imy Elküldve Június6, 2008 Megoszt Elküldve Június6, 2008 Lehet most nagyon egyértelmű kérdést teszek fel. :D Minek kell a kiemelögyűrű, az nélkül nem lehet beletenni más hangszorót a gyári helyére? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június6, 2008 Megoszt Elküldve Június6, 2008 Lehet most nagyon egyértelmű kérdést teszek fel. :D Minek kell a kiemelögyűrű, az nélkül nem lehet beletenni más hangszorót a gyári helyére? Ha nincs kiemelő keret, beleér a hangszóró mágnese az üvegbe (nem tudod lehúzni teljesen tőle az ablakot) és az ajtó lemezébe kell csavarozni a hangszórót. A kiemelő keretre pontosan illeszkedik a hangszóró, megvannak a furatok helyei és az ajtólemezen lévő furatokhoz is passzol a keret.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június6, 2008 Megoszt Elküldve Június6, 2008 Igen, egyenlőre egy JVC fejegység hajtaná, de tervezem az erősítőt is bele. Nem a hangerő miatt, hanem mert javít kicsit a hangzáson. Tegnap hallgattam több szettet is, de sajnos egyik sem jött be. Pedig már 30 felettieket is néztem :D Másképpen szól a demofalba és másképpen az autó ajtajában! Nem beszélve a bejáratás fontosságáról, csak az után kezd el igazán szépen és jól szólni bármilyen hangszóró. Az erősítő elsődlegesen a dinamika és a felbontás miatt szükséges, nem a wattok számítanak..... Hangszórónál pedig a ráírt watok a dinamika csúcsokat "jelölik" ami egy erősebb mély vagy magas kiemelésnél jelen lehet anélkül, hogy csúcson járatnád a rendszert. Ezért fontos a terhelhetőség, mert viszonylag már kis hangerőnél is jelentkezhetnek olyan impulzusok (főleg mély hangoknál) amelyek nagy kitérésre késztetik a membránt, gyengébb hangszórók esetén nem mindig tudják lineárisan lekövetni ezt a mozgást és könnyen torzulhat a hang.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Június6, 2008 Megoszt Elküldve Június6, 2008 Másképpen szól a demofalba és másképpen az autó ajtajában! Nem beszélve a bejáratás fontosságáról, csak az után kezd el igazán szépen és jól szólni bármilyen hangszóró. Az erősítő elsődlegesen a dinamika és a felbontás miatt szükséges, nem a wattok számítanak..... Hangszórónál pedig a ráírt watok a dinamika csúcsokat "jelölik" ami egy erősebb mély vagy magas kiemelésnél jelen lehet anélkül, hogy csúcson járatnád a rendszert. Ezért fontos a terhelhetőség, mert viszonylag már kis hangerőnél is jelentkezhetnek olyan impulzusok (főleg mély hangoknál) amelyek nagy kitérésre késztetik a membránt, gyengébb hangszórók esetén nem mindig tudják lineárisan lekövetni ezt a mozgást és könnyen torzulhat a hang.... Igen egészen más a hangzás a helyén. De a zene tisztaságát nem befojásolja a beépítés helye. Erősítőt azért tervezek, mert a fejegységek nem tudják ki hozni a hangszórókból amit azok tudnak. Legalábbis a jobb minőségű hangszórókból. Nem wattról, és nem hangerőről beszélek! Hanem a "dinamika, és a felbontás" ról :D Ahogy te is említetted. A terhelhetőség pedig csak beálítás kérdése az erősítőn. Jah és a bejáratástól hullani szokott a hajam :P A lakás hifit nagyon sokadikra sikerült csak eltalálnom, és ezt nem szeretném az autóval is végig játszani. Ezért is kértem a tanácsokat, tapasztaltab Opelos fórum társaktól :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június6, 2008 Megoszt Elküldve Június6, 2008 Jah és a bejáratástól hullani szokott a hajam :D A lakás hifit nagyon sokadikra sikerült csak eltalálnom, és ezt nem szeretném az autóval is végig játszani. Pedig a hangszóróknál fontos dolog, később fog úgy szólni ahogy a tervezők megálmodták.... Sajnos egy jó autóhifi összeállítása messze nem egyszerű feladat, teljesen más világ és akusztikai környezet mint a home hifi. De itt is lehet "nagyokat alkotni"..... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
maczko Elküldve Június6, 2008 Megoszt Elküldve Június6, 2008 És meg vagy elégedve vele? Szépen muzsikál, még nincs bejáródva, de így sem rossz, klasszikus - pop - jazz - elektronikus zene sem hozza zavarba. A gyári egy f*stalicska hangszóró. Már bocsánat. Biztos van jobb készlet, de én szándékosan ezt választottam, 13 évet töltöttem el egy ts-d172 pár társaságában az öreg Asconámmal, mig el nem vitték. Nyugodjék békében. ez volt.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Június7, 2008 Megoszt Elküldve Június7, 2008 Szépen muzsikál, még nincs bejáródva, de így sem rossz, klasszikus - pop - jazz - elektronikus zene sem hozza zavarba. A gyári egy f*stalicska hangszóró. Már bocsánat. Biztos van jobb készlet, de én szándékosan ezt választottam, 13 évet töltöttem el egy ts-d172 pár társaságában az öreg Asconámmal, mig el nem vitték. Nyugodjék békében. ez volt.... Én egy JVC fejegységgel használom a gyári hangszóróimat és nem szólnak rosszúl. Bár már egy 2 hónapja megyvettem az új hagszórókat (JBL CS2165C) előre (hátra is JBL megy ez pedig GT5-500C lezs ha nem lennék lusta elmenni érte) de még nem szereltettem be. Nekem is kell hozzá kiemelő keret sajna. Bár én már láttam olyat is, hogy OSB lapot ( vagy ahhoz hasonló falapot tettek alá és szilikonnal körbenyomták a levegő szökés kivédésére ) raktak a hangszóró alá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Június7, 2008 Megoszt Elküldve Június7, 2008 Pedig a hangszóróknál fontos dolog, később fog úgy szólni ahogy a tervezők megálmodták.... Sajnos egy jó autóhifi összeállítása messze nem egyszerű feladat, teljesen más világ és akusztikai környezet mint a home hifi. De itt is lehet "nagyokat alkotni"..... :P Igen az ember törekszik tökéleteset alkotni, de ez soha nem sikerül :D Mindig van valami ami kicsit mégsem olyan mint szeretnénk. A lakásban lévő sub láda kb fél év után járódott be. Kicsit túl méreteztem, ezért 10% alatt volt a használt hangerő a tudásához képest. Most gyönyörűen szól, de kín volt kivárni! Na ez egy kárpit hangszóróval szerencsére nem fordulhat elő :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Június7, 2008 Megoszt Elküldve Június7, 2008 Szépen muzsikál, még nincs bejáródva, de így sem rossz, klasszikus - pop - jazz - elektronikus zene sem hozza zavarba. A gyári egy f*stalicska hangszóró. Már bocsánat. Biztos van jobb készlet, de én szándékosan ezt választottam, 13 évet töltöttem el egy ts-d172 pár társaságában az öreg Asconámmal, mig el nem vitték. Nyugodjék békében. ez volt.... A jobb mindíg fül függő. Kinek mi a jobb. Képzeld el, ha mindenkinek az én asszonyom tetszene, milyen rossz lenne nekem :D Barátkozom a gondolattal hogy Pioneert tegyek be én is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Június7, 2008 Megoszt Elküldve Június7, 2008 Én egy JVC fejegységgel használom a gyári hangszóróimat és nem szólnak rosszúl. Bár már egy 2 hónapja megyvettem az új hagszórókat (JBL CS2165C) előre (hátra is JBL megy ez pedig GT5-500C lezs ha nem lennék lusta elmenni érte) de még nem szereltettem be. Nekem is kell hozzá kiemelő keret sajna. Bár én már láttam olyat is, hogy OSB lapot ( vagy ahhoz hasonló falapot tettek alá és szilikonnal körbenyomták a levegő szökés kivédésére ) raktak a hangszóró alá. Átmenetileg nekem is egy JVC van benne, de nekem nagyon bántja a fülemet sajnos. Persze nem a JVC, hanem a hangszóró zaja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Június7, 2008 Megoszt Elküldve Június7, 2008 Átmenetileg nekem is egy JVC van benne, de nekem nagyon bántja a fülemet sajnos. Persze nem a JVC, hanem a hangszóró zaja. Van amikor a magas nekem is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
profile Elküldve Június7, 2008 Megoszt Elküldve Június7, 2008 Van amikor a magas nekem is. nem kéne annyi tömörített, letöltött xart hallgatni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június7, 2008 Megoszt Elküldve Június7, 2008 nem kéne annyi tömörített, letöltött xart hallgatni... ez így van!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Június7, 2008 Megoszt Elküldve Június7, 2008 nem kéne annyi tömörített, letöltött xart hallgatni... Az igazán profi készülékek nem is játszák le a tömörített zenéket. Nem véletlen! Hisz hiába profi a készülék, ha a lejátszandó anyag minősíthetetlen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep84b Elküldve Június7, 2008 Megoszt Elküldve Június7, 2008 Légyszi nekem is ajánljatok egy fejegységet kb 30 ezerig. Én a pioneer deh-3000mp-t, panasonic 3305 és a jvc kd-g531-et néztem ki. Melyik lenne a legjobb választás? Vagy melyik másik típus? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június7, 2008 Megoszt Elküldve Június7, 2008 Légyszi nekem is ajánljatok egy fejegységet kb 30 ezerig. Én a pioneer deh-3000mp-t, panasonic 3305 és a jvc kd-g531-et néztem ki. Melyik lenne a legjobb választás? Vagy melyik másik típus? Sony, Pioneer, lehatárolt részlet -gazdag, dinamikus, hosszú távon hallgatható szép hang. Volt JVC nekem, de ennek a hangja terjengősebb és lekerekítettebb volt mint a másik kettőé. Hosszabb távon fárasztó volt hallgatni, eléggé elmosta a sávszéleket, leginkább mint a tömörített felvételek. Megjegyezendő ez is egy alsóbb kategóriás modell volt! Persze lehet van akinek éppen ez tetszik, szóval nincs általános szabály, hallgatózz minél többet. Egy jó tanács: a fejegységen és a komponens szetten nem szabad spórolni...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Június7, 2008 Megoszt Elküldve Június7, 2008 Légyszi nekem is ajánljatok egy fejegységet kb 30 ezerig. Én a pioneer deh-3000mp-t, panasonic 3305 és a jvc kd-g531-et néztem ki. Melyik lenne a legjobb választás? Vagy melyik másik típus? Ezek közül én a JVC-t választanám. De talán egy alpine jobb választás lenne. 29900tól lehet már kapni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep84b Elküldve Június7, 2008 Megoszt Elküldve Június7, 2008 Ezek közül én a JVC-t választanám. De talán egy alpine jobb választás lenne. 29900tól lehet már kapni. És miért pont a JVC-t? Mi az előnye annak a pioneerrel szemben? Még a Blaupunkt London mp37 és a Kingston Mp47-tel szemezek. Vagy a Blaupunkt felejtős? Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep84b Elküldve Június7, 2008 Megoszt Elküldve Június7, 2008 És miért pont a JVC-t? Mi az előnye annak a pioneerrel szemben? Még a Blaupunkt London mp37 és a Kingston Mp47-tel szemezek. Vagy a Blaupunkt felejtős? Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Június7, 2008 Megoszt Elküldve Június7, 2008 A Pioneer nem rossz választás, de talán nem ebben az árkategóriában. A Blautól szerintem sokkal élethűbb hangzású a JVC. A JVC-től meg az Alpine. De ha teheted hallgasd meg mindegyiket, és a magad füléhez vásárolj! Hiszen te fogod hallgatni. Viszont hiába a jó fejegység, ha a hangszóród a gyári. Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Június7, 2008 Megoszt Elküldve Június7, 2008 Nekem most a JVC 441 van bent 20-30-as kategória, most vettem. Volt Pioneerem 80ezres kategória, meg Kenwood szintén 80-as kategória és idáig a Kenwood vitt mindent hangzásban. Volt Pioneer háromutasom hátúl, nagyon szépen szólt, de a mostanában hallott kevláros anyagú (nem volt közte Pioneer) hangszórók pocsék hangúak voltak. Meghallgatnám majd szívesen a kevláros Pio komponens szettet beépítve. Szerintem a Pioneer hangszókók nagyon szépen szólnak, nem hiszem hogy a kevlárosuk vacak lenne, de fura az anyagválasztás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep84b Elküldve Június7, 2008 Megoszt Elküldve Június7, 2008 A Pioneer nem rossz választás, de talán nem ebben az árkategóriában. A Blautól szerintem sokkal élethűbb hangzású a JVC. A JVC-től meg az Alpine. De ha teheted hallgasd meg mindegyiket, és a magad füléhez vásárolj! Hiszen te fogod hallgatni. Viszont hiába a jó fejegység, ha a hangszóród a gyári. Nekem kinézetre sajnos nemigen jön be az Alpine. Picit puritánnak tűnik nekem. Persze lehet hogy ettől még nagyon jó. Akkor asszem Blaupunkt kizárva. Marad a JVC illetve a Pioneer. Külsőre ezek jönnek be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep84b Elküldve Június7, 2008 Megoszt Elküldve Június7, 2008 Nekem most a JVC 441 van bent 20-30-as kategória, most vettem. Volt Pioneerem 80ezres kategória, meg Kenwood szintén 80-as kategória és idáig a Kenwood vitt mindent hangzásban. Volt Pioneer háromutasom hátúl, nagyon szépen szólt, de a mostanában hallott kevláros anyagú (nem volt közte Pioneer) hangszórók pocsék hangúak voltak. Meghallgatnám majd szívesen a kevláros Pio komponens szettet beépítve. Szerintem a Pioneer hangszókók nagyon szépen szólnak, nem hiszem hogy a kevlárosuk vacak lenne, de fura az anyagválasztás. Te akkor Kenwoodot ajánlasz 30 körül? Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Június7, 2008 Megoszt Elküldve Június7, 2008 Te akkor Kenwoodot ajánlasz 30 körül? Nem. Mivel nekem nem az az ár kategória volt. Szerintem hallgasd meg őket valami falba beépítve (áruház,autohifibolt) ugynazzal a komponens szettel és vigyél valami zenét, amit hallgatni szoktál CD-n. Ezután vedd meg azt, ami megfelel a pénztálcádnak és a fülednek. Szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Június8, 2008 Megoszt Elküldve Június8, 2008 Nekem kinézetre sajnos nemigen jön be az Alpine. Picit puritánnak tűnik nekem. Persze lehet hogy ettől még nagyon jó. Akkor asszem Blaupunkt kizárva. Marad a JVC illetve a Pioneer. Külsőre ezek jönnek be. Képeken egészen más mint élőbe! De ha ez a fontosabb mint a hangzás, akkor ebben az árkategóriában a JVC-re szavaznék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts