Zig Elküldve Június25, 2015 Megoszt Elküldve Június25, 2015 Igen, van különbség. Akkor oda kimondottan hátsó ajtóba való kell. Valamiért azt hittem egyformák. Szeretnék finomítani a hangrendszeren, azért kérdeztem, első ajtóba meg azért sűrüebben előfordul. Ezt nézegettem valamelyik nap, csak az ára nem szimpatizál az én anyagi helyzetemmel :) http://www.amazon.de/Pioneer-TS-Q172C-TS-Q-172-C/dp/B001A50WQ6 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Június26, 2015 Megoszt Elküldve Június26, 2015 Mostanában már két elmentetett csatornát is eldob a fejegység (gyári Philips), tehát eddig rendben vette a jelet most pedig pár másodperc után elkezd keresni más csatornát. Már két mentett esetében is ezt csinálja. Telefonon érdeklődtem egy műhelyben, azt mondta hogy szinte biztosan beázott az antenna és a benne lévő egység szép lassan kifekszik (állítólag Opeleknél gyakori jelenség)... Ennek a javításához totál le kell bontani a tetőkárpitot meg a műanyag elemeket? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Június26, 2015 Megoszt Elküldve Június26, 2015 Mostanában már két elmentetett csatornát is eldob a fejegység (gyári Philips), tehát eddig rendben vette a jelet most pedig pár másodperc után elkezd keresni más csatornát. Már két mentett esetében is ezt csinálja. Telefonon érdeklődtem egy műhelyben, azt mondta hogy szinte biztosan beázott az antenna és a benne lévő egység szép lassan kifekszik (állítólag Opeleknél gyakori jelenség)... Ennek a javításához totál le kell bontani a tetőkárpitot meg a műanyag elemeket? Szerintem Caravan és 5 ajtós esetében elég csak a hátulját megbontani, 4 ajtósnál teljes tetőkárpitot ki kell venni. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Június26, 2015 Megoszt Elküldve Június26, 2015 Mostanában már két elmentetett csatornát is eldob a fejegység (gyári Philips), tehát eddig rendben vette a jelet most pedig pár másodperc után elkezd keresni más csatornát. Már két mentett esetében is ezt csinálja. Telefonon érdeklődtem egy műhelyben, azt mondta hogy szinte biztosan beázott az antenna és a benne lévő egység szép lassan kifekszik (állítólag Opeleknél gyakori jelenség)... Ennek a javításához totál le kell bontani a tetőkárpitot meg a műanyag elemeket? Igaz a beázás, nálam már gépi mosás után is jelentkezik az antenna jelerősség romlása. Ha kiszárad már ok. Az antenna talpát kellene meghúznom, de ahhoz pótféklámpát is le kellene vennem. 99 %, hogy nem kell megbontani a teljes tetőkárpitot, mert csak a kábel két "végén" lehet gond a csatlakozással, azaz a pótféklámpa alatt (2 db - jel+tápfel), vagy a fejegységnél törik meg a csatlakozóban a vezeték (kicsi az esélye ennek.) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Június26, 2015 Megoszt Elküldve Június26, 2015 Szerintem Caravan és 5 ajtós esetében elég csak a hátulját megbontani, 4 ajtósnál teljes tetőkárpitot ki kell venni. Igaz a beázás, nálam már gépi mosás után is jelentkezik az antenna jelerősség romlása. Ha kiszárad már ok. Az antenna talpát kellene meghúznom, de ahhoz pótféklámpát is le kellene vennem. 99 %, hogy nem kell megbontani a teljes tetőkárpitot, mert csak a kábel két "végén" lehet gond a csatlakozással, azaz a pótféklámpa alatt (2 db - jel+tápfel), vagy a fejegységnél törik meg a csatlakozóban a vezeték (kicsi az esélye ennek.) Hát, valami nyákot említett ami az antenna talpánál/talpában(?) van... Mármint hogy az adja meg magát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Június26, 2015 Megoszt Elküldve Június26, 2015 Zig, on 25 Jun 2015 - 8:10 PM, said: Akkor oda kimondottan hátsó ajtóba való kell. Valamiért azt hittem egyformák. Szeretnék finomítani a hangrendszeren, azért kérdeztem, első ajtóba meg azért sűrüebben előfordul. Ezt nézegettem valamelyik nap, csak az ára nem szimpatizál az én anyagi helyzetemmel :) http://www.amazon.de/Pioneer-TS-Q172C-TS-Q-172-C/dp/B001A50WQ6 Ha a hátsó ajtóba is teszel csipogót, abból elöl nem sok mindent fogsz észrevenni. Max az utasok... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zig Elküldve Június26, 2015 Megoszt Elküldve Június26, 2015 Ha a hátsó ajtóba is teszel csipogót, abból elöl nem sok mindent fogsz észrevenni. Max az utasok... Akkor felejtős. Max ha fiam kirtizálni fog :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wakond Elküldve Június26, 2015 Megoszt Elküldve Június26, 2015 (edited) utána jàrnék ennek a multis gomb dolognak. nekem ugyan nincs olyan rádióm amit tudok vezérelni a korányon lévő multis gombokkal, de nem hagy nyugodni az, hogy nem világítanak a gombok. a légzsàk átvezetőt kicseréltem multisra az index és a duda működik, ezért kizárnám ennek az alkatrésznek a hibàját. milyen színü kábelek kellenek hozzá? létezhet az, hogy nincs kikábelezve? ha ki van akkor hol lehet a baj? Módosítva Június26, 2015 : wakond Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Június26, 2015 Megoszt Elküldve Június26, 2015 utána jàrnék ennek a multis gomb dolognak. nekem ugyan nincs olyan rádióm amit tudok vezérelni a korányon lévő multis gombokkal, de nem hagy nyugodni az, hogy nem világítanak a gombok. a légzsàk átvezetőt kicseréltem multisra az index és a duda működik, ezért kizárnám ennek az alkatrésznek a hibàját. milyen színü kábelek kellenek hozzá? létezhet az, hogy nincs kikábelezve? ha ki van akkor hol lehet a baj? Nekem CDR-500-al úgy működik, hogy ha a rádió ki van kapcsolva akkor a multi gombok nem világítanak. Még akkor sem ha a világítás be van kapcsolva. Szerintem ki kellene próbálni egy gyári rádióval. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
hood 21 Elküldve Június26, 2015 Megoszt Elküldve Június26, 2015 utána jàrnék ennek a multis gomb dolognak. nekem ugyan nincs olyan rádióm amit tudok vezérelni a korányon lévő multis gombokkal, de nem hagy nyugodni az, hogy nem világítanak a gombok. a légzsàk átvezetőt kicseréltem multisra az index és a duda működik, ezért kizárnám ennek az alkatrésznek a hibàját. milyen színü kábelek kellenek hozzá? létezhet az, hogy nincs kikábelezve? ha ki van akkor hol lehet a baj?[/ quote] Valóban a fejegység küldi a jelet a multigomboknak!! Fejegység függő hogy világítanak e. Nekem jvc van+interface és világítanak... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wakond Elküldve Június26, 2015 Megoszt Elküldve Június26, 2015 Valóban a fejegység küldi a jelet a multigomboknak!! Fejegység függő hogy világítanak e. Nekem jvc van+interface és világítanak... milyen JVC? én is szeretnék adaptert az enyémhez (KD-X210) de nagyon drága :angry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hood 21 Elküldve Június26, 2015 Megoszt Elküldve Június26, 2015 milyen JVC? én is szeretnék adaptert az enyémhez (KD-X210) de nagyon drága :angry: Kdr 551 van nekem. Hát ja 16.000 volt hozzá!! Utólag nem érte meg, ok kormányról vezérelhető mégis sokszor odanyulok halkítani stb megszokásból! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wakond Elküldve Június26, 2015 Megoszt Elküldve Június26, 2015 Kdr 551 van nekem. Hát ja 16.000 volt hozzá!! Utólag nem érte meg, ok kormányról vezérelhető mégis sokszor odanyulok halkítani stb megszokásból! :) igen nem olcsó, majdnem annyi amennyiért a rádiót vettem!!! az a baj, hogy nem emlékszem melyik lenne jó nekem? Tgabika egyszer már leírta, és egy linket is küldött de persze elkavartam már... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június27, 2015 Megoszt Elküldve Június27, 2015 Tgabika egyszer már leírta, és egy linket is küldött de persze elkavartam már... Nem baj, épp ráérek, úgyhogy belinkelem megint ;) : http://www.carlink.hu/product_info.php?cPath=5_287_197_216&products_id=428 Ez van nekem is, és ugyanúgy KD-X210-hez, szóval tutira működik, de a rádió hátulján levő vezetékre rá kell forrasztani egy 3.5-es szerelhető jack aljzatot, mert ezen az adapteren egy jack dugó van. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
