corsarulez Elküldve November5, 2006 Megoszt Elküldve November5, 2006 A mi egyik Skodánk is le lett kezelve Hamm-al, előtte meg ledrótkefe+tisztítás - de nem az igazi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November5, 2006 Megoszt Elküldve November5, 2006 Mondjuk az alvázra én sem kenném fel,oda azt hiszem úgy fogok eljárni,ahogy Rtomi csinálta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November5, 2006 Megoszt Elküldve November5, 2006 Az egyik gumigyártó ajánlása 5 évet ad "szavatossági" időnek, vagyis addig garantálja az abroncs minőségét. Persze ez függ a tárolástól és felhasználástól is. Nekem az omegán 2001-es téligumik vannak fent, és mindenképpen ez az utolsó évük. 5-6mm a profil, és most felrakásnál néztem, hogy már az oldalfala kicsit jobban fel van keményedve (egyébként jó minőségű gumi). Link to comment Megosztás: More sharing options...
szt Elküldve Március19, 2007 Megoszt Elküldve Március19, 2007 Hello Lassan vissza kéne rakni a nyári gumikat, és láttam a gumisnál, hogy vmi 300 ft-ért "biztonsági gázt" tölt bele. Igazából csak kíváncsi vagyok, mi ez. Próbálta már valaki ? Ér ez valamit ? köszi, T. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Március19, 2007 Megoszt Elküldve Március19, 2007 Hello Lassan vissza kéne rakni a nyári gumikat, és láttam a gumisnál, hogy vmi 300 ft-ért "biztonsági gázt" tölt bele. Igazából csak kíváncsi vagyok, mi ez. Próbálta már valaki ? Ér ez valamit ? köszi, T. én nem próbáltam de sztem sok értelme nincs...ha utána fújni kell a gumiba úgyis levegő lesz benne :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Március19, 2007 Megoszt Elküldve Március19, 2007 ez azt jelenti, hogy nitrogénnel tölti fel. az szerintük kevésbé változtatja a nyomását a hőmérséklet függvényében... :blush: szegény fizikai egyetemes gáztörvény... ;) asszem inkább ebben az a jó, hogy mint nitrogén, nem oxidálja a gumit belülről, no meg a felnit se. így nem öregszik belülről a gumi, nehezebben fog magától leengedni. szerintem. de javítson ki nyugodtan egy fizikus ha tévedek. én kémiát tanultam... vagyis tanítottak. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Április13, 2007 Megoszt Elküldve Április13, 2007 ... és láttam a gumisnál, hogy vmi 300 ft-ért "biztonsági gázt" tölt bele. Igazából csak kíváncsi vagyok, mi ez. Próbálta már valaki ? Ér ez valamit ? Attól félek, hogy ez itt kicsiny hazánkban, csak kidobott pénz lenne. (leellenőrizni úgysem tudod, hogy mit rak bele) Tisztelet a kivételnek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve November23, 2007 Megoszt Elküldve November23, 2007 Volt már v.kinek tapasztalat Yokohama V902 téligumával?Mert jutányos áron hozzá tudnék jutni.Annyit sikerült kibögölnöm, hogy ADAC tesztgyőztes volt....... A másik delikvens pedig a Dunlop Wintersport M3 lenne.......... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve November23, 2007 Megoszt Elküldve November23, 2007 Volt már v.kinek tapasztalat Yokohama V902 téligumával?Mert jutányos áron hozzá tudnék jutni.Annyit sikerült kibögölnöm, hogy ADAC tesztgyőztes volt....... A másik delikvens pedig a Dunlop Wintersport M3 lenne.......... M3 tesztelés alatt van, már amikor megy a kocsi :( Niki azt mondta, hogy vízen eléggé csúszkálós volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve November23, 2007 Megoszt Elküldve November23, 2007 M3 tesztelés alatt van, már amikor megy a kocsi :P vízen eléggé csúszkálós volt. Hm.......Az nemjó... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November23, 2007 Megoszt Elküldve November23, 2007 A másik delikvens pedig a Dunlop Wintersport M3 lenne.......... Nekem is az van, és nem mondom hogy rossz, de elájulva sem vagyok tőle. Én is éreztem már úgy, hogy csúszós helyzetekben foghatna kicsit többet is. Száraz futásával nincs gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve November24, 2007 Megoszt Elküldve November24, 2007 Nekem is az van, és nem mondom hogy rossz, de elájulva sem vagyok tőle. Én is éreztem már úgy, hogy csúszós helyzetekben foghatna kicsit többet is. Száraz futásával nincs gond. Akkor idáig a Yokohama van fórban.....Nekem ne csúszkáljon a kotla! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve November25, 2007 Megoszt Elküldve November25, 2007 Használ(t) valaki téli ablaktörlőlapátot? A Valeo-nak van téli változata, Silencio Winter néven fut. A Compact-hoz viszonyítva rohadt drága. A Bárdinál 2347HUF/db! (A Compact 1985HUF/pár.) Azt írják az oldalon, hogy a gyártása idén nov. 14-én meg is szűnt (de még kapható). Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve November25, 2007 Megoszt Elküldve November25, 2007 Használ(t) valaki téli ablaktörlőlapátot? A Valeo-nak van téli változata, Silencio Winter néven fut. A Compact-hoz viszonyítva rohadt drága. A Bárdinál 2347HUF/db! (A Compact 1985HUF/pár.) Azt írják az oldalon, hogy a gyártása idén nov. 14-én meg is szűnt (de még kapható). Hát ha abbahagyták, akkor nem lehetett túl sikeres. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve November25, 2007 Megoszt Elküldve November25, 2007 Hát ha abbahagyták, akkor nem lehetett túl sikeres. :( Az ára valóban riasztólag hat (több, mint 2x annyiba kerül, mint az alap). De ahogy a leírását olvastam, nem lehet rossz: "Szilikonos gumiből készült, 2 C fok alatt fagyra figyelmeztető indikátorral ellátott ablaktörlő lapát. Nem rozsdásodik, a gumi nem fagy a szélvédőre és nem deformálódik." Azért nem mindegy, hogy amikor mínuszokban száguldozol, mennyire keményedik meg az ablaktörlőgumi (meg éjszaka odafagy a szélvédőhöz). Én tavaly ősszel vettem eredeti GM-et, tavaszra már nem volt tökéletes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve November30, 2007 Megoszt Elküldve November30, 2007 Akkor idáig a Yokohama van fórban.....Nekem ne csúszkáljon a kotla! :( Ebben a nyálkás izébigyóban elég csuszimuszi a Dunlop. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve November30, 2007 Megoszt Elküldve November30, 2007 Ebben a nyálkás izébigyóban elég csuszimuszi a Dunlop. Ez elég buzisra sikerült egy hozzászólás lett... :( :( ;) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve November30, 2007 Megoszt Elküldve November30, 2007 Ez elég buzisra sikerült egy hozzászólás lett... ;) :( ;) :) Majd valahogy túlélem :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve November30, 2007 Megoszt Elküldve November30, 2007 Beírtam a Kadettes topicba is de ide is beírom: Amióta fent vannak az új! téligumik azóta ma esett először a hó. Most sikerült összahasonlítanom a Barum Polaris II-t a régi Michelin Alpin-okkal. Hát a Michelinhez képest a Barum mintha nyári lenne. ;) :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve November30, 2007 Megoszt Elküldve November30, 2007 Falken HS 435-ről mi a véleményetek? Most jött össze, hogy rá tudok dobni ilyet a felnikre, és jó árban lenne. Szerintetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November30, 2007 Megoszt Elküldve November30, 2007 Pedig Coupe győzködött arról minap, hogy a polaris II már sokkal jobb mint a régebbi polaris. Nekem még a régebbi volt, az tényleg nem ért fel egy másik normális (michelin, good year, toyo) téligumival, inkább 4 évszakosnak hatott (azaz hidegben még jó, de ahogy dzsuva van az úton, nem tapad eléggé). Én jelenleg tesztelek az omegán egy semperit/marangoni párost. Ilyenjeim még nem voltak, gondoltam kipróbálom. :( A marangoni 1 éves, 7mm mintával, előre került, egyelőre jónak tűnik, meg vagyok elégedve a tapadásával, és nem is zajos. A semperit 3 éves, 6mm mintával, inkább átlagosnak mondanám, a marangonihoz képest mindenképpen szarabbul fog. Majd megnézem a konkrét típusokat is, aztán írok még róla ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve November30, 2007 Megoszt Elküldve November30, 2007 Falken HS 435-ről mi a véleményetek? Most jött össze, hogy rá tudok dobni ilyet a felnikre, és jó árban lenne. Szerintetek? Megnézem milyen Falken-em volt, azt várd meg feltétlenül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve November30, 2007 Megoszt Elküldve November30, 2007 Megnézem milyen Falken-em volt, azt várd meg feltétlenül. de pozitív, vagy negatív a tapasztalat? :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve November30, 2007 Megoszt Elküldve November30, 2007 de pozitív, vagy negatív a tapasztalat? :( Negatív. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve November30, 2007 Megoszt Elküldve November30, 2007 Negatív. brrr... és ilyened volt pont? (tudom, várjak) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts