Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra gyári "HIFI"

Guest

Recommended Posts

Szerintem válaszd azt amelyiket legjobban szeretnéd. Én is hezitáltam igaz csak egy márka mellett, de a döntésben segített egy kicsit az eladó is. meg addig bogarásztam amíg leragadttam a mostani fejegységnél.:D

Azért a 4 közül egyet mondjál. :D Legyél Te az eladó. :P)

Megosztás:

Akkor ezek közül mi lenne a sorrendetek?

-Sony MEX-BT2600

-JVC KD-G531

-Pioneer DEH-3000MP

-Kenwood KDC-W4141AY

Ha már ennyire erőszakos vagy...., de ne mond utána, hogy: te mondtad bazz.... :D

Sony, Pioneer,

de hogy igazán jó lehessen, kell még egyJÓ komponens szett (nem jobb, nem roszabb, olyan ami tudásban és minőségben is illeszkedik hozzá!!)

Szinergia öcsém, szinergia..... a rendszerelemek közt és meglepő dolgokat érhetsz el kevés pénzből is...... :D

Megosztás:

Sziasztok!

Ma raktam be egy Blaupunkt Mp34-et a vasba /5000ft-ért vált meg a tulaj tőle (1 éves)/. Előtte egy Kenwood volt benne. Szerintem óriási a különbség. Előtte is Blau volt de lecseréltem mert a Kenwood már mp3-as. Egy hét után megbántam a cserét, ezért is csaptam le erre az ajánlatra.

Én személy szerint nem vennék újra Kenwood-ot. :D

• Like 1
Megosztás:

Hali!

Valaki rakott már be subládát a csomitartóba? Én gondolkodok a dolgon de hol lehetne áthúzni a tápkábelt az akksitól a tűzfalon? Valami nem fúrkálós megoldás érdekelne. Talán itt volt már erről szó de nem vagyok benne biztos hogy ezen a fórumon.

Megosztás:

Hali!

Valaki rakott már be subládát a csomitartóba? Én gondolkodok a dolgon de hol lehetne áthúzni a tápkábelt az akksitól a tűzfalon? Valami nem fúrkálós megoldás érdekelne. Talán itt volt már erről szó de nem vagyok benne biztos hogy ezen a fórumon.

Ha van gyárilag elöl (a sárvédőn oldalt, nem a tetőn) antennád, akkor szokott lenni a tűzfalon is egy lyuk, ami a legrosszabb esetben is le van dugózva, ott át lehet húzni. Amikor csináltam, A-Corsán csináltam és azon ott van a hely, de szerintem más típusnál is kell, hogy legyen ilyesmi.

Megosztás:

Tetőantennás vagyok, de hol van a gumidugó azt szeretném tudni.

Mondjuk nekem nem Astrám van, ezen lehet, hogy másképpen van.

Nekem az utasoldalon a tűzfalnál van az akksi is a szélvédő alatt és ott van egyből mögötte a lyuk is.

Astrán nem tudom :D Esetleg még meg kell nézni, hogy hol mennek be kábelek az utastérbe és, hogy van e még mellettük hely,

vagy átnézni, hogy van e a szélvédő alatt valami gyári lyuk valahol.

Szerk.: találtam neked egy talán használhatót a témáról.

Megosztás:

Mondjuk nekem nem Astrám van, ezen lehet, hogy másképpen van.

Nekem az utasoldalon a tűzfalnál van az akksi is a szélvédő alatt és ott van egyből mögötte a lyuk is.

Astrán nem tudom :D Esetleg még meg kell nézni, hogy hol mennek be kábelek az utastérbe és, hogy van e még mellettük hely,

vagy átnézni, hogy van e a szélvédő alatt valami gyári lyuk valahol.

Szerk.: találtam neked egy talán használhatót a témáról.

Ez egy "jó" megoldásnak látszik de gondolom a pótkerék bánta a dolgot.:D

Megosztás:

Mint ha kezdene kicsit megfáradni Mester úr..... :D

Ja, mert nemtom mi lesz még vele..... végét húzza, mert csak kétszemélyes, és két gyereket nem tudok benne ide-oda cipelni. Most csereberélünk az asszonnyal, de nem sokáig megy ez így. Ha lesz másik autó, akkor meg visszaminősül céges lótifuti autóvá, amiben nem lesz hifi.... legalábbis nem ilyen szinten. Evvan.

Sulep: JVC, Pioneer. De a JVC 5xx/6xx széria eggyel magasabb szint, mint a Pio 3xxx, szóval....

viszont a Sanyi meg blutuszos, nem? Ha ez is szempont, akkor az marad.

Megosztás:

Ajánlották nekem is a gyorscsatis megoldást de nem akarom hogy egy böszme láda foglalja a helyet a kocsiban.

Nekem a mantában régen a kalaptartóban volt a két db 25cm átmérőjű sub és a csomi volt a hangláda. Super volt!

Építtettem profi hifisekkel egy mélyládát, amit beleraktam a csomiba és átkötöttem rá az erölködőt, de vackabb volt. Igaz abban egy mélynyomó volt csak.

Ez a láda még mindíg eladó. Profi építés, plexivel, világítással! Nem fér be a cabrióba.

Megosztás:

Nekem a mantában régen a kalaptartóban volt a két db 25cm átmérőjű sub és a csomi volt a hangláda. Super volt!

Építtettem profi hifisekkel egy mélyládát, amit beleraktam a csomiba és átkötöttem rá az erölködőt, de vackabb volt. Igaz abban egy mélynyomó volt csak.

Ez a láda még mindíg eladó. Profi építés, plexivel, világítással! Nem fér be a cabrióba.

Van róla képed? Ő meg venni nem akarom csak érdeklődöm.:D

Megosztás:

Nem légbeömlő, hanem reflexcső, ami pontosan méretezve és hangolva van egy bizonyos frekvenciára (jobb esetben és nem találomra van benne)

A "jól néz ki" kívűl azért kíváncsi lennék az alsó határfrekvenciára amit még tud(hat), a hangnyomás itt nem fogja bontogatni az autót.... :D

Megosztás:

Milyen mély hangszoró fér bele kiemelővel AstraG-be? unom a gyári hangszorot....Mekkora teljesítményű van benne gyárilag? :D

Lehet már valaki kérdezte...

Igen, már többször is...

Az ajtóba nem mély, hanem mélyközép hangszórókat szoktak tenni ( komponens szett) vagy kétutas (koaxiális) hangszórókat (bár ez nem javasolt, mivel külön megvan a magas helye a tükörháromszögben)

Max. 70mm körül fér el kiemelő kerettel együtt (62-65mm szokott lenni az átlag) első ajtókról van szó, 165mm átmérőjű hangszórókkal.

Teljesítménye nincs egyetlen hangszórónak (erősítőknek igen) itt terhelhetőségről beszélhetünk .

Sajnos a gyárié igen kevés lehet (adat nincs rajta, csak az impedanciája) a felépítéséből és a felhasznált anyagok minőségéből adódóan.

Ha cseréled és fejről fogod hajtani olyat válassz ami legalább 60W RMS terhelhetőségű, ha erősítővel hajtod, akkor lehet 80-90W RMS.

Ha fejről hajtod válassz viszonylag nagy érzékenységű 90-91dB hangszórókat.

Megosztás:

Igen, már többször is...

Az ajtóba nem mély, hanem mélyközép hangszórókat szoktak tenni ( komponens szett) vagy kétutas (koaxiális) hangszórókat (bár ez nem javasolt, mivel külön megvan a magas helye a tükörháromszögben)

Max. 70mm körül fér el kiemelő kerettel együtt (62-65mm szokott lenni az átlag) első ajtókról van szó, 165mm átmérőjű hangszórókkal.

Teljesítménye nincs egyetlen hangszórónak (erősítőknek igen) itt terhelhetőségről beszélhetünk .

Sajnos a gyárié igen kevés lehet (adat nincs rajta, csak az impedanciája) a felépítéséből és a felhasznált anyagok minőségéből adódóan.

Ha cseréled és fejről fogod hajtani olyat válassz ami legalább 60W RMS terhelhetőségű, ha erősítővel hajtod, akkor lehet 80-90W RMS.

Ha fejről hajtod válassz viszonylag nagy érzékenységű 90-91dB hangszórókat.

Köszönöm szépen!!! :D

És ha olyat veszek, amiben benne van a magas is, és ha bent hagyom a tükörháromszögben, az hülyeség?(ugy akartam).... Mert a gyári magában elég gyenge...

És még mire kell odafigyelnem, memrántípus, vagy?

Lehet nézek ki párat, s megvéleményeztetem. :D

SAL márkájúak milyenek?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.