Xray Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Ebben az E85 dologban is az alkohol a csábítóóó... :) :D :lol: Jónektek mert tudjátok miről van szó :lol: Nem vagyok otthon a versenyzésben sem az autóépítésben de figyelek erősen hátha a koszon kívül ragad rám más is :) Nekem a metanol a modellautó területról ismerős! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sörös Sanyi Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Az E85 már nem csak a versenyről szól, simán elérhető, és még olcsóbb is a benzinnél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Az E85 már nem csak a versenyről szól, simán elérhető, és még olcsóbb is a benzinnél. Nalátod hogy mennyire nemértek hozzá :) De én szóltam :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Jónektek mert tudjátok miről van szó :) Nem vagyok otthon a versenyzésben sem az autóépítésben de figyelek erősen hátha a koszon kívül ragad rám más is :) Nekem a metanol a modellautó területról ismerős! :) Teljesen egyszerű...az E85, az 85%bioetanol (bármilyen biomasszából elkészíthető, Mo-on elsősorban gabona alapú...) és 15% normál benya.. Fűtőértéke alacsonyabb mint a benyáé, de magasabb az oktánszáma...kb 105 oktános...(Így emelkedik a fogyi ugyan, de növekszik a teljesítmény) Szinte maradéktalanul tisztán ég el, így baromi alacsony a károsanyagkibocsájtás...Csak annyi széndioxidot tartalmaz, amennyit a növény is anno felvett...így tulképp nem kerül plusz Széndioxid a levegőbe... Mivel több lötyi kerül a mociba, így a nagyobb hűtő hatást gyakorol a dugókra, és szelepekre...(Ez sem rossz dolog, főleg turbó esetében) 210 HUF körül van az ára... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Jónektek mert tudjátok miről van szó :) Nem vagyok otthon a versenyzésben sem az autóépítésben de figyelek erősen hátha a koszon kívül ragad rám más is :) Nekem a metanol a modellautó területról ismerős! :) Ne aggódj mi se...csak jól adjuk elő magunkat... :D :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Ne aggódj mi se...csak jól adjuk elő magunkat... :) :) :) Főleg Te...:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Főleg Te...:) :) Volt kitől tanulnom... :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Ne aggódj mi se...csak jól adjuk elő magunkat... :D :lol: :lol: :) Akkor most megvigasztaltál :lol: De ha úgy is van jóláll nektek :) :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 :) Volt kitől tanulnom... :) :) Inkább dolgozzál. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Inkább dolgozzál. :lol: Közben utaztatom a sok "kedves" vendéget... :) Multifunkcionális vok... :) :) :D de látom azért a 40 percenkénti kazicsere mellett nálad is belefér némi netezés... :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Közben utaztatom a sok "kedves" vendéget... :) Multifunkcionális vok... :D :lol: :lol: de látom azért a 40 percenkénti kazicsere mellett nálad is belefér némi netezés... :lol: :D Bent a melóhelyen megkentem az egyik rendszergazdát hogy hdlegyen már netes Hf em mert egyszer már megtörtem a tűzfalukat aztán csak szótak hogy ejnye bejnye :) és most lett :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sörös Sanyi Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Netes a hengerfejed? Azta!!! :) :) :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Netes a hengerfejed? Azta!!! :) :) :) :D Ha hugyoztál mehetnél még vissza aludni... :lol: :lol: :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sörös Sanyi Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Jól van góré! :) Pedig azt még meg akartam kérdezni, hogy tűzfalat csákánnyal, vagy vizágyúval lehet feltörni? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Közben utaztatom a sok "kedves" vendéget... :) Multifunkcionális vok... :) :) :D de látom azért a 40 percenkénti kazicsere mellett nálad is belefér némi netezés... :lol: :lol: Ez a királyság. :lol: Csak már kicsit unom, hogy péntek reggel 9 óta ez megy. Összesen 7 órát aludtam a két nap alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Jól van góré! :D Pedig azt még meg akartam kérdezni, hogy tűzfalat csákánnyal, vagy vizágyúval lehet feltörni? :lol: Én a Kadi esetében a flexet választottam... :lol: :) :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Ez a királyság. :) Csak már kicsit unom, hogy péntek reggel 9 óta ez megy. Összesen 7 órát aludtam a két nap alatt. Hát pedig simán megoldhatnád...39 perc alvás, aztán kazi csere...és megint 39 perc alvás... :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Hát pedig simán megoldhatnád...39 perc alvás, aztán kazi csere...és megint 39 perc alvás... :) :D Próbáltam, nem volt vicces. :) Mikor mész ki legközelebb Kadettot heggeszteni? Lehet, hogy kiveszek egy nap szabit, főleg ha motorindítás a projekt. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Mociindítás bizti nem a héten lesz...az a jövő heti móka... Vagyis jövő-jövő hét...mert még csak vasárnap van... Hétfőn-szerdán-csüt-pénteken kinnt vagyok, és csináljuk... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Szépjóreggelt. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Na ne már eladtta a srác a lámpákat és 30 ért erről lecsúsztam :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Én ezzel a E85ös kütyüvel kapcsoaltban csak azt nem értem, hogy a lamda miért nem látja, hogy kevés nafta és miért nem hagyja tovább nyitva a spricniket... Ellenbenámbár szeritnem felesleges a kütyü, ezt a hosszabb nyitvatartás dolgot ki lehet írni programból is simán padon. Hidegen meg jobban kell dúsítani, vagy kell egy kis benyát adni dologhoz. Esetleg kerozint. :) A lambda csak "finomhangolni" tud, ha túl szélsőséges az érték, már hibát jelez, nem szabályoz. :) Igen, lehet programozni is, bár az kétszer annyiba kerül, mint a kütyü, de több a haszna is. A hideg állapotokat is lehet írni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Az úgynevezett "kupak" szakszerű használata esetén ez az apróság is játszi könnyedséggel orvosolható. Én asszem inkább majd kihagyom benzinfuvarozást, függetlenül ettől az általad kupaknak nevezett eszköztől :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 ... Na felébredt..... :) :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február3, 2008 Megoszt Elküldve Február3, 2008 Baromi bonyolult...az E85 már eleve egy keverék...85% bioetanol, 15% benya..ennek arányát akár melyik rányba el lehet tolni...mondjuk tiszta etanollal azért már kemény lenne a móka... :) Azért van ám hátránya is..az alkoholnak rosszabbak a kenési tulajdonságai mint a benyának, és erősen megviseli a műanyag alkatrészeket is amivel érintkezik.. Örülök, hogy most már biztos lehet abban : tudsz olvasni :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts