gezoli Elküldve Január6, 2012 Megoszt Elküldve Január6, 2012 Esetleg, ha a jack aljzat kapcsolós, marad a cd is. Ha nincs bedugva semmi, a cd szól. Ha bedugod az mp3-at az szól. Jó ötlet! Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Január7, 2012 Megoszt Elküldve Január7, 2012 Szia, nekem megvan magyarul a leírás amit én csináltam. Nekem is vonalbemenetes a car400-am. Ha küldesz mail címet privátban akkor átküldöm neked. Az jó lesz, írtam pü-t. A tied melyik megoldás, a rádió hangerőszabályozó funkciója megmarad? Ha jól láttam a lengyel oldalnál igen, csak ott azt nem értettem, hogy a kapcsoló mindek, egy kapcs rajzot betehettek volna. Ja és annál a rádió kimenet szakítják meg, vagy a kazettát? A török meg csak rányomta a végfokra. Vagy nem értem. Mondjuk nem is kell mindent értenem. Én azt szeretném, ha a rádió hangerőszabályozó funkciója megmaradna, és a kazetta modul indulásakor szólna, persze a kazetta ne tekerjen nekem. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Január8, 2012 Megoszt Elküldve Január8, 2012 Az jó lesz, írtam pü-t. A tied melyik megoldás, a rádió hangerőszabályozó funkciója megmarad? Ha jól láttam a lengyel oldalnál igen, csak ott azt nem értettem, hogy a kapcsoló mindek, egy kapcs rajzot betehettek volna. Ja és annál a rádió kimenet szakítják meg, vagy a kazettát? A török meg csak rányomta a végfokra. Vagy nem értem. Mondjuk nem is kell mindent értenem. Én azt szeretném, ha a rádió hangerőszabályozó funkciója megmaradna, és a kazetta modul indulásakor szólna, persze a kazetta ne tekerjen nekem. :lol: Szia! Elküldtem. Nálam sajna úgy van mint a töröknél. Kazetta fok kimenetére van rákötve a külső csatlakozó, kazettára váltás esetén aktiválódik. Ha egy üres kazettát raksz bele, akkor a vonalról fog szólni, ha műsorosat akkor pedig a kazetta. Nekem csöndes a kaz mechanika, nincs vele problémám. Kazettát meg nem hallgatok régóta... Minden funkció megmaradt így tökéletesen... Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Január9, 2012 Megoszt Elküldve Január9, 2012 Szia! Elküldtem. Nálam sajna úgy van mint a töröknél. Kazetta fok kimenetére van rákötve a külső csatlakozó, kazettára váltás esetén aktiválódik. Ha egy üres kazettát raksz bele, akkor a vonalról fog szólni, ha műsorosat akkor pedig a kazetta. Nekem csöndes a kaz mechanika, nincs vele problémám. Kazettát meg nem hallgatok régóta... Minden funkció megmaradt így tökéletesen... Megkaptam köszi, hétvégén már tudom mit fogok csinálni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Január9, 2012 Megoszt Elküldve Január9, 2012 Találtam kapcsolási rajzot az első verzióhoz. Ha jól látom ez nem a philips féle car400, de hátha valakinek pont ez kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Január14, 2012 Megoszt Elküldve Január14, 2012 Úgy látszik nem jártam szerencsével. Bekötöttem annak az ic-nek a két lábára a vezetékeket, meg a házra egy testet. Összeraktam és a rádió bekapcsolódik, de a kijelzőt nem vezérli, mintha be sem kapcsoltam volna a rádiót. A hangszórókon hallatszik a halk pattanás, de a kijelző marad fekete, illetve gyújtáson a dátum. A AS-t nyomva bekapcsoláskor nincs csippanás, hogy a kódot beadnám neki így vakon. Azon gondolkoztam, lehet valami csati jött ki a kábelkorbácsban, esetleg valakivel ki tudnánk próbálni egy csere erejéig a rádiót. Az ö rádióját beraknánk az én kocsimba, és fordítva. Kiderülne legalább, hogy a rádió a rossz, vagy valami más. Petőfi hídtól kifele az ötösön mozgom hétköznap. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Január14, 2012 Megoszt Elküldve Január14, 2012 Úgy látszik nem jártam szerencsével. Bekötöttem annak az ic-nek a két lábára a vezetékeket, meg a házra egy testet. Összeraktam és a rádió bekapcsolódik, de a kijelzőt nem vezérli, mintha be sem kapcsoltam volna a rádiót. A hangszórókon hallatszik a halk pattanás, de a kijelző marad fekete, illetve gyújtáson a dátum. A AS-t nyomva bekapcsoláskor nincs csippanás, hogy a kódot beadnám neki így vakon. Azon gondolkoztam, lehet valami csati jött ki a kábelkorbácsban, esetleg valakivel ki tudnánk próbálni egy csere erejéig a rádiót. Az ö rádióját beraknánk az én kocsimba, és fordítva. Kiderülne legalább, hogy a rádió a rossz, vagy valami más. Petőfi hídtól kifele az ötösön mozgom hétköznap. Előtte jó volt? CAR400? Gyújtás nélkül, bekapcsolja, a kijelzőt? Kikapcsolva, villog a piros LED? Szerintem, az ISO csatlakozót nem toltad be rendesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Előtte jó volt? CAR400? Gyújtás nélkül, bekapcsolja, a kijelzőt? Kikapcsolva, villog a piros LED? Szerintem, az ISO csatlakozót nem toltad be rendesen. Előtte semmi baja sem volt. Mindegy, hogy van gyújtás, vagy nincs. A rádió bekapcsol, csak a panel nem. Piros led villog. Vagy ötször benyomta, de ma nyomok rá egy kis kontaktisztítót, mert szerintem is ott lehet valami. Beleraktam egy off rádiót, ami nagyon régen volt benne, az meg olyan, mintha nem kapna tápot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Előtte semmi baja sem volt. Mindegy, hogy van gyújtás, vagy nincs. A rádió bekapcsol, csak a panel nem. Piros led villog. Vagy ötször benyomta, de ma nyomok rá egy kis kontaktisztítót, mert szerintem is ott lehet valami. Beleraktam egy off rádiót, ami nagyon régen volt benne, az meg olyan, mintha nem kapna tápot. Meg kéne nézni hogy testhez képest benntlévő kulcs esetén van e +12V a piros és a sárga vezetékeken. Az OPEL ISO ba lehet nem ezeken a színekkel van de lényeg az ACC-n és a +12V on is kell lennie villanynak ha a kulcs benne van. Lehet hogy azért nem indul a rádiód mert a fix 12V vagy a kapcsolt biztie a manőverezések során kiment. Sajna ez előfordul. Nagyon érzékenyre van véve, zárlatnak még nyoma sincs de a bizti már ugrott is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Meg kéne nézni hogy testhez képest benntlévő kulcs esetén van e +12V a piros és a sárga vezetékeken. Az OPEL ISO ba lehet nem ezeken a színekkel van de lényeg az ACC-n és a +12V on is kell lennie villanynak ha a kulcs benne van. Lehet hogy azért nem indul a rádiód mert a fix 12V vagy a kapcsolt biztie a manőverezések során kiment. Sajna ez előfordul. Nagyon érzékenyre van véve, zárlatnak még nyoma sincs de a bizti már ugrott is. Néztem a 34-es biztosítékot az jó. Ez a rádió és a kijelző biztosítékja. Minden esetre köszi a tippet, megnézem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Előtte semmi baja sem volt. Mindegy, hogy van gyújtás, vagy nincs. A rádió bekapcsol, csak a panel nem. Piros led villog. Vagy ötször benyomta, de ma nyomok rá egy kis kontaktisztítót, mert szerintem is ott lehet valami. Beleraktam egy off rádiót, ami nagyon régen volt benne, az meg olyan, mintha nem kapna tápot. CAR300, vagy CAR400? A készülék hátuljában is van egy biztosíték! Vedd ki, és mérd meg szakadás vizsgálóval! A biztosíték táblában, 2 tartozik a rádióhoz! Mérd meg ezeket is, kivéve, szakadásra. Egy biztosíték, nem érzékeny! Ha az értékénél több áram folyik rajta, csak akkor olvad el! 3-5 Amper, nem játék! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 CAR300, vagy CAR400? A készülék hátuljában is van egy biztosíték! Vedd ki, és mérd meg szakadás vizsgálóval! A biztosíték táblában, 2 tartozik a rádióhoz! Mérd meg ezeket is, kivéve, szakadásra. Egy biztosíték, nem érzékeny! Ha az értékénél több áram folyik rajta, csak akkor olvad el! 3-5 Amper, nem játék! :rolleyes: Car400. Megvolt a vizsgálat, biztosítékok jók. Megnézem, az állandó és a kapcsolt 12V is rendben. Valószínűleg a rádióval van valami, csak jó lenne biztosra tudni, esetleg valakinek nincs egy teszt erejéig egy bármilyen opel rádiója? BP XI előnyben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Hiba elhárítva, probléma megoldva. A rádión belül volt egy forrasztás hiba, aminek semmi köze nincs a aux in-esítéshez. Közben találtam egy ilyet, valaki tudna nyilatkozni róla, milyen a hangminősége? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Hiba elhárítva, probléma megoldva. A rádión belül volt egy forrasztás hiba, aminek semmi köze nincs a aux in-esítéshez. Közben találtam egy ilyet, valaki tudna nyilatkozni róla, milyen a hangminősége? Ez egy sima FM transzmitter csak egy kicsit kultúráltabb külsővel! Én is gondolkodtam ilyenen, csak sokan panaszkodtak rá, hogy gagyi a hangminőség. Konkrétan nem erről volt szó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Január17, 2012 Megoszt Elküldve Január17, 2012 Ez egy sima FM transzmitter csak egy kicsit kultúráltabb külsővel! Én is gondolkodtam ilyenen, csak sokan panaszkodtak rá, hogy gagyi a hangminőség. Konkrétan nem erről volt szó! Erről jókat írtak, de egy dolog az önreklám, meg más a valóság. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Január17, 2012 Megoszt Elküldve Január17, 2012 Erről jókat írtak, de egy dolog az önreklám, meg más a valóság. Vedd meg és teszteld, majd írd meg a tapasztalatod. Ha jó akkor én is veszek! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
sziszka11 Elküldve Január18, 2012 Megoszt Elküldve Január18, 2012 Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni: van egy gyári Blaupunkt car 300 rádióm, az autóval együtt vettem. Ezt aztán kicseréltem egy cd-s magnóra. A minaf feltörték az autót, elvitték a cd-s előlapját, így visszaraknám a car 300-at. Az a gondom, hogy nem tudom beüzemelni, nem kér kódot, nem is ír ki semmit. Ahogy eljárok: gyujtás, AS gomb 3sec. +bekapcs gomb, hangjelzés után bekapcs gomb elenged (közben AS még mindig nyomva tart) és hiába tartom akérmeddig, nem kéri a kódot, semmilyen üzenet nem jelenik meg, csa a bekapcs után eltűnik a dátum a kijelzőn. Próbáltam aksi levétellel is, de így sem műxik. Próbáltam különböző ideig nyomni a gombokat, de semmi. Tud valaki segíteni? Köszönöm előre! Üdv. Szilárd Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve Január18, 2012 Megoszt Elküldve Január18, 2012 Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni: van egy gyári Blaupunkt car 300 rádióm, az autóval együtt vettem. Ezt aztán kicseréltem egy cd-s magnóra. A minaf feltörték az autót, elvitték a cd-s előlapját, így visszaraknám a car 300-at. Az a gondom, hogy nem tudom beüzemelni, nem kér kódot, nem is ír ki semmit. Ahogy eljárok: gyujtás, AS gomb 3sec. +bekapcs gomb, hangjelzés után bekapcs gomb elenged (közben AS még mindig nyomva tart) és hiába tartom akérmeddig, nem kéri a kódot, semmilyen üzenet nem jelenik meg, csa a bekapcs után eltűnik a dátum a kijelzőn. Próbáltam aksi levétellel is, de így sem műxik. Próbáltam különböző ideig nyomni a gombokat, de semmi. Tud valaki segíteni? Köszönöm előre! Üdv. Szilárd A tápok nem lettek felcserélve a csatlakozóban mikor beleraktad a másikat? Próbáld meg úgy, hogy gyújtás is rajta van, akkor mindenképpen kap mindenhova tápot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sziszka11 Elküldve Január18, 2012 Megoszt Elküldve Január18, 2012 A tápok nem lettek felcserélve a csatlakozóban mikor beleraktad a másikat? Próbáld meg úgy, hogy gyújtás is rajta van, akkor mindenképpen kap mindenhova tápot. Nem lett felcserélve, car 300-ból kihúztam a csatit és csak átdugtam a csatit a másikba. Próbáltam gyújtással, gyújtás nélkül és járó motorral is. Köszi a gyors választ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sziszka11 Elküldve Január20, 2012 Megoszt Elküldve Január20, 2012 Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni: van egy gyári Blaupunkt car 300 rádióm, az autóval együtt vettem. Ezt aztán kicseréltem egy cd-s magnóra. A minaf feltörték az autót, elvitték a cd-s előlapját, így visszaraknám a car 300-at. Az a gondom, hogy nem tudom beüzemelni, nem kér kódot, nem is ír ki semmit. Ahogy eljárok: gyujtás, AS gomb 3sec. +bekapcs gomb, hangjelzés után bekapcs gomb elenged (közben AS még mindig nyomva tart) és hiába tartom akérmeddig, nem kéri a kódot, semmilyen üzenet nem jelenik meg, csa a bekapcs után eltűnik a dátum a kijelzőn. Próbáltam aksi levétellel is, de így sem műxik. Próbáltam különböző ideig nyomni a gombokat, de semmi. Tud valaki segíteni? Köszönöm előre! Üdv. Szilárd Közben megvizsgáltam a csatit, lábakat és minden rendben. Sajnos. Továbbra sem sikerül beüzemelni. Továbbra sem kéri a kódot, nem ír ki semmit, nem szól semmi csak a pittyegések a gombok benyomása után. Ha esetleg tudja valaki a megoldást, megköszönném. Üdv. Szilárd Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Január22, 2012 Megoszt Elküldve Január22, 2012 Cartársak! Tetőantennát szeretnék cserélni,gondolom a pótféklámpa burkolatot kéne leszedni hozzá,ez hogy van rögzítve,nem akarnék eltörni semmi műanyagot köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Január24, 2012 Megoszt Elküldve Január24, 2012 Cartársak! Tetőantennát szeretnék cserélni,gondolom a pótféklámpa burkolatot kéne leszedni hozzá,ez hogy van rögzítve,nem akarnék eltörni semmi műanyagot köszi A tied négyajtós? Az ötajtóson tuti nem kell hozzányúlni a pótféklámpához. Le kell pattintani a kárpit hátsó műanyagját és ügyesen be lehet nyúlni. A legszebb megoldás ha az egész tetőkárpititot leszeded, de kinek van arra ideje? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Január24, 2012 Megoszt Elküldve Január24, 2012 A tied négyajtós? Az ötajtóson tuti nem kell hozzányúlni a pótféklámpához. Le kell pattintani a kárpit hátsó műanyagját és ügyesen be lehet nyúlni. A legszebb megoldás ha az egész tetőkárpititot leszeded, de kinek van arra ideje? Ja ,4 ajtós,megpróbálom lepattintani a műanyagot finoman Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Február2, 2012 Megoszt Elküldve Február2, 2012 na beépítésre került ez is http://www.tutihifi.hu/aru.php?kod=01806 nem kicsit brutálisan királyul szól ha hátul is ez lenne nem kéne mély láda . hátsó ajtóban elfér a 17 es gyári hangszóró? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Február2, 2012 Megoszt Elküldve Február2, 2012 na beépítésre került ez is http://www.tutihifi....u.php?kod=01806 nem kicsit brutálisan királyul szól ha hátul is ez lenne nem kéne mély láda . hátsó ajtóban elfér a 17 es gyári hangszóró? Ott asszem 13-as van gyárilag. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts