nem akarja lenézni a kis pénzű embereket, mindössze arról van szó, hogy feleslegesen ne verje senki magát költségekbe, inkább gyűjtsön hozzá még egy kicsit, mintsem kétszer kelljen megvásárolni valamit, mert nem azt kapta a pénzéért amit elvárt volna.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Június9, 2008 Megoszt Elküldve Június9, 2008 Hát nemtom mennyért veszed de az csak kékfog előkészítés szerintem. Adapter plusz 20e még. Sony fejben még csak vacak hangút hallottam. Itt úgytűnik mintha minden lenne benne 36eFtért Azért kérdezz rá az eladónál :D Nekem sem tetszik a sony hangja. Lehet a mi fülünkel van a baj? Na ezért nem lehet másra hallgatni, mert a lényeg hogy neked tetszen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Június9, 2008 Megoszt Elküldve Június9, 2008 Üdv mindenkinek! Meddig lehet hallgatni a rádiót ugy hogy az aksi ne merüljön le és ne legyen semmi baj?? Köcce. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Június9, 2008 Megoszt Elküldve Június9, 2008 Én senkit nem tartok sznobnak. Aki teheti az komoly hangtechnikát épít be a kocsijába aki meg spórolgta az csak a gyárit próbálja lecserélni egy kicsit jobb "cuccra". Én ezt tettem de csak azért mert nem tudttam használni a gyári kazettás rádiót. Amúgysem szeretem a kazettás autórádiókat.:D Az én rádióm 30000 Ft-ba került ( nem vagyok olyan "mázlista" mi NeedForSpeed :D ). A hangszóróim még a gyáriak mert még nem tudttam hátúlra megvenni a hangszóró szettet. Egyébként én kiváncsi lennék Hic autóhifi rendszerére, hogy élőben milyen lehet a hangzása. Ui.: Lehet, hogy ezzel saját magam alatt vágtam kia fát, mert "zsugorinak" tartotok az autóhifin történő spórolásom miatt. Ez van. Én nem guruló diszkót akartam csínálni az autómból ( Ezt ne vegye senki sértésnek ). Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep84b Elküldve Június9, 2008 Megoszt Elküldve Június9, 2008 Holnap kell leadnom a rendelést és hát eléggé elbizonytalanodtam. Más fórumokban is sokan leszólták a Sonyt. Nemtudom mit tegyek. :D Ha a Sonyt kizárom akkor ezek maradnak benn: -JVC KD-G531 -Pioneer DEH-3000MP -Kenwood KDC-W4141AY Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június9, 2008 Megoszt Elküldve Június9, 2008 Ezt mindenki maga döntse el, hogy mit tart még elfogadhatónak, jónak, felső kategóriásnak. Ha így cselekszik, akkor nagy valószínűséggel NEKI fog tetszeni a rendszer, és ez a legfontosabb, hiszen Ő hallgatja, Ő van vele nap mint nap az autóban.... Itt maximum véleményeket lehet mondani, tanácsokat adni, tapasztalatot cserélni, ám hiába a legnagyobb jó szándék, még akkor sem biztos, hogy a másiknak is ez lesz a véleménye ugyanarról a termékről.... Ezért van annyi gyártó és termék és választási lehetőség, s ez így van rendjén.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Június9, 2008 Megoszt Elküldve Június9, 2008 ... Egyébként én kiváncsi lennék Hic autóhifi rendszerére, hogy élőben milyen lehet a hangzása. ... Ha mást kérdezel, eddig mindenkinek tetszett. Ha engem, akkor sz@r. Persze, attól függ, mit hallgatsz. Kicsit fedett, ez forrás függő is, cd-vel jobb, mp3-nál inkább érezni - ezen lehet segíteni, ha 12kHz-nél emelek 1-2dB-t. A gond, hogy van a hangzásban egy lyuk, amit az istennek nem tudok kiiktatni. Sajnos a Van belterének karakterisztikája nem olyan jó, egy nagy doboz az egész, valahol ott lehet a rezonanciapontja. Ha kicsit tagoltabb lenne, jobb lenne. A tetőlemez is beleng néha, kéne rá még pár réteg bitumen, de se időm, se kedvem, és nagy hangerőn úgysem szeretem hallgatni... nem is minden számnál hallani a problémát - így marad. És hát az összes műanyag elem kezd elgyengülni, mindig hallok innen-onnan zörgést, amit már nincs kedvem kiiktatni. De még ennek is ára van, legalábbis újonnan. Az első szettem új ára több mint 60 rugó volt, az erősítők bár szinte mind használtan vettem, high-end specifikált régi darabok, ha jobban belegondolok, a kondin meg a kábeleken kívül már majd tíz éves minden. Akkor még hittek az anyag varázsában, nincs kispórolva semmi.... :D Én se spóroltam, 2.5-es hangszórókábelek, 35-ös tápkábelezés, zajcsillapítás, meg ami kell. És így, hogy szinte minden eBayről van is veri a 200k-t. Ha új áron számolnék, kb. 400-500k (csak a fej volt anno 140). Na, ennyit meg ugye senki épeszű ember nem költ hangtechnikára.... Szerintem. Guruló diszkót én sem csinálok, nem cél a korai süketség, ellenben az életszerű hangzás nem rossz. Jó dolog, amikor szinte úgy érzed, ott vagy a koncerten, és élvezhető hangerőnél is szinte mellbevág, amikor a dobos rálép a kick-re.....pont, mintha ott állnál a küzdőtéren, és előtted játszanának.... ez az amit nem lehet olcsón megúszni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Június9, 2008 Megoszt Elküldve Június9, 2008 Én senkit nem tartok sznobnak. Aki teheti az komoly hangtechnikát épít be a kocsijába aki meg spórolgta az csak a gyárit próbálja lecserélni egy kicsit jobb "cuccra". Én ezt tettem de csak azért mert nem tudttam használni a gyári kazettás rádiót. Amúgysem szeretem a kazettás autórádiókat.:D Az én rádióm 30000 Ft-ba került ( nem vagyok olyan "mázlista" mi NeedForSpeed :D ). A hangszóróim még a gyáriak mert még nem tudttam hátúlra megvenni a hangszóró szettet. Egyébként én kiváncsi lennék Hic autóhifi rendszerére, hogy élőben milyen lehet a hangzása. Ui.: Lehet, hogy ezzel saját magam alatt vágtam kia fát, mert "zsugorinak" tartotok az autóhifin történő spórolásom miatt. Ez van. Én nem guruló diszkót akartam csínálni az autómból ( Ezt ne vegye senki sértésnek ). Tudod van akinek a klíma nem fontos, másiknak az elektromos ablakemelő, van akinek a hifi. Ha mindenkinek ugyan az kellene, akkor csak egy típusú egy felszereltségű autó létezne. Ugye milyen rossz lenne :P Ezenkívül különböző érzékenységű a fülünk. Bizonyíthatóan érezhető különbség van, akár ha kábeleket cserélünk. De nem mindenki hallja a különbséget. És aki nem hallja, annak felesleges költségekbe merülni, hisz úgysem érzi a pluszt. Ettől még nem rosz a füle! Csak van akié érzékenyebb. És ez a kevesebb. Viszont az ilyen ember zajnak hallja amit más minőségnek. És mivel zajt hallgatni kellemetlen, így vagy kikapcs, vagy költségbe veri magát az ember. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep84b Elküldve Június9, 2008 Megoszt Elküldve Június9, 2008 Akkor ezek közül mi lenne a sorrendetek? -Sony MEX-BT2600 -JVC KD-G531 -Pioneer DEH-3000MP -Kenwood KDC-W4141AY Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Június9, 2008 Megoszt Elküldve Június9, 2008 Akkor ezek közül mi lenne a sorrendetek? -Sony MEX-BT2600 -JVC KD-G531 -Pioneer DEH-3000MP -Kenwood KDC-W4141AY Szerintem válaszd azt amelyiket legjobban szeretnéd. Én is hezitáltam igaz csak egy márka mellett, de a döntésben segített egy kicsit az eladó is. meg addig bogarásztam amíg leragadttam a mostani fejegységnél.:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Június9, 2008 Megoszt Elküldve Június9, 2008 Holnap kell leadnom a rendelést és hát eléggé elbizonytalanodtam. Más fórumokban is sokan leszólták a Sonyt. Nemtudom mit tegyek. :D Ha a Sonyt kizárom akkor ezek maradnak benn: -JVC KD-G531 -Pioneer DEH-3000MP -Kenwood KDC-W4141AY Miért nem hallgatod meg elötte? Én nem venném meg, úgy hogy nem hallgatom meg. A mostanit is úgy vettem. :D De neked akkor sem kéne! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts