Hic Elküldve Január13, 2009 Elküldve Január13, 2009 Köszi Szépen a válaszokat. Maradok a kiemelő keret nélküli méretnél, mert a rácsot jól lekrómoztam és túl szép hogy kidobjm belőle B) tükörháromszögbe meg 2 csipogó azt jónapot. Minőség nem izgat, tucc-tücc zenét hallgatok, és a 15év diszkózás eléggé megviselte már a hallásomat, szóval ezek föl sem fognak tűnni ;) Kösz az érzékenységi tippet, jó ha ezt is tudom. Már csak annyi lenne, hogy keressek szettet. A kiemelő keret a kárpit mögött marad - viszont anélkül elég nehéz beépíteni a hangszórót, mivel gyárilag 3 felfogatási pont van, a hangszóróhoz meg jó esetben négy kell, és persze nem lehet összehozni a "csak három csavarral rögzítem" figurát. Szóval keret kell, az biztos. Nem egy nagy pénz, 1-2 eFt....
Gonczgabi Elküldve Január13, 2009 Elküldve Január13, 2009 A kiemelő keret a kárpit mögött marad - viszont anélkül elég nehéz beépíteni a hangszórót, mivel gyárilag 3 felfogatási pont van, a hangszóróhoz meg jó esetben négy kell, és persze nem lehet összehozni a "csak három csavarral rögzítem" figurát. Szóval keret kell, az biztos. Nem egy nagy pénz, 1-2 eFt.... ok thx nem is az anyagi ráfordítás miatt fázok töle, hanem a gyári rács kihagyása nem lenne esztétikus... Ha a gyári rácsak mennie kell, lehet csak csipogót teszek be inkább a tükörhöz. itt egy szett nem tűnik rossznak.. MNC voodoo set
Hic Elküldve Január13, 2009 Elküldve Január13, 2009 ok thx nem is az anyagi ráfordítás miatt fázok töle, hanem a gyári rács kihagyása nem lenne esztétikus... Ha a gyári rácsak mennie kell, lehet csak csipogót teszek be inkább a tükörhöz. itt egy szett nem tűnik rossznak.. MNC voodoo set Ez kicsi. Neked 16-os szett kell az első ajtóba. Pl. ilyen..... ugyanitt a keret, illetve más olcsóbb hangszórók.
Gonczgabi Elküldve Január13, 2009 Elküldve Január13, 2009 Ez kicsi. Neked 16-os szett kell az első ajtóba. Pl. ilyen..... ugyanitt a keret, illetve más olcsóbb hangszórók. Köszönöm szépen a tanácsokat. Már csak annyi, hogy az ajtóba érdemes vastagabb kábelt behúzni, vagy maradhat a gyári?
ROLÓ Elküldve Január13, 2009 Elküldve Január13, 2009 Köszönöm szépen a tanácsokat. Már csak annyi, hogy az ajtóba érdemes vastagabb kábelt behúzni, vagy maradhat a gyári? Teljesen OK. ilyen egyszerűbb rendszernél nem igazán fogsz hallani különbséget, kivitelezni precizen viszont nem egyszerű....
Gonczgabi Elküldve Január13, 2009 Elküldve Január13, 2009 Teljesen OK. ilyen egyszerűbb rendszernél nem igazán fogsz hallani különbséget, kivitelezni precizen viszont nem egyszerű.... A szereléssel nem lesz gondom, egyedül a hangváltók elhelyezését kell jól kitalálnom.. Olvastam már itt pár jópofa ötletet erre vonatkozólag, de olyat is láttam, aki szivacslapba tekerte + szigszalag és egyszerűen bedobta az ajtóba B)
Gonczgabi Elküldve Január13, 2009 Elküldve Január13, 2009 Ennél normálisabbat ilyen áron nem találtam, javaslat elfogadva B) remélem jól kijön majd a fejegységgel -> ha valaki kiváncsi rá ez az Köszi még1×
ha4nz Elküldve Január14, 2009 Elküldve Január14, 2009 Ez kicsi. Neked 16-os szett kell az első ajtóba. Pl. ilyen..... ugyanitt a keret, illetve más olcsóbb hangszórók. Ezek a hangszórók tökéletesen illeszkednek a helyükre? A magas sugárzót az eredeti tükörháromszögbe kell csak bepattintani és ennyi ugye? Ezt a szettet amit ajánlottál Hic, ezt egy blau fejegységgel hajtva mennyire jól szólna? Ismerősömnek is egy MP27 San diego fejjel lenne hajtva de valahogy neki a végfok ic-ről lenne a vonalkimenet lelopva, vagy a SAL átalakítóval menne a sub erősítőjére. Elől nincs erősítő csak a fejegység hajtaná a hangszórót.
Hic Elküldve Január14, 2009 Elküldve Január14, 2009 Ezek a hangszórók tökéletesen illeszkednek a helyükre? A magas sugárzót az eredeti tükörháromszögbe kell csak bepattintani és ennyi ugye? Ezt a szettet amit ajánlottál Hic, ezt egy blau fejegységgel hajtva mennyire jól szólna? Ismerősömnek is egy MP27 San diego fejjel lenne hajtva de valahogy neki a végfok ic-ről lenne a vonalkimenet lelopva, vagy a SAL átalakítóval menne a sub erősítőjére. Elől nincs erősítő csak a fejegység hajtaná a hangszórót. A mélyközép berakható gond nélkül a kerettel, de a magas azért nem plug&play B) A legegyszerűbb megoldás, ha a tükörháromszögben, a gyári helyre hátulról berögzíted valahogy pl. a melegragasztó működni szokott, bármily "barbár" megoldásnak tűnik, de kívülről nem látszik, stabil, ráadásul az később visszacsinálható - vagy a hagyományos módszerrel, a hozzá adott eszközökkel beépíted, de akkor faragni kell, ami nem biztos, hogy reverzibilis. Gyári helyre "bepattintós" hangszórót kifejezetten Opelhez nem is tudom, gyárt-e valaki.... az max. csak a gyári. Az MP27-nek nincs vonalkimenete? Hm... Akkor talán legjobban olyan erősítővel járna, ahol van magas szintű bemenet, vagy marad a SAL átalakító, akkor nem kell berhelni a fejet. De ez az első szettet nem befolyásolja. Ezeknek a mai alap autórádióknak mind kb. ugyanolyan végfoka van, a hangot max. a fejegység jellemzői befolyásolják.
ha4nz Elküldve Január15, 2009 Elküldve Január15, 2009 Nem emlékszem hogy lenne vonal kimenet, a ládát meg azért gondoltam hogy ezzel a regent rs210 erősítővel hajtanám mert sokkal jobbak a tulajdonságai és sztem a hangzása is szebbnek tűnik. A végfokon állítható a jel szintje, a bass és treble plusszban ráadható és kapcsolható benne az alulvágó szűrő. A másik jelölt a magnat rave 220 lenne (2*150W) de ezen csak annyi a plussz hogy hogy van rajta magas szintű bemenet. Én ezzel a magnattal az első két hangszórót szeretném majd hajtani, de ekkora teljesítményhez is tudnál ajánlani valami jó minőségű komponens szettet előre? Előre is köszi!!!
Hic Elküldve Január15, 2009 Elküldve Január15, 2009 Nem emlékszem hogy lenne vonal kimenet, a ládát meg azért gondoltam hogy ezzel a regent rs210 erősítővel hajtanám mert sokkal jobbak a tulajdonságai és sztem a hangzása is szebbnek tűnik. A végfokon állítható a jel szintje, a bass és treble plusszban ráadható és kapcsolható benne az alulvágó szűrő. A másik jelölt a magnat rave 220 lenne (2*150W) de ezen csak annyi a plussz hogy hogy van rajta magas szintű bemenet. Én ezzel a magnattal az első két hangszórót szeretném majd hajtani, de ekkora teljesítményhez is tudnál ajánlani valami jó minőségű komponens szettet előre? Előre is köszi!!! A Rave220 teljesítménye 2x55W RMS 4 ohmon, tehát az első szett hajtására pont elég szerintem - csak arra figyelj, hogy legalább 60-70W RMS terhelhetőségű szettet válassz. Az a WRX szett, amit belinkeltem, jól passzolna egy ilyesmi erősítőhöz. A Regent erősítőről nem találtam pontos specifikációt, de saccra a teljesítménye kb. ugyanolyan lehet, mint a RAVE, mondjuk 2x70W körül. Ha több, akkor max. jobban jársz. B) Mindenesetre hidalható, és van rajta "SUB" üzemmód - meg lehet próbálni. A "Bass" és "Treble" funkciókkal nem igazán tudok mit kezdeni, mivel ezeknek max. a teljes spektrumban lenne valami értelme, szubnál nem. De végerősítőről lévén szó, amúgy sem tartom szerencsésnek a frekvenciamenetbe való ilyen jellegű beavatkozást - az a fejegység (vagy a DSP processzor) dolga. Mindegy, szerintem tekerd őket alapállapotba első körben. Egyszóval, ha ezek már megvannak, akkor rakd össze a rendszert és próbáld ki - akkor már lesz egy kiindulási alapod. Aztán meglátod majd, mi nem tetszik, és úgy lehet továbblépni.
maczko Elküldve Január16, 2009 Elküldve Január16, 2009 Gyári helyre "bepattintós" hangszórót kifejezetten Opelhez nem is tudom, gyárt-e valaki.... az max. csak a gyári. a #910-es hozzászólásom Mindenféle faragás nélkül becuppan a gyári helyre kiemelő nélkül.
Hic Elküldve Január16, 2009 Elküldve Január16, 2009 a #910-es hozzászólásom Mindenféle faragás nélkül becuppan a gyári helyre kiemelő nélkül. Mert ez ugyanúgy össze van építve a kiemelővel, mint a gyári. A "kiemelő keret" tulajdonképp azt a háromcsavaros műanyag adaptert jelenti, amilyen ezen is van, gyárilag. A magasra gondoltam, mert az ilyen fülecskés, ha jól emlékszem. De lehet, hogy keverem, olyan rég volt már nekem gyári hangszóróm B) Bár ha a Pio ilyen type-fit szériát csinál, akkor gondolom a magasat sem kell faragni.
Homa Elküldve Január23, 2009 Elküldve Január23, 2009 Sziasztok! Eltüntettem a rádióm kódját, és a szerelőm levette az aksim.... :-( ebből adódóan most nem tudom használni. Tudna valaki segíteni? Köszönöm,
Hic Elküldve Január23, 2009 Elküldve Január23, 2009 Sziasztok! Eltüntettem a rádióm kódját, és a szerelőm levette az aksim.... :-( ebből adódóan most nem tudom használni. Tudna valaki segíteni? Köszönöm, Milyen típus?
Zachi Elküldve Január23, 2009 Elküldve Január23, 2009 Sziasztok! Eltüntettem a rádióm kódját, és a szerelőm levette az aksim.... :-( ebből adódóan most nem tudom használni. Tudna valaki segíteni? Köszönöm, Nálad valósult meg az én rémálmom :D :lol: VDO CDR 500
tomi7711 Elküldve Január24, 2009 Elküldve Január24, 2009 Jó az avatar-od Hic :lol: OFF: Hogy lehet ilyen avatart beszúrni? már egy ideje keresem, de sehol sem lelem :D
Hic Elküldve Január24, 2009 Elküldve Január24, 2009 Szívás. CAR-400-hoz lett volna chipelés.... Avatar beszúrás: My Controls - Avatar Settings...... max. 50k Ugyanott, ahol az aláírást is szerkeszted "Signature Settings" címszó alatt.... :D
Homa Elküldve Január25, 2009 Elküldve Január25, 2009 Szívás. CAR-400-hoz lett volna chipelés.... Avatar beszúrás: My Controls - Avatar Settings...... max. 50k Ugyanott, ahol az aláírást is szerkeszted "Signature Settings" címszó alatt.... :D Szakszervízen kívül van más lehetőségem ?
Boldizsar Elküldve Január25, 2009 Elküldve Január25, 2009 Szakszervízen kívül van más lehetőségem ? Cseréld le a gyári magnót.... :D Nah jó biztos van más megoldás is...
Homa Elküldve Január26, 2009 Elküldve Január26, 2009 Cseréld le a gyári magnót.... :D Nah jó biztos van más megoldás is... két dolog miatt nem szeretném lecserélni, 1 erről nem szükséges levennem az előlapot, ahhoz hogy ne lopják el, 2 ha rádió cserélek, akkor vehetek hozzá adaptert hogy a kormányon levő vezérlő is műküdjön. ;-)
NeedForSpeed Elküldve Január26, 2009 Elküldve Január26, 2009 két dolog miatt nem szeretném lecserélni, 1 erről nem szükséges levennem az előlapot, ahhoz hogy ne lopják el, 2 ha rádió cserélek, akkor vehetek hozzá adaptert hogy a kormányon levő vezérlő is műküdjön. ;-) Én is vettem és nem bántam meg. Egy idő után a fejegységen lévő hangerőszabályzó felmondja a szolgálatot, sajna. Én eladtam 20eért és 24ért vettem egy JVC fejet, meg 16ért kábelt a multikormányhoz. Azóta pendriveról megy a zene, a front auxról meg a naviról a film, vagy videoklipp, vagy a navigáció hangja. Szerintem minőségi csere volt, legalábbis szolgáltatás terén.
julien Elküldve Január27, 2009 Elküldve Január27, 2009 Sziasztok, az én autómba ilyen hangcucc van: - Kenwood - KDC-W3041AY - JBL CS60.4 + JBL CS2165C + JBL CS1204B Hifi szett! julien
Recommended Posts