tgabika76 Elküldve Május4, 2005 Elküldve Május4, 2005 ...azt is meg kell még nézni, hogy alul a lefolyónak van-e kivezetése, egyébként a vázban végződik maga a cső, alatta vhol van egy lik a vázban azon keresztül távozik a víz. Ha ez a lik a vázon el van tömve pl. alvázvédővel, meg kell szüntetni, mert akkor meg a váz belselyében fog állni a víz, ami még rosszabb. Mint ahogy nálam is történt anno a Kadettnél. Az összes víz egyenesen belefolyt a küszöbbe. :lol:
GPont Elküldve Május4, 2005 Elküldve Május4, 2005 Nekem a két első lefolyó az A-oszlopok mentén, a küszöbbe érkezik. A tisztítás elég egyszerű, hozzányomtam felül egy kellően vastag csövet, és belefújtam. Érdemes az oszlopok alján lévő burkolatokat kivenni, és valamit a cső alá tenni, hogy a benne lévő levelek ne a küszöbben landoljanak, mert aztán jól magukban tartják a vizet. A hátsók nálam a C-oszlop alján, a szellőzőnél végződnek, de más típusoknál érdemes megnézni, hova is kapjuk a beérkező leveleket :lol:
Gelko Elküldve Május4, 2005 Elküldve Május4, 2005 nem is hittem volna h ennyi gáz lehet egy szaros tetőablaktól :shock: már sajnálom h van.... kell valami hozzáértés a szakszerű cseréhez ? adnának másikat nekem 5000ért csak nem mertem még belevágni a házilagos cserébe.esetleg egy olcsó és jó munkaerőt tud vki ? :wink:
Albert Elküldve Május4, 2005 Elküldve Május4, 2005 Apa 81-es Asconáján is van hátrahúzható tetőablak, elvileg gyári. Sosenem ázott be neki. Annyit csinál vele, hogy a kertben rárak egy gumiszőnyeget a tetejére, amikor áll, hogy véletlen se ázzon be. És fél évente körbekeni a gumikédert ilyen szilikonos gumiápoló cuccal. Ő is a dejó hogy van-ra szavaz :lol:
GPont Elküldve Május4, 2005 Elküldve Május4, 2005 ...kell valami hozzáértés a szakszerű cseréhez ? Nagy szakértelemre nincs szükség, egyedül a tetőkárpit gáz az Asconáknál. Ki kell venni a két szélvédőt, mert azok alá van ragasztva, meg levenni mindent, ami útban lehet. A mechanikát körben csavarok fogják, asszem, nem kell elmagyarázni a működésüket! :lol: :wink: De azt írtad, körbe van ragasztva. Nem lehet, hogy csak eltömődtek a levezetőcsövek, vagy valami más baja van, és így oldották meg? :roll:
Gelko Elküldve Május5, 2005 Elküldve Május5, 2005 az igazat megvalva nem tudom.sztem van vmi más baja is mert egy kontár egyszer belepiszkált :twisted: ...asszem nem cserélem ki... :roll: Gpont ! hogy is működnek azok a csavarok ? :lol: :D :lol:
mélykék76 Elküldve Március11, 2006 Elküldve Március11, 2006 Régi fórumról áthozott, de nem működő szavazás kiradírozva.
Vascona Elküldve Március23, 2006 Elküldve Március23, 2006 sziasztok mindenki a beázásról beszél! Nem tudna valaki abban segíteni,hogy rakhatnék én egy asconába tetőablakot? Bármilyen életképes és tartós megoldás érdekelne :)
Gelko Elküldve Március23, 2006 Elküldve Március23, 2006 sziasztok mindenki a beázásról beszél! Nem tudna valaki abban segíteni,hogy rakhatnék én egy asconába tetőablakot? Bármilyen életképes és tartós megoldás érdekelne ;) annyit tudok h C ascona komplett tetőablak plexivel és mechanikával 5e körül van....bár ha jól látom neked B kéne :)
Vascona Elküldve Március24, 2006 Elküldve Március24, 2006 Igen az lenne az ideális... Igazából nem a mérettel van a gond,szerintem egyezik a C asconáje méretileg az enyémmel... A kadett gsi-jé pl. csont ugyanaz mint az A omegájé( tudom mert cseréltem is) Igazából az számomra a kérdés,hogy hogy tudnám én az ablakot befaragni? Nem úgy megy hogy csak vágok egy lyukat a tetőre,aztán annyi... Visszaperemezni,meg kéne egy olyan fém keret(sín) amire felcsavarozom az ablakszerkezetet... Meg lehet ezt csinálni? Csinálta már valaki? Hogy sikerült? Reménykedjek? vagy hagyjam a fenébe?
kari Elküldve Március24, 2006 Elküldve Március24, 2006 Igen az lenne az ideális... Igazából nem a mérettel van a gond,szerintem egyezik a C asconáje méretileg az enyémmel... A kadett gsi-jé pl. csont ugyanaz mint az A omegájé( tudom mert cseréltem is) Igazából az számomra a kérdés,hogy hogy tudnám én az ablakot befaragni? Nem úgy megy hogy csak vágok egy lyukat a tetőre,aztán annyi... Visszaperemezni,meg kéne egy olyan fém keret(sín) amire felcsavarozom az ablakszerkezetet... Meg lehet ezt csinálni? Csinálta már valaki? Hogy sikerült? Reménykedjek? vagy hagyjam a fenébe? Én bontottam szét C Asconát, tetőablakkal. Ott valaki úgy csinálta,hogy levágta 1 másik autóról az egész tetőt és felrakta erre. Ha érdekel megvan még! Vagy 2 ajtosról tolótető!
Vascona Elküldve Március25, 2006 Elküldve Március25, 2006 Én bontottam szét C Asconát, tetőablakkal. Ott valaki úgy csinálta,hogy levágta 1 másik autóról az egész tetőt és felrakta erre. Ha érdekel megvan még! Vagy 2 ajtosról tolótető! Hát nem tudom :) Igazából megfontolandó,mivel az egész padlólemez ki lesz vágva,most cseréljem az autót alul felül? ;) Lehet hogy marad úgy ahogy van... Amúgy B asci-hoz kellene,olyat meg nem hiszem hogy tudnék szerezni,amelyiknek ép a teteje,és van rajta tetőablak is...azért köszi
corsarulez Elküldve Március25, 2006 Elküldve Március25, 2006 Én egy másik autóba vettem Webasto tetőablakot (nagyon szép és jó minőségű, sok mindent tud) 30 000 körül, és a kasztnis belevágta szépen a tetőbe. Mondjuk elég sokat szivott vele, de kész lett.
Vascona Elküldve Március25, 2006 Elküldve Március25, 2006 akkor te vagy az én emberem ;) És érdekelne a kasznisod telefonszáma is :)
corsarulez Elküldve Március25, 2006 Elküldve Március25, 2006 megkeresem a papírját a tetőnek és írok neked pü-t. A kasztnisom meg tetűűűűű lassan dolgozik, én már azon gondokodok, hogy figyelmeztetésül lófejet küldök neki nemsokára.....
Vascona Elküldve Március25, 2006 Elküldve Március25, 2006 megkeresem a papírját a tetőnek és írok neked pü-t. A kasztnisom meg tetűűűűű lassan dolgozik, én már azon gondokodok, hogy figyelmeztetésül lófejet küldök neki nemsokára..... küldj neki egy kis pénzt inkább meg egy levelet,ezzel az írással,hogy : "megtarthatod,ha kész az meló ekkor és ekkor" vagy: " ennyit fizetsz ha nincs kész időben amit kértem" :) várom az üzit! és köszi ;)
jafi Elküldve Július24, 2008 Elküldve Július24, 2008 Szevasztok! Ma reggel igazán kellemesen indult! Esik az eső, beülök a kadettomba indulnék melózni erre érzem h a hátsom tiszta víz, na mind1 hát menni kell, kihajtottam a kapun billent az auto, még egy pohár viz rámfolyt. Ne mondjam h kiakadtam, az első gondolatom h kellett nekem tető ablak meg ez a kocsi rögtön eladom. Szerencse ottvolt nálam a szüleim ladája és az kimentett. Jobb a lada :lol: Mind1 majd lenyugszom. Én azt hittem h nem jó a tömités még jó h van ilyen fórum ahol megtudhatom h azt a vizet el kell vezetni. És szét kell szednem az egész ablakot, vagy h lehet ahhoz hozzáférni? A kadettnál hol vannak a lefolyó csövek? Nagyon megköszönném ha valaki segitene. Tavaj decemberben vettem a kocsit, de azóta állandóan valamit javitok rajta, és mostmár kezd aggasztani. Előre is köszönöm a segitséget.
egykuty Elküldve Július24, 2008 Elküldve Július24, 2008 Szia! Ezen az oldalon láthatsz tetőablakot. 4 vízelvezető cső van a kasztniban, ezek szoktak eldugulni, első kettőhöz (A oszlopban) hozzáférsz bontás nélkül. hosszú, vékony dróttal kipiszkálni, illetve nagynyomású levegővel kifújni, vízzel tesztelni.
kori Elküldve Július24, 2008 Elküldve Július24, 2008 Anyum Rekijénél a hátramenő dugultak el. A kimenete ott a hátsó ajtó mögötti müa háromszög mögött van. Miközben piszkáltam dróttal folyattam a vizet aza ablak sín és a tető közötti részhez.
Direkt Elküldve December26, 2008 Elküldve December26, 2008 Sziasztok! Egy új tetőablakot tennék be a Kadettba (utólagos). Szeretnék valami tanácsot kérni, hogy milyen ragasztóanyagot kellene raknom a tetőablak pereme alá, ami ráfekszik a kivágás mellé a lemezre. Üdv
Recommended Posts