nemeth_laca Elküldve Június3, 2013 Megoszt Elküldve Június3, 2013 Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy a gyári csipogónak mekkora a pontos átmérője? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Június3, 2013 Megoszt Elküldve Június3, 2013 nálam ez a favorit :) http://www.pioneer.eu/uk/products/25/131/201/TS-Q172C/page.html ő még várat magára http://www.pioneer.eu/uk/products/25/131/201/TS-Q131C/page.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június3, 2013 Megoszt Elküldve Június3, 2013 Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy a gyári csipogónak mekkora a pontos átmérője? Miért? Cserélni akarod, vagy akarsz bele tenni? Én gyárit rendeltem bele Vaterán. Sokat dob a hangzáson. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pajzs89 Elküldve Június3, 2013 Megoszt Elküldve Június3, 2013 Hali Astra g hátsó ajtóba a magassugárzó ugyanolyan mint elöl a tükörnél vagy teljesen más? (rögzítés miatt). Ha valakinek van 2db hátsó vevő lennék rá! :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nemeth_laca Elküldve Június3, 2013 Megoszt Elküldve Június3, 2013 Miért? Cserélni akarod, vagy akarsz bele tenni? Én gyárit rendeltem bele Vaterán. Sokat dob a hangzáson. Tenni akarok bele, csak úgy kíváncsi voltam az átmérőre! :D De én is mindenképpen gyárit akarok belerakni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Június4, 2013 Megoszt Elküldve Június4, 2013 Tenni akarok bele, csak úgy kíváncsi voltam az átmérőre! :D De én is mindenképpen gyárit akarok belerakni :) http://img89.imageshack.us/img89/52/kp0242.jpg http://img32.imageshack.us/img32/5835/kp0243.jpg A jobb oldali az első, a másik a hátsó. Mindkettő átmérője 37mm. Talán az első kicsit vastagabb. Amiben szerintem különböznek, az a frekvenciaváltó dióda. Ugyanis nem mindegy hogy milyen mélyközép hangszóróval párosítod össze. Vagyis az első 16 centis hangszóró tulajdonságai mások mind a hátsó 13 centisé, így más a hozzá tartozó frekvenciaváltó is, ami a magas hangszóróra van forrasztva. Vagyis én nem cserélném össze őket, mert nem fog jól szólni. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Yuri Elküldve Június5, 2013 Megoszt Elküldve Június5, 2013 .......Szépen szólnak. :icon1:JBL-t nem ismerem. Nem olcsók, biztosan megérnek ennyit? Én is cserélem a hangszórókat hamarosan.---------------------Feldobom, hátha érdekel valakit Pioneer(TS-WX303) subláda, passzív. 250/1200W, 30cm-es. 38000Ft-ért vettem anno, 2 héttel utána nem várt dolog történt és az autó eladásra került, így ki kellett szerelnem a hangcuccot. A mély ládát garantáltan nem használtam 3 órát sem, makulátlan, szépen szól. G astrába nem akarom beépíteni, így kihasználatlan. Ha valakit érdekel írjon privátba. Mivel szinte új és nem sürgős eladnom, csak megfelelő ajánlat esetén adom oda. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Június5, 2013 Megoszt Elküldve Június5, 2013 JBL-t nem ismerem. Nem olcsók, biztosan megérnek ennyit? Én is cserélem a hangszórókat hamarosan. Nem olcsó. Ez relatív. Nem hallottam ugyan még Focalt szólni, de megkockáztatom, hogy 15-ször nem jobb mint a JBL. http://www.autohifibolt.hu/index.php?P=termek&S=3&FKAT=2&AKAT=44&TID=13073&TN=Focal%20165%20W-RC,%20165WRC,%20165W-RC%20utopia%20Szett%20-%2016cm%20-%20Autos%20Hangszoro Még egy normálisabb fejegységet kell vennem, akkor tudom majd igazán jól beállítani a rendszert. Aztán akárkit szívesen látok egy kis zenehallgatásra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovlaczy Elküldve Június5, 2013 Megoszt Elküldve Június5, 2013 Én kíváncsi lennék a rendszeredre, budapesti vagy? Nem zavaró, hogy hátulról is szól? Erősítőd mélyládád van? Nem olcsó. Ez relatív. Nem hallottam ugyan még Focalt szólni, de megkockáztatom, hogy 15-ször nem jobb mint a JBL. http://www.autohifibolt.hu/index.php?P=termek&S=3&FKAT=2&AKAT=44&TID=13073&TN=Focal%20165%20W-RC,%20165WRC,%20165W-RC%20utopia%20Szett%20-%2016cm%20-%20Autos%20Hangszoro Még egy normálisabb fejegységet kell vennem, akkor tudom majd igazán jól beállítani a rendszert. Aztán akárkit szívesen látok egy kis zenehallgatásra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovlaczy Elküldve Június5, 2013 Megoszt Elküldve Június5, 2013 Milyen a gyári rádiód, csak nem egy CDR500? Ha esetleg megválnál tőle engem lehet érdekelne! :) Nem olcsó. Ez relatív. Nem hallottam ugyan még Focalt szólni, de megkockáztatom, hogy 15-ször nem jobb mint a JBL. http://www.autohifibolt.hu/index.php?P=termek&S=3&FKAT=2&AKAT=44&TID=13073&TN=Focal%20165%20W-RC,%20165WRC,%20165W-RC%20utopia%20Szett%20-%2016cm%20-%20Autos%20Hangszoro Még egy normálisabb fejegységet kell vennem, akkor tudom majd igazán jól beállítani a rendszert. Aztán akárkit szívesen látok egy kis zenehallgatásra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Június5, 2013 Megoszt Elküldve Június5, 2013 Én kíváncsi lennék a rendszeredre, budapesti vagy? Nem zavaró, hogy hátulról is szól? Erősítőd mélyládád van? Tatabányai vagyok. Nekem kell hogy hátulról is szóljon, a térhatás miatt. A lakásban is négy hangfalam van a négy sarokban, és sokkal jobb mintha kettő lenne. Van mélyládám a kocsiban természetesen, egy JBL CS 1204B amit egy GT5-ös kétcsatornás erősítő hajt hídba kötve. A többi hangszóróhoz még nincs erősítőm, először kell egy olyan fejegység, amin van két pár RCA. Aztán meglátom hogy kell-e (illetve hogy akarom-e) tovább fejleszteni a hifit. Amit kinéztem: Pioneer DEH-2500 vagy 3500. Ezeken van alul és felülvágó szűrő, ötcsatornás equalizer, külön vezérli a subot, stb. Vagyis le tudom vágni a hangszórókról a túl mély hangokat, amit már nem adnak ki tisztán. Lehet hogy nem lesz szükségem még egy erősítőre. A gyári magnóm nincs meg, már nem is azzal vettem az autót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Yuri Elküldve Június5, 2013 Megoszt Elküldve Június5, 2013 Nem olcsó. Ez relatív. Nem hallottam ugyan még Focalt szólni, de megkockáztatom, hogy 15-ször nem jobb mint a JBL. http://www.autohifibolt.hu/index.php?P=termek&S=3&FKAT=2&AKAT=44&TID=13073&TN=Focal 165 W-RC, 165WRC, 165W-RC utopia Szett - 16cm - Autos Hangszoro Még egy normálisabb fejegységet kell vennem, akkor tudom majd igazán jól beállítani a rendszert. Aztán akárkit szívesen látok egy kis zenehallgatásra.Egyszer hallottam Focal technikát szólni. Az tény, hogy k...a jól szól, de azért annyira nem, amennyivel többe kerül.-----------------Igazából a jelenlegi hangcuccal különösebb bajom nincsen, tűrhetően szól, ahhoz képest, hogy csak a fejegység hajtja a hangszórókat külső erősítő nélkül. Valamivel több mélyet szeretnék, de ezért nem fogok erősítőt berakni, több ok miatt. Valószínűleg valami ilyesmi lesz a megoldás >KLIKK< Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovlaczy Elküldve Június6, 2013 Megoszt Elküldve Június6, 2013 Tatabányai vagyok. Nekem kell hogy hátulról is szóljon, a térhatás miatt. A lakásban is négy hangfalam van a négy sarokban, és sokkal jobb mintha kettő lenne. Van mélyládám a kocsiban természetesen, egy JBL CS 1204B amit egy GT5-ös kétcsatornás erősítő hajt hídba kötve. A többi hangszóróhoz még nincs erősítőm, először kell egy olyan fejegység, amin van két pár RCA. Aztán meglátom hogy kell-e (illetve hogy akarom-e) tovább fejleszteni a hifit. Amit kinéztem: Pioneer DEH-2500 vagy 3500. Ezeken van alul és felülvágó szűrő, ötcsatornás equalizer, külön vezérli a subot, stb. Vagyis le tudom vágni a hangszórókról a túl mély hangokat, amit már nem adnak ki tisztán. Lehet hogy nem lesz szükségem még egy erősítőre. A gyári magnóm nincs meg, már nem is azzal vettem az autót. Engem zavar, ha hátulról is hallom a zenét. Hamarosan én is rádió csere elött állok, a PIo-kat eddig nem nagyon nézegettem, én inkább egy Alpine-t szeretnék borostyán megvilágítással ami megy a műszerfalhoz. De most elgondolkozom a DEH-3500-on :)Most egy Kenwood-om van, de ez is 8 éves és haldoklik benne a CD mechanika. Elöl egy Hertz szettem van, de nekem ez nem igazán jön be. A magasai nagyon visszafogottak. Elötte egy Macaudio volt. Most egy DLS RS6-on gondolkozom, hallottam egy másik autóban, gyönyörű tiszta, igazán valósághű hangja van. Mélynyomóm nekem is van egy Macaudio Mac Fire 300-as alumembrános zárt láda, Z2100-as erősítővel. Ez a párosítás viszont nagyon bejött, már 8 éve ezt használom! Mindennek az alapja egy 74Ah akksi Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Június6, 2013 Megoszt Elküldve Június6, 2013 Engem zavar, ha hátulról is hallom a zenét. Persze, nem vagyunk egyformák. De ha nem akarnám hogy onnan is szóljon, akkor csak egy mozdulat lekapcsolni. De én akarom... Egy Alpine fejet lehet hogy még én is meghallgatok ha lesz lehetőségem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
terry13 Elküldve Június14, 2013 Megoszt Elküldve Június14, 2013 Sziasztok. Vettem egy auto erositot, de mivel teljesen amator vagyok nem tudom hogy kossem be. Megvan, hogy hova tegyem a +12v-t. Megvan, hogy hopva dugjam a fejegyseg vezeteket, tudom hova kell kotni a testet csak nem tudom hogy honnan kell venni( kasztnihozvagy nemt tudom). Melynyomoval szeretnem hasznalni es nem tudom hogy kell rakotni. Melyk szalat kell elvezetni a fejegysegtol az erositoig? A tuzfalon holl huzzam at a 12v-ot? Mire kell az RCA kimenet? Es vegul, azt sem tudom, hogy kossem ugy , hogy mennyen a gyari hangszoro. Bocsa hulye kerdesekert de teljesen amator vagyok ilyen teren. Ja es az egeszet ugy kellene megoldani, hogy ne egessek le semmit:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Június14, 2013 Megoszt Elküldve Június14, 2013 Sziasztok. Vettem egy auto erositot, de mivel teljesen amator vagyok nem tudom hogy kossem be. Megvan, hogy hova tegyem a +12v-t. Megvan, hogy hopva dugjam a fejegyseg vezeteket, tudom hova kell kotni a testet csak nem tudom hogy honnan kell venni( kasztnihozvagy nemt tudom). Melynyomoval szeretnem hasznalni es nem tudom hogy kell rakotni. Melyk szalat kell elvezetni a fejegysegtol az erositoig? A tuzfalon holl huzzam at a 12v-ot? Mire kell az RCA kimenet? Es vegul, azt sem tudom, hogy kossem ugy , hogy mennyen a gyari hangszoro. Bocsa hulye kerdesekert de teljesen amator vagyok ilyen teren. Ja es az egeszet ugy kellene megoldani, hogy ne egessek le semmit:) Szia! Tisztázzunk néhány dolgot. Milyen erősítőt vettél? Hány csatornás? Mennyi a teljesítménye? Mit akarsz rákötni? A gyári hangszórókat? Azt nem kéne. Szerintem csak a ládát. Aztán ha lesznek komolyabb hangszóróid, azt rákötheted. Milyen a fejegység? Milyen a mélynyomó? Írj pontos megnevezést, vagy linkelj képet. És semmi képpen ne állj még neki, mert szerintem nem vagy tisztában a bekötéssel sem. A fejegységet az RCA kábel köti össze az erősítővel. Ezen kívül kell még egy jelkábel a magnótól, egy test valahonnan közelről, egy tápkábel az akksiról. Az erősítőtől pedig + és - kábelek a hangszóró(k) hoz. Ehhez kell egy kábelszettet venned, amiben minden benne van. A lényeg: milyen a láda, az erősítő? Ezt kéne pontosan tudni. És a fejegység is érdekelne. Ha ez megvan, összehozzuk valahogy amit lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
terry13 Elküldve Június15, 2013 Megoszt Elküldve Június15, 2013 Az eredeti cdr 500-as fejegysegel szeretnem hasznalni. Melynyomotma fogok venni. Az erosito egy target t-500400w-os Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Június15, 2013 Megoszt Elküldve Június15, 2013 Az eredeti cdr 500-as fejegysegel szeretnem hasznalni. Melynyomotma fogok venni. Az erosito egy target t-500400w-os Sajnos az erősítőt nem tudtam beazonosítani. Képet nem tudnál esetleg felrakni róla? A CDR 500-on szerintem nincs RCA, ezért nem lehet rá erősítőt csatlakoztatni. Azt tanácsolnám, ha egy rendes hifit szeretnél, és van rá anyagi fedezet, vegyél egy 4X50W-os fejegységet, amin van legalább egy pár RCA (Nekem épp van is eladó http://aprod.hu/hirdetes/komplett-autohifi-olcson-opel-astra-g-ID1a5el.html) Ezen kívül egy 16 centis komponens hangszórószettet az első ajtókba a gyári helyett. És végül a mélyládát az erősítővel. Csak a ládát kösd az erősítőre. Feltéve ha alkalmas rá. Bízom benne, hogy nem ilyesmi erősítőd van: http://www.ebay.it/itm/MINI-AMPLIFICATORE-PER-AUTO-E-MOTO-BARCA-500W-2-CANALI-SPF-MA-150-USB-12V-AUX-/130920948695?pt=Amplificatori_car_audio&hash=item1e7b7f23d7#ht_3431wt_954 :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Yuri Elküldve Június15, 2013 Megoszt Elküldve Június15, 2013 Sziasztok. Vettem egy auto erositot, de mivel teljesen amator vagyok nem tudom hogy kossem be. Megvan, hogy hova tegyem a +12v-t. Megvan, hogy hopva dugjam a fejegyseg vezeteket, tudom hova kell kotni a testet csak nem tudom hogy honnan kell venni( kasztnihozvagy nemt tudom). Melynyomoval szeretnem hasznalni es nem tudom hogy kell rakotni.Melyk szalat kell elvezetni a fejegysegtol az erositoig?A tuzfalon holl huzzam at a 12v-ot?Mire kell az RCA kimenet?Es vegul, azt sem tudom, hogy kossem ugy , hogy mennyen a gyari hangszoro.Bocsa hulye kerdesekert de teljesen amator vagyok ilyen teren.Ja es az egeszet ugy kellene megoldani, hogy ne egessek le semmit:)Jajajj! Javaslom keress valakit (ismerőst bárkit) aki csinált már ilyet és tud segíteni. Ha küldve van az erősítő, akkor nagy áram folyik, nem játék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Direkt Elküldve Június15, 2013 Megoszt Elküldve Június15, 2013 Sziasztok. Szeretném megjavíttatni a hangerőszabályzóm, sajnos engem is elért a potméter betegsége. Valaki budapesten vagy környékén tud ajánlani valakit, aki foglalkozik ilyen "elektoronikai" javításokkal? (CDR 500 egyébként a fejegység) Link to comment Megosztás: More sharing options...
terry13 Elküldve Július1, 2013 Megoszt Elküldve Július1, 2013 Hello. VEttem ma bontobol egy cdr 500-at. Eddig car 300 volt benne. Hat a kulonbseg eg es fold. Eredetileg is cdr 500-al jott ki csak a viszontelado kiszedte gondolom es kicserelte. A gondom az vele, hogy nem igaan mukodik a hang szabajozo, ha nem lenne multikormany nem is tudnam normalisan hasznalni. Szoval az a kerdesem, hogy lehet ezt javitani valahogy? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Július1, 2013 Megoszt Elküldve Július1, 2013 Állítólag elég gyakori hiba, de van megoldás: potmétert kell cserélni. Viszont nem olcsó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
terry13 Elküldve Július1, 2013 Megoszt Elküldve Július1, 2013 Nem annyira veszes. Elviselheto multikormannyal. Olvastam aux kimenetrol. Nehez megoldani? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vilmoskörte Elküldve Július3, 2013 Megoszt Elküldve Július3, 2013 Üdv Urak! Adva van a kocsimban egy Panasonic fejegység. Az vele a nyűgöm, hogy gyengének érzem a rádióját, pontosabban fogalmazva olyan érzésre, mint amikor egy hordozható rádiósmagnót használunk kihúzott antenna nélkül. A helyi adók jönnek, persze villamos és troli vezetékek zavarnak, de ahogy megyek kifelé az adók körzetéből egyre zajosabb az egész. Tisztára olyan, mintha nem lenne az antenna csatlakozva. A gyári antenna milyen a gépen? Esetleg a gyári rádió erősítős lenne? Sajnos nem tudtam még kivenni a fejegységet, nincs hozzá szerelésem, de valahogy megoldom. Ötlet esetleg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
killermedve Elküldve Július3, 2013 Megoszt Elküldve Július3, 2013 Üdv Urak! Adva van a kocsimban egy Panasonic fejegység. Az vele a nyűgöm, hogy gyengének érzem a rádióját, pontosabban fogalmazva olyan érzésre, mint amikor egy hordozható rádiósmagnót használunk kihúzott antenna nélkül. A helyi adók jönnek, persze villamos és troli vezetékek zavarnak, de ahogy megyek kifelé az adók körzetéből egyre zajosabb az egész. Tisztára olyan, mintha nem lenne az antenna csatlakozva. A gyári antenna milyen a gépen? Esetleg a gyári rádió erősítős lenne? Sajnos nem tudtam még kivenni a fejegységet, nincs hozzá szerelésem, de valahogy megoldom. Ötlet esetleg? szia vegyél egy ilyet: http://www.argep.hu/popup.asp?pid=232525837&pnr=10001&foto=1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts