djlehel Elküldve Március1, 2011 Megoszt Elküldve Március1, 2011 A keret azért kell,hogy nem gyári hangszórót is be tudjál rakni,ehhez fogatod az új hangszórót.Így van ezek a méretei a hangszóróknak,plusz a csipogók a tükörnél. Szerintem a házi hifi,meg az autó hifi hangszóróknak más az ohm értékük. Köszönöm a gyors választ. Majd megnézem az ohm érték külömbséget. Ezenkivül esetleg más eltérés is lehet a két fajta hangszorok közt? A csipogokat nem szándékozom kicserélni,esetleg megnézem,hogy a hátso ajtoba van-e. A keretet majd még megtanulmányozom. Ugyanis ha kiemelö keretröl van szo,akkor az a kérdés mennyire lehet kiemelni a hangszorokat ugy,hogy az ajtoboritást még vissza lehessen tenni a helyére. Van ott még hely? Ugyanis a hangszoroknak amiket kinéztem magamnak 76mm a beépitö mélységük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március2, 2011 Megoszt Elküldve Március2, 2011 Köszönöm a gyors választ. Majd megnézem az ohm érték külömbséget. Ezenkivül esetleg más eltérés is lehet a két fajta hangszorok közt? A csipogokat nem szándékozom kicserélni,esetleg megnézem,hogy a hátso ajtoba van-e. A keretet majd még megtanulmányozom. Ugyanis ha kiemelö keretröl van szo,akkor az a kérdés mennyire lehet kiemelni a hangszorokat ugy,hogy az ajtoboritást még vissza lehessen tenni a helyére. Van ott még hely? Ugyanis a hangszoroknak amiket kinéztem magamnak 76mm a beépitö mélységük. Az leeresztett ablaküveg férjen el mögötte! Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Március2, 2011 Megoszt Elküldve Március2, 2011 Sziasztok! Uj lennék itt,csatlakoznék. Olvasgattam ezt a forumot és nagyon jonak találam. Szeretnék én is kérdezni. Ki szeretném cserélni a gyári hangszorokat. A lényeg hogy méretbe ugyanakkorákat szeretnék,nem akarok semmit áralakitani az auto ajtajain. Érdekelnének a méretek,hogy mekkora hangszorok férnek be. Ha jol olvastam,akkor elöl 165mm és hátul 130mm átméröjü? És a beépithetö mélyég max 65mm? Találtam a neten beépithetö keretet,itt a link: http://metroman.addel.hu/detailproduct.php?productid=116017 Azt kérdezném ez mire szolgál? Kiemelö keret? Ha ilyet is veszek,akkor 65mm-nél mélyebb hangszorokat is beletehetek? Illetve mi a külömbség az autohangszoro és a házi hifi hangszoro közt? Tehetek az ajtoba házi hifi hangfalba valo hangszorot is akár? Elöre is nagyon köszönöm! Esetleg van valakinek szerelési leirása a hangszoro cserékhez? Mert pld. a müszerfal- és középkonzolvilágitáshoz találtam,ezt ki fogom cserélni kék ledekre, mivel az autorádiom kijelzöje is kék (MNC InnoCD). Üdv: Lehel Én hátulra 1400-ért vettem a 2 keretet (13 cm.) Gömbvillám kft. Link to comment Megosztás: More sharing options...
palicska Elküldve Március9, 2011 Megoszt Elküldve Március9, 2011 Kiveszed a rádiót,és a két áram szálat megcseréled!Szóval a sárgát összekötöd a pirossal,a pirosat a sárgával.Egyszerű,és így megtartja majd. :D Szia Lipi-G! Most tudtam megnézni a magnó kötését. Nekem nincsen sárga vezeték az áramkörben. Nekem az áramforrás csatiján van: Vastag barna felette vastag piros. Ez a kettő forrasztva van. A barna melett van egy vékony sárga-szürke, melette egy vékony piros(forrasztva), ez melett egy vékony kék-piros. Na most ezek közül mit kell felcserélnem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március9, 2011 Megoszt Elküldve Március9, 2011 Szia Lipi-G! Most tudtam megnézni a magnó kötését. Nekem nincsen sárga vezeték az áramkörben. Nekem az áramforrás csatiján van: Vastag barna felette vastag piros. Ez a kettő forrasztva van. A barna melett van egy vékony sárga-szürke, melette egy vékony piros(forrasztva), ez melett egy vékony kék-piros. Na most ezek közül mit kell felcserélnem? :D próbálj egy képet rakni ide róla :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
palicska Elküldve Március9, 2011 Megoszt Elküldve Március9, 2011 :D próbálj egy képet rakni ide róla :lol: Sajnos most nem tudok. Talán ha otthon leszek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Március9, 2011 Megoszt Elküldve Március9, 2011 Üdv Skacok!:D Van egy olyan gondom, hogy a gyári hátsó hangszórókat kicseréltem egy pio ts-g1349 koaxokra, 2 hónapig minden oké volt, (bár ez is egy olcsó szar, de azért szebben szól mint a gyári sima szélessávú papírtölcsér) aztán először azt vettem észre, hogy ha hangosan hallgatok zenét, össze-vissza elkezd pattogni szaggatni az összes hangszóró, a zene szétesik, mintha valami zárlatot kapna... (nem értek hozzá) Állítottam a FADER-t ha elöl volt, semmi gond, ha hátul pattogott, utána a balansz jobbra és megszűnt a pattogás,ha csak bal hátul akkor szaggatott... Tehát ott van a gebasz... Kérdésem az, hogy mi lehet a hiba? A kábelezés lehet rossz vagy a hangszóró? Hallottam olyat hogy tekercshibás egy hangszóró... Nem tudom mit jelent de ha egy hsz tekercses akkor az ilyen jelenség? Szét fogom szedni, meg át fogom nézni a dolgot, csak azért kérdezem, hogy mi lehet a hiba... Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Március9, 2011 Megoszt Elküldve Március9, 2011 Üdv Skacok!:D Van egy olyan gondom, hogy a gyári hátsó hangszórókat kicseréltem egy pio ts-g1349 koaxokra, 2 hónapig minden oké volt, (bár ez is egy olcsó szar, de azért szebben szól mint a gyári sima szélessávú papírtölcsér) aztán először azt vettem észre, hogy ha hangosan hallgatok zenét, össze-vissza elkezd pattogni szaggatni az összes hangszóró, a zene szétesik, mintha valami zárlatot kapna... (nem értek hozzá) Köszi! Ja,kiveszed aztán rákötsz egy jó hangszórót ha azzal is pattog akkor vezeték,ha jól szól akkor a hsz. volt kuka. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ASTRA G X16XEL Elküldve Március9, 2011 Megoszt Elküldve Március9, 2011 Üdv Skacok!:D először azt vettem észre, hogy ha hangosan hallgatok zenét, össze-vissza elkezd pattogni szaggatni az összes hangszóró, a zene szétesik, mintha valami zárlatot kapna... (nem értek hozzá) Állítottam a FADER-t ha elöl volt, semmi gond, ha hátul pattogott, utána a balansz jobbra és megszűnt a pattogás,ha csak bal hátul akkor szaggatott... Tehát ott van a gebasz... Kérdésem az, hogy mi lehet a hiba? A kábelezés lehet rossz vagy a hangszóró? Szia ezt olvasd el:Történt egyszer, hogy végfok csere után, miután kipróbáltam és minden jónak tűnt, vissza adtam a kliensnek. Egy óra múlva telefonal, hogy a hang el kezdett mekegni, majd teljesen leállt. -Micsoda? Mekegni? -És most egyáltalán nem megy? Mondom neki hozza vissza, gondoltam lehetséges valami fura hiba végfokban, de teszek egy másikat bele, és akkor tuti jó lesz... Hát nem lett az. Ugyanaz a mese, mondom akkor jöjjön az autóval együtt, nem kötnek-e ők valamit rosszul. Szimpla multiméterrel merve 4 ohm a hangszóróknál, nem tűnt semmi hibásnak. Be bekapcsolom a rádiót, egy percig van hang, de úgy felmelegedett, hogy egy tömbház fűtését simán meglehetett volna oldani vele. Lekapcsolom a rádiót és kezdek mindent részletesen átnézni... akkor láttam meg, hogy olyan hangszórók voltak bele teve, amelyben szűrő rendszer is volt. Ez egy régi tranzisztoros végerősítőnél nem okoz problémát, de mivel a rádiókban a többségükben ellen ütemű kimenettel rendelkeznek, így ezeknek a végfokoknak ez a szűrő akkora plusz terhelést okoz, hogy az képes előre szaggatni a hangot, majd leállni, nyilván a hővédelem miatt. Mondom a kliensnek, hogy ide más hangszórók kellenek. Elmentünk a legközelebbi elektronikai üzletbe, ott a helyszínen be is tettük az újakat. Ezek már standard hangszórók voltak. Minden jó lett ezután. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Március9, 2011 Megoszt Elküldve Március9, 2011 Köszi, tanulságos, de az én hangszóróim meglehetősen mezei szarok:D! http://www.briver.hu/termekek/auto_hi-fi/h..._hangszoro.html Ilyen! Jah és csak az egyik oldal gázos!:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
palicska Elküldve Március10, 2011 Megoszt Elküldve Március10, 2011 :D próbálj egy képet rakni ide róla :D Sikerült! :lol: Minden tökéletesen működik, köszi a segítséget. :) Üröm az örömben, szállingózik a hó! Ezt nem hiszem el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Real_Tek Elküldve Március10, 2011 Megoszt Elküldve Március10, 2011 Sziasztok, Bocsi a luzer kérdésért, de hol nézelődjek az autóban, hogy van-e benne CD tár? Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Március10, 2011 Megoszt Elküldve Március10, 2011 Sziasztok, Bocsi a luzer kérdésért, de hol nézelődjek az autóban, hogy van-e benne CD tár? Középkonzol, általában az autórádió alatti rész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkszaby Elküldve Március10, 2011 Megoszt Elküldve Március10, 2011 Középkonzol, általában az autórádió alatti rész. ?????? :D Cd tár vagy cd tartó??!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
woody1 Elküldve Március10, 2011 Megoszt Elküldve Március10, 2011 ?????? :lol: Cd tár vagy cd tartó??!! Én a CD tartóra gondoltam a CD tár esetében is.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március10, 2011 Megoszt Elküldve Március10, 2011 Én a CD tartóra gondoltam a CD tár esetében is.... :D A rádió alatti tárolórekesz helyén szokott lenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március10, 2011 Megoszt Elküldve Március10, 2011 A rádió alatti tárolórekesz helyén szokott lenni. A CD tartó igen, a gyári CD tár ellenben a kesztyűtartóban van. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március10, 2011 Megoszt Elküldve Március10, 2011 . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március10, 2011 Megoszt Elküldve Március10, 2011 A CD tartó igen, a gyári CD tár ellenben a kesztyűtartóban van. :lol: Szövegértelmezési bajom van... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március10, 2011 Megoszt Elküldve Március10, 2011 Szövegértelmezési bajom van... :D CD tartó (hivatalos nevén Fischer-box): CD-tár (a kép egy angol autót ábrázol, szóval képzeletben tükrözzétek a függőleges tengely körül és akkor megkapjátok hogy hogyan néz ki az itthoni autókban): Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március10, 2011 Megoszt Elküldve Március10, 2011 CD tartó (hivatalos nevén Fischer-box): CD-tár (a kép egy angol autót ábrázol, szóval képzeletben tükrözzétek a függőleges tengely körül és akkor megkapjátok hogy hogyan néz ki az itthoni autókban): :D rájöttem.Ilyen CD tartót keresek már elég rég... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március10, 2011 Megoszt Elküldve Március10, 2011 Bezzeg mikor én kiszedtem az enyémet, hónapokig csak rakosgattam a garázsban ide-oda, annyira nem kellet senkinek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve Március10, 2011 Megoszt Elküldve Március10, 2011 Bezzeg mikor én kiszedtem az enyémet, hónapokig csak rakosgattam a garázsban ide-oda, annyira nem kellet senkinek... gondolom már nincs meg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március10, 2011 Megoszt Elküldve Március10, 2011 Tavaly végül eladtam négyezerért, 3 hónap után... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imiderecske Elküldve Március10, 2011 Megoszt Elküldve Március10, 2011 Eladó VDO CDR 500 rádióm enkóder hibával. Nem jutottam el odáig hogy megcsináltassam, kódja meg van. Akit esetleg érdekel, írjon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts