Lev Elküldve Május29, 2008 Megoszt Elküldve Május29, 2008 Sziasztok! Tesóm szeretne Astra G-jébe MP3-as rádiót venni. 2gyári +2 csipogó van benn neki. Melyik rádiót ajánlanátok ezek közül? -JVC 342 -JVC 432 -Kenwood - KDC-W3041A -Kenwood - KDC-W4037 -Pioneer - DEH-2000MP -Sony - CDX-GT222 -Blaupunkt MIlano MP28 -Panasonic CQ-C3305 kb ez az árkategóriájú készülékek jöhetne kszóba. Ezek közül melyik a leginkább megfelelő szerintetek? Pio, és a Blau-t felejtsd el az erősítője manipulálja a hangzást és nem tudsz vele mit kezdeni röviden akár hogy állítod a bass és trebleét élettelenül és dinamikátlanul fog szólni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep84b Elküldve Május29, 2008 Megoszt Elküldve Május29, 2008 Pio, és a Blau-t felejtsd el az erősítője manipulálja a hangzást és nem tudsz vele mit kezdeni röviden akár hogy állítod a bass és trebleét élettelenül és dinamikátlanul fog szólni. Igaziból már csak 2 típus között vaccilálok: JVC-KD-G342 Panasonic 1465N Kettő közül szerinted melyik legyen? Melyik jobb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Május29, 2008 Megoszt Elküldve Május29, 2008 melyik a leginkább megfelelő szerintetek? Leginkább az amelyiknek legjobban tetszik a hangja, azaz nem tudja eldönteni más helyette(d).... Én a Sony -t javaslom, bár annak is egy kicsit komolyabb modelljét. Ha nem cseréli le a gyári szutyok hangszórókat vmi normális szettre, akkor meg teljesen mindegy, lehet még roszabbul is fog szólni. Ugyanis ezek a készülékek és hangszórók illesztve vannak egymáshoz (gyári fej+gyári hangszóró) és ha csak a fejet cseréled lesz egy jó fejegységed, amihez marad egy teljesen más karakterisztikáju hangszóró, szóval ez így nem éppen szerencsés párosítás.... Egy jó fejegység+komponens szett együtt kétségtelen fog javítani a gyári hangzáson.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Május29, 2008 Megoszt Elküldve Május29, 2008 Igaziból már csak 2 típus között vaccilálok: JVC-KD-G342 Panasonic 1465N Kettő közül szerinted melyik legyen? Melyik jobb? Inkább a JVC, mindenki magából indul ki... :D :D De ha belefér, szerintem dobjál rá még pár forintot, és inkább a KD-G6xx sorozatból valamit. Szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep84b Elküldve Május29, 2008 Megoszt Elküldve Május29, 2008 Előző kocsiban is egy JVC KD-G321 volt, csak nemvolt időm kicserélni eladáskor így bennmaradt a kocsiban. Szüleimében is JVC 121 vagy ilyesmi van. Mindenképp 20 alatt szerenék venni egyet és ahogy néztem még ez a JVC a legjobb választás. Panasonicban nincs WMA ebben legalább az is van. Köszi a segítséget és a tippet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vicsor Elküldve Május29, 2008 Megoszt Elküldve Május29, 2008 Előző kocsiban is egy JVC KD-G321 volt, csak nemvolt időm kicserélni eladáskor így bennmaradt a kocsiban. Szüleimében is JVC 121 vagy ilyesmi van. Mindenképp 20 alatt szerenék venni egyet és ahogy néztem még ez a JVC a legjobb választás. Panasonicban nincs WMA ebben legalább az is van. Köszi a segítséget és a tippet. Szia! 20 alatt a JVC KD-G341-et tudom neked "ajánlani". A www.depo.hu -n megtudod néznikiforgalmazza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kardos Elküldve Május30, 2008 Megoszt Elküldve Május30, 2008 Előző kocsiban is egy JVC KD-G321 volt, csak nemvolt időm kicserélni eladáskor így bennmaradt a kocsiban. Szüleimében is JVC 121 vagy ilyesmi van. Mindenképp 20 alatt szerenék venni egyet és ahogy néztem még ez a JVC a legjobb választás. Panasonicban nincs WMA ebben legalább az is van. Köszi a segítséget és a tippet. Én az Lg-t is ajánlanám sok hasznos szolgáltatással bár közepes hangal, a 20ezres kategóriában. Egyébként a Pioneer sztem az egyik legjobb hangkarakterisztikával rendelkezik jelenleg. Nem véletlen a hirneve. DE ez hangszóró meg erősitő meg kábelek fügvénye is..... stb...stb...stb Nekem jelenleg: Fej: Sony GT-412-u Első szett: Spektron 16.5 cm es komponens szett Erősitők:Blaupunkt Special 4 csatis Blaster 4csatis Sub: 2db Sony Xplod 25 cm es dupla zárt ládában(ezt én csináltam) Kondenzátor: DLD 1Farad-os Tápkábelek:25-ös Connection Hangszórókábelek: 1.5 ös Neotech Az egész rendszerben a hangszóró meg a tápkábelek voltak majdnem a leghúzósabbak.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep84b Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 Ha az ember CCRT700 rádiót akar berakni Astra Classic II-be,akkor kell hozzá valami plusz kábel a telefonálás miatt? Vagy ugyan az van mint a többi rádiónál? Simán a simkáryát bekell tenni a készülékbe és már tudok is róla telefonálni? Valaki írja le a tapasztalatát. Köszönöm Van valakinek a ccrt700-hoz pdf-es vagy ilyesmi kézikönyv és feltenné nekem? Kell emiatt kijelzőt cserélni? Mert olvastam iylesmit, hogy néha kell cserélni ha másik rádiót teszünk be mert nem működteti a korábbi kijelzőt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lev Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 http://www.ototeyp.net/page/opel.htm ezen az oldalon megtalálod hogy hogyan néz ki a dolog, a csatlakozó miatt nem tudod berakni astra g be mert nem olyan illetve ez más tipusu kijelzőt vezérel http://www.erta.ru/base/opel/ccrt700.shtml itt látod. Astra g Zafira a , corsa b, astra f vectra b, a normál iso din rendszerű csatlakozóval kapcsolodik ez a Philips ccrt700 pedig nem teljesen csak a tápellátás, az erősitő csatornái normál iso din szabvány a felső sora a csatlaozónak az már nem és ez vezérli a kijelzés a telefon némítást. http://www.vectra.ovh.org/index.php?action=radia Nem hiszem hogy megérné ez a mulatság úgy hogy szerintem felesleges. Megkérdezhetem miért akarsz ilyet rakni bele? üdv Levente Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 Tudna valaki segíteni hogy az első ajtókba mekkora mélységű hangszóró fér még el? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 Tudna valaki segíteni hogy az első ajtókba mekkora mélységű hangszóró fér még el? 7cm mélységig belefér, de kiemelő kerettel együtt! Legtöbb gyártó már figyel ezekre, de létezik tipus-specifikus hangszóró (pl. pioneer vagy audio system) és neodymium mágnessel szerelt is, kifejezetten erre a célra.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 7cm mélységig belefér, de kiemelő kerettel együtt! Legtöbb gyártó már figyel ezekre, de létezik tipus-specifikus hangszóró (pl. pioneer vagy audio system) és neodymium mágnessel szerelt is, kifejezetten erre a célra.... Tehát 3cm a keret, és mögötte marad 4cm? Vagy nagyobb keret is van hozzá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 Tehát 3cm a keret, és mögötte marad 4cm? Vagy nagyobb keret is van hozzá? Keret az szabvány, hiába lenne nagyobb, mert akkor az ajtókárpitot nem tudnád visszatenni a ráccsal. Nincs egészen 3 cm magas..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
misi Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 Üdv! Megvan valakinek az Astra gyári rádió csatlakozó lábkiosztása? Konkrétan: be szeretnék tenni egy LG-t de az csak két soros, a gyári meg három. szükség van a harmadik sorból valamelykre pl.antenna erösitő ? (nem tom.) vagy az csak a kijelzőhöz megy ? kösz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 Üdv! Megvan valakinek az Astra gyári rádió csatlakozó lábkiosztása? Konkrétan: be szeretnék tenni egy LG-t de az csak két soros, a gyári meg három. szükség van a harmadik sorból valamelykre pl.antenna erösitő ? (nem tom.) vagy az csak a kijelzőhöz megy ? kösz. Lehet hozzá venni átalakitót, www.tutihifi.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
misi Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 Lehet hozzá venni átalakitót, www.tutihifi.hu Igen,ez jó ötlet. Ebben a memóriaszál vajon már meg van cserélve ? Lehet hogy én vagyok sóher, de a 4000 ft az átalakitóért egy kicsit szíven ütött::-))) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 Igen,ez jó ötlet. Ebben a memóriaszál vajon már meg van cserélve ? Lehet hogy én vagyok sóher, de a 4000 ft az átalakitóért egy kicsit szíven ütött::-))) Nézz szét máshol is (MM), de nem nagyon lehet ez nélkül normálisan összekötni. Amit írtál 3 soros csatlakozó az a gyári, ebből egy panel a négy hangszóróé (front-rear -jobb-bal, plusz-minusz) a másik a betáp, negatív, memóriaszál, külső antenna stb. a harmadik pedik a kijelzőhöz van (RDS, dátum, hőmérséklet) Evidens, hogy ebből csak kettőt tudsz felhasználni, mivel az LG és sok más rádió csatija nem kompatibilis a gyáriéval. Ezért kell az átalakító. Mivel a harmadik sor a csatiban inaktív marad, nem fog kommunikálni a közép kijelződ az autóban, ezt TECH-2 műszeres beállítással lehet átprogramozni és onnantól működni fog az alap kijelzés.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
misi Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 Nézz szét máshol is (MM), de nem nagyon lehet ez nélkül normálisan összekötni. Amit írtál 3 soros csatlakozó az a gyári, ebből egy panel a négy hangszóróé (front-rear -jobb-bal, plusz-minusz) a másik a betáp, negatív, memóriaszál, külső antenna stb. a harmadik pedik a kijelzőhöz van (RDS, dátum, hőmérséklet) Evidens, hogy ebből csak kettőt tudsz felhasználni, mivel az LG és sok más rádió csatija nem kompatibilis a gyáriéval. Ezért kell az átalakító. Mivel a harmadik sor a csatiban inaktív marad, nem fog kommunikálni a közép kijelződ az autóban, ezt TECH-2 műszeres beállítással lehet átprogramozni és onnantól működni fog az alap kijelzés.... :D Holnap megnézem a Média m-ben. Már az is megfordult a fejemben hogy a felesleges harmadik sort "félreteszem", sztem három négy húzás egy fürészlappal és külön válik a csati. Ez okozhat gondot? (tudom barbár, roma munka!!!!) A kijelző most szépen műkődik, paraszti eszemmel ez igy is fog maradni, az RDS ugy sem menne rajta.Csak a memó szál csere kelhet majd. Vélemény.? ( nem is romát irtam !!!) Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 Keret az szabvány, hiába lenne nagyobb, mert akkor az ajtókárpitot nem tudnád visszatenni a ráccsal. Nincs egészen 3 cm magas..... Értem. Köszi a segítséget :D Esetleg hangszórót is tudnátok ajánlani? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június5, 2008 Megoszt Elküldve Június5, 2008 Értem. Köszi a segítséget :D Esetleg hangszórót is tudnátok ajánlani? Ez már erősen rendszerfüggő! Gondolom fejegységről hajtanád, ezért keress viszonylag nagy érzékenységű hangszórókat (91dB! 40-60W Rms) ami könnyen hajtható a fejről és érzékenységétől fogva nagyot szól. A koaxiális felejtős, inkább komponens szettet (mélyközép+magas+hangváltó) javaslom, definiáltabb, precizebb hangzás miatt..... Max 20 000 HUF érdemes elmenni, de ha erősítőt is tervezel később, lehet komolyabb szettet (terhelhetőbbet 80-100W Rms) vásárolni...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június6, 2008 Megoszt Elküldve Június6, 2008 Igen,ez jó ötlet. Ebben a memóriaszál vajon már meg van cserélve ? Lehet hogy én vagyok sóher, de a 4000 ft az átalakitóért egy kicsit szíven ütött::-))) Körbe kell nézni, csak egy ötlet. Nekem ez az olcsobb, mivel helyben van, s nem kell postázgatni.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
maczko Elküldve Június6, 2008 Megoszt Elküldve Június6, 2008 Értem. Köszi a segítséget :D Esetleg hangszórót is tudnátok ajánlani? Pioneer TS-Q172C 29,900.- nekem ez van benn múlt hó 20. óta, olvass vissza, kitettem a képét is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Június6, 2008 Megoszt Elküldve Június6, 2008 Ez már erősen rendszerfüggő! Gondolom fejegységről hajtanád, ezért keress viszonylag nagy érzékenységű hangszórókat (91dB! 40-60W Rms) ami könnyen hajtható a fejről és érzékenységétől fogva nagyot szól. A koaxiális felejtős, inkább komponens szettet (mélyközép+magas+hangváltó) javaslom, definiáltabb, precizebb hangzás miatt..... Max 20 000 HUF érdemes elmenni, de ha erősítőt is tervezel később, lehet komolyabb szettet (terhelhetőbbet 80-100W Rms) vásárolni...... Igen, egyenlőre egy JVC fejegység hajtaná, de tervezem az erősítőt is bele. Nem a hangerő miatt, hanem mert javít kicsit a hangzáson. Tegnap hallgattam több szettet is, de sajnos egyik sem jött be. Pedig már 30 felettieket is néztem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Június6, 2008 Megoszt Elküldve Június6, 2008 Pioneer TS-Q172C 29,900.- nekem ez van benn múlt hó 20. óta, olvass vissza, kitettem a képét is. És meg vagy elégedve vele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
sulep84b Elküldve Június6, 2008 Megoszt Elküldve Június6, 2008 Gyűjtögettem még egy kis pénzt és úgy néz ki 30 körül vennék egy mp3 fejegységet. A Pioneer DEH-3000MP-t néztem ki mert ehhez tudnék később venni kormányra tehető infra távvezérlőt. De gondoltam megkérdezem ezzel a típussal kapcsolatban mi a véleményetek? Vagy 30 körülig milyent ajánlanátok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts