Imis8 Elküldve November9, 2015 Elküldve November9, 2015 (edited) Sziasztok! Fejegység csere miatt eladóvá vált a VDO CDR 500 készülékem, a hangerő gomb persze ezen is rapszódikusan működik, de azt leszámítva hibátlan és karcmentes! Kódja is meg van! Hátha valakinek pont ilyenre fáj a foga... http://www.jofogas.hu/pest/Opel_VDO_CDR500_cd_s_radio_elado_38252833.htm?ma=1 Módosítva November9, 2015 : Imis8
grofbandi Elküldve November9, 2015 Elküldve November9, 2015 20 minutes ago, Imis8 írta: Sziasztok! Fejegység csere miatt eladóvá vált a VDO CDR 500 készülékem, a hangerő gomb persze ezen is rapszódikusan működik, de azt leszámítva hibátlan és karcmentes! Kódja is meg van! Hátha valakinek pont ilyenre fáj a foga... http://www.jofogas.hu/pest/Opel_VDO_CDR500_cd_s_radio_elado_38252833.htm?ma=1 Elég drágán adod. 20 ezer alatt lehet már válogatni jónevű gyártók belépő szintű fejegységei között. Újakról van szó természetesen.
Imis8 Elküldve November11, 2015 Elküldve November11, 2015 On 2015.11.09. 9:32:36, grofbandi írta: Elég drágán adod. 20 ezer alatt lehet már válogatni jónevű gyártók belépő szintű fejegységei között. Újakról van szó természetesen. Ezzel sok újjat nem mondtál... A többi hasonló kaliberű eladó használt kütyüt vettem alapul! Alkuképes ;)
gezoli Elküldve November11, 2015 Elküldve November11, 2015 21 minutes ago, Imis8 írta: Ezzel sok újjat nem mondtál... A többi hasonló kaliberű eladó használt kütyüt vettem alapul! Alkuképes ;) Én egy tábla csokiért szereztem be az enyémet. :) Tudom ez sem mérvadó! Biztosan találsz majd egy olyan emberkét mint én, akinek a gyári kinézet tetszik.
Janó32 Elküldve November11, 2015 Elküldve November11, 2015 Az autó-hifi üzletbe a használtak közt rengeteg ilyen Opel fejegység is van (mondjuk a 2din-es Ford-ból tengernyi van). A szórás nagy, a hibátlan kazettás 6-8-10ért van kint, a CD-s hibátlan 12-15 (esztétikától függően).
nemeth_laca Elküldve November16, 2015 Elküldve November16, 2015 Sziasztok! A napokban elgondolkodtam rajta, hogy lecserélem a fejegységem, mivel csak 1 pár RCA csati van rajta, és az csak a mélynyomót tudja vezérleni, viszont az erősítőm 4 csatornás, így szívesen meghajtanám az első szettet is vele, ha már van. Egyébként egy Pioneer DEH-1500 UBA fejegységem van, amivel teljes mértékben megvagyok elégedve, az RCA csatikon kívül. Kérdésem az lenne, hogy tudna valaki jó ár-érték arányú 4 RCA-s fejegységet ajánlani? Ezt néztem: http://www.tutihifi.hu/aru.php?kod=02603&kep=2 Bármilyen tapasztalatot szívesen meghallgatok! :)
grofbandi Elküldve November16, 2015 Elküldve November16, 2015 5 hours ago, nemeth_laca írta: Sziasztok! A napokban elgondolkodtam rajta, hogy lecserélem a fejegységem, mivel csak 1 pár RCA csati van rajta, és az csak a mélynyomót tudja vezérleni, viszont az erősítőm 4 csatornás, így szívesen meghajtanám az első szettet is vele, ha már van. Egyébként egy Pioneer DEH-1500 UBA fejegységem van, amivel teljes mértékben megvagyok elégedve, az RCA csatikon kívül. Kérdésem az lenne, hogy tudna valaki jó ár-érték arányú 4 RCA-s fejegységet ajánlani? Ezt néztem: http://www.tutihifi.hu/aru.php?kod=02603&kep=2 Bármilyen tapasztalatot szívesen meghallgatok! :) http://www.paradoxautohifi.hu/autohifi/autoradio_fejegyseg/kenwood-kmm-121.html http://www.autohifi-city.hu/index.php?oldal=2&kat=8&termek=43976 Autóhifi szerelő ajánlása. 1
Istike01 Elküldve November18, 2015 Elküldve November18, 2015 Sziasztok! VDO CDR 500-as rádióm van, aminek csak a hangerőgombja működik. Panel hibát nem ír ki, csak a kormányról tudok állomást váltani és keresni is. Olvasgattam a témában, hogy mi lehet a gond, így megtisztítottam a panelen a tüskéket, de így sem működnek a gombok. Lassan meghal az aksim, így gond lehet a csere után, mivel nem tudom majd a kódot beírni. Ötlete van valakinek ezzel kapcsolatban, vagy csere? Panelt eddig nem találtam a neten, csak egész rádiót 15k-ért. Javíttatásról mit gondoltok? Előre is köszönöm a segítséget.
gezoli Elküldve November18, 2015 Elküldve November18, 2015 2 hours ago, Istike01 írta: Sziasztok! VDO CDR 500-as rádióm van, aminek csak a hangerőgombja működik. Panel hibát nem ír ki, csak a kormányról tudok állomást váltani és keresni is. Olvasgattam a témában, hogy mi lehet a gond, így megtisztítottam a panelen a tüskéket, de így sem működnek a gombok. Lassan meghal az aksim, így gond lehet a csere után, mivel nem tudom majd a kódot beírni. Ötlete van valakinek ezzel kapcsolatban, vagy csere? Panelt eddig nem találtam a neten, csak egész rádiót 15k-ért. Javíttatásról mit gondoltok? Előre is köszönöm a segítséget. Szerintem két dolog lehetséges. 1. Bedöglött a kezelőpanel. Venni kell egy másikat, ami szerintem nagyon nehéz lesz, és hozzá tanítani a rádióhoz. 2. Nincs hozzátanítva a rádióhoz a panel. Működöt a kezelőpanel nálad? Vagy már így kaptad?
Istike01 Elküldve November18, 2015 Elküldve November18, 2015 13 minutes ago, gezoli írta: Szerintem két dolog lehetséges. 1. Bedöglött a kezelőpanel. Venni kell egy másikat, ami szerintem nagyon nehéz lesz, és hozzá tanítani a rádióhoz. 2. Nincs hozzátanítva a rádióhoz a panel. Működöt a kezelőpanel nálad? Vagy már így kaptad? 1 hónapig állt, lemerült az aksim, feltöltés után újra beadtam a kódot neki, működött rendesen. Azután egy debreceni utamnál akartam csatornát keresni a panelen csak a kereső működött, de semmi más. Most már csak a hangerő/bekapcsoló gomb működik, így csak kormányról tudom alapban irányítani. A panel gondolom gyári, mivel az autó 7 éve nálam van és eddig nem volt gond. Kell tanítani a panelt akkor is ha hozzávaló? Csak a kódot tudom hozzá, a rádió leírásában sem találtam olyat, hogy tanítani kell a panelt pl. aksicsere után.
gezoli Elküldve November18, 2015 Elküldve November18, 2015 8 minutes ago, Istike01 írta: 1 hónapig állt, lemerült az aksim, feltöltés után újra beadtam a kódot neki, működött rendesen. Azután egy debreceni utamnál akartam csatornát keresni a panelen csak a kereső működött, de semmi más. Most már csak a hangerő/bekapcsoló gomb működik, így csak kormányról tudom alapban irányítani. A panel gondolom gyári, mivel az autó 7 éve nálam van és eddig nem volt gond. Kell tanítani a panelt akkor is ha hozzávaló? Csak a kódot tudom hozzá, a rádió leírásában sem találtam olyat, hogy tanítani kell a panelt pl. aksicsere után. Akksi csere után nem is kell csak a rádiót tanítani. Meghalt a kezelőpaneled (szerintem). A kezelési utasítás 17. oldalát olvasd el!
Istike01 Elküldve November18, 2015 Elküldve November18, 2015 32 minutes ago, gezoli írta: Akksi csere után nem is kell csak a rádiót tanítani. Meghalt a kezelőpaneled (szerintem). A kezelési utasítás 17. oldalát olvasd el! A 17. oldalon leírtakat nem lehet megoldani, mert AS+Bekapcs működik, de az 1-1 gombok már nem. Keresőgombok is csak ímmel-ámmal. Hangszín, CD, balansz szintén nem. Ez panel csere?
llaci89 Elküldve November26, 2015 Elküldve November26, 2015 (edited) Hello. Opel Astra G 2002 gyári kazettás autórádiómat szeretném lecserélni. Kérdés az, hogy a kormányon lévő vezérlő gombok nem lesznek jók ha új fejegységet teszek bele. Csak a gyári cd-s rádióval fog működni?! Módosítva November26, 2015 : llaci89
wakond Elküldve November26, 2015 Elküldve November26, 2015 12 minutes ago, llaci89 írta: Hello. Opel Astra G 2002 gyári kazettás autórádiómat szeretném lecserélni. Kérdés az, hogy a kormányon lévő vezérlő gombok nem lesznek jók ha új fejegységet teszek bele. Csak a gyári cd-s rádióval fog működni?! adapterrel fog működni bármilyen rádióval. a kérdés, hogy megéri-e az árát...
tgabika76 Elküldve November26, 2015 Elküldve November26, 2015 A "bármilyen rádió" azért nem teljesen igaz: feltétel hogy távirányítható legyen az a fejegység, tehát lehessen csatlakoztatni hozzá vezetékes távirányítót. Ha nincsen hozzá az nem baj, csak legyen meg a kimenet. És az infrás távirányíthatóság sem jó.
wakond Elküldve November27, 2015 Elküldve November27, 2015 17 hours ago, tgabika76 írta: A "bármilyen rádió" azért nem teljesen igaz: feltétel hogy távirányítható legyen az a fejegység, tehát lehessen csatlakoztatni hozzá vezetékes távirányítót. Ha nincsen hozzá az nem baj, csak legyen meg a kimenet. És az infrás távirányíthatóság sem jó. akkor legyen: bármilyen típusú rádió ami fel van készítve a kormány táv vezérlésre vezetékes szinten.
llaci89 Elküldve November30, 2015 Elküldve November30, 2015 És tudtok írni pár márkát, amihez jó amit akarok
wakond Elküldve November30, 2015 Elküldve November30, 2015 54 minutes ago, llaci89 írta: És tudtok írni pár márkát, amihez jó amit akarok én JVC párti vagyok. ha nem kell, hogy CD-s legyen akkor egy KD-X220 bár nem tudom, hogy lesz-e több erősítő is a kocsidban. ezen csak egy RCA kimenet van, én ilyet használtam, plusz egy erősítőt és mélyládát.
llaci89 Elküldve November30, 2015 Elküldve November30, 2015 Nem lesz, csak a 4db gyári hangszóró, És ezzel működik akkor a kormánygombok is?
wakond Elküldve November30, 2015 Elküldve November30, 2015 Just now, llaci89 írta: Nem lesz, csak a 4db gyári hangszóró, És ezzel működik akkor a kormánygombok is? kell hozzá egy adapter, olyan 16e forint és menni fog a távvezérlés a gombokkal. bármilyen rádiót veszel, kell hozzá adapter ezt sajnos nem úszod meg. tgabika76 tud Neked több infót a helyes adapter típusról ehhez a rádióhoz. (KD-X220)
NánDee86 Elküldve December11, 2015 Elküldve December11, 2015 Sziasztok! Lecseréltem a kocsimba (Astra G sedan) a gyári CAR 300-as kazettás magnót egy JVC KD-X220-as fejegységet. Be is szereltem magam. A Gyári ISO csatlakozón felcseréltem a piros és a sárga vezetéket hogy ne felejtse el a beállításokat, egyebeket ahogy itt a fórumon is olvastam. De még szeretnék pár apró segítséget kérni tőletek: 1, Hogy lehet megcsinálni azt hogy, slusszkulcs nélkül is be tudjam kapcsolni a rádiót? (pl ha kihúzom a kulcsot bemegyek a boltba az asszony tudja hallgatni a rádiót) 2, Bekapcsolásnál a TID kijelzőről ne tűnjön el a dátum? A segítségeteket és a válaszokat nagyon köszönöm!! üdv NánDee
KMilán Elküldve December11, 2015 Elküldve December11, 2015 Antenna cserét csinált már valaki? Találtatok 5 ajtós spricnis talpat, vagy gumi tömítést alá elfogadható áron? (Gyári 25-30 ezer pálcával együtt) Sajnos cserélnem kell előbb, vagy utóbb. Az is lehet, hogy kompletten lesz fejegységgel cserélve. Viszont én DAB+-os fejegységet akarok, így a mostani gyári antenna nem is jó hozzá. Nem lehet a spricnit valamivel kiváltani?
marton.csaba2 Elküldve December11, 2015 Elküldve December11, 2015 T NánDee86! "... megcsinálni ..." Az állandó 12V+ és a kapcsolt 12V+ vezetéket fel kell cserélni.
NánDee86 Elküldve December11, 2015 Elküldve December11, 2015 2 minutes ago, marton.csaba2 írta: T NánDee86! "... megcsinálni ..." Az állandó 12V+ és a kapcsolt 12V+ vezetéket fel kell cserélni. Fel lett cserélve. :/
flali Elküldve December11, 2015 Elküldve December11, 2015 Csak a gyári rádió tudja, hogy kulcs nélkül is kapcsolható. Vagy állandó 12V+ a piros szálra is. Nem ajánlatos.....
Recommended Posts