harmlevi Elküldve Április19, 2015 Megoszt Elküldve Április19, 2015 http://www.jofogas.hu/budapest/Pioneer_ts_q172c_hangszoro_szett_Opel_specifikus_Astra_Corsa_Vectra_25920724.htm?first=1 Korábban említettem, hogy eladó lesz a szettem, íme a hirdetés, képekkel, hátha valaki pont ilyet keres, akár az új! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Április19, 2015 Megoszt Elküldve Április19, 2015 Zig, on 19 Apr 2015 - 09:34 AM, said: Tudtok pár fejegységet mondani ami rendelkezik Opel ISO-val, és tud mp3-at? Pioneer-t vettem, abban volt átalakító gyárilag. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zig Elküldve Április19, 2015 Megoszt Elküldve Április19, 2015 Pioneer-t vettem, abban volt átalakító gyárilag. Pontosabban milyet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Április19, 2015 Megoszt Elküldve Április19, 2015 Zig, on 19 Apr 2015 - 6:49 PM, said: Pontosabban milyet? Pioneer DEH-X7500SD-m van. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
IPV754 Elküldve Április22, 2015 Megoszt Elküldve Április22, 2015 Üdv. VDO cd 441 xed kiszereléséről tud valaki vmit, hogy mi a menete?És milyen eszközökkel? Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Marce Elküldve Április23, 2015 Megoszt Elküldve Április23, 2015 Sziasztok! Valakinek van kapcsolási rajza, hogy a rádióhoz menő csatlakozón melyik kábel micsoda? A 95%-át tudom, de jobb lenne, ha az összes menne. Barbár előzőt tulaj úgy oldotta meg a fejegység cserét, hogy levágta a gyári csatit, és csokival! kötötte össze a fejegység kábeleit az autó kábelkötegével. Ha tudnám, hogy melyik láb mit csinál, könnyebb lenne kiindulni belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Április24, 2015 Megoszt Elküldve Április24, 2015 (edited) Sziasztok! Valakinek van kapcsolási rajza, hogy a rádióhoz menő csatlakozón melyik kábel micsoda? A 95%-át tudom, de jobb lenne, ha az összes menne. Barbár előzőt tulaj úgy oldotta meg a fejegység cserét, hogy levágta a gyári csatit, és csokival! kötötte össze a fejegység kábeleit az autó kábelkötegével. Ha tudnám, hogy melyik láb mit csinál, könnyebb lenne kiindulni belőle. http://www.tehnomagazin.com/Auto-radio-car-connector/PHILIPS-Car-Radio-Wiring-Connector.htm Módosítva Április24, 2015 : gezoli 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Marce Elküldve Április24, 2015 Megoszt Elküldve Április24, 2015 (edited) http://www.tehnomagazin.com/Auto-radio-car-connector/PHILIPS-Car-Radio-Wiring-Connector.htm Köszönöm, ez tökéletes lesz! Azt még nem tudjátok, hogy a TEL-MUTE szálon, ami lényegében lényegtelen lenne, az mit csinál? Úgy értem, hogy alapból az a vezeték letestel, vagy fejegységen gombnyomásra testel le, vagy fejegységre gombnyomásra lesz rajta feszültség és alapból 0 feszültés van rajta? Módosítva Április24, 2015 : Marce Link to comment Megosztás: More sharing options...
flali Elküldve Április24, 2015 Megoszt Elküldve Április24, 2015 Köszönöm, ez tökéletes lesz! Azt még nem tudjátok, hogy a TEL-MUTE szálon, ami lényegében lényegtelen lenne, az mit csinál? Úgy értem, hogy alapból az a vezeték letestel, vagy fejegységen gombnyomásra testel le, vagy fejegységre gombnyomásra lesz rajta feszültség és alapból 0 feszültés van rajta? Ha van kihangosítód annak a Mute szála ad ezen keresztül testet a fejegységnek, így némít híváskor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
NánDee86 Elküldve Április25, 2015 Megoszt Elküldve Április25, 2015 Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy akkumulátor cserém volt az Astra G-be. A gyári Blaupunkt Car 300 kazettás magnó viszont kódot kér de én nem találom sehol. Melyik papírjában van leírva a kód?. A rádió használatijába nem találtam, se az autó használtai utasításban sem, Nagyon köszönöm a segítséget előre is! üdv Nándi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Április25, 2015 Megoszt Elküldve Április25, 2015 Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy akkumulátor cserém volt az Astra G-be. A gyári Blaupunkt Car 300 kazettás magnó viszont kódot kér de én nem találom sehol. Melyik papírjában van leírva a kód?. A rádió használatijába nem találtam, se az autó használtai utasításban sem, Nagyon köszönöm a segítséget előre is! üdv Nándi A CarPass kartyan van a kod! Bankkartya meret. Link to comment Megosztás: More sharing options...
NánDee86 Elküldve Április26, 2015 Megoszt Elküldve Április26, 2015 A CarPass kartyan van a kod! Bankkartya meret. Köszönöm szépen a segítséget! Megtaláltam a kártyát és tényleg rajta volt most már szól a rádióóóóó! :D Köszönöm! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Marce Elküldve Április26, 2015 Megoszt Elküldve Április26, 2015 (edited) Valaki meg tudja oldani, hogy a kijelző újra "nézze" a rádiót? Az előző tulaj kettévágta a gyári csatit, és belerakott egy régi Pioneer fejet. Na, nekem van itthon CAR-300-as és 400-asom is. Szereztem egy gyári csatlakozót bontottan, össze is forrasztottam színt színnel (illetve maradt 2,erre később kitérek), viszont a rádiót nem látja a kijelző. Szól minden, működik, viszont nem kommunikál a kijelzővel. Tehát ez attól lehet, hogy valami diagnosztikai progival letanították az autót róla, mint az olyan Astráknál, amik a szalonból sem gyári rádióval jöttek ki? (Pl Classicok) Másik: Gyári kábelkötegen van két darab piros-kék szál. Egyik a sebességjeladótól jön, ez hangosítja ugye fel a rádiót nagy sebességnél (már amelyik tudja), a másik a kormány multigomboké. Ezeket kapcsolási rajzból tudom. VISZONT! Honnan tudjam, hogy melyik-melyik? Multigombom nincs, viszont a sebességfüggő hangerő jó lenne, ha működne. Esetleg valakinek ötlet, hogy hogy jöjjek rá, hogy a kettő közül melyik a sebességé, és melyik a gomboké? Módosítva Április26, 2015 : Marce Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyurigyerek Elküldve Május19, 2015 Megoszt Elküldve Május19, 2015 Sziasztok! Érdeklődnék hogy a hátsó ajtókban (caraván) mekkora hangszórók vannak és mekkora a bépítési mélysége. Nincs kedvem leszedni külön ezért a kárpitot. ;) Illetve mennyit javul a hangzás ha mély-középre cserélem és az kilincs mellé teszek csipogót? Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Május20, 2015 Megoszt Elküldve Május20, 2015 gyurigyerek, on 19 May 2015 - 8:54 PM, said: Sziasztok! Érdeklődnék hogy a hátsó ajtókban (caraván) mekkora hangszórók vannak és mekkora a bépítési mélysége. Nincs kedvem leszedni külön ezért a kárpitot. ;) Illetve mennyit javul a hangzás ha mély-középre cserélem és az kilincs mellé teszek csipogót? Szia! 13 centisek vannak hátul. A mélységet nem tudom, kiemelő keretben vannak gyárilag is, ami egyben van a hangszóróval. Pénzkidobás foglalkozni vele, személyes tapasztalat. A komoly hifisek mind azt mondják, hátra csak mélyládát érdemes rakni. Én azért is vettem hátra is egy JBL szettet, hallgattam is egy darabig. Elöl ülve semmivel sem jobb mint a gyári, a csipogókat a támlák takarják, magas azért nincs, mély meg azért, mert a 13-as hangszóró azt nem tud. Úgyhogy már rég leállítottam őket, így sokal jobb a zene. Nem tudom milyen hifid van, de a hátsó hangszórók helyett biztos tudsz más, hasznosabb dolgot venni hozzá. 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Doddy Elküldve Május20, 2015 Megoszt Elküldve Május20, 2015 Sziasztok! Két hetes friss Astra tulaj vagyok. Nem volt még időm lebontani az ajtókárpitokat és egyszerűbbnek találtam itt megkérdezni a hangszóró paramétereket. Nekem 2003-as Caravanom van és gyári hifi-s (2 csipogó+4 hangszóró). Ha jól olvastam a fenti bejegyzést hátul 13 cm-es hangszórók vannak, ami nekem tökéletes mert van két db JBL 13-asom elfekvőben. Elől mekkora a gyári méret? Sajnos a bal első hangszóróm recseg, úgyhogy cserélnem kell azokat is. Kell vennem beépítő kereteket a hangszórókhoz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Május20, 2015 Megoszt Elküldve Május20, 2015 Doddy, on 20 May 2015 - 09:53 AM, said: Sziasztok! Két hetes friss Astra tulaj vagyok. Nem volt még időm lebontani az ajtókárpitokat és egyszerűbbnek találtam itt megkérdezni a hangszóró paramétereket. Nekem 2003-as Caravanom van és gyári hifi-s (2 csipogó+4 hangszóró). Ha jól olvastam a fenti bejegyzést hátul 13 cm-es hangszórók vannak, ami nekem tökéletes mert van két db JBL 13-asom elfekvőben. Elől mekkora a gyári méret? Sajnos a bal első hangszóróm recseg, úgyhogy cserélnem kell azokat is. Kell vennem beépítő kereteket a hangszórókhoz? Üdv! Elöl 16-centis van, egész pontosan 165mm. Kell hozzá beépítő keret, mivel a hátsóhoz hasonlóan a gyári hangszóróról nem lehet levenni. http://www.autohifibolt.net/index.php?route=product/product&path=97_118&product_id=1251 Link to comment Megosztás: More sharing options...
ati00000 Elküldve Május20, 2015 Megoszt Elküldve Május20, 2015 a rapszódikusan működő hangerő-potméter (ill gondolom nem pont az) javítására tud valaki megoldást? Néha nem hangosít, illetve visszafelé tekergetésre hangosít. Ilyenkor a kormánytávval se tudok hangosítan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyurigyerek Elküldve Május20, 2015 Megoszt Elküldve Május20, 2015 Szia! 13 centisek vannak hátul. A mélységet nem tudom, kiemelő keretben vannak gyárilag is, ami egyben van a hangszóróval. Pénzkidobás foglalkozni vele, személyes tapasztalat. A komoly hifisek mind azt mondják, hátra csak mélyládát érdemes rakni. Én azért is vettem hátra is egy JBL szettet, hallgattam is egy darabig. Elöl ülve semmivel sem jobb mint a gyári, a csipogókat a támlák takarják, magas azért nincs, mély meg azért, mert a 13-as hangszóró azt nem tud. Úgyhogy már rég leállítottam őket, így sokal jobb a zene. Nem tudom milyen hifid van, de a hátsó hangszórók helyett biztos tudsz más, hasznosabb dolgot venni hozzá. Köszi a korrekt választ. A mély láda sajnos nálam felejtős mivel sokat cuccolok vele és többet lenne kivéve mint a helyén. Ezért gondoltam valamivel szélesebb hangsávú hangszórókra hátra jobban mozgatnák a levegőt mint a gyáriak. Az első hangszórók teljesen megfelelnek nekem csak ha hátul is lenne kicsit dögösebb mély az segítene kicsit a dolgon . Gondoltam én laikus. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wakond Elküldve Május21, 2015 Megoszt Elküldve Május21, 2015 Köszi a korrekt választ. A mély láda sajnos nálam felejtős mivel sokat cuccolok vele és többet lenne kivéve mint a helyén. Ezért gondoltam valamivel szélesebb hangsávú hangszórókra hátra jobban mozgatnák a levegőt mint a gyáriak. Az első hangszórók teljesen megfelelnek nekem csak ha hátul is lenne kicsit dögösebb mély az segítene kicsit a dolgon . Gondoltam én laikus. Nos, én beraktam hátra is egy mély-közép és egy csipogó párost a gyári helyre. Szerintem jó, hogy a hátul utazók is hallják a zenét és nem kell üvöltetni nekem, hogy hátul is élvezhető legyen a muzsika. Ha nem utazik senki a hátsó fertályon, akkor fader-t előre állítom 2 egységgel és ennyi. Az én véleményem, hogy jobb ez így, bár a vélemények erről megoszlanak. Hangszóróból jó választás lehet a JBL én Pioneer-t használok mindenhol ugyan az a széria. És nekem van hátul egy 25centis mélyláda, Sal wrc 10 és egy Blaupunkt 2 csatornás erősítő. A döntés a tiéd :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Május21, 2015 Megoszt Elküldve Május21, 2015 Köszi a korrekt választ. A mély láda sajnos nálam felejtős mivel sokat cuccolok vele és többet lenne kivéve mint a helyén. Ezért gondoltam valamivel szélesebb hangsávú hangszórókra hátra jobban mozgatnák a levegőt mint a gyáriak. Az első hangszórók teljesen megfelelnek nekem csak ha hátul is lenne kicsit dögösebb mély az segítene kicsit a dolgon . Gondoltam én laikus. Persze ha nem akarsz ládát, akkor érdemes használni a hátsó hangszórókat, de mélyet ne várj tőlük. Egy akármilyen kis 20 centis ládikó is több mélyet tud, még lapos, helytakarékos változatban is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Doddy Elküldve Május22, 2015 Megoszt Elküldve Május22, 2015 Köszönöm a kielégítő válaszokat! Nálam is az a helyzet, hogy sajna mélyet nem tudok berakni hátra, mert sokat használom az ülés lehajtást és állandóan fullon van a csomitartó. Szóval maradok a JBL-Pioneer párosnál. Hátul nekem csak 2db 13cm-es gyári hangszóró van. Hozzá tudok kötni még 2db csipogót? Gondolom megoldható. Köszi! (: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wakond Elküldve Május22, 2015 Megoszt Elküldve Május22, 2015 (edited) Köszönöm a kielégítő válaszokat! Nálam is az a helyzet, hogy sajna mélyet nem tudok berakni hátra, mert sokat használom az ülés lehajtást és állandóan fullon van a csomitartó. Szóval maradok a JBL-Pioneer párosnál. Hátul nekem csak 2db 13cm-es gyári hangszóró van. Hozzá tudok kötni még 2db csipogót? Gondolom megoldható. Köszi! (: hozzá tudsz tenni, csak legyen egy hangváltó is hozzá. nekem pl. egy kondenzátor? vagy mi a hangváltó, bele integrálva a vezetékbe ami a csipogóhoz megy az alsó 2 utas hangszórótól. szerk. a gyári csipogóban integrálva van a hangváltó is! Módosítva Május22, 2015 : wakond 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Doddy Elküldve Május22, 2015 Megoszt Elküldve Május22, 2015 Gondolom, hogyha nincs csipogó beépítve gyárilag, akkor ne keressem a hangváltót... (sajnos nekem nincs benne hátul csipogó, csak a helye van kialakítva) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Május22, 2015 Megoszt Elküldve Május22, 2015 Gondolom, hogyha nincs csipogó beépítve gyárilag, akkor ne keressem a hangváltót... (sajnos nekem nincs benne hátul csipogó, csak a helye van kialakítva) Ne keresd.A csipogó még az Elegance felszereltségben sem volt hátul,de a vezeték el volt húzva odáig,az alacsonyabb felszereltségekben még az sem :smartass: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts