_Robi_ Elküldve Január15, 2011 Elküldve Január15, 2011 300 ft volt a kiszedőfül valami hifiboltban :) Más. Csavar csak a keretet rögzíti, ha azzal együtt szedted ki, akkor elismerésem. Mint ahogy leírták: - hernyócsavarok ki - 4 db százas szög bedug - a rádiótól elfelé jobbra/balra feszíteni - és kihúzni A keretet úgy tudod kivenni, hogy kiveszed a kesztyűtartót (6 db T20 csavar rögzíti), majd a felszabadult helyen benyúlsz, és kitekered a rögzítő műanyag csavart. Óvatosan kell kihúzni, mert ekkor még nem pattintottad ki a DIN csatlakozókat a keretből. Rádió alatt/felett semmit nem kell mókolni. Hát nem tudom nekem a keretet egy szem torx fogta hátul középen. Amikor azt kivettem szépen kijött a keret húzva maga után a kábelt. Mikor már a kezembe volt ISO csati antenna csati kibújtat és kész is.
Stofl Elküldve Január15, 2011 Elküldve Január15, 2011 A birtokomba került Astrában Philips CAR400-as kazettás bigyó van. Tudom, hogy 2011 van, de anyagi okok miatt marad is benne. Találtam az autóban telefonkihangosítót a múlt századból és be van vezetve a rádióba. (kábelek maradtak, többi kuka). A rádió könyve írja is, hogy van PHONE módja a készüléknek kihangosítás céljából. Automatikus működéssel. Na már most, ha a telefon hangját fogadja a rádió, akkor lehet elméletileg zenelejátszót is rákötni. (Navi, mp3) Kérdésem, hogy valaki csinál-e már ilyet, vagy milyen jel kell a rádiónak, hogy phone módra kapcsoljon?
panizzi Elküldve Január15, 2011 Elküldve Január15, 2011 A birtokomba került Astrában Philips CAR400-as kazettás bigyó van. Tudom, hogy 2011 van, de anyagi okok miatt marad is benne. Találtam az autóban telefonkihangosítót a múlt századból és be van vezetve a rádióba. (kábelek maradtak, többi kuka). A rádió könyve írja is, hogy van PHONE módja a készüléknek kihangosítás céljából. Automatikus működéssel. Na már most, ha a telefon hangját fogadja a rádió, akkor lehet elméletileg zenelejátszót is rákötni. (Navi, mp3) Kérdésem, hogy valaki csinál-e már ilyet, vagy milyen jel kell a rádiónak, hogy phone módra kapcsoljon? Kevered a telefon némítással, ahol az egyik csatlakozó testelve mute üzemmódot ad. Bár volt már olyan astrám, amin a rádió hangszóróin szólt a kihangosítás (CDR500)
tgabika76 Elküldve Január15, 2011 Elküldve Január15, 2011 Kevered a telefon némítással... ...de az ötlet azért nem elvetendő, a végtelen neten erre is van megoldás, csak sajna törökül kell tudni hozzá. :)
Big Boss Elküldve Január15, 2011 Elküldve Január15, 2011 Neked is ajánlom az adapter kazettát, 1000-2000ft bedugod az mp3 lejátszódba és kész is az mp3 hifid.
panizzi Elküldve Január15, 2011 Elküldve Január15, 2011 ...de az ötlet azért nem elvetendő, a végtelen neten erre is van megoldás, csak sajna törökül kell tudni hozzá. :) Ez megint más, ilyet én is csináltam anno -> kazettás magnó esetén aux in szóljon.
Stofl Elküldve Január15, 2011 Elküldve Január15, 2011 Kevered a telefon némítással, ahol az egyik csatlakozó testelve mute üzemmódot ad. Bár volt már olyan astrám, amin a rádió hangszóróin szólt a kihangosítás (CDR500) Azt sikerült kideríteni, hogy a C3-as és C8-as a telefon hangbemenete az autórádió hátulján, és az A3 a némítás. Tehát a két C-s lábra rákötöm a jelet, igaz csak monoban. Csak azt lenne jó tudni, hogy mi alapján vált át PHONE módra a rádió....
panizzi Elküldve Január15, 2011 Elküldve Január15, 2011 Azt sikerült kideríteni, hogy a C3-as és C8-as a telefon hangbemenete az autórádió hátulján, és az A3 a némítás. Tehát a két C-s lábra rákötöm a jelet, igaz csak monoban. Csak azt lenne jó tudni, hogy mi alapján vált át PHONE módra a rádió.... Ha megjelenik a test a mute bemeneten.
Lipi-G Elküldve Január15, 2011 Elküldve Január15, 2011 Neked is ajánlom az adapter kazettát, 1000-2000ft bedugod az mp3 lejátszódba és kész is az mp3 hifid. Csak a minőség pocsék.
Stofl Elküldve Január15, 2011 Elküldve Január15, 2011 ...de az ötlet azért nem elvetendő, a végtelen neten erre is van megoldás, csak sajna törökül kell tudni hozzá. :) Valaki törökül esetleg.... :D Köszi! Jó ötlet, ráfekszek, hátha!
grofbandi Elküldve Január15, 2011 Elküldve Január15, 2011 Neked is ajánlom az adapter kazettát, 1000-2000ft bedugod az mp3 lejátszódba és kész is az mp3 hifid. Vagy van az mp3 transzmitter. Szivargyújtóba kell dugni, és a rádión megkeresni az FM sávon.Itt van néhányféle.
harmlevi Elküldve Január15, 2011 Elküldve Január15, 2011 Pont ehhez kapcsolódna a kérdésem, vettem egy fm transmittert (egyébként ajánlom, Soundfly vagy fujisound néven (ugyanaz) RDS funkcióval, (tehát kiírja a számcímeket a rádiókijelzőn), általában 7000 ft környékén kapható, én 4000-ért vettem vaterán újonnan USB,SD,JACK aljzat), relatíve jó minőségben szól, (mint a rádióadás, stereo) de csak akkor ha nincs gyújtáson a kocsi de amint elindulok az autóval elkezd recsegni (még így is hallgatható, de a halkabb részeknél, számoknál elég zavaró) gondolom valami feszültségingadozás miatt áll elő ez az elektromos zavar amit így a szivargyújtón keresztül kap ugye:):S... Kérdésem, hogy nem lehetne-e a szivargyújtó kábelkötegére valami zavar, zajszűrőt rakni, pl. ilyenek közül valamelyiket? Mert ha ezt sikerülne kiszűrni, akkor tényleg élvezhető lenne, és nem gondolkodnék Gateway 300-on, vagy valami galvanikus fm modulátoron, amelyek már drágább dolgok:)! Köszi:) Vagy van az mp3 transzmitter. Szivargyújtóba kell dugni, és a rádión megkeresni az FM sávon.Itt van néhányféle.
grofbandi Elküldve Január15, 2011 Elküldve Január15, 2011 Pont ehhez kapcsolódna a kérdésem, vettem egy fm transmittert (egyébként ajánlom, Soundfly vagy fujisound néven (ugyanaz) RDS funkcióval, (tehát kiírja a számcímeket a rádiókijelzőn), általában 7000 ft környékén kapható, én 4000-ért vettem vaterán újonnan USB,SD,JACK aljzat), relatíve jó minőségben szól, (mint a rádióadás, stereo) de csak akkor ha nincs gyújtáson a kocsi de amint elindulok az autóval elkezd recsegni (még így is hallgatható, de a halkabb részeknél, számoknál elég zavaró) gondolom valami feszültségingadozás miatt áll elő ez az elektromos zavar amit így a szivargyújtón keresztül kap ugye:):S... Kérdésem, hogy nem lehetne-e a szivargyújtó kábelkötegére valami zavar, zajszűrőt rakni, pl. ilyenek közül valamelyiket? Mert ha ezt sikerülne kiszűrni, akkor tényleg élvezhető lenne, és nem gondolkodnék Gateway 300-on, vagy valami galvanikus fm modulátoron, amelyek már drágább dolgok:)! Köszi:) Szerintem a gyújtás zavarja be. Biztos van valami megoldás, én régen használtam zavarszűrőt még a Trabimban. Nem tudom hogy lehet-e még kapni olyasmit.
vaga Elküldve Január16, 2011 Elküldve Január16, 2011 Szerintem a gyújtás zavarja be. Biztos van valami megoldás, én régen használtam zavarszűrőt még a Trabimban. Nem tudom hogy lehet-e még kapni olyasmit. Hali, az én megoldásom egyszerűbb: Kenwood KDC-W4034 asszem, meg kell néznem pontosan. :) Már rég nem volt beépítve, egy évet használtam csak. Ha kell 10ért viheted. 4*50W Mosfet, Ipod vezérlés, MP3...stb. Ha esetleg érdekel küldj PÜ-t Üdv G.
harmlevi Elküldve Január16, 2011 Elküldve Január16, 2011 Hali, az én megoldásom egyszerűbb: Kenwood KDC-W4034 asszem, meg kell néznem pontosan. :) Már rég nem volt beépítve, egy évet használtam csak. Ha kell 10ért viheted. 4*50W Mosfet, Ipod vezérlés, MP3...stb. Ha esetleg érdekel küldj PÜ-t Üdv G. Szia! Köszönöm szépen!:D Igazából érdekelne, ha G Astrám lenne, ott egyszerűbb cserélni, de H-m van (itt azért többen írnak, és amit kérdezek általában nem autóspecifikus:D) és végül is mp3-as a fejegység, elégedett vagyok vele, meg passzol ugye a gyári környezetbe és ha kiszedném, nem tudnám mivel kezelni a BC-t mert multikormányom nincs:)! Az fm transmittert csak azért vásároltam, hogy legyen USB meg jack bemenetem (lusta vagyok néha cd-t irogatni:)) és a recsegés nélkül tökéletes is lenne:)! Szóval utánanézek ezeknek a zavarszűrőknek, de ha valaki szerelt már be ilyet, tud mondani konkrét típust akkor várom a tapasztalatokat:D!
szopcsi13 Elküldve Január16, 2011 Elküldve Január16, 2011 Itt egy egyszerű megoldás. Elég primitív gép, de 8000-9000 Ft-ért meg lehet venni, és nem kell kínlódni a cd-kkel.
harmlevi Elküldve Január16, 2011 Elküldve Január16, 2011 De még mindig nem szeretnék fejegységet cserélni:D de azért köszi:)! Itt egy egyszerű megoldás. Elég primitív gép, de 8000-9000 begin_of_the_skype_highlighting 8000-9000 end_of_the_skype_highlighting Ft-ért meg lehet venni, és nem kell kínlódni a cd-kkel.
woody1 Elküldve Január17, 2011 Elküldve Január17, 2011 Hátsó ajtóba szeretnék hangszórót tenni. Visszaolvastam, ezeket találtam, de most már összezavarodtam: KORÁBBI HOZZÁSZÓLÁSOK: Bontani nem kell (csak az ajtókárpitot). Valójában az ajtóban van a csatlakozó, annak a kanijában még benne van a kábel, az ajtóban már nincs. Azt lebontottam, vagyis a 3 patentet lepatintotam (fekete műanyagot), de előröl csak egy vékony gégecső jött, az meg bele az ajtóba, ami csak 2 szál vezeték... Majd ha ráérek, megbontom a rádiót, és megnézem, hogy megy-e vezeték. Ez tuti mert én cseréltem az enyémben a gyári elsőket. Hátul nem volt hangszóró de oda is én magam raktam be. A beépítő keret kb. 3000ft volt egy pár. Ha a hátsó ajtódban nincs hangszóró és nincs behúzva a vezeték sem akkor a vezetéket a "B" oszlop aljánál keresd. Találsz ott egy kb.35mm átmérőjű gumidugót. Ha ezt kiveszed akkor nagyon valószínű, hogy ott megtalálod a csatit. A színeket ne kérdezd, de ha kiveszed a rádiót az alapján be tudod azonosítani a vezetékek színét. Nem túl bonyolult. Sok sikert hozzá. Jól értem?: A B oszlop alatt lévő gumidugóig (ha ott a csatlakozó) kell elvezetni a hangszóróból a vezetékeket, az ajtószerkezet és a kasznit összekötő kábelcsatornában. Ha szerencsém van ott a csatlakozó, amelynek megfelelő részeiben benne vannak a PIN-ek (ezek gondolom fém csatlakozók), amelyekbe kell bekötni a hangszóró vezetékét. Mindezek előtt le kell szednem a hátsó ajtó kárpitját és ott egy szigetelő anyagot, hogy felszerelhessem a hangszórókat. Mivel nem gyári a hangszóró, ezért kell egy-egy tartó is. ...... :D :) Mi van akkor, ha nem találom megy a csatit a dugó alatt? 1. Elmászott valahova, de ott van, csak máshol.... :D 2. Nincs a kocsiba bevezetékelve. Ez gáz lenne.... :D :D Na most akkor mi van? ...... Ha valaki röviden összefoglalná, hogy a csatlakozót hol találom, miről ismerem fel, hogyan vezetem a vezetéket a hangszórótól a csatlakozóig, hogy a központi zárat elcseszhetem-e ezzel..... azt megköszönném. :D
harmlevi Elküldve Január17, 2011 Elküldve Január17, 2011 Olvass vissza: 113. 114. oldalra, ajtókábelt kell cserélned... Az ajtóig megy el a kábel! A zene nálad a 3-as illetve 8-as nyilásba megy, (ha megy) előtte próbaképpen dugd beléjük valamelyik otthoni hangszóród kábelét:)! [url=http://kephost.hu/share-6CEC_4D34409A.html] Üdv! Hátsó ajtóba szeretnék hangszórót tenni. Visszaolvastam, ezeket találtam, de most már összezavarodtam: KORÁBBI HOZZÁSZÓLÁSOK: Bontani nem kell (csak az ajtókárpitot). Valójában az ajtóban van a csatlakozó, annak a kanijában még benne van a kábel, az ajtóban már nincs. Azt lebontottam, vagyis a 3 patentet lepatintotam (fekete műanyagot), de előröl csak egy vékony gégecső jött, az meg bele az ajtóba, ami csak 2 szál vezeték... Majd ha ráérek, megbontom a rádiót, és megnézem, hogy megy-e vezeték. Ez tuti mert én cseréltem az enyémben a gyári elsőket. Hátul nem volt hangszóró de oda is én magam raktam be. A beépítő keret kb. 3000ft volt egy pár. Ha a hátsó ajtódban nincs hangszóró és nincs behúzva a vezeték sem akkor a vezetéket a "B" oszlop aljánál keresd. Találsz ott egy kb.35mm átmérőjű gumidugót. Ha ezt kiveszed akkor nagyon valószínű, hogy ott megtalálod a csatit. A színeket ne kérdezd, de ha kiveszed a rádiót az alapján be tudod azonosítani a vezetékek színét. Nem túl bonyolult. Sok sikert hozzá. Jól értem?: A B oszlop alatt lévő gumidugóig (ha ott a csatlakozó) kell elvezetni a hangszóróból a vezetékeket, az ajtószerkezet és a kasznit összekötő kábelcsatornában. Ha szerencsém van ott a csatlakozó, amelynek megfelelő részeiben benne vannak a PIN-ek (ezek gondolom fém csatlakozók), amelyekbe kell bekötni a hangszóró vezetékét. Mindezek előtt le kell szednem a hátsó ajtó kárpitját és ott egy szigetelő anyagot, hogy felszerelhessem a hangszórókat. Mivel nem gyári a hangszóró, ezért kell egy-egy tartó is. ...... :D :) Mi van akkor, ha nem találom megy a csatit a dugó alatt? 1. Elmászott valahova, de ott van, csak máshol.... :D 2. Nincs a kocsiba bevezetékelve. Ez gáz lenne.... :D :D Na most akkor mi van? ...... Ha valaki röviden összefoglalná, hogy a csatlakozót hol találom, miről ismerem fel, hogyan vezetem a vezetéket a hangszórótól a csatlakozóig, hogy a központi zárat elcseszhetem-e ezzel..... azt megköszönném. :D
woody1 Elküldve Január17, 2011 Elküldve Január17, 2011 Olvass vissza: 113. 114. oldalra, ajtókábelt kell cserélned... Az ajtóig megy el a kábel! A zene nálad a 3-as illetve 8-as nyilásba megy, (ha megy) előtte próbaképpen dugd beléjük valamelyik otthoni hangszóród kábelét:)! Köszi szépen. Ahogy láttam Te mostanában csináltad. A fényképen, amit a fórumon közzéttél az az ajtó és a B oszlop közti kábelcsatorna? (sajna dolgozom, most nem tudom megnézni a kocsit) Tehát, ha azt megbontom (kék rögzítő le, a szürke ki), akkor ugye ott a csatlakozó a B oszlopban. Kell vennem kábelköteget, amelyet ebbe a csatornába kell behelyeznem (egyik vége az ajtóban a hangszórónál, a másik a B oszlop csatlakozójához csatlakozik. A hangszórótartót gondolom az ajtó lemezéhez kell rögzíteni csavarral, arra pedig a hangszórókat. A hangszóróból jövő vezetékeket a 3-as és a 8-as nyílásba tegyem (kép szerint). Gondolom az mindegy, hogy melyiket hova. Jól értettem? Köszi a segítséget. :)
harmlevi Elküldve Január17, 2011 Elküldve Január17, 2011 Igen, az a csatorna...:) Széthúzod és az oszlop felől jövő csatlakozó az ami itt van a képen, abba a két lyukba (3,8) előtte dugj rá egy hangszórót, hogy elmegy-e a odáig a vezetékezés, ha igen, szólni fog a zene... Ha így történik , akkor az ajtókban lévő kábelkötegeket cseréled hangszórós kivitelűre ( az egészet ) 2000/db kb. és ezeket ha beledugod az oszlopből jövő csatiba akkor készen vagy, ha nem gyári a hangszóród akkor, veszel opel hangszóró csatlakozó átalakítót (200ft/db kb.):D! Persze a hátsó ajtókárpitot le kell bontanod a művelethez:D... Igen a kiemelőkeretet csavarozod az ajtóra, arra pedig a hangszórót:) Olvass vissza: 113. 114. oldalra, ajtókábelt kell cserélned... Az ajtóig megy el a kábel! A zene nálad a 3-as illetve 8-as nyilásba megy, (ha megy) előtte próbaképpen dugd beléjük valamelyik otthoni hangszóród kábelét:)! Köszi szépen. Ahogy láttam Te mostanában csináltad. A fényképen, amit a fórumon közzéttél az az ajtó és a B oszlop közti kábelcsatorna? (sajna dolgozom, most nem tudom megnézni a kocsit) Tehát, ha azt megbontom (kék rögzítő le, a szürke ki), akkor ugye ott a csatlakozó a B oszlopban. Kell vennem kábelköteget, amelyet ebbe a csatornába kell behelyeznem (egyik vége az ajtóban a hangszórónál, a másik a B oszlop csatlakozójához csatlakozik. A hangszórótartót gondolom az ajtó lemezéhez kell rögzíteni csavarral, arra pedig a hangszórókat. A hangszóróból jövő vezetékeket a 3-as és a 8-as nyílásba tegyem (kép szerint). Gondolom az mindegy, hogy melyiket hova. Jól értettem? Köszi a segítséget. :D
woody1 Elküldve Január17, 2011 Elküldve Január17, 2011 Igen, az a csatorna...:) Széthúzod és az oszlop felől jövő csatlakozó az ami itt van a képen, abba a két lyukba (3,8) előtte dugj rá egy hangszórót, hogy elmegy-e a odáig a vezetékezés, ha igen, szólni fog a zene... Ha így történik , akkor az ajtókban lévő kábelkötegeket cseréled hangszórós kivitelűre ( az egészet ) 2000/db kb. és ezeket ha beledugod az oszlopből jövő csatiba akkor készen vagy, ha nem gyári a hangszóród akkor, veszel opel hangszóró csatlakozó átalakítót (200ft/db kb.):D! Persze a hátsó ajtókárpitot le kell bontanod a művelethez:D... Igen a kiemelőkeretet csavarozod az ajtóra, arra pedig a hangszórót:) Köszi szépen, most már tiszta minden (ez a része biztos, remélem, hogy az ajtókárpit leszedése sem okoz gondot) :D
Stofl Elküldve Január18, 2011 Elküldve Január18, 2011 Nagy elhatározásra jutottam. :) A héten elkezdem a Philips CAR400-as autórádióm stereo aux bemenettel való ellátását. Remélem nem vágom haza. Ha valakit érdekel a téma akkor adok bővebb leírást, hogy magyar nyelven is elérhető legyen.
speter Elküldve Január18, 2011 Elküldve Január18, 2011 Nagy elhatározásra jutottam. :) A héten elkezdem a Philips CAR400-as autórádióm stereo aux bemenettel való ellátását. Remélem nem vágom haza. Ha valakit érdekel a téma akkor adok bővebb leírást, hogy magyar nyelven is elérhető legyen. Engem mindenféleképpen érdekel.
Stofl Elküldve Január18, 2011 Elküldve Január18, 2011 Engem mindenféleképpen érdekel. Oké, akkor dokumentálok majd részletesen. Egyébként majd úgy fog működni, hogy a kazetta rész előerősítője és a végfok IC közé kell rákötni a sztereo jelet. Tehát a Philips TEA IC 1-24 lábára, ami az előerősítő kimenete. Az eredmény az lesz, hogy a kormányon lévő kazetta indítóval is lehet kapcsolni a sztereó vonalbemenetet, és a kazetta lejátszó funkció is megmarad, már ha szükséges. Csak egyszerre nyilván nem mehet a kettő. Vagy kazetta, vagy aux. Ha sikerül, akkor nagy lesz az öröm. Részletes beszámoló hétvégén várható.
Recommended Posts