Lanti Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 nem tudja valaki, hogy árat írni az adásvételire szükséges? fakk "A jövőben az ár már nem hagyható ki" 2010.jan.1-től Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Üzembentartóriaiskell.... Üzembentartóinál elég, ha 1000 HUF-t írsz rá, akkor azt hiszem nem kell annyit fizetni utána :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Üzembentartóinál elég, ha 1000 HUF-t írsz rá, akkor azt hiszem nem kell annyit fizetni utána :D Stefááánnnnn, Az esetleges vagyonszerzésen van a hangsúly nem az összegen :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 nem tudja valaki, hogy árat írni az adásvételire szükséges? Igen, kötelező, adószámmal együtt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Igen, kötelező, adószámmal együtt... zsir Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 és vajon a tax árhoz mennyire kell közel állnia a vételárnak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 és vajon a tax árhoz mennyire kell közel állnia a vételárnak? Nem tudom, hogy ez miként működik, de az biztos nem teccetős, ha 200000 a papíron és utánna hipp-hopp 1000000 kerül a bankszámládra a semmiből :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Nem tudom, hogy ez miként működik, de az biztos nem teccetős, ha 200000 a papíron és utánna hipp-hopp 1000000 kerül a bankszámládra a semmiből :) nem, itt a Noi autójáról van szó ugye ahol az apja az eladó, viszont ő vállalkozó.. és nem lenne tetszetős a 2millás vételár... (nincs hivatalos pénzmozgás) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 nem, itt a Noi autójáról van szó ugye ahol az apja az eladó, viszont ő vállalkozó.. és nem lenne tetszetős a 2millás vételár... (nincs hivatalos pénzmozgás) Ez nagy vonalakban úgy működik, hogy ha most 200e-ért veszed, és majd 800e-ért adod el, akkor a reális árán, akkor hasznot szereztél, irány az Apeh... ezért is kell rá az adószám... Az alapárba nem nagyon tudnak belekötni, mert állapotfüggő, akár tk-s is lehet..stb...stb... de azért necces nagyon elrugaszkodni az eredetitől... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 nem, itt a Noi autójáról van szó ugye ahol az apja az eladó, viszont ő vállalkozó.. és nem lenne tetszetős a 2millás vételár... (nincs hivatalos pénzmozgás) Ajándékozás papírozva ? Bár ott is van adózás.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Nem tudom, hogy ez miként működik, de az biztos nem teccetős, ha 200000 a papíron és utánna hipp-hopp 1000000 kerül a bankszámládra a semmiből :) KP? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Ez nagy vonalakban úgy működik, hogy ha most 200e-ért veszed, és majd 800e-ért adod el, akkor a reális árán, akkor hasznot szereztél, irány az Apeh... ezért is kell rá az adószám... Az alapárba nem nagyon tudnak belekötni, mert állapotfüggő, akár tk-s is lehet..stb...stb... de azért necces nagyon elrugaszkodni az eredetitől... Ha pedig 800-ért veszed és 200-ért adod el, akkor az APEH fizeti a bukót :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Ajándékozás papírozva ? Bár ott is van adózás.... Jelképes összeg? 1000HUF után inkább adózok, mint 1mila után :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 na mentem egy kört a vekivel :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 na mentem egy kört a vekivel :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Hátha megint lesz szuszogás... :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 nem, itt a Noi autójáról van szó ugye ahol az apja az eladó, viszont ő vállalkozó.. és nem lenne tetszetős a 2millás vételár... (nincs hivatalos pénzmozgás) esetleg ajándékozás? már a nagy vagyontárgyak ajándékozási is adómentes, nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Gelkó, írj már :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Tegnap irattam át az Omegát. A vételárat rá kellett írni de adószámot a kutya sem kért. Persze ha nem visszterhes a tulajdonátruházás akkor nem kell. Üzembentartóira meg ingyenest csináltam és annyi. Ami viszont szopás volt hogy Fehérváron vettem az autót és a volt tulajnak visszadobták az adásvételit mert az adataim géppel lettek beírva az övé meg kézzel. Aláírások persze rendben. Pesten ezért meg egy szót sem szóltak. Jah ami szívás még h 1890ccm-től van a 24 Ft :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Ennyire bonyolult lenne az új adásvételi szerződés? :) Nem mondjátok komolyan hogy kell rá adószámot is írni és ebbe az apeh is beleszólhat. :D :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Ennyire bonyolult lenne az új adásvételi szerződés? :) Nem mondjátok komolyan hogy kell rá adószámot is írni és ebbe az apeh is beleszólhat. :D :D :D Elöbb írtam hogy a kutya sem kérte, sem az okmányirodás néni. A niva adásvételit meg ár nélkül adtam le és arra sem szóltak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Elöbb írtam hogy a kutya sem kérte, sem az okmányirodás néni. A niva adásvételit meg ár nélkül adtam le és arra sem szóltak. Lantinak miért nem segítesz ? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 nem, itt a Noi autójáról van szó ugye ahol az apja az eladó, viszont ő vállalkozó.. és nem lenne tetszetős a 2millás vételár... (nincs hivatalos pénzmozgás) családon belül az ajándékozás ingyenes.-egyenes ágon Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 családon belül az ajándékozás ingyenes.-egyenes ágon Hümmm....értékhatár nincs ? Mi van ha cég ajándékoz magánszemélynek ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Hümmm....értékhatár nincs ? Mi van ha cég ajándékoz magánszemélynek ? Mi van, ha nyáron esik a hó, télen meg tikkasztó a hőség? :) http://www.mittegyekhajogikerdesemvan.hu ? Tudom, gyenge volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts