Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

GSI Rulez...Chat...Jáccótér....:)

hemi

Recommended Posts

Tudjuk, 1805-ben :)

hát igen, bár kicsit később volt ez

egy este beszélgettünk egy sör mellett, két bögyös bajor lányka között Gerhard Kompressorral, amikor bennem felmerül az ötlet, hogy kéne valami módon plusz levegőt préselni álandó jeleggel a motorba, növeve ezzel az égéshez rendelkezésre álló o

igént, meg hát akkor adni hozzá még egy jó adag benyát is

emlékszem, jól berúgtunk aznap este mindkett, hazamentünk valahogy

aztán másnap dél körül dörömbölt az ajtómon, én meg még pont józanodtam alvás közben

kinyitottam az ajtót és a képembe tolta a vázlatait: "Emlékszel, ezt magyaráztad tegnap este"

hát persze, hogy nem emlékeztem, de ő megcsinálta, összerakta, azóta meg mindenki szereti

Megosztás:

viszont a kompresszor nagyobb nyomatékot ad már alacsony fordulaton is, szemben a turbóval

Ez kicsit ilyen C20NE vs. C20XE vitának tűnik. :)

(egyébként ismét megjegyezném, hogy az XE nyomatéka MINDENHOL az NE-é felett van :) )

Pont leszarom, hogy 2 gethes Newtonnal többet tud 1280as fordulaton a kompresszor, mint a turbó (egyébként lehet olyan turbót is csinálni, ami lent tud sokat, felül meg 0, csak értelme nincs, mert nem 32es buszt építünk, hanem autót).

Nekem az a lényeg hogy 4000 és 7000 között mi van. Oda meg már gyenge a kompi. B)

Megosztás:

Ez kicsit ilyen C20NE vs. C20XE vitának tűnik. :)

(egyébként ismét megjegyezném, hogy az XE nyomatéka MINDENHOL az NE-é felett van :) )

Pont leszarom, hogy 2 gethes Newtonnal többet tud 1280as fordulaton a kompresszor, mint a turbó (egyébként lehet olyan turbót is csinálni, ami lent tud sokat, felül meg 0, csak értelme nincs, mert nem 32es buszt építünk, hanem autót).

Nekem az a lényeg hogy 4000 és 7000 között mi van. Oda meg már gyenge a kompi. B)

ezért mondtam azt, hogy kompresszor és hengersoronkénti turbó kell a v6ra :omg:

Megosztás:

amúgy az NE-XE vitát rég lezártuk, ha jól emlékszem, akkor azzal, hogy pont leszarom, hogy az XE nyomatéka végig az NE felett van papíron, ha a valóságban 2500-3000 alatt halott az egész (gyári állapotról beszéünk, nem powercap, meg chip, meg lexmaul 

zívósor, meg ilyenek)

Megosztás:

Hát nálad nem is vártunk mást.

Bár péntek este úgy ment a verdád, mintha 2000nél lett volna... :o :omg:

(csak induljon be este az enyém... :) B) )

Hát nem szólhattok egy szót sem a TDI-re...de most komcsi...azért kapja az ívet, és bírja...bár gondolom néha azért izzad már...:-) Robival például meglepően jókat mentünk...azért neki ott a Quattro meg a sok köbcenti...és mégis...

Jó igen nem egy túros cali vagy GSI...de még csak nem is 3000-es omega...ez csak egy szimpla 1.9 tdi...teszem hozzá füstmentes... :)

Megosztás:

amúgy az NE-XE vitát rég lezártuk, ha jól emlékszem, akkor azzal, hogy pont leszarom, hogy az XE nyomatéka végig az NE felett van papíron, ha a valóságban 2500-3000 alatt halott az egész (gyári állapotról beszéünk, nem powercap, meg chip, meg lexmaul 

zívósor, meg ilyenek)

Halott ott mindkettő... :)

Megosztás:

Hát nem szólhattok egy szót sem a TDI-re...de most komcsi...azért kapja az ívet, és bírja...bár gondolom néha azért izzad már...:-) Robival például meglepően jókat mentünk...azért neki ott a Quattro meg a sok köbcenti...és mégis...

Jó igen nem egy túros cali vagy GSI...de még csak nem is 3000-es omega...ez csak egy szimpla 1.9 tdi...teszem hozzá füstmentes... :)

Annyit mondok: Opel Astra Caravan 1.8, SZÍVÓ. B)

Megosztás:

Nem fórumozik itt véletlenül az a GSI-s srác aki a IV. kerületben az árpád úttal párhuzamos József Attila útról nyíló gyártelepen dolgozik? Nagyon szép GSI-je van, a 64-es műhely előtt szokott elmenni egyes alapjáraton, látszik hogy félti és szereti a vasat :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.