bazs Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 Tudjuk, 1805-ben :) hát igen, bár kicsit később volt ez egy este beszélgettünk egy sör mellett, két bögyös bajor lányka között Gerhard Kompressorral, amikor bennem felmerül az ötlet, hogy kéne valami módon plusz levegőt préselni álandó jeleggel a motorba, növeve ezzel az égéshez rendelkezésre álló o igént, meg hát akkor adni hozzá még egy jó adag benyát is emlékszem, jól berúgtunk aznap este mindkett, hazamentünk valahogy aztán másnap dél körül dörömbölt az ajtómon, én meg még pont józanodtam alvás közben kinyitottam az ajtót és a képembe tolta a vázlatait: "Emlékszel, ezt magyaráztad tegnap este" hát persze, hogy nem emlékeztem, de ő megcsinálta, összerakta, azóta meg mindenki szereti Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 viszont a kompresszor nagyobb nyomatékot ad már alacsony fordulaton is, szemben a turbóval Ez kicsit ilyen C20NE vs. C20XE vitának tűnik. :) (egyébként ismét megjegyezném, hogy az XE nyomatéka MINDENHOL az NE-é felett van :) ) Pont leszarom, hogy 2 gethes Newtonnal többet tud 1280as fordulaton a kompresszor, mint a turbó (egyébként lehet olyan turbót is csinálni, ami lent tud sokat, felül meg 0, csak értelme nincs, mert nem 32es buszt építünk, hanem autót). Nekem az a lényeg hogy 4000 és 7000 között mi van. Oda meg már gyenge a kompi. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 Ez a vinnyogás hosszú távon elég idegesítö lehet. Legutóbb szigeten volt egy Polo G40 valami Merci kompresszorral. Messziröl olyan hangja volt, mint egy elektromos távirányítós autónak. Engedelmeddel B) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 Nekem az a lényeg hogy 4000 és 7000 között mi van. Megmondom én mi van 4.000-nél...tiltáááás bazzz...tiltááááás... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 meg hát akkor adni hozzá még egy jó adag benyát is emlékszem, jól berúgtunk aznap este mindkett, hazamentünk valahogy oszt nem kérdezett rá a szerencsétlen, hogy mifene az a benya? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 Megmondom én mi van 4.000-nél...tiltáááás bazzz...tiltááááás... :) Hát nálad nem is vártunk mást. Bár péntek este úgy ment a verdád, mintha 2000nél lett volna... :o :omg: (csak induljon be este az enyém... :) B) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 oszt nem kérdezett rá a szerencsétlen, hogy mifene az a benya? B) Folyékon szén... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 oszt nem kérdezett rá a szerencsétlen, hogy mifene az a benya? :) ez már kőkeményen a 20. században volt a Pista elírta a dátumot, de ezt említettem is B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 Ez kicsit ilyen C20NE vs. C20XE vitának tűnik. :) (egyébként ismét megjegyezném, hogy az XE nyomatéka MINDENHOL az NE-é felett van :) ) Pont leszarom, hogy 2 gethes Newtonnal többet tud 1280as fordulaton a kompresszor, mint a turbó (egyébként lehet olyan turbót is csinálni, ami lent tud sokat, felül meg 0, csak értelme nincs, mert nem 32es buszt építünk, hanem autót). Nekem az a lényeg hogy 4000 és 7000 között mi van. Oda meg már gyenge a kompi. B) ezért mondtam azt, hogy kompresszor és hengersoronkénti turbó kell a v6ra :omg: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 ezért mondtam azt, hogy kompresszor és hengersoronkénti turbó kell a v6ra B) Jogos. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 amúgy az NE-XE vitát rég lezártuk, ha jól emlékszem, akkor azzal, hogy pont leszarom, hogy az XE nyomatéka végig az NE felett van papíron, ha a valóságban 2500-3000 alatt halott az egész (gyári állapotról beszéünk, nem powercap, meg chip, meg lexmaul zívósor, meg ilyenek) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 Hát nálad nem is vártunk mást. Bár péntek este úgy ment a verdád, mintha 2000nél lett volna... :o :omg: (csak induljon be este az enyém... :) B) ) Hát nem szólhattok egy szót sem a TDI-re...de most komcsi...azért kapja az ívet, és bírja...bár gondolom néha azért izzad már...:-) Robival például meglepően jókat mentünk...azért neki ott a Quattro meg a sok köbcenti...és mégis... Jó igen nem egy túros cali vagy GSI...de még csak nem is 3000-es omega...ez csak egy szimpla 1.9 tdi...teszem hozzá füstmentes... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 ezért mondtam azt, hogy kompresszor és hengersoronkénti turbó kell a v6ra B) De minimum 4... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 amúgy az NE-XE vitát rég lezártuk, ha jól emlékszem, akkor azzal, hogy pont leszarom, hogy az XE nyomatéka végig az NE felett van papíron, ha a valóságban 2500-3000 alatt halott az egész (gyári állapotról beszéünk, nem powercap, meg chip, meg lexmaul zívósor, meg ilyenek) Halott ott mindkettő... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 Hát nem szólhattok egy szót sem a TDI-re...de most komcsi...azért kapja az ívet, és bírja...bár gondolom néha azért izzad már...:-) Robival például meglepően jókat mentünk...azért neki ott a Quattro meg a sok köbcenti...és mégis... Jó igen nem egy túros cali vagy GSI...de még csak nem is 3000-es omega...ez csak egy szimpla 1.9 tdi...teszem hozzá füstmentes... :) Annyit mondok: Opel Astra Caravan 1.8, SZÍVÓ. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 Annyit mondok: Opel Astra Caravan 1.8, SZÍVÓ. B) hihi... jók az 1.8-as mocik is. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 Annyit mondok: Opel Astra Caravan 1.8, SZÍVÓ. B) Annyit mondok, hogy 5 lici, most hogy nagyon tapostam 6.1 lett klímával...és elektromos recaro meg sokhangszóró...meg nem rohad a rugótányér... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 hihi... jók az 1.8-as mocik is. B) Persze, hogy jók...de nem lehet őket egy dízelhez hasonlítani...teljesen más karakterisztika meg miegymás... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 nekem spec az X18XE tetszik... 2 dologban tér el az X20XEV-től, mindkettő a furattal van kapcsolatban. Dugattyú+HF tömítés. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 Annyit mondok, hogy 5 lici, most hogy nagyon tapostam 6.1 lett klímával...és elektromos recaro meg sokhangszóró...meg nem rohad a rugótányér... B) Olyan gyorsan beleszaladt a 600 000 km, hogy nem volt ideje elrohadni... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 Olyan gyorsan beleszaladt a 600 000 km, hogy nem volt ideje elrohadni... :) Megnézném én ezeket a csoda 1.8asokat 300.000 nél is, hogy mit produkál...mondjuk minimum ilyen füstöt... B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 Megnézném én ezeket a csoda 1.8asokat 300.000 nél is, hogy mit produkál...mondjuk minimum ilyen füstöt... B) Szerintem simán bírja. Sőt, talán már van is bennük annyi... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
B_Csaba Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 Nem fórumozik itt véletlenül az a GSI-s srác aki a IV. kerületben az árpád úttal párhuzamos József Attila útról nyíló gyártelepen dolgozik? Nagyon szép GSI-je van, a 64-es műhely előtt szokott elmenni egyes alapjáraton, látszik hogy félti és szereti a vasat :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 Akkor 500.000-nél... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Július23, 2007 Megoszt Elküldve Július23, 2007 ...egyes alapjáraton... Itt ilyen biztos nem... :) B) Max Redi...bár az alapjárat dolog nála sem stimmel...nem tiltást akartál írni??? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts