mackosajt Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Norbi ha fogyni akarsz, akkor miért a szerelődhöz fordulsz ? :lol:nem akarok fogyni, mind a 78 kilómra szükségem :unsure: Csak nem meri bevallani... Norbi Update kúrán van! :wacko: Csaba! peace! szerintem nem utál senki. :lol: Csak pár tapasztalt ember próbálja a tapasztalatait megoszatni veled. :) az meg, hogy a jobb benzin kevesebb károsanyagot bocsájt ki... hát akkor miért eszik abból többet? Ha többet eszik, akkor több a kibocsájtás is.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
B_Csaba Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 az meg, hogy a jobb benzin kevesebb károsanyagot bocsájt ki... hát akkor miért eszik abból többet? Ha többet eszik, akkor több a kibocsájtás is.... Ennél már egyszerűbben nem tudom elmondani.. A lambdaszonda be van állítva egy fix értékre, hogy addig keverje a levegő benzin arányt, míg nem lesz maximum 1 Kg korom, ehhez kell 1000 liter 95-ös benzin, 100-as benzin mivel sokkal jobb minőségű ezért jobb az égése és jobban el is ég, abból hogy meglegyen az 1Kg korom, kell 1300 liter.. És kocsmázni senki nem akar? :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Meló van...éjjel nappal... :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Csaba! akkor szerinted melyik a környezetre kevésbé ártalmas? :unsure: amúgy nem a lambda adagol, csak az ECU a lambda jelei alapján. :lol: Én kocsmáznék, mert a blitzen sem sikerült innom... azóta meg tök józan vagyok, de hát csak 220 km-re vagyok. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
B_Csaba Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Csaba! akkor szerinted melyik a környezetre kevésbé ártalmas? :wacko: Egyik sem, az 1 kG korom az 1 Kg korom minden esetben, csak az egyikben ezt 1.5 literből mig a másikban 1 literből van meg, persze ezek hasra ütött számok, de a lényeg az arány... Én kocsmáznék, mert a blitzen sem sikerült innom... azóta meg tök józan vagyok, de hát csak 220 km-re vagyok. :lol: Meddig tart feljönni? Aludni úgy sem kell, csak józanodni másnap, max... :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
B_Csaba Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Meló van...éjjel nappal... :unsure: :lol: :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 A lambdaszonda be van állítva egy fix értékre, hogy addig keverje a levegő benzin arányt, míg nem lesz maximum 1 Kg korom, ehhez kell 1000 liter 95-ös benzin, 100-as benzin mivel sokkal jobb minőségű ezért jobb az égése és jobban el is ég, abból hogy meglegyen az 1Kg korom, kell 1300 liter.. A nagyobb oktánszám nagyobb kompressziótűrést jelöl. Linkelj már valamit, ahol leírják hogy az oktánszámnövekedés emissziócsökkenést von maga után. Mert lehet, hogy igaz de én még nem hallottam ilyet. És leginkább ezen a ponton bukik az elméleted. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Egyik sem, az 1 kG korom az 1 Kg korom minden esetben, csak az egyikben ezt 1.5 literből mig a másikban 1 literből van meg, persze ezek hasra ütött számok, de a lényeg az arány... Meddig tart feljönni? Aludni úgy sem kell, csak józanodni másnap, max... :unsure: 1 kg az 1 kg. Csak egyikhez 1000, másikhoz 1300 kell.. vagyis utóbbi pazarló, ha környezetvédő szemmel nézzük. :lol: a felmenni meg jó kérdés. Nem biztos, hogy anyagilag jól jönnék ki belőle. Meg hát asszony is furcsán nézne rám... :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
B_Csaba Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 A nagyobb oktánszám nagyobb kompressziótűrést jelöl. Linkelj már valamit, ahol leírják hogy az oktánszámnövekedés emissziócsökkenést von maga után. Mert lehet, hogy igaz de én még nem hallottam ilyet. És leginkább ezen a ponton bukik az elméleted. Senkit nem érdekel az oktánszám, jobb minőségű benzin égése kevésbé káros, ezért többet tud adagolni a maximum károsanyagkibocsájtás eléréséig... De én már nem akarok ezzel foglalkozni, ha lehet akkor hagyjuk.... Kocsma neked nem játszik? :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
B_Csaba Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 1 kg az 1 kg. Csak egyikhez 1000, másikhoz 1300 kell.. vagyis utóbbi pazarló, ha környezetvédő szemmel nézzük. :unsure: Pont ez az, hogy környezetvédelmi szempontból tök mind1, mivel nem kerül több káros anyag a levegőbe sem az egyiknél, sem a másiknál.. inkább anyagilag rosszabb, de nem megy annyival jobban az autó... Link to comment Megosztás: More sharing options...
B_Csaba Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 a felmenni meg jó kérdés. Nem biztos, hogy anyagilag jól jönnék ki belőle. Meg hát asszony is furcsán nézne rám... :unsure: A pijáttttt állom... :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Senkit nem érdekel az oktánszám, jobb minőségű benzin égése kevésbé káros, ezért többet tud adagolni a maximum károsanyagkibocsájtás eléréséig... De én már nem akarok ezzel foglalkozni, ha lehet akkor hagyjuk.... Kocsma neked nem játszik? :unsure: Amíg nem linkelsz valami autentikus forrást én addig ezt nem hiszem el. Amúgy én is tankoltam már vépáver 100-at és ugyanannyit fogyasztott, de addig győzködsz, hogy visszatérek 95-re, hogy lemenjen 6 literre a fogyim. Legfeljebb becsörög a motorom. :lol: Én nem iszom. Az autóm iszik helyettem. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
B_Csaba Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Én nem iszom. Az autóm iszik helyettem. :wacko: Nem is kel inni.. ki hordja haza a részegeket kocsival? :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 A pijáttttt állom... :wacko: Szegény macit felrángatnád leitatnád, aztán hogy menne vissza? :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Nem is kel inni.. ki hordja haza a részegeket kocsival? :unsure: Taxisok? :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Nem is kel inni.. ki hordja haza a részegeket kocsival? :unsure: Úgy benne vagyok, de adj kocsit is hozzá mert az otthon van én meg pesten. Igaz még dolgozni is kellene, de az megvár úgyis. Nem csinálja meg senki helyettem. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
B_Csaba Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Szegény macit felrángatnád leitatnád, aztán hogy menne vissza? :unsure: Másnap estére azért csak kijózanodik...:wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Pont ez az, hogy környezetvédelmi szempontból tök mind1, mivel nem kerül több káros anyag a levegőbe sem az egyiknél, sem a másiknál.. inkább anyagilag rosszabb, de nem megy annyival jobban az autó... nem mindegy, mert "hamarabb kimerülnek a készletek..." A pijáttttt állom... :unsure: majd 1x. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
B_Csaba Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Úgy benne vagyok, de adj kocsit is hozzá mert az otthon van én meg pesten. Igaz még dolgozni is kellene, de az megvár úgyis. Nem csinálja meg senki helyettem. :unsure: Kocsit azt adom, itt az enyém...:lol: legalább nem kell metrózni full részegen, és a metrón megmagyarázni mindenkinek miért eszik többet a jobb benzinből :wacko::D:D: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Üdvözlöm! Hova lenne a fuvar? Debrecenbe... :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Kocsit azt adom, itt az enyém...:lol: legalább nem kell metrózni full részegen, és a metrón megmagyarázni mindenkinek miért eszik többet a jobb benzinből :unsure::D:D: Ok. Gyere el ha befejezted a kocsmát, hazaviszlek, utána visszahozol és mehetsz haza. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Szegény macit felrángatnád leitatnád, aztán hogy menne vissza? :) Nem vagyok én olyan :wacko: Másnap estére azért csak kijózanodik...:o nem szokásom amúgy olyanokat művelni, mint amit Anti tett a blitzen. :lol: Üdvözlöm! Hova lenne a fuvar? Debrecenbe... :unsure: taxit ki fizeti? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
B_Csaba Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Ok. Gyere el ha befejezted a kocsmát, hazaviszlek, utána visszahozol és mehetsz haza. :unsure: Micsoda? Jössz velünk kocsmázni, aztán mikor vége, hazaviszel mindegyikőnket, és a végén lerakod a a parkolónkban a kocsim, és hazamész metróval... :wacko: csak vicc vóót, nem megsértődni...:lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Tehát maximum 1,0 V lehet de a szonda egy optimális mértéken tartja, vagyis az aranyközépúton, ezt úgy tudja elérni hogy adagolja a benzint/levegő mennyiséget ha kevés, ha sok viszont elvesz belőle... de a jobb minőségű benzinnek a káros anyag kibocsájtása sokkal kevesebb mint a rosszabbé hasonló mennyiségnél, ezért a szonda még adagol addig a pontig mig nem éri el az arany középutat vagyis a 0,2 és a 1.0 közti értéket... ezzel a többlettel próbálnak elérni nagyobb teljesítményt, de sima 95 benzinre optimalizát szondánál, mint ami nekünk is van, azon kívül hogy többet eszik nem lesz nagyobb a teljesítménye, ezért vannak a sportszondák.... Ezért van nekünk is állítási lehetőség (95 és 98) nem csak a kopogás miatt, de a lambdaszonda miatt is, más értékeken dolgozik, és hogyha 95-re van állítva és 98-al jársz ne egyen többet a gyárilag megadottnál. MIVAN??? Oktánra optimalizált szonda... Benzinnek meg károsanyag kibocsájtás... Ja tényleg ezért fogyaszt többet. Tankolj koszos (magas kársoanyag tartalmú(!) :wacko: ), 5 oktános benzint, akkor abból nem fog semmit sem enni. Én mondjuk a BME közlekedésmérnöki karán nem pont így tanultam, de mind1. Nem is hallgatok a sok sarlatán mérnökre, meg professzorokra. Esetleg ha 11-en mondják, mert eddig 10:3 oda... Mondjuk az én bátyám kettőt ér. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Tom...neked nincs is bátyád...ne csalj!!! .... :wacko: :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts