Servitor Elküldve December30, 2012 Megoszt Elküldve December30, 2012 Sziasztok! Nem tudom jó helyen kérdezek-e! Hangszórókat akarok venni a kocsiba, de nem tudom a méreteket, és az egyik ismerősöm még valami olyasmiről is beszélt, hogy kell majd nekem valami távtartó gyűrű! Le tudna nekem írni valaki, hogy pontosan hány centis hangszórók férnek bele, az ajtókárpitot gondolom nem nagy dolog leszedni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December30, 2012 Megoszt Elküldve December30, 2012 Sziasztok! Nem tudom jó helyen kérdezek-e! Hangszórókat akarok venni a kocsiba, de nem tudom a méreteket, és az egyik ismerősöm még valami olyasmiről is beszélt, hogy kell majd nekem valami távtartó gyűrű! Le tudna nekem írni valaki, hogy pontosan hány centis hangszórók férnek bele, az ajtókárpitot gondolom nem nagy dolog leszedni. elől 165mm hátul 130mm igen ,kell hozzá beépítő keret Link to comment Megosztás: More sharing options...
Servitor Elküldve December30, 2012 Megoszt Elküldve December30, 2012 elől 165mm hátul 130mm igen ,kell hozzá beépítő keret Köszönöm a gyors választ, beépítőkeretet adnak a hangszóróhoz? Esetleg külön vennem kell hozzá, vagy most is van benne? (gőzöm sincs mire kell és hogyan néz ki az a beépítőkeret :icon1: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve December30, 2012 Megoszt Elküldve December30, 2012 Köszönöm a gyors választ, beépítőkeretet adnak a hangszóróhoz? Esetleg külön vennem kell hozzá, vagy most is van benne? (gőzöm sincs mire kell és hogyan néz ki az a beépítőkeret :icon1: ) Szia! nem minden hangszóróhoz adnak keretet. Pl én néztem macAudio hangszórókat előre ahhoz sem volt pedig 30 eFt volt a szett. Amúgy ilyen a keret, s azért kell hogy a hangszóró mágnese ne érjen bele az ablaküvegbe ha leengeded. Gyári hangszóróknál úgy tudom nincs keret. http://autohifibolt.unas.hu/spd/autohifibolt365594/Opel_Astra_FG_Omega_B_Vectra_B_Hangszoro_beepito_a http://autohifibolt.unas.hu/spd/autohifibolt486606/Opel_Astra_G_Omega_B_Vectra_B_Hangszoro_beepito_ad Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zig Elküldve Január3, 2013 Megoszt Elküldve Január3, 2013 Hali! Ez már nem egészen gyári hifi, de itt kérdezek rá, hogy ha vennék egy ilyet http://autohifibolt.net/index.php?route=product/product&path=35_40_148&product_id=1855 , akkor működne a kormányról a JVC KD-G343 fejegység távvezérlése ? (ami nem Opel-JVC ISO szabványos). Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január4, 2013 Megoszt Elküldve Január4, 2013 Nem ismerem ezt a fajta átalakítót, nekem ilyen van: http://www.carlink.hu/product_info.php?cPath=5_287_197_216&products_id=428 , ezzel tuti hogy működik a JVC autórádió, amennyiben egyébként tudja a remote control funkciót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zig Elküldve Január4, 2013 Megoszt Elküldve Január4, 2013 Oké, köszi. Akkor keresek egy leírást rolla hogy tudja-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január4, 2013 Megoszt Elküldve Január4, 2013 Ha lehet hozzá vezetékes (nem infrás) távirányítót csatlakoztatni, akkor elvileg tudja. A dobozon is rajta kell lennie. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Glare68 Elküldve Január8, 2013 Megoszt Elküldve Január8, 2013 Sziasztok! Segítséget kérnék a következőhöz: 1. Nokia telfonkihangosítót építek be, ami tudja a rádió némítás funkciót. Egy VDO CDR500-al kellene házasítom. A kérdésem az lenne, a kihangosító (Nokia CK-7W) mute vezetékét csak simán kössem be a CDR500 mute sarujára, vagy relézni kell??? A leírás szerint a CK-7W hívás esetén a mute vezetéket GND-re (testre) kapcsolja. Csak nem szertném ezzel kinyírni a rádiót, inkább kérdezek előtte. 2. Tudja-e valaki a többi kivezetés mire való? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve Január8, 2013 Megoszt Elküldve Január8, 2013 Sziasztok! Segítséget kérnék a következőhöz: 1. Nokia telfonkihangosítót építek be, ami tudja a rádió némítás funkciót. Egy VDO CDR500-al kellene házasítom. A kérdésem az lenne, a kihangosító (Nokia CK-7W) mute vezetékét csak simán kössem be a CDR500 mute sarujára, vagy relézni kell??? A leírás szerint a CK-7W hívás esetén a mute vezetéket GND-re (testre) kapcsolja. Csak nem szertném ezzel kinyírni a rádiót, inkább kérdezek előtte. 2. Tudja-e valaki a többi kivezetés mire való? Szia! Relézni biztosan nem kell, az csak egy jelvezeték. Hogy testre működik-e a némítás nem tudom, de feltételezem igen. Előtte próbáld ki, hogy testre rakod a bemenetet, bajt nem csinálsz vele. A többi kivezetés jobbról balra, alulról felfelé: test, háttérvilágítás, gyújtásáram, távirányítás direktáram, antenna táp, tel.némítás, sebességjel a középső csatlakozó a hangszórók vezetékei, a felsőt fejből nem tudom pontosan, abban vannak a kijelző vezetékei, és ha minden igaz egy vonalbemenet a telefonnak azokon a rádiókon amik ezt támogatják. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Glare68 Elküldve Január8, 2013 Megoszt Elküldve Január8, 2013 Szia! Relézni biztosan nem kell, az csak egy jelvezeték. Hogy testre működik-e a némítás nem tudom, de feltételezem igen. Előtte próbáld ki, hogy testre rakod a bemenetet, bajt nem csinálsz vele. A többi kivezetés jobbról balra, alulról felfelé: test, háttérvilágítás, gyújtásáram, távirányítás direktáram, antenna táp, tel.némítás, sebességjel a középső csatlakozó a hangszórók vezetékei, a felsőt fejből nem tudom pontosan, abban vannak a kijelző vezetékei, és ha minden igaz egy vonalbemenet a telefonnak azokon a rádiókon amik ezt támogatják. Köszönöm szépen a segítséget, így már neki merek ugrani. Közben kaptam egy linket. A VDO CDR500-as okosításáról szól. Kis forrasztással párszáz forintból tudni fogja az MP3 lejátszót fogadni és a telefonkihangosítót is. Itt a link és rajz, hátha szüksége lesz még rá valakinek: http://forum.opel-club.ru/lofiversion/index.php/t45457.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Endy Elküldve Január12, 2013 Megoszt Elküldve Január12, 2013 Sziasztok! Tegnap óta nem lehet bekapcsolni a rádiómat /sc804/. Ha van védve biztosítékkal, hányas számú az? Bár idáig, amikor bekapcsoltam, egy hallható, relé szerű hangot adott. Másnak is így működik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Glare68 Elküldve Január15, 2013 Megoszt Elküldve Január15, 2013 Sziasztok! Tegnap óta nem lehet bekapcsolni a rádiómat /sc804/. Ha van védve biztosítékkal, hányas számú az? Bár idáig, amikor bekapcsoltam, egy hallható, relé szerű hangot adott. Másnak is így működik? Nálam a 21-es számú 5 Amperes biztin van a rádió a biztosítéktáblán. De az Philips SC804 rádió hátlapján is van egy 10 Amperes biztosíték, ha jól emlékszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pupak78 Elküldve Január15, 2013 Megoszt Elküldve Január15, 2013 sziasztok,ma vettem észre mikor le vettema bal ajtóról a hangszóró rácsot hogy ki van szakadva a még gyári hangszoróm.A kérdésem hogy tudja valaki ezek milyen hány w -osak hogy kb olyat vásároljak bele...Hátúlra is szeretnék akkor venni ha jól tudom 13cm-es kell oda,előre 16cm-es-Mélységét nem tudom. Hátulra kinéztem ezt :http://auto-motor.vatera.hu/auto_hifi/hangszoro/13cm_es_kenwood_2db_hangszoro_1697029040.html persze ha beleférne....előre még nem találtam. Jah még egy kérdés hol kell megnéznem meddig van elvíve a h.sz.kábel,b oszlop oké,de a kárpit alatt kell megnéznem vagy a műanyag küszöbtakaró részt le kell vennem? Köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dom Elküldve Január15, 2013 Megoszt Elküldve Január15, 2013 sziasztok,ma vettem észre mikor le vettema bal ajtóról a hangszóró rácsot hogy ki van szakadva a még gyári hangszoróm.A kérdésem hogy tudja valaki ezek milyen hány w -osak hogy kb olyat vásároljak bele...Hátúlra is szeretnék akkor venni ha jól tudom 13cm-es kell oda,előre 16cm-es-Mélységét nem tudom. Hátulra kinéztem ezt :http://auto-motor.vatera.hu/auto_hifi/hangszoro/13cm_es_kenwood_2db_hangszoro_1697029040.html persze ha beleférne....előre még nem találtam. Jah még egy kérdés hol kell megnéznem meddig van elvíve a h.sz.kábel,b oszlop oké,de a kárpit alatt kell megnéznem vagy a műanyag küszöbtakaró részt le kell vennem? Köszönöm a segítséget! Az első hangszórók 16,5 cm átmérőjűek, a mélysége kb. 5-7 cm, beépítéséhez kiemelőkeret szükséges. A hátsó hangszórókra figyelj, mert nem kerek lyuk van az ajtóban kialakítva, hanem inkább félkör alakú, javasolt a gyári. Az ajtókárpitot kell levenned, a vezeték a B oszlopból, a hátsó ajtóba menő csatlakozóig van behúzva, magában a hátsó ajtóban lévő csatlakozóból már nincs tovább húzva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Endy Elküldve Január15, 2013 Megoszt Elküldve Január15, 2013 Nálam a 21-es számú 5 Amperes biztin van a rádió a biztosítéktáblán. De az Philips SC804 rádió hátlapján is van egy 10 Amperes biztosíték, ha jól emlékszem. Köszi! Majd ránézek. Remélem a rádiót nem kell kivenni, mert visszatolni macerás, olyan mintha a vezetéktől nem férne vissza, vagy akadna valamilyen vezetékben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Január16, 2013 Megoszt Elküldve Január16, 2013 Sziasztok! nem tudjátok véletlenül hogy a Sony CDX-GT20 típusú autórádió vezérelhető e kormányról? Kerestem neten bekötési rajzokat illetve leírást, de a hangszóró ill. tápellátáson kívül nem sok mindent találtam. Akinek van infója ne tartsa magában. :icon1: Előre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Január16, 2013 Megoszt Elküldve Január16, 2013 Sziasztok! nem tudjátok véletlenül hogy a Sony CDX-GT20 típusú autórádió vezérelhető e kormányról? Kerestem neten bekötési rajzokat illetve leírást, de a hangszóró ill. tápellátáson kívül nem sok mindent találtam. Akinek van infója ne tartsa magában. :icon1: Előre is köszi. Szerintem nem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hegyi Elküldve Január16, 2013 Megoszt Elküldve Január16, 2013 Sziasztok! nem tudjátok véletlenül hogy a Sony CDX-GT20 típusú autórádió vezérelhető e kormányról? Kerestem neten bekötési rajzokat illetve leírást, de a hangszóró ill. tápellátáson kívül nem sok mindent találtam. Akinek van infója ne tartsa magában. :icon1: Előre is köszi. Szia! Elvileg lehet. A legalsó kellene hozzá. A rádió végén ha van 1 jack dugó féleség akkor az arra való. Nekem cdx gt 620 u van. Én még nem vettem ilyen kábelt kicsit sokallom érte a majd 18 gubát. Ez a kábel az iso csati felső szabad részéről megy jack végbe ha minden igaz. Haa megveszed kíváncsi lennék a tapasztalatra, hogy megéri- e beruházni. http://www.carlink.hu/index.php?cPath=5_287_197_216 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Január17, 2013 Megoszt Elküldve Január17, 2013 Szia! Elvileg lehet. A legalsó kellene hozzá. A rádió végén ha van 1 jack dugó féleség akkor az arra való. Nekem cdx gt 620 u van. Én még nem vettem ilyen kábelt kicsit sokallom érte a majd 18 gubát. Ez a kábel az iso csati felső szabad részéről megy jack végbe ha minden igaz. Haa megveszed kíváncsi lennék a tapasztalatra, hogy megéri- e beruházni. http://www.carlink.h...h=5_287_197_216 Köszi! Igazából nem nekem kell hanem egy kollégámnak a cégnél. Van egy olyan érzésem ennyit nem fog adni egy kábelért :) Azért tényleg köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Január17, 2013 Megoszt Elküldve Január17, 2013 Sziasztok! A hátsó kárpitból ki lehet pattintani a hangszóró rácsát,vagy le kell szedni a kárpitot?Van hátul valami hangszóró de elég halk,akkor is ha csak hátra állítom.Bal oldalon meg nem is szól,lehet ott nincs is:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hegyi Elküldve Január17, 2013 Megoszt Elküldve Január17, 2013 Sziasztok! A hátsó kárpitból ki lehet pattintani a hangszóró rácsát,vagy le kell szedni a kárpitot?Van hátul valami hangszóró de elég halk,akkor is ha csak hátra állítom.Bal oldalon meg nem is szól,lehet ott nincs is:) Szia! Én úgy emlékszem ki lehet pattintani. A fölső csipogóét biztos, de az alsó is úgy rémlik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nemeth_laca Elküldve Január17, 2013 Megoszt Elküldve Január17, 2013 Sziasztok! A hátsó kárpitból ki lehet pattintani a hangszóró rácsát,vagy le kell szedni a kárpitot?Van hátul valami hangszóró de elég halk,akkor is ha csak hátra állítom.Bal oldalon meg nem is szól,lehet ott nincs is:) Le lehet! Óvatosan csavarhúzóval fel lehet pattintani. De szerelni csak a kárpit levételével tudod! Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
pupak78 Elküldve Január19, 2013 Megoszt Elküldve Január19, 2013 Sziasztok,na megszívtam a hangszoró cserét,ugye nem volt kiemelőm,beszereltem úgy a jvc cs-v627 (ez 240w két utas)simán csak az ajtóba.Nem volt tökéletes a hangzás rezonált,így újratervezés,csináltam rétegelt lemezből kb olyan vastagot mint a gyári keretes hangszoró vastagsága,de az meg nem fért el a kárpitban,megint újratervezés....most felhasználtam a gyári keretes hangszoró keret részét,és beragasztottam az új hangszorót a keretbe.Várom megkössön és rakom bele.A baj csak hogy használom közben az autót azt már 3x szedem le a kárpitot :D Egyébként nagyon meglepödtem nincs is bekötve a kis hangszoróm,nincs benne csak a helye:( szóval csak a 2 hangszoró van.Egyébként miért van duplavezeték a hangszóró porúsaihoz,az iso csatiból csak szimplán két szál,de a hangszorónál már így 2x 2szál van..... Hátúlra szeretnék még 2 13cm-est.A lejátszóm mondjuk csak 4x25w bír.Tescos akai.attól még gondolom tud szépen szólni.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Yuri Elküldve Január19, 2013 Megoszt Elküldve Január19, 2013 Sziasztok,na megszívtam a hangszoró cserét,ugye nem volt kiemelőm,beszereltem úgy a jvc cs-v627 (ez 240w két utas)simán csak az ajtóba.Nem volt tökéletes a hangzás rezonált,így újratervezés,csináltam rétegelt lemezből kb olyan vastagot mint a gyári keretes hangszoró vastagsága,de az meg nem fért el a kárpitban,megint újratervezés....most felhasználtam a gyári keretes hangszoró keret részét,és beragasztottam az új hangszorót a keretbe.Várom megkössön és rakom bele.A baj csak hogy használom közben az autót azt már 3x szedem le a kárpitot :D Egyébként nagyon meglepödtem nincs is bekötve a kis hangszoróm,nincs benne csak a helye:( szóval csak a 2 hangszoró van.Egyébként miért van duplavezeték a hangszóró porúsaihoz,az iso csatiból csak szimplán két szál,de a hangszorónál már így 2x 2szál van..... Hátúlra szeretnék még 2 13cm-est.A lejátszóm mondjuk csak 4x25w bír.Tescos akai.attól még gondolom tud szépen szólni.... Kerettel jobban jártál volna... 2000Ft-ból megvan és nem kell szenvedni. Kiemelő keret nélkül szívás, tudom, mert én is próbáltam nélküle:D A "szépen szól"-ás ember és elsősorban tárca függő. F astrámba hihetetlen jól szólt a cucc (Blau fejegység, pioneer erősítő és subláda, Sony hangszóró), bár ez a kombó közel 100 rongyba volt (megjegyzem az autó már akkor sem ért 400 ezernél többet :D ). G astra már egész más autó ( szerintem(!) ez már nem a dübörgő zenéről szól), ebbe nem raknék soha erősítőt, egész jól a mostani cucc is. Alpine hangszóró szettre azért fáj a fogam, az az igazi, bár egy teljes szett lazán benne van 30 ezerbe, vagyis nyárig még tuti várat magára. Szóval a Tesco-s hangcuccokkal óvatosan, én már faragtam rá. Sokat ne várj tőle... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts