Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

GSI Rulez...Chat...Jáccótér....:)

Recommended Posts

Elküldve
Nos hát olaj nincsen sehol és víz sem, viszont nem tudom, hogy hogyan kell hűlnie a hűtőnek, de felül egy sávban forró alul meg jéghideg.

Hűtővíz menniység is okés??? és mivan a hűtőben??? fagyálóval kevert deszt víz vagy csak desztvíz?? és milyen mértékben van keverve?? Én is gondoltam arra hogy esetleg valahol a hűtőben ha nem is teljesen eldugult de lehet nemtud átmenni rajta a megfelelő menniység... vagy esetleg vízpumpa okés azt nézted?

Elküldve
De-deeee... :D

én csak azt nem értem, hogy ennek az értelme... vannak akik már padon probálták ugy beállitani. hogy jobb legyen... de 200le akkor se lett, most kb amit el tudsz érni az a 158le vakon ..megér annyit h elbaszod a motorod?

Elküldve
Hűtővíz menniység is okés??? és mivan a hűtőben??? fagyálóval kevert deszt víz vagy csak desztvíz?? és milyen mértékben van keverve?? Én is gondoltam arra hogy esetleg valahol a hűtőben ha nem is teljesen eldugult de lehet nemtud átmenni rajta a megfelelő menniység... vagy esetleg vízpumpa okés azt nézted?

Mondd már meg nekem, ha vízpumpa nem engedi a levet, akkor berakott állapotban hogy méred fel, hogy jó-e, mekkora vízszállítása ? :D

Elküldve

A vízpumpa okés, most volt cserélve nem olyan régen, gyári opel fagyálló van benne desztvíz semmi.

Hűtővíz volt , hogy fogyott mert mintha a hűtő alján csepeget volna kissé, de már nem fogy.

Lehet már a lyuk is eltömődött :D

Elküldve
A vízpumpa okés, most volt cserélve nem olyan régen, gyári opel fagyálló van benne desztvíz semmi.

Hűtővíz volt , hogy fogyott mert mintha a hűtő alján csepeget volna kissé, de már nem fogy.

de azért bekapcsol a ventillátor? felmegy 110re de utánna visszahül? esetleg tech2 vel ki lehetne méretni, hogy mennyit érzékel az ECU..

Elküldve
Amúgy jó, hogy beugrik Lantos Úr és rákérdez olyasmire, amit már Balázs leírt.

Lanti, megy a venti.

Csak kevés :D :D

akko kapjátok be :P ;) .. .vegye meg B_csabatöl a tank hütöt és akkor ki se megy a kékböl.

Elküldve

Van hűtőmosó kulimájsz.

Mondjuk lehetséges, hogy az meg kimossa azt, ami most tőmít itt-ott.

Igaz vízet tudsz magaddal vinni, ha fogy, de másik mocit bajosabban, ha hengerfejes lesz :D

Elküldve

Nekem is probléma van a kocsi hűtésével szerintem... Ha sokat hagyom egyhelyben járni, elkezd valami irdatlanul csörögni benne. Olyan mintha a hangerfejtől jönne és olyan érdekes lesz az alapjáratom is. A hűtővízzel szerintem semmi gond, ( bár a computer folyamatosan írja hogy kevés amióta leszedtem a ferritkarikáról azt a sok vízkövet ami rá volt rakódva. ) A tartályban van hűtővíz, a radiátor is meleg, a hűtőventinek most cseréltem a kapcsolóját, azt akartam tesztelni hogy bekapcsol-e de elkezdett kerepelni a motor és inkább leállítottam... Találkozott már ilyesmivel valaki? :D

A fő probléma meg az hogy a műszerfalamon a vízhőfokjelző nem mutat semmit... Ezért nem is erőltettem tovább mert nem tudom hogy mennyinél jár a víz, megfőzni meg nem akarom.

Elküldve
Nekem is probléma van a kocsi hűtésével szerintem... Ha sokat hagyom egyhelyben járni, elkezd valami irdatlanul csörögni benne. Olyan mintha a hangerfejtől jönne és olyan érdekes lesz az alapjáratom is. A hűtővízzel szerintem semmi gond, ( bár a computer folyamatosan írja hogy kevés amióta leszedtem a ferritkarikáról azt a sok vízkövet ami rá volt rakódva. ) A tartályban van hűtővíz, a radiátor is meleg, a hűtőventinek most cseréltem a kapcsolóját, azt akartam tesztelni hogy bekapcsol-e de elkezdett kerepelni a motor és inkább leállítottam... Találkozott már ilyesmivel valaki? :D

A fő probléma meg az hogy a műszerfalamon a vízhőfokjelző nem mutat semmit... Ezért nem is erőltettem tovább mert nem tudom hogy mennyinél jár a víz, megfőzni meg nem akarom.

a hütövizet azért irja mert elkofogyott rola az a bolya ami jelöli a szintet és nem amrad fent a szinten hanem elsülyed... fel kell kötni egy gyorskötözövel és akkor nem irja a hibát.... jót olyan érzékelőből elég nehéz találni...

nem ér bele vmi csavarba a ventirlátorod? vagy esetleg üt 1 kicsit? mert ha mikor bekapcsol zörög akkro tuti az...

Elküldve
a hütövizet azért irja mert elkofogyott rola az a bolya ami jelöli a szintet és nem amrad fent a szinten hanem elsülyed... fel kell kötni egy gyorskötözövel és akkor nem irja a hibát.... jót olyan érzékelőből elég nehéz találni...

nem ér bele vmi csavarba a ventirlátorod? vagy esetleg üt 1 kicsit? mert ha mikor bekapcsol zörög akkro tuti az...

A venti nem forgott akkor még... Tuti hogy a motorból jött a zörej... De érdekes csak akkor csinálja ha áll skoáig egyhelyben... Ha megyek vele egy kicsit utánna és visszahűl akkor elhallgat. :D

Elküldve
Mióta ? :D

Mióta megvettem... Azóta próbáltam kideríteni hogy mi a baja és csütörtökön jöttünk rá hogy a műszer akad/szorul és azért nem mutat semmit. :D

Elküldve
Mióta megvettem... Azóta próbáltam kideríteni hogy mi a baja és csütörtökön jöttünk rá hogy a műszer akad/szorul és azért nem mutat semmit. :D

Jötteket rá ?

Zsolti,

Mostténylegcsakígyegymásközött.

Az autószerelő egy szakma, nem kedveled a képviselőit látogatni ? :D

Elküldve

Lehet jót tenne neki a traktorhűtő!

A gyári úgy tűnik nem bír a hatalmas lóerők által generált hővel :D

Na de köszönöm az ötleteket előbb megpróbálom átmosni ha semmi változás akkor csere

és ha azután is csinálja akkor nem tudom , ráérek még azon gondolkodni :D

Elküldve
Lehet jót tenne neki a traktorhűtő!

A gyári úgy tűnik nem bír a hatalmas lóerők által generált hővel :D

Na de köszönöm az ötleteket előbb megpróbálom átmosni ha semmi változás akkor csere

és ha azután is csinálja akkor nem tudom , ráérek még azon gondolkodni :D

eseteleg még lehet azt is csak az megint hütö csere, hogy a klimásokban nagyobb hütö van.. esetleg lehetne cserélni arra, bár inkabb kitapasztalni mi baja lehet mert nekem 95 felé soha nem megy, pedig kapja az ívet rendesen...

Elküldve
Jötteket rá ?

Zsolti,

Mostténylegcsakígyegymásközött.

Az autószerelő egy szakma, nem kedveled a képviselőit látogatni ? :D

Csakígyegymásközt...

Feltettem a kérdést a Motor topicban, mindenki aztmondta hogy jeladó lesz. Ha letesteltem a kábelt a mutató mutatott. Az is volt a diagnózis az autószerelő haverom szerint is. Kicseréltem, semmi változás. Végigmértük a kábelt az érzékelőtől a műszerfalig, nem volt megszakadva, akkor jöttünk rá ( az autószerelő haverral ketten ) hogy a műszer akad és sz@r. Bontott műszert aztmondták hogy szerezni esélytelen, Dini is csak komplett műszerfalat árul megbontani nem bontja...

Xray klubtárs mondta hogy ő úgyis cserél műszerfalat, megbizniszeljük vele. :D

Ennyi a történet.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.