Atommanó Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 nekem nem látszik a kép... anélkül eléggé furcsa h.sz. :lol: javszeroltam... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 javszeroltam... nem kellett volna :lol: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 nem kellett volna :P :lol: :lol: Most csurog a nyálad mi??? :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 Most csurog a nyálad mi??? :lol: :lol: hát jah :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 :lol: :lol: :lol: http://img.carstyling.hu/usercars/00/00/18..._1251281926.jpg Sehol egy punci? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 Egy kis érdekesség... "Számos újfajta fejlesztés létezik annak érdekében, hogy lényegesen csökkentsék a robbanómotorok fogyasztását. Egy új elképzelés született az EcoMotors International cégnél, ahol egy boxermotort vettek alapul, azonban megfordították a dugattyúk járásának irányát. Minden egyes hengerben két dugattyú van, amely ellentétesen működik, és egy közös hajtókarra adják át az energiát, ellentétes fázisban. Hasonlóan működik mint a régi kétütemű motor, így nincsenek szelepek sem. A két, egyenként 100 mm-es henger 325 lóerőt teljesít 2000-es fordulaton, ami szinte hihetetlen érték. Egyenlőre nincs arról szó, hogy utcai autókba kerüljön az érdekes megoldás." ilyesmi... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 Egy kis érdekesség... "Számos újfajta fejlesztés létezik annak érdekében, hogy lényegesen csökkentsék a robbanómotorok fogyasztását. Egy új elképzelés született az EcoMotors International cégnél, ahol egy boxermotort vettek alapul, azonban megfordították a dugattyúk járásának irányát. Minden egyes hengerben két dugattyú van, amely ellentétesen működik, és egy közös hajtókarra adják át az energiát, ellentétes fázisban. Hasonlóan működik mint a régi kétütemű motor, így nincsenek szelepek sem. A két, egyenként 100 mm-es henger 325 lóerőt teljesít 2000-es fordulaton, ami szinte hihetetlen érték. Egyenlőre nincs arról szó, hogy utcai autókba kerüljön az érdekes megoldás." ilyesmi... A kenés is egy érdekesség lesz. Hacsak nem tényleg tökolyanok lesznek, mint a kétüteműek. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 Érdekes dolgok vannak... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 Megnéztem a V6 turbó Ladát. Hát, nekem nem szimpatikus az a megoldás, ahogy turbósították... :lol: Nekem már az is furcsa volt, amikor a Porsche 944-ben láttam, hogy a motor mögött átvezetik a kipuffcsövet a másik oldalra és ott van a turbó a szívósor alatt, a kipufogóval ellentétes oldalon... De itt meg hátul van a hátsó híd előtt valahol. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 Megnéztem a V6 turbó Ladát. Hát, nekem nem szimpatikus az a megoldás, ahogy turbósították... :lol: Nekem már az is furcsa volt, amikor a Porsche 944-ben láttam, hogy a motor mögött átvezetik a kipuffcsövet a másik oldalra és ott van a turbó a szívósor alatt, a kipufogóval ellentétes oldalon... De itt meg hátul van a hátsó híd előtt valahol. :lol: Igen a difi mellett van a turbó... nekem sem szimpi amúgy... mondjuk nem tudom, hogy mennyire tesz jót pl ha üzem melegen átgangol egy pocsolyán... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 Igen a difi mellett van a turbó... nekem sem szimpi amúgy... mondjuk nem tudom, hogy mennyire tesz jót pl ha üzem melegen átgangol egy pocsolyán... :lol: Ja, én is arra gondoltam... Mondjuk ha elkezd esni az eső, akkor a motor elütt elhelyezkedő turbók is hútve lesznek... Na de milyen hosszú már a nyomóág? Ennek akkora turbólyuka lehet, mint a grand canyon. :lol: Na meg az a cooler is egy vicc. Ha jól látom, akkor az egyik dob a turbóból jön ki, a másik meg a wastegateből... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 Megnéztem a V6 turbó Ladát. Hát, nekem nem szimpatikus az a megoldás, ahogy turbósították... :lol: Nekem már az is furcsa volt, amikor a Porsche 944-ben láttam, hogy a motor mögött átvezetik a kipuffcsövet a másik oldalra és ott van a turbó a szívósor alatt, a kipufogóval ellentétes oldalon... De itt meg hátul van a hátsó híd előtt valahol. :lol: pont ilyet csináltak anno a autóépítősműsorban is, mert nem fért el a motortérbe :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 ...mert nem fért el a motortérbe :lol: Olyan nincs, ha egy A Corsába be tudnak pajszrolni egy LET-et GT35R-el, akkor nincs olyan, hogy nincs hely! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 Olyan nincs, ha egy A Corsába be tudnak pajszrolni egy LET-et GT35R-el, akkor nincs olyan, hogy nincs hely! :lol: akkor helyesbítek, nem akarták szétvágni a motorteret :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 akkor helyesbítek, nem akarták szétvágni a motorteret :lol: A Lada motortérben is simán elfért volna 2 turbó, csak kicsit több munka lett volna és újra át kellett volna gondolni a motortér felépítését. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 "Számos újfajta fejlesztés létezik annak érdekében, hogy lényegesen csökkentsék a robbanómotorok fogyasztását. Egy új elképzelés született az EcoMotors International cégnél, ahol egy boxermotort vettek alapul, azonban megfordították a dugattyúk járásának irányát. Minden egyes hengerben két dugattyú van, amely ellentétesen működik, és egy közös hajtókarra adják át az energiát, ellentétes fázisban. Hasonlóan működik mint a régi kétütemű motor, így nincsenek szelepek sem. A két, egyenként 100 mm-es henger 325 lóerőt teljesít 2000-es fordulaton, ami szinte hihetetlen érték. Egyenlőre nincs arról szó, hogy utcai autókba kerüljön az érdekes megoldás." ilyesmi... maga az elgondolás már régi, mármint ezek a szembe mozgó dugattyúk. hajómotoroknál, aggregátoknál régebben alkalmazták, igaz kicsit már felépítésben :lol: kíváncsian várom az első szériagyártást :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 ...mert nem fért el a motortérben http://img.carstyling.hu/usercars/00/04/45..._1251276881.jpg Micsoda?! Ott van egy rakat hely. Ha elfogy a padló még egy béka is van a háttérben, arra is pakolhatják. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 ...kíváncsian várom az első szériagyártást :lol: meg az első szériahibát :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Albert Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 A Lada motortérben is simán elfért volna 2 turbó, csak kicsit több munka lett volna és újra át kellett volna gondolni a motortér felépítését. Ja újragondolni az egészet meg kétszer annyit dolgozni az simán van :lol: Úgy tűnik lesz új sárvédőm, nekem még annak a cseréje is problematikás nemhogy egy ilyen pénztemető fullátépítéses turboprojekt :lol: - és akkor is csak egy lada :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 Jaja...Nissan túró moci került bele... :lol: akkor helyesbítek, nem akarták szétvágni a motorteret :lol: A motortartók meg stimmeltek? :lol: Ha meg már úgyis előkerült a flex... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 A motortartók meg stimmeltek? :lol: Hátsókerekesnél nem akkora probléma a motortartó, mint elsőkerekesnél... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
B_Csaba Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 :lol: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
B_Csaba Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 :lol: :lol: :lol: http://img.carstyling.hu/usercars/00/00/18..._1251281926.jpg Vald be hogy kiverted! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Augusztus26, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2009 Vald be hogy kiverted! :lol: :lol: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts