Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

GSI Rulez...Chat...Jáccótér....:)

hemi

Recommended Posts

Hát nem tudom, szerintem álló helyzetből több energia kell a megmozdításhoz :)

Ez szinte tény... ellenben én arra gondolnék, hogy ha állóból rúgod el, akkor egyszer csapsz oda a difinek... viszont ha ha elgurítod 20-ig, onnan felpörgeted a mocit kuplung kinyomása közben akkor nagyon hirtelen egymás után minden irányból kap a difi... Először hajt, aztán hirtelen kinyomásnál old ("átcsapódnak a fogaskerekek") és utána onnan megint megkapja az áldást... de ez csak az én nem tudományos alapokra helyezett véleményem... :D

Megosztás:

Ez szinte tény... ellenben én arra gondolnék, hogy ha állóból rúgod el, akkor egyszer csapsz oda a difinek... viszont ha ha elgurítod 20-ig, onnan felpörgeted a mocit kuplung kinyomása közben akkor nagyon hirtelen egymás után minden irányból kap a difi... Először hajt, aztán hirtelen kinyomásnál old ("átcsapódnak a fogaskerekek") és utána onnan megint megkapja az áldást... de ez csak az én nem tudományos alapokra helyezett véleményem... :D

20ig csak elindulsz :)

Megosztás:

Na hátsó gátlók megújultak, proflex szilentek átzsírzódtak, aps szűrő kitisztult, Lamco nyomásmérő bent, már csak a difi szorul, meg kattog...

Lantinak meg köszi az esti fuvart... :)

Ma egy új impreza sedan wrx jött szembe az Árpád hídnál....nem mondom, hogy szép....

Megosztás:

20ig csak elindulsz :D

Attól még az összes minden előre menetnek megfelelően feszül egymáshoz, majd amikor kuplungolsz akkor a terhelésváltástól ellenkező irányban "szétnyílnak" a fogaskerekek, és utána nem megfeszült állapotban "összecsattannak" amikor elrúgod...

Ha ezt állóból csinálod, akkor ha megállsz, szépen össze tudod már illeszteni a dolgokat, és így elrúgva nem "távolságból" csap össze a cucc...

Nem tudom jobban elmagyarázni így az elméletem... meg lehet nem is így van... :)

Megosztás:

Ez szinte tény... ellenben én arra gondolnék, hogy ha állóból rúgod el, akkor egyszer csapsz oda a difinek... viszont ha ha elgurítod 20-ig, onnan felpörgeted a mocit kuplung kinyomása közben akkor nagyon hirtelen egymás után minden irányból kap a difi... Először hajt, aztán hirtelen kinyomásnál old ("átcsapódnak a fogaskerekek") és utána onnan megint megkapja az áldást... de ez csak az én nem tudományos alapokra helyezett véleményem... ;)

Hát lehet... de folyamatos haladásból szerintem nem lehet annyit adni neki, ez azt jelentené, hogy gyorsításnál a sebességfokozatok közötti váltogatás közben többet ártasz neki, mintha állóból "burnout"-olva elrúgod, főleg valami tapadós kerékkel. Aztán fene tudja, hogy van megoldva :)

Ha mindenképp ki akarjátok csinálni, akkor hátramenetben kell gurulni és a előre elrúgni neki, na azt szerintem biztos szeretni fogja :D

Megosztás:

Attól még az összes minden előre menetnek megfelelően feszül egymáshoz, majd amikor kuplungolsz akkor a terhelésváltástól ellenkező irányban "szétnyílnak" a fogaskerekek, és utána nem megfeszült állapotban "összecsattannak" amikor elrúgod...

Ha ezt állóból csinálod, akkor ha megállsz, szépen össze tudod már illeszteni a dolgokat, és így elrúgva nem "távolságból" csap össze a cucc...

Nem tudom jobban elmagyarázni így az elméletem... meg lehet nem is így van... :D

Ha ez így van, akkor túl sok különbség nem lehet szerintem az állóból vagy a gurulóból elrúgásnak.

Szerintem annyira ki kell, hogy legyen szinkronizálva, hogy csak a kuplung fogyjon :)

Megosztás:

Ha ez így van, akkor túl sok különbség nem lehet szerintem az állóból vagy a gurulóból elrúgásnak.

Szerintem annyira ki kell, hogy legyen szinkronizálva, hogy csak a kuplung fogyjon :)

Ha nem feszíted meg előtte a hajtást, úgy, hogy pont összeérjenek a motyók odabent akkor tök 8... ha meg gurulóból csak elnyomod akkor az a legveszélytelenebb, de Lanti előtte rákuplungol, felpörgeti a mocit, és leugrik a kuplungról...

Megosztás:

Ha nem feszíted meg előtte a hajtást, úgy, hogy pont összeérjenek a motyók odabent akkor tök 8... ha meg gurulóból csak elnyomod akkor az a legveszélytelenebb, de Lanti előtte rákuplungol, felpörgeti a mocit, és leugrik a kuplungról...

De amúgy ennek mi az értelme? Repülőrajt? Vagy ki akarjátok nyírni az autót? :)

Megosztás:

De amúgy ennek mi az értelme? Repülőrajt? Vagy ki akarjátok nyírni az autót? :)

Nem! Lanti kímélni szeretné az osztóművet... és mondtam neki, hogy így szerintem nem pont ezt éri el... most erről szeretne gondolom más kézből is véleményt hallani... mondjuk pl Tomtól... aki reggelire is megevett két osztóművet, ha ki volt éhezve a pénteki éjszakákra... :D ;)

Megosztás:

Nem! Lanti kímélni szeretné az osztóművet... és mondtam neki, hogy így szerintem nem pont ezt éri el... most erről szeretne gondolom más kézből is véleményt hallani... mondjuk pl Tomtól... aki reggelire is megevett két osztóművet, ha ki volt éhezve a pénteki éjszakákra... :) :D

Ki kell kötni, ha kímélni szeretné ;)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.