hood 21 Elküldve Június27, 2015 Megoszt Elküldve Június27, 2015 (edited) igen nem olcsó, majdnem annyi amennyiért a rádiót vettem!!! az a baj, hogy nem emlékszem melyik lenne jó nekem? Tgabika egyszer már leírta, és egy linket is küldött de persze elkavartam már... Nekem ez a típus van:http://www.carlink.hu/product_info.php?cPath=5_287_197_216&products_id=428 Látom ugyanazt linkeltük!! :D Nekem volt a fejegységen bemenet, nem forrasztottam semmit... Módosítva Június27, 2015 : hood 21 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wakond Elküldve Június27, 2015 Megoszt Elküldve Június27, 2015 Nem baj, épp ráérek, úgyhogy belinkelem megint ;) : http://www.carlink.hu/product_info.php?cPath=5_287_197_216&products_id=428 Ez van nekem is, és ugyanúgy KD-X210-hez, szóval tutira működik, de a rádió hátulján levő vezetékre rá kell forrasztani egy 3.5-es szerelhető jack aljzatot, mert ezen az adapteren egy jack dugó van. Köszi! jack aljzat mono vagy sztereo kell? fényképen nekem sztereo-nak tűnik az adapter jack dugója. képet tudsz küldeni, hogy hogyan kell kinéznie? vagy most ezért nem szeretnéd szétszedni? :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június28, 2015 Megoszt Elküldve Június28, 2015 Én monót vettem, mert akitől a tippet kaptam az azt mondta olyan kell. Ezzel működik tökéletesen, és jól gondolod, nincs kedvem szétszedni. :icon1: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wakond Elküldve Június28, 2015 Megoszt Elküldve Június28, 2015 Én monót vettem, mert akitől a tippet kaptam az azt mondta olyan kell. Ezzel működik tökéletesen, és jól gondolod, nincs kedvem szétszedni. :icon1: Köszi, mono-t veszek, a kérdés csak annyi, hogy a jack melyik részére kell forrasztani? és akkor elég, ha ráforrasztom a rádió kormány vezérlés szálát a jack aljzatra, vagy kell még valami, hogy működjön a dolog? mondjuk kapcsolt 12V vagy negatív szál vagy valami amit kell forrasztani a jack dugóra? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zig Elküldve Június28, 2015 Megoszt Elküldve Június28, 2015 Sziasztok. Hátsó hangszórok teljesítményét tudja valaki? Van itt elfekvőben 2 db 13cm-es nevenincs hangszóró, de semmi jele, hogy esetleg valami gagyi lenne. Mágnes is jó vaskos rajta. Erősitőm mikor még 'élt' kipróbáltuk, kicsit meglepődtem! 35W 4Ohm van a hátuljára filcel írva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Június28, 2015 Megoszt Elküldve Június28, 2015 Zig, on 28 Jun 2015 - 4:33 PM, said: Sziasztok. Hátsó hangszórok teljesítményét tudja valaki? Van itt elfekvőben 2 db 13cm-es nevenincs hangszóró, de semmi jele, hogy esetleg valami gagyi lenne. Mágnes is jó vaskos rajta. Erősitőm mikor még 'élt' kipróbáltuk, kicsit meglepődtem! 35W 4Ohm van a hátuljára filcel írva. A gyárira gondolsz? Nem volt ráírva semmi, hiába nézegettem. 20W-nál többet aligha tud. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zig Elküldve Június28, 2015 Megoszt Elküldve Június28, 2015 A gyárira gondolsz? Nem volt ráírva semmi, hiába nézegettem. 20W-nál többet aligha tud. Akkor kiveszem és letesztelem azt is.Jók az előérzeteim :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június28, 2015 Megoszt Elküldve Június28, 2015 Köszi, mono-t veszek, a kérdés csak annyi, hogy a jack melyik részére kell forrasztani? és akkor elég, ha ráforrasztom a rádió kormány vezérlés szálát a jack aljzatra, vagy kell még valami, hogy működjön a dolog? mondjuk kapcsolt 12V vagy negatív szál vagy valami amit kell forrasztani a jack dugóra? Semmi más nem kell, csak azt az egy szál vezetéket a jack aljzat meleg pontjára (a csati közepe) forrasztani és kész is.! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
peterzee Elküldve Június29, 2015 Megoszt Elküldve Június29, 2015 (edited) Sziasztok. Nekem is van egy multikormányos opel astra g 2004-es kombi kocsi. CDR-500 rádióval. Most szeretném kicserélni a fejegységet egy JVC KD-R961BT-re http://www.amazon.de/gp/product/B00RK9J1J0/ref=s9_simh_gw_p23_d3_i1?pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_s=desktop-1&pf_rd_r=12NJ8SHT5J5NHTPRNMNJ&pf_rd_t=36701&pf_rd_p=585296347&pf_rd_i=desktop Hozzá ezt rendeltem meg kormány vezérlőnek ezt: http://www.tme.eu/hu/details/opel-jvc/kormany-taviranyito-adapterek/4carmedia/ ez jó hozzá ugye? Hétvégén jön meg majd a rádió. Tápnál kell valamit babrálni hogy jó legyen a gyári után? köszi. Módosítva Június29, 2015 : peterzee Link to comment Megosztás: More sharing options...
toma2105 Elküldve Július10, 2015 Megoszt Elküldve Július10, 2015 Sziasztok! Blaupunkt car 300-as rádióm,a gyujtás levétele után mindig elfelejti a kódot. Mit tehetnék hogy ne kelljen minden indításnál kódolni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Július10, 2015 Megoszt Elküldve Július10, 2015 T Toma2105! "... mit tehetnék ..." Kösd be jól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts