Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra gyári "HIFI"

Guest

Recommended Posts

Ne is mond, 30-as a max hangerő a rádiómon, de már 20-22 fölött a hangszórok nem bírják, 25 felett pedig hallgathatatlan. :)

Az az IC -"temető"ami a gyári fejekben van nagyon messze van az erősítő fogalmától, max 2x10W már jónak mondható lineár -ban, de a hiperérzékeny papírmembrános, műanyagkosaras, 5Oz mágneses hangszóróknak ez már halálközeli élményt jelent...

Sajnos sok alsókategóriás (nem gyári fejeknél) is hasonló a helyzet, sőt még roszabb is lehet ha csak fejet cserélsz és hagyod a gyári hangszórót (a gyári sugárzó legalább a gyári fejhez volt méretezve, illesztve, úgy -ahogy...)

Minőségi megoldást csak egy erősítő jelenthet a hangzásban.... :D

Megosztás:

Az az IC -"temető"ami a gyári fejekben van nagyon messze van az erősítő fogalmától, max 2x10W már jónak mondható lineár -ban, de a hiperérzékeny papírmembrános, műanyagkosaras, 5Oz mágneses hangszóróknak ez már halálközeli élményt jelent...

Sajnos sok alsókategóriás (nem gyári fejeknél) is hasonló a helyzet, sőt még roszabb is lehet ha csak fejet cserélsz és hagyod a gyári hangszórót (a gyári sugárzó legalább a gyári fejhez volt méretezve, illesztve, úgy -ahogy...)

Minőségi megoldást csak egy erősítő jelenthet a hangzásban.... :D

Igazából nekem akkora hangerő sem kell, 15ösön már nagyon szól, és nem szeretem ha ordít az autóban a zene. :D nem gyári rádióm van, hanem egy panasonic. 4 kimenete van, amiből 2 ban bekötve, ezért a hátsó ajtókba való hangszoróintegrálás lenne a legcélravezetőbb. Igy nyernék egy kis + hangerőt, és talán szebben is szólna a 4. CorsaC-ben alapból elől 2+2, hátul pedig kettő hangszoró van beépítve, hogy ebből miért hagyták kia két hátsó hangszorót, jó kérdés, de ezen sporolni. :)

Megosztás:

A kocsi hangzását szeretném egy kicsit szebbé tenni.

A hátsó ajtókba is szeretném betenni a középmély, és a magas sugárzókat. Azt szeretném tudni, hogy valyon el van vezetékelve addig? Opel AstraG 2007/12 OptimaII felszereltség. Mert nagyon nem akarom megbontani a dolgokat. Ha hátra teszek normális sugárzókat, akkor természetessen elöl is kicserélem. De ugye elösször a hátsóba kell tenni valamit, szebben szól szerintem az úgy. :)

az enyémben a hátsó ajtóig be volt vezetékelve! 2007/05 az autó

Megosztás:

Igazából nekem akkora hangerő sem kell, 15ösön már nagyon szól, és nem szeretem ha ordít az autóban a zene. :D nem gyári rádióm van, hanem egy panasonic. 4 kimenete van, amiből 2 ban bekötve, ezért a hátsó ajtókba való hangszoróintegrálás lenne a legcélravezetőbb. Igy nyernék egy kis + hangerőt, és talán szebben is szólna a 4. CorsaC-ben alapból elől 2+2, hátul pedig kettő hangszoró van beépítve, hogy ebből miért hagyták kia két hátsó hangszorót, jó kérdés, de ezen sporolni. :)

Nem a hangerőről van szó elsődlegesen, hanem a dinamikus szép tiszta hangzásról, amit a fejegység (még ha nem is gyári) igen korlátozott mértékben tud megvalósítani.

Ha van erősítőd, van lehetőséged és tartalékod a hangos zenélésre is, nem fog összecsuklani a rendszered jó fél hangerőn, sőt már alacsony hangerőn is dinamikus, hangzást produkál.

Az egész tartományban élvezhető tiszta hangok lesznek, ami megmarad nagy hangerő esetén is.

Az igazi sub soha nem nyomja le az első szettet, hanem mintegy annak kiegészítőjeként simul hozzá, ha tényleg jól be van állítva észre sem veszed a jelenlétét, csak annak a hiányát....

A legfontosabb azért az, hogy a kocsiban a zene minősége NEKED tetszedjen, de ez nem jeleti azt , hogy ez minden esetben találkozik a profi hangzással.... :D

Megosztás:

Nem a hangerőről van szó elsődlegesen, hanem a dinamikus szép tiszta hangzásról, amit a fejegység (még ha nem is gyári) igen korlátozott mértékben tud megvalósítani......

....

A legfontosabb azért az, hogy a kocsiban a zene minősége NEKED tetszedjen, de ez nem jeleti azt , hogy ez minden esetben találkozik a profi hangzással.... :)

Ja. De ehhez lehet, hogy Imynek meg kéne hallgatni egyszer, mi a különbség. Nem hiszem, hogy valaki, aki még sohasem hallott rendes hifit, át tudná érezni, mi a lényeg. A "dinamika" fogalmát meg kell tapasztalni, különben max. arra asszociál az ember, hogy "nagyot szól"......

Mindenestre az biztos, hogy én még nem hallottam olyan fejegységet, ami a "hmm, nem is olyan rossz...", "...Ja, egész jó...", kategórián önmagában túllépett volna. Pedig nem egy 100e feletti cuccal volt már dolgom. Sajnos az igazi dinamikához nagy áram kell (legalábbis a hagyományos, mágnes/spulni/pille típusú hangszórók esetén), azt pedig egy sima fejegység a tudomány mai állása szerint még nem produkált. (Ha van olyan, ami igen, az érdekelne.... :D )

Megosztás:

Sziasztok!

Van egy 2005-s Astra Classic-om, gyári CD-s rádióval. Mivel az autót tavaly vettem, sajnos nincs meg a rádió gépkönyve.

Ha a gyújtást megkapja, és arádió bekapcsol, mindíg egyazon, örjöngő hangon kapcsol be.

Nem tudjátok véletlenül, hogyan lehetne beprogramozni, hogy mindíg a kikapcsolási hangerőn induljon úja?

Köszönöm szépen!

I

:)

Megosztás:

Ja. De ehhez lehet, hogy Imynek meg kéne hallgatni egyszer, mi a különbség. Nem hiszem, hogy valaki, aki még sohasem hallott rendes hifit, át tudná érezni, mi a lényeg. A "dinamika" fogalmát meg kell tapasztalni, különben max. arra asszociál az ember, hogy "nagyot szól"......

Mindenestre az biztos, hogy én még nem hallottam olyan fejegységet, ami a "hmm, nem is olyan rossz...", "...Ja, egész jó...", kategórián önmagában túllépett volna. Pedig nem egy 100e feletti cuccal volt már dolgom. Sajnos az igazi dinamikához nagy áram kell (legalábbis a hagyományos, mágnes/spulni/pille típusú hangszórók esetén), azt pedig egy sima fejegység a tudomány mai állása szerint még nem produkált. (Ha van olyan, ami igen, az érdekelne.... :) )

Egyértelmű, de szerintem azért lehet nagyon-nagyon jó rendszert építeni egy autóba, mint ahogy lehet nagyon csapnivalót is.

Természetesen az autógyártóknál nem ez a trend, hogy alapból jó hangot építsenek be, kommersz tömegcucc amivel szerelnek, ami elsőre még hallgatható is (főleg a szalonban a síri csendben álló autóban: hú bazzzz, ez jól szól...),

de nagyon hamar kényszerül szembesülni az adott technika határaival ha használja...

Főleg az a misztikus "gyönyörű" design, ahogyan egybe terveznek kirobbanthatatlanul mindent, így biztos elmegy a kedve az átlag autósnak bármiféle átalakítástól is, azaz könnyebben köt kompromisszumot és vallja magáénak a gyári jó hangzást, "csak értenek hozzá, nem véletlen tervezték így meg".....

Ami igaz is, mert tényleg nem véletlen, tudatosan költséghatékony!

Aztán csak-csak érzem, hogy vmi nem stimmel, ekkor kezdek el cserélgetni hangszórókat, csipogókat, "azért így már sokkal jobb" feeling egyből közelebb került...

De a megkezdett utat végig kell járni, egyébként csak félsiker, vagy még roszabb..... :D

Megosztás:

Egyértelmű, de szerintem azért lehet nagyon-nagyon jó rendszert építeni egy autóba, mint ahogy lehet nagyon csapnivalót is.

Természetesen az autógyártóknál nem ez a trend, hogy alapból jó hangot építsenek be, kommersz tömegcucc amivel szerelnek, ami elsőre még hallgatható is (főleg a szalonban a síri csendben álló autóban: hú bazzzz, ez jól szól...),

de nagyon hamar kényszerül szembesülni az adott technika határaival ha használja...

Főleg az a misztikus "gyönyörű" design, ahogyan egybe terveznek kirobbanthatatlanul mindent, így biztos elmegy a kedve az átlag autósnak bármiféle átalakítástól is, azaz könnyebben köt kompromisszumot és vallja magáénak a gyári jó hangzást, "csak értenek hozzá, nem véletlen tervezték így meg".....

Ami igaz is, mert tényleg nem véletlen, tudatosan költséghatékony!

Aztán csak-csak érzem, hogy vmi nem stimmel, ekkor kezdek el cserélgetni hangszórókat, csipogókat, "azért így már sokkal jobb" feeling egyből közelebb került...

De a megkezdett utat végig kell járni, egyébként csak félsiker, vagy még roszabb..... :)

Azért eddig az opeleknél jól eltalálták a gyári hangszórók helyeit, és minimális ráfordítással ez alatt nem száz ezrest tételt értek de azért hallgatható, és finomítható a gyári hangzás.

A gyári arra jó ne lopják és ha elfordítom gyujtáskulcsot valami szóljon a hangszórókból (magas fenntről, középmély alulról)és ne legyen unalmas az utazás.

Megosztás:

Azért eddig az opeleknél jól eltalálták a gyári hangszórók helyeit, és minimális ráfordítással ez alatt nem száz ezrest tételt értek de azért hallgatható, és finomítható a gyári hangzás.

Ha tudnád mennyit számolnak fel egy "zenésített" autóért a szalonban, vagy mennyiért tudnád megvásárolni bele a gyári cuccot....?

Hmmmmmmm..... :)

Megosztás:

igen tudom szép összeg!

Ne is menjünk bele.....

Nekem 2 gyerekkel meg a feleségemmel elég a gyári ami benne van, amit mondjuk most egy kicsit feljebb pofoztam mint azt feljebb is lehetet olvasni egy CAR 400 kazis egységgel, és hátulra is egy komponens szettel nekem ez így elég és aránylag jónak mondom ebben a gyári kategóriában . ez így 15000 ft be került.

Megosztás:

Sziasztok!

Van egy 2005-s Astra Classic-om, gyári CD-s rádióval. Mivel az autót tavaly vettem, sajnos nincs meg a rádió gépkönyve.

Ha a gyújtást megkapja, és arádió bekapcsol, mindíg egyazon, örjöngő hangon kapcsol be.

Nem tudjátok véletlenül, hogyan lehetne beprogramozni, hogy mindíg a kikapcsolási hangerőn induljon úja?

Köszönöm szépen!

I

:)

Mackosajt honlapján van fenn cdr 500 kezelési útmutató ott benne van hogy hogyan lehet VOL nem tudom mit ir ki a kijelzőnél és ott kell beállítani.

Azt hiszem azaz a hangerő???

Megosztás:

Mackosajt honlapján van fenn cdr 500 kezelési útmutató ott benne van hogy hogyan lehet VOL nem tudom mit ir ki a kijelzőnél és ott kell beállítani.

Azt hiszem azaz a hangerő???

Köszi, de sajnos még kezdő vagyok a honlapok böngészésében: megadnád a linket?

Előre is köszönöm!

Megosztás:

....minimális ráfordítással ez alatt nem száz ezrest tételt értek ...

Hát, nekem olcsó, használt alkatrészekből, úgy, hogy sok minden már megvolt és nem is számolom, a 200-300k-t simán veri a dolog. (már nem is számolom pontosan) Ha mindent frankón megvennék újonnan, abból lehetne játszós GSi-m....... :D :D

De az igaz, már pár tízezer forintból is "finomítható" a hangzás. SŐT, az első pár tízezer jobban érezhető hatású, mint a sokadik százezer.... :)

Megosztás:

igen tudom szép összeg!

Ne is menjünk bele.....

Nekem 2 gyerekkel meg a feleségemmel elég a gyári ami benne van, amit mondjuk most egy kicsit feljebb pofoztam mint azt feljebb is lehetet olvasni egy CAR 400 kazis egységgel, és hátulra is egy komponens szettel nekem ez így elég és aránylag jónak mondom ebben a gyári kategóriában . ez így 15000 ft be került.

OK! Nem lenézni akarom, a lényeg hogy neked tetszedjen, Te hallgatod nap mint nap.... :)

Megosztás:

Sziasztok!

Légyszi segítsetek gyorsan. Első tükrökhöz beakarom szerelni a magashangszórókat. Le is szedtem a borítást de már 1 órája forgatom a hangszórót és nemtudom hogy lehet beilleszteni a helyére. Itt egy kép légyszi segítsetek. A képen a baloldali hangszóró helye van.3 karom van a helynél míg a hangszórónál 4 hely, ez nem baj? Hol kell lennie a hangszóró egyenes részének mit hova dugjak bele? Meg meghülyülök hogy nem jön össze.

DSC00340_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Sziasztok!

Légyszi segítsetek gyorsan. Első tükrökhöz beakarom szerelni a magashangszórókat. Le is szedtem a borítást de már 1 órája forgatom a hangszórót és nemtudom hogy lehet beilleszteni a helyére. Itt egy kép légyszi segítsetek. A képen a baloldali hangszóró helye van.3 karom van a helynél míg a hangszórónál 4 hely, ez nem baj? Hol kell lennie a hangszóró egyenes részének mit hova dugjak bele? Meg meghülyülök hogy nem jön össze.

Sztem ez nem hozzávaló gyárilag. Fából vaskarikát nem fogsz tudni csinálni. Ha cikkszám alapján vetted, lehet, hogy évjárat, vagy kivitel nem stimmel. De inkább a modell más....

Marad a "buheramájszter" copyright módszer. Fülek levág, lereszel, aztán melegragasztóval rögzít. Egy életre szól.....

Legalább a csati stimmel?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.