Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra gyári "HIFI"

Guest

Recommended Posts

Semmi nem tűnik el a kijelzőről,marad a dátum,óra és hőmérséklet.Csak a magnó sípol egyet.

Valószínűleg így van, bár nem tudom a TID-nél (alap display) miért kell ez, de a MID-et (board-computeres display) pl. biztosan konfigurálni kell az autóhoz.

De az is lehet, hogy a kábelezés nem ok. Eltűnik a dátum, ha bekapcsolod a magnót? Ha igen, a kábelezés ok, és akkor valszeg programozni kell.

Megosztás:

Semmi nem tűnik el a kijelzőről,marad a dátum,óra és hőmérséklet.Csak a magnó sípol egyet.

A dátumnak el kell tűnni, és helyette a rádió üzeneteit jeleníti meg a TID. Akkor két dolog lehet:

1. Kábelezés jó, és a TID van úgy programozva, hogy nem figyeli a magnótól jövő jelet, amikor azt bekapcsolod.

2. Kábelezés nem ok, és akkor a TID nem is veszi észre, hogy bekapcsolod a magnót.

A kábelezést le tudod ellenőrizni, ha ITT utánaolvasol az ISO csati vezetékeiről. De valószínű tényleg programozni kell.

Megosztás:

Hát ez elég gáz.Nem vagyok egy nagy szerelő,szervízben meg nem akarok egy vagyont fizetni(állítólag egy ezresért megcsinálják,de kétlem)!

Azért nagyon köszi!

A dátumnak el kell tűnni, és helyette a rádió üzeneteit jeleníti meg a TID. Akkor két dolog lehet:

1. Kábelezés jó, és a TID van úgy programozva, hogy nem figyeli a magnótól jövő jelet, amikor azt bekapcsolod.

2. Kábelezés nem ok, és akkor a TID nem is veszi észre, hogy bekapcsolod a magnót.

A kábelezést le tudod ellenőrizni, ha ITT utánaolvasol az ISO csati vezetékeiről. De valószínű tényleg programozni kell.

Megosztás:

Hát ez elég gáz.Nem vagyok egy nagy szerelő,szervízben meg nem akarok egy vagyont fizetni(állítólag egy ezresért megcsinálják,de kétlem)!

Azért nagyon köszi!

Nem hiszem, hogy sokkal több lenne egy átprogramozás. Pár perc alatt megvan.

Megosztás:

Sziasztok!

Egy CAR 300 kazettás rádió van a G astrámban, és ha kazettát rakok bele sípoló hangot lehet hallani nagyobb hangerőnél. Kazettás átalakítót használok mp3 lejátszóhoz. Mikor beteszem a kazettát, mp3 még nem megy akkor lehet igazán hallani az alap sípolást. Van valami ötlete valakinek hogy mi lehet ez? Az érdekes hogy a nővérem corsájában ugyanez a helyzet. Az övé 2 éves csak ő használta, az én astrámbam pedig 7 éves. Fura hogy senki nem említett ilyen hibát előzőleg, pedig én ezt típushibának gondoltam. Ja rádiónál nincs sípolás, csak kazettánál.

Előre is kösz

Megosztás:

Sziasztok!

Egy CAR 300 kazettás rádió van a G astrámban, és ha kazettát rakok bele sípoló hangot lehet hallani nagyobb hangerőnél. Kazettás átalakítót használok mp3 lejátszóhoz. Mikor beteszem a kazettát, mp3 még nem megy akkor lehet igazán hallani az alap sípolást. Van valami ötlete valakinek hogy mi lehet ez? Az érdekes hogy a nővérem corsájában ugyanez a helyzet. Az övé 2 éves csak ő használta, az én astrámbam pedig 7 éves. Fura hogy senki nem említett ilyen hibát előzőleg, pedig én ezt típushibának gondoltam. Ja rádiónál nincs sípolás, csak kazettánál.

Előre is kösz

Ez pedig tipikus a magnóknál. Gyáriaknál mondjuk nem annyira, de úgy látszik, csodák nincsenek.

Amit hallasz, az a magnófej által felszedett generátorzaj. Tápszűréssel megoldható, elvileg. Azért, ha veszel tápszűrő modult (minden autóhifis cégnél lehet kapni), akkor, ha lehet, próbáld ki, mielőtt megveszed, vagy 3 napon belül, mert láttam már olyat, ami nem segített.

Megosztás:

Ez pedig tipikus a magnóknál. Gyáriaknál mondjuk nem annyira, de úgy látszik, csodák nincsenek.

Amit hallasz, az a magnófej által felszedett generátorzaj. Tápszűréssel megoldható, elvileg. Azért, ha veszel tápszűrő modult (minden autóhifis cégnél lehet kapni), akkor, ha lehet, próbáld ki, mielőtt megveszed, vagy 3 napon belül, mert láttam már olyat, ami nem segített.

Köszi a segítséget. Megpróbálok szerezni ilyen szűrőt. Gondolom én nem tudom berakni úgyhogy keresek valaki hozzáértőt. Media M.-ban nem lehet ilyet kapni? Drágába fog ez kerülni?

Megosztás:

Köszi a segítséget. Megpróbálok szerezni ilyen szűrőt. Gondolom én nem tudom berakni úgyhogy keresek valaki hozzáértőt. Media M.-ban nem lehet ilyet kapni? Drágába fog ez kerülni?

Ezekután kézenfekvő lenne ha egy autóvillamosságishoz mennél, ott beszereli és ha nem jó a szűrő még ki is derül és belerakhat helyette más fajtát.

Megosztás:

Sajnos a CAR300-as az ilyen sípolós. Nekem is volt az előző astrában, és ugyanígy sípolt. A CAR400-as (eggyel fejlettebb változat, ami talán nem is a Blaupunkt, hanem Philips) viszont ugyanazzal az adapterrel nem sípol, sőt egész jól szól. Ez van nekem a most az autóban...

Megosztás:

A MM általában minimum 3X drágább a kiegészítő alkatrészekből, mint bermely szaküzlet :)

Megosztás:

Hali!

Bocs hogy csak igy megzavarlak ismét,multkor én kérdezgettem dolgokat G-s astraba a rádiot illetöen.

Szoval azota meglett az auto uj classic.

Régi rádiom sajna nem tudom betenni,mert olyan a rádiom hogy külön vezeték megy rá kb 15 cm,a rádio hátuljátol számitva.

Az autoban viszont olyan a rádio elökészités amibe csak olyan rádi megy bele aminek közvetlen a hátulján van a csatlakozo,és egyszerüen csak benyomom a rádiot a helyére és kész is.

Szerinted mit lehetne csinálnom a régi rádioval,?

Másik kérdésem az lenne a mostanság kaphato ujonan vett rádiok közül már mind olyan hogy a rádio hátulján van közvetlen a csatlakozo és benyomom és kész is?

Vagy azok sem olyanok?

Üdv és köszi a választ.

Megosztás:

Hali!

Bocs hogy csak igy megzavarlak ismét,multkor én kérdezgettem dolgokat G-s astraba a rádiot illetöen.

Szoval azota meglett az auto uj classic.

Régi rádiom sajna nem tudom betenni,mert olyan a rádiom hogy külön vezeték megy rá kb 15 cm,a rádio hátuljátol számitva.

Az autoban viszont olyan a rádio elökészités amibe csak olyan rádi megy bele aminek közvetlen a hátulján van a csatlakozo,és egyszerüen csak benyomom a rádiot a helyére és kész is.

Szerinted mit lehetne csinálnom a régi rádioval,?

Másik kérdésem az lenne a mostanság kaphato ujonan vett rádiok közül már mind olyan hogy a rádio hátulján van közvetlen a csatlakozo és benyomom és kész is?

Vagy azok sem olyanok?

Üdv és köszi a választ.

Nocsak, nocsak.... Copy & Paste? :) B) :)

Szóval mégeccer, okuljon mindenki - ha valami nem szabványos rádiót kell bekötni, ne gányoljátok szét a gyári kábelt. Lehet kapni adaptert, azzal lehet szórakozni. Ráadásul, mivel ezeket nem csak profiknak szánják, a kábelek az adapteren fel vannak iratozva, így a bekötés is gyerekjáték!

Az ilyesmit meg lehet venni az MM-ben, ha hétvégén kell, és mindegy mennyi... vagy esetleg Homasitában, autósboltokban, hifis boltokban. Mindenki tart ilyet, mert gyakrabban van rá szükség, mint gondolná az ember... :omg:

Megosztás:

Hi All!

Visszakanyarodva az MP3 rádiós cuccra.

Nézegettem, ilyen Mp3 modulátorokat.

Kérdésem a következő. elképzelhető-e, hogy ez a szivargyújtós, pendrive-os megoldás müködjön úgy, hogy közben a gyári kijelzőn a szám cím jelenjen meg? Kb. mint az RDS..... ha már rádiós átvitel.. vagy ez lehetetlen?

Havernak van ilyenje, egyeten egy baj vele, hogy nem lehet látni milyen szám megy......

Megosztás:

Hi All!

Visszakanyarodva az MP3 rádiós cuccra.

Nézegettem, ilyen Mp3 modulátorokat.

Kérdésem a következő. elképzelhető-e, hogy ez a szivargyújtós, pendrive-os megoldás müködjön úgy, hogy közben a gyári kijelzőn a szám cím jelenjen meg? Kb. mint az RDS..... ha már rádiós átvitel.. vagy ez lehetetlen?

Havernak van ilyenje, egyeten egy baj vele, hogy nem lehet látni milyen szám megy......

Az ilyen modulátorok általában úgy működnek, hogy az mp3 lejátszó fejhallgató kimenetéről veszik a jelet, amit felkevernek UHF frekire. Ott pedig nem jön ki a szám címe, tehát a modulátor nem tudja egy RDS jelbe belekombinálni. Úgyhogy az alap modulátoroknál ez nem fog menni....

Megosztás:

Hi Srácok!

Napok óta töröm a fejem, hogyan varázsolhatnék mp3 lejátszást az autóba. Most mndhatnátok, hogy veszek egy mp3 fejegységet és máris jó. DE...

Én arra gondoltam, és kicsit utánna számolva kb. annyi is lenne, hogy szerzek valahonnan egy 2 Gb-os mp3 lejátszót, meg egy fm modulátort, összekötöm a rádióval és íme, a csodás mp3 hallgatás, minden féle ki be szerelés és bontogatás nélkül...

Előnye: 2 gb zene, nem kell cd-el bajlódni, nem ugrál, nem karcosodik a cd, nem kell írogatni, nincs szana szét 100 cd a kocsiba stb.

Kb. annyi árba jönne ki, mintha vennék egy 25 000 Ft-os fejegységet.... vagy kevesebb vannak 1xűbb megoldások már aár 15 000-ér is.

Próbáltam keresgélni a neten ötleteket ezzel kapcsolatba, ekkor jutottam egy érdekes leírásra!

A gyári magnom a G Astrámban kazettás, de köthető hozzá CD-tár, na itt jön a csavar, idézem:

"....Ha szerencsénk van és a fejegységen van külön CD váltót aktiváló gomb (ez általában a kazisokon van), és a bemenete a tárnak nem digitális, akkor a tár jelbemenetelét megkeresve ráköthetjük a PDA-nk-ból kijövő csatlakozót, mert ugye az analóg jel. Ehhez sok segítséget nyújt ez a lengyel nyelvű weboldal ." mondjuk itt PDA-ról beszél, de szerintem fülhalgatókimeneten is lehet bekötni elvileg bármit akkor.

itt a lengyel oldal: http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24...able/dolkab.htm

kár hogy nem tudok lengyelül, de majd csak segít valaki......

minden esetre ha ez megoldható, akkor nem kell az FM transmitter, csak az Ipod (akinek van rá pénze) vagy sima mezei hordozható mp3 lejátszó.....

Mit szóltok hozzá?

Megosztás:

Lehet kapni olyan átalakítót, ami egyik oldala egy kazetta, másik oldala egy Jack dugó. Ezzel a sima gyári magnódon hallgathatsz bármit, és olcsóbb, mint a rádiós megoldás (igaz, így zavaró lehet a kábel). Ha más nem, venni lehet olyan CD/MP3 lejátszót, amin van USB is. Csak rányomod a kétgigás (vagy ami van) MP3 lejátszót, és máris szól a muzsika. Rögtön nem lesz tele a kocsi CD-vel. :)

Megosztás:

Lehet kapni olyan átalakítót, ami egyik oldala egy kazetta, másik oldala egy Jack dugó. Ezzel a sima gyári magnódon hallgathatsz bármit, és olcsóbb, mint a rádiós megoldás (igaz, így zavaró lehet a kábel). Ha más nem, venni lehet olyan CD/MP3 lejátszót, amin van USB is. Csak rányomod a kétgigás (vagy ami van) MP3 lejátszót, és máris szól a muzsika. Rögtön nem lesz tele a kocsi CD-vel. :)

Sanyi

Csak hogy jól értem-e?

Adapter kazi a magnóba, adapter kazira mp-3 lejátszó, mp3 lejátszóba kétgigás mp3 lejátszó???

Ez aztán autóhifi:-) Remélem nem komolyan gondoltad.

Vagy úgy, mint haver: másnak ajánlja, de magának nem:-)

Megosztás:

Nem! :)

Három külön sz@rt préseltem egy hozzászólásba. :omg: Kicsit akkor nagyon érthetetlen lett. B)

A kazis (kazetta szerű átalakító magnóba, kábel fityeg, végén jack, azt meg abba dugod, amibe csak akarod), vagy a rádióhullámos (FM modulátoros), vagy a harmadik a magnó helyére CD/MP3 lejátszó beépítése, amin van USB.

No, csak leírom normálisan. :)

Amúgy én ha már ajánlani kell, akkor a harmadikat ajánlom, valami hasonlót szeretnék én is szerezni az autómba.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.