Mc-elek Elküldve Augusztus26, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2011 1. kék piros távirányító 2.piros (0.5) kulcsérzékelési jel 3. szürke sárga multitméter 4. barna (2.5) negatív 5.kék piros jármű szignál 6. fekete telefon 7.piros fehér antenna táp 8.piros (2.5) állandó pozitív 9.barna fehér hangszóró ,párja 13. fehér (hátsó jobb) 10.barna sárga hangszóró,párja 14. sárga (hátsó bal) 11.barna kék hangszóró,párja 15. kék (jobb első ) 12.barna zöld hangszóró,párja 16.zöld (bal első) 17.barna piros TID 18.barna szürke TID 19.barna fehér DIAG 20.barna CD váltó 21.piros CD váltó 22.barna fekete TID 23.kék telefon 24.fehér CD váltó 25.zöld CD váltó 26. fehér CD váltó Link to comment Megosztás: More sharing options...
N1kolaosz Elküldve Augusztus27, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2011 Köszönöm tökéletes volt, sikerül is feléleszteni :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Augusztus28, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2011 jácccós képek :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bátyus Elküldve Augusztus30, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2011 Sziasztok!!! Érdeklődnék egy olyan ügyben,hogy leszeretném cseréleni a gyári rádios magnót a G Astrában egy ilyen SD/USB MP3 lejátszós dologra. Viszont szeretném ha az új rádió tudja vezérelni a középső kijelzőt úgy mint eddig a gyári. Ha tudnátok segiteni melyik tupusok tudják ezt "trükött" vagy ,hogy hogy lehet meg oldani. Azt nagy meg köszönöm előre is:)! Helló! Általában az olyan fejegységek,melyeknek van távirányító bemenetük,azok tudnak együttműködni a multikormánnyal,persze ehhez venned kell egy adaptert,ami a fejegységgel kompatibilis!(Pl.itt:http://autohifi.addel.hu/products.php?prcategory=30818&count=1)Persze ez csak a kormányvezérlés,ha a kijelzőt is szeretnéd működtetni,az kicsit bonyolultabb,ahhoz is lehet interfacet beszerezni,csak azt jobban körül kell járni!Ha nem ragaszkodsz a kijelzőn a rádió kijelzéséhez,akkor egy kábel megszakításával tudod a kijelzőn látni a dátumot,a fejegységnek meg úgyis ott van a saját kijelzője! Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Augusztus30, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2011 1. kék piros távirányító 2.piros (0.5) kulcsérzékelési jel 3. szürke sárga multitméter 4. barna (2.5) negatív 5.kék piros jármű szignál 6. fekete telefon 7.piros fehér antenna táp 8.piros (2.5) állandó pozitív 9.barna fehér hangszóró ,párja 13. fehér (hátsó jobb) 10.barna sárga hangszóró,párja 14. sárga (hátsó bal) 11.barna kék hangszóró,párja 15. kék (jobb első ) 12.barna zöld hangszóró,párja 16.zöld (bal első) 17.barna piros TID 18.barna szürke TID 19.barna fehér DIAG 20.barna CD váltó 21.piros CD váltó 22.barna fekete TID 23.kék telefon 24.fehér CD váltó 25.zöld CD váltó 26. fehér CD váltó Kicsit magyarosra fordítva némi kiegészítés: 2 es ér kapcsolt pozitív (ACC), 6os ér telefon némítás bemenet (tel mute), 5ös ér jármű sebesség jel(VSS Veliche Speed Signal), 3as ér pedig a műszerfal világítás (illumination). Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve Szeptember1, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2011 jácccós képek :lol: [képek] Azt a kábelkorbácsot a földön el ne dobd, inkább add nekem! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
törvényenkívüli Elküldve Szeptember1, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2011 Kicsit magyarosra fordítva némi kiegészítés: 2 es ér kapcsolt pozitív (ACC), 6os ér telefon némítás bemenet (tel mute), 5ös ér jármű sebesség jel(VSS Veliche Speed Signal), 3as ér pedig a műszerfal világítás (illumination). a kék telefon szál az mi? Rákötöttem a feketére a kihangosítót, de pont fordítva tette a dolgát, mint kellett volna. Ha hívás jött bekapcsolta a rádiót, ha letettem a telefont kikapcsolta a rádiót. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Robi_ Elküldve Szeptember1, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2011 a kék telefon szál az mi? Rákötöttem a feketére a kihangosítót, de pont fordítva tette a dolgát, mint kellett volna. Ha hívás jött bekapcsolta a rádiót, ha letettem a telefont kikapcsolta a rádiót. :lol: A kék ami nem a "táp" iso ba van hanem a kiegészítőben amibe a kijelző is az a telefon kihangosító hangbemenete. Azaz bizonyos rádiók tudják fogadni a hangot is vonal szinten tehát nem kell külön kis hangszóró hanem a gyári hangszórókon szólal meg a telefon. A fekete ér amire te kötötted a kihangosítót furcsán működik. Elvileg azt az eret ha leteszed testre akkor a rádió elmegy mute módba. De ha arra a pontra pozitívot kap akkor meg az örök vadászmezőkre távozik, esetleg furcsán működik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Szeptember2, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember2, 2011 Azt a kábelkorbácsot a földön el ne dobd, inkább add nekem! :lol: sima kp záras ... én is úgy vettem hangszórósat :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dezs520 Elküldve Szeptember11, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2011 Sziasztok,szeretnèm kikérni a tanácsotokat,hátha...Szeretném a gyári magnóra rákötni az iphonom,de mivel semmien kimenet nincs rajta(azt hiszem car400,C Combo)igy gondoltam van valamien átalakíto szerűség...vagy a cserén kívül nincs más megoldás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Szeptember12, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2011 Sziasztok,szeretnèm kikérni a tanácsotokat,hátha...Szeretném a gyári magnóra rákötni az iphonom,de mivel semmien kimenet nincs rajta(azt hiszem car400,C Combo)igy gondoltam van valamien átalakíto szerűség...vagy a cserén kívül nincs más megoldás? Szia! A CAR400-ra lehet vonalbemenetet szerkeszteni a kazetta helyére. Ha érdekel a megoldás, akkor írd meg a mail címed, és elküldöm a leírást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dezs520 Elküldve Szeptember12, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2011 Szia! A CAR400-ra lehet vonalbemenetet szerkeszteni a kazetta helyére. Ha érdekel a megoldás, akkor írd meg a mail címed, és elküldöm a leírást. Szia,persze érdekel, nem szivesen bontom meg a gyári enteriört... dedzsokukacgmailpontcom Előre is köszönöm!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Szeptember12, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2011 Szia,persze érdekel, nem szivesen bontom meg a gyári enteriört... dedzsokukacgmailpontcom Előre is köszönöm!! Szia! Küldtem is. Megjegyzésként leírom, hogy volt már akinek nem működött a saját mobil eszközével. A mai sokcsatlakozós kimenetes headset vezérlős eszközökkel előfordulhat probléma. Nekem Nokia 5130-al nem működik, gagyi mp3 lejátszóval, nokia 5310-el, Wayteq navigációval tökéletes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dezs520 Elküldve Szeptember12, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2011 Szia! Küldtem is. Megjegyzésként leírom, hogy volt már akinek nem működött a saját mobil eszközével. A mai sokcsatlakozós kimenetes headset vezérlős eszközökkel előfordulhat probléma. Nekem Nokia 5130-al nem működik, gagyi mp3 lejátszóval, nokia 5310-el, Wayteq navigációval tökéletes. Na ezt kicsit benéztem,nekem "sajna" CAR2003 as magnóm van...gondolom erre már nem jó a leírás ugye?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Szeptember12, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2011 Na ezt kicsit benéztem,nekem "sajna" CAR2003 as magnóm van...gondolom erre már nem jó a leírás ugye?! Ha a végfok IC és a Dolby IC típusa azonos a CAR400-aséval, akkor működnie kell. Ha nem, akkor annak megfelelő kapcsolást kell találni. Általában az IC típusa alapján pdf-ben meglehet találni a bekötést a neten. Szedd szét és kukkatns bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dezs520 Elküldve Szeptember12, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2011 Ha a végfok IC és a Dolby IC típusa azonos a CAR400-aséval, akkor működnie kell. Ha nem, akkor annak megfelelő kapcsolást kell találni. Általában az IC típusa alapján pdf-ben meglehet találni a bekötést a neten. Szedd szét és kukkatns bele. rendben megnézem,köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Szeptember12, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2011 Ilyen kinézetű a CAR 2003? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Szeptember13, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2011 rendben megnézem,köszönöm. Ha megtudod oldani, akkor szedd ki a cuccost, szedd le a borítását a rádiónak, és fényképezd le, hogy az IC-k tipusait le lehessen olvasni, vagy írd meg. Akkor okosabbak leszünk. Én gyanítom, hogy nem sokat fejlesztettek az elektronikán, csak kinézet lett más. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dezs520 Elküldve Szeptember16, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2011 Ha megtudod oldani, akkor szedd ki a cuccost, szedd le a borítását a rádiónak, és fényképezd le, hogy az IC-k tipusait le lehessen olvasni, vagy írd meg. Akkor okosabbak leszünk. Én gyanítom, hogy nem sokat fejlesztettek az elektronikán, csak kinézet lett más. Szia,bár a kazetta mehanikát nem tudttam kivenni,de egy ilyen ic-t látok.:tda74330 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Szeptember18, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2011 Szia,bár a kazetta mehanikát nem tudttam kivenni,de egy ilyen ic-t látok.:tda74330 http://www.dzsc.com/icstock/uploadfile/2009112135248754.jpg A CAR400-nál elég levenni az magnó alsó borítását. Ez a TDA a végfok IC. 2-es 3-as, vagy 5-ös 6-os láb lesz a bemenet. Egyik tuner, másik valószínűleg a kazetta.. Biztos kell lennie Dolby/Kazetta IC-nek. Egyszerűbb lenne annak a kimenetére forrasztani, akkor nem kell megkeresni az autórádió kapcsolását. Nézd meg, hogy milyen IC-k vannak még rajta. Szerk.: Na azt már megtaláltam, hogy a CAR2003 a CAR300 megfelelője, tehát még a 400-as alatti típus.... Van pofájuk eladni.... Új autóba a 20 éves fejlesztést.... http://elektrotanya.com/PREVIEWS/39485642/...r2003.pdf_1.png Ennek neki kell feküdni, majd holnap kibogarászom mi lehet a megoldás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Szeptember18, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2011 (edited) Stofl írta: Módosítva Április8, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Szeptember18, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2011 A TDA7433D nem a végfok IC. Alap funkiós hang processzor. Hangszín, (magas, mély) és forrás választó, hangerő , és balance szabályzó, I2C-s. 2-3 láb mangó "TAPE" R-L jele. 5-6 láb rádió "TUNER" R-L jel. 4 láb mono bemenet "bip". Viszont, ha a mechanika 3-6 lábát összekötöd, az MC cpu kiadja az I2C jelet a fenti IC-nek, és átkapcsol TAPE módba. Ahogy elnézem, egy kicsit modernizálva lett, de az alapok a jó öreg CAR300. A frontot kicsit áttervezték, butították. Kevesebb lett a pr szám. Ebben a típusba sosem volt Dolby. Mellesleg, sokkal szelekívebb, (jobb a vételi érzékenysége) mint az új fejlesztés. Sose bánd, hogy nem CD400 PHILIPS. A rádiója nagyon érzéketlen! Szerintem a BLAU szebben is szól, mint a 400-as PH. :lol: Köszi! Ezennel a feladatot akkor át is passzolom! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kocka Elküldve Szeptember18, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2011 Ha valakit érdekel kezelési könyvek, de van benne kapcsolási rajz is CAR 400-hoz vagy itt egy kép, hogy hova kell a bemenetet kötni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Endy Elküldve Szeptember18, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2011 Sziasztok. Ma megtuningoltam a gyári hifit. Egy éve vettem a kocsit és azt vettem észre, hogy az első hangszórók egyre halkabban szólnak. Kárpit le. A gyári( jó tudom olyan nincs, mert azt is beszállítótól veszik) hangszóró kosara és a membrán között a gumi 100%-ig elporladt. Így már nem volt rezonancia és egyre jobban halkult. Ez ennyit bír? Kapott 2 db bontottat 3 ezerért. Mintha koncertteremben ülnék. :lol: Ezeknek a közepe nem kis papírtölcsér hanem egy gumi félgömb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dezs520 Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 A TDA7433D nem a végfok IC. Alap funkiós hang processzor. Hangszín, (magas, mély) és forrás választó, hangerő , és balance szabályzó, I2C-s. 2-3 láb mangó "TAPE" R-L jele. 5-6 láb rádió "TUNER" R-L jel. 4 láb mono bemenet "bip". Viszont, ha a mechanika 3-6 lábát összekötöd, az MC cpu kiadja az I2C jelet a fenti IC-nek, és átkapcsol TAPE módba. Ahogy elnézem, egy kicsit modernizálva lett, de az alapok a jó öreg CAR300. A frontot kicsit áttervezték, butították. Kevesebb lett a pr szám. Ebben a típusba sosem volt Dolby. Mellesleg, sokkal szelekívebb, (jobb a vételi érzékenysége) mint az új fejlesztés. Sose bánd, hogy nem CD400 PHILIPS. A rádiója nagyon érzéketlen! Szerintem a BLAU szebben is szól, mint a 400-as PH. ...azért köszönöm a probálkozást,nem gondoltam hogy ez ilyen ic-s forasztgatós történet lessz.Lehet egyszerübb lenne lecserélni valami alap 1 DIN-re valami beépítökerettel... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts