opel16v Elküldve Október19, 2006 Megoszt Elküldve Október19, 2006 Akit érint: Gyula a XIII. kerben újra indítja a gumis műhelyét ezekben a napokban, úgyhogy lehet hozzá menni, aki már megszokta nála. :lol: Az új műhely is a Tatai úton van, a régitől kicsit beljebb a város felé. Pontos házszámot még én sem tudok, de lehet hívni, ha valaki be akar ugrani: 30/9065848 Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Október19, 2006 Megoszt Elküldve Október19, 2006 És terepgumival készüljetek :lol: Ott van a vasuti sinek mellett, talán a Petneházy - Reitter kereszteződés környékén. Lassan én is fölrakatom a téligumit, de én idén szerintem lerakom a kocsit a céges garázsba, és max htévégente veszem elő, ha nagybevásárlásra megyek :lol: Valaminek nagyon csunya hangja van a futóműben és nincs $ megnézetni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Október19, 2006 Megoszt Elküldve Október19, 2006 Én sem raktam fel a téli kerekeket, mert nekem már lezsírozva-letakarva pihen az autó jövő tavaszig, viszont némileg aggódom amiatt, hogy nem árt-e a gumiknak hogy folyamatosan rájuk nehezedik az autó súlya úgy hogy egy helyben áll, mert sajna nincs módomban fölbakolni az autót... Mivel kéthetente azért be akarom indítani egy pár percre, az vajon elég ha olyankor kicsit előrébb/hátrább tolom hogy most másik részén feküdjön a guminak? Esetleg fújjak kicsit több levegőt a kerekekbe? Vagy fölöslegesen aggódom ennyit? egyhelyben áll sokat akkor sajnos szögletes lesz :lol: már volt ilyen bajunk anno az F astrával...és ha csak pár precre indítod be az sem a legjobb megoldás :lol: főleg ha alapjáraton megy.... sztem szerezz alá vmi kuka felnit és gumit és tárold azzal :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október19, 2006 Megoszt Elküldve Október19, 2006 És terepgumival készüljetek :lol: Ott van a vasuti sinek mellett, talán a Petneházy - Reitter kereszteződés környékén. Le vagy maradva, az még az előző ideiglenes helye volt. :lol: Most visszaköltözik majdnem ugyanoda ahol volt a tatai úton, csak kicsit beljebb a város felé. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Október19, 2006 Megoszt Elküldve Október19, 2006 Kivárunk az első hóig? :lol: A nagyobb felni szépsége miatt? :D Háááát... Egyébként nem nagyon szeretnék. Olyankor nem lehet bejutni a gumishoz. A kerekeket pedig csak ki kellene centíroztatni felrakás előtt. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Október20, 2006 Megoszt Elküldve Október20, 2006 A nagyobb felni szépsége miatt? :lol: Háááát... Egyébként nem nagyon szeretnék. Olyankor nem lehet bejutni a gumishoz. A kerekeket pedig csak ki kellene centíroztatni felrakás előtt. :lol: Akkor lehet az lenne a megoldás, hogy kerék kicentíroz, aztán ha jön a ZIMA, akkor meg szépen emelő+kerékkulcs, és otthon CS. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szabot Elküldve Október20, 2006 Megoszt Elküldve Október20, 2006 Akkor lehet az lenne a megoldás, hogy kerék kicentíroz, aztán ha jön a ZIMA, akkor meg szépen emelő+kerékkulcs, és otthon CS. Ez jó ötlet. Holnap el is viszem a kerekeket centírozni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október20, 2006 Megoszt Elküldve Október20, 2006 Nekem még jövő héten visszavan egy futóműves renova, kormányösszekötőket meg segédkart kell cserélni. Meg be lesz állítva mind a 4 futómű. És utána hét elején rá lesz dobva a téli szett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Október23, 2006 Megoszt Elküldve Október23, 2006 Nekem még jövő héten visszavan egy futóműves renova, kormányösszekötőket meg segédkart kell cserélni. Meg be lesz állítva mind a 4 futómű. És utána hét elején rá lesz dobva a téli szett. Most melyik autóról beszélsz? Omi vagy Astra? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október23, 2006 Megoszt Elküldve Október23, 2006 Az omiról. Az astrán egész évben téligumi volt :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve Október24, 2006 Megoszt Elküldve Október24, 2006 Az omiról. Az astrán egész évben téligumi volt :lol: Nekem két és fél évig :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Október26, 2006 Megoszt Elküldve Október26, 2006 Itt lehetne megosztani a tapasztalatokat, tanácsokat adni ki, hogyan készül a télre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Október26, 2006 Megoszt Elküldve Október26, 2006 Én vettem pár meleg pulcsit, meg vastagabb zoknit... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Október26, 2006 Megoszt Elküldve Október26, 2006 Felszedtem pár kilót... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Október26, 2006 Megoszt Elküldve Október26, 2006 Komolyra fordítva a szót... Én a gsi-t szinte teljes mértékben leteszem télre...nem azért mert olyan szép, de még is kár lenne érte ha télen valaki leropizna, úgyhogy itt a szállodában a fedett garázsban fog téli álmot aludni...azért néha bizti felkeltem... :lol: A Seni meg kap fagyállót, új hidrotőkéket, új olajat, szűrőket cserélek benne, és felpattannak rá a 17-es téligumik...nagyjából ennyivel készülök a télre... :unsure:Meg persze a szokásos jégoldó, szilikon páros... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rattesid Dénes Elküldve Október26, 2006 Megoszt Elküldve Október26, 2006 Veszek BKV bérletet soha nem lehet tudni... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Október26, 2006 Megoszt Elküldve Október26, 2006 Szerzek még két 185/55R15-ös téligumit és 1 nappal az elsö hó elött rádobom a Corsára. A hütüvel még többet fogok szívni, mert lassan, de biztosan fogy a fütüvíz. Vagy veszek egy új hütöt, vagy veszek jó sok olcsó fagyállót és szépen töltögetem a tartályba, mert a f@sza BASF fagyállómat nem fogja szanaszét locsolni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Október26, 2006 Megoszt Elküldve Október26, 2006 részemről négy téligumi,zárolajozó-jégoldó a zsebben,bár garázsban áll az autó éjszaka :lol: ja és reggelente pár perc melegítés :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Október26, 2006 Megoszt Elküldve Október26, 2006 én meg rohadtul felöltözöm mert kabrioval járok..télen is .... mint Oszibá' :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Október26, 2006 Megoszt Elküldve Október26, 2006 A Rekord a szokásos kúrát kapja. Le és kitakarítás aztán be a téligarázsba akku ki és jóccaka. A motorcserénél fagyállóval töltöttem fel a hűtőrendszert az ablakmosó meg ugyis üres. A Kadett mivel használva lesz ezért kicsit komolyabban foglalkoztam vele. Ablakmosót lecseréltem,fagyálló ok. A téligumikat lepucoltuk Boogie-val és ki is vannak centírozva. Kapnak új dísztárcsákat is Mélykék Pista és Coupé segítségével.(bár ennek nemsok köze van a témához) Belekerült egy központizár az ajtó befagyása utáni bejutás megkönnyítésére. Megy bele még a riasztó is hétvégén,hogy,ha befagy a zár akkor távirányítóval is kitudjam nyitni a kocsit. Az ajtógumikat átkenem szilikonnal és a csomagtartóba raktam a jégoldó spray-t. (A csomeszt tavaj is mindíg kitudtam nyitni.) A kerékdobokat is lekezeltem még az alját átnézem,hogy hol kell kijavítani az alvázvédőt. Lecserélem a lakkozzott hátsólámpákat és a fehér indexbúrákat is télire nehogy a só vagy egy belémcsúszó gyökér tönkretegye őket. :lol: Aztán télen 2-3 hetente alvázmosás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október26, 2006 Megoszt Elküldve Október26, 2006 A magam részéről a Calibra lemosva, kitakarítva, alvázvédőzve, akksiról kábel lekötve (az akksi marad bent mert 2km-re van a garázs onnan ahol lakom, a fr@nc se cipeli annyit), gumikéderek szilikonzsírral kezelve, autó letakarva betámasztva a garzsba, kéthetente megyek le beindítani, én meg addig gyalog járok és szétfagyok. :lol: Téliautó-tervről nem mondtam le, de sztem lesz február mire meg tudom venni, addig marad a fagyoskodás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október26, 2006 Megoszt Elküldve Október26, 2006 Szerintem az Omi megint szerelőnél lesz :lol:. Ha mégsem, akkor téligumik fel, és pihi a garázs mélyén. A Rekordra jó téligumik, meg a szokásos többi. Még jégkaparót kell belerakni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Október26, 2006 Megoszt Elküldve Október26, 2006 Nálam a szokásos.Corsa télire garázsba le, és elvégezzük rajta a szükséges módosításokat.Fel van fagyállzva, de a pincegarázs előnye az állandó hőmérséklet, ami télen olyan 12 fok. Az Astra pedig........ablakomsó kicserézve télire, fagyálló ellenőriztetve, akksiban szint ugyszintén, télikerék pedig gumisnál, centírozáson.Ha lesz időm elmejek érte, aztán ha jön a zima, felrakom otthon.Nincs kedvem időpontra rohangálni, meg várcsikálni.Ajtózárak WD40-nel lekezelve, bár ezt a téli időszakban hetente megjátszom.Ajtókérderek meg minden takarításnál le vannak ápolva. Kocsiba bekerül majd a jégoldó spray, meg a hókaparóautómosókefe is. Kb. ennyi.Aztán remélem gyorsan vissza lehet majd tenni a nyári kerekeket. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Október26, 2006 Megoszt Elküldve Október26, 2006 Az alvázkezelésről írhatnátok okosakat, hogy ki hogyan, mivel, és miért úgy?! Ez a feladat még előttem áll, jól jönnének a tapasztalatok :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Október26, 2006 Megoszt Elküldve Október26, 2006 Szerzek még két 185/55R15-ös téligumit és 1 nappal az elsö hó elött rádobom a Corsára. Ez a rossz megoldás. Ugye a téli gumi nem azért jó mert hóra tervezték, hanem mert nem dermed meg 7 fok alatt sem (legalábbis nem annyira) és marad némi rugalmassága. Pont a fagyos reggeleken jön jól :lol: A gsi-t lerakom a céges zárt és fedett garázsba, de fagyállót idén tisztességesen leellenőrzöm. Télikerék felmegy, egy kis olaj hozzáöntök (most picit a min. jelzés fölött vanó, lehet, hogy eszi kicsit), ablakmosóba téli lötyi kerül. Jégoldó, fagykaparó bekészít :lol: És ugyanez a kör az 1.4esen is bejátszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts