Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

GSI Rulez...Chat...Jáccótér....:)

Recommended Posts

Elküldve

Kiskapu mindig mindenhol lesz, az tuti. De a vizsgáztatásban a közeljövőben annyit már

fog változni a rendszer, hogy nem fognak bármit átengedni zsebből tizesért, mert nehéz

lesz megoldani a csúsztatást.

A bevezetendő rendszert elég hatékonynak tartom, mivel központilag olyan emberek

ellenőrzik a fényképeket és a videófelvételeket (összetartozóan, tehát az is látszik, hogy

melyik autó küszöbét fényképezi a vizsgabiztos), akik nincsenek közvetlen kapcsolatban a

vizsgaállomásokkal, csak bent ülő közalkalmazottak, akik nincsenek nevesítve.

Így már nehéz lesz a kenés, bonyolult és sokemberes. Tehát meg lehet oldani majd

ezután is biztosan a csúsztatást, de a tízezres kategóriát el lehet felejteni. Ez pedig a

szakadt roma dinnyéskettesek végét legalább jelentheti. Ennyit legalább elérnek. :lol:

Ez a jövő, szigorodnak a vizsgáztatás feltételei...

Az én bánatom csak az, hogy a zöldkártyára is hasonló rendszert kezdenek el bevezetni,

és így vakarhatom a fejem, hogy ezután a versenyautó hogy a francba fog kártyát kapni... :unsure:

Vagy akár az omega a 13 éves katalizátorával... :huh:

Elküldve
Az én bánatom csak az, hogy a zöldkártyára is hasonló rendszert kezdenek el bevezetni,

és így vakarhatom a fejem, hogy ezután a versenyautó hogy a francba fog kártyát kapni... :unsure:

Vagy akár az omega a 13 éves katalizátorával... :huh:

Vezérlést nem tudod úgy módosítani vizsga idejére, hogy egy kicsit nagyobb légfelesleggel dolgozzon a motor. Azaz kevesebb benyát nyomni bele?

Egyébként én is töröm a fejem hasonlókon. Nagyon hülye ötlet lenne egy ideiglenes kipufon esetleg több katot alkalmazni? Nem szűrne jobban?

Elküldve

Most Ti komolyan úgy godnoljátok, hogy probléma lesz a vizsga vagy a zöldkártya??? Anyámnak lehet, hogy igen, mert kevésbé mozog ilyen körökben mint mi...megérteném, ha ő ilyenen törné a fejét...de hogy mi nálunk ezen egyáltalán agyal is valaki...hát ez érdekes...

én nem izgulok...pedig a Seni áprilisban vizsgázik...meg zk....de meg fogom oldani...ennyi... :huh: :unsure:

Elküldve
Most Ti komolyan úgy godnoljátok, hogy probléma lesz a vizsga vagy a zöldkártya??? Anyámnak lehet, hogy igen, mert kevésbé mozog ilyen körökben mint mi...megérteném, ha ő ilyenen törné a fejét...de hogy mi nálunk ezen egyáltalán agyal is valaki...hát ez érdekes...

én nem izgulok...pedig a Seni áprilisban vizsgázik...meg zk....de meg fogom oldani...ennyi... :huh: :unsure:

hát kb. én is ilyesmit hallottam h megoldás mindig lesz, túl hülye emberek vannak ebben az orzságban(kormányban-kpm.-nél vagy nem tom hol) h 100%-osan kiszűrjék az ilyen vizsgákat........

Elküldve
Vezérlést nem tudod úgy módosítani vizsga idejére, hogy egy kicsit nagyobb légfelesleggel dolgozzon a motor. Azaz kevesebb benyát nyomni bele?

Egyébként én is töröm a fejem hasonlókon. Nagyon hülye ötlet lenne egy ideiglenes kipufon esetleg több katot alkalmazni? Nem szűrne jobban?

Sajna katalizátor nélkül hiába csökkentem az emissziót egy gyári ecuval (ugye a nagytengely megoldja ebben az

esetben a szegényebb keveréket), de a co-n kívüli többi károsanyag "látszani" fog a műszeren.

Elküldve
100%-osan kiszűrjék az ilyen vizsgákat........

Pont a motiváció a lényege. Egy vizsgaállomásnak elég lebukni egyszer ahhoz, hogy kemény

büntetés legyen belőle. Ha pedig ez többször történik, elveszti a jól jövedelmező engedélyét is.

Szal ne legyél optimista ezügyben... :unsure:

Elküldve

Igen, reálisan gondolkodva én komolyan aggódom. Én is mozgok ezekben a körökben, de pont ezektől

a köröktől kapom azt az infót, hogy van okom félni a jövőre nézve... 2007-ben még nem hinném hogy

gondot fog okozni a zk, de utána már bizonytalan... A vizsgától mondjuk nem félek, mert az astra már

legal, az omi meg simán átmegy a legal vizsgán is. :lol:

Elküldve

Gabi! Történt valami veled mostanában, hogy ennyire pesszimista lettél???

:unsure: :lol: :lol:

Ne felejtsétek el, hogy ma Dart's competition lesz este...

ja és nem kegyelmezek senkinek..., és Vosziéknak kötelező jönni, nem ér mennekülni... :lol: :D ;)

Na megyek megnézem, hogy áll a túúró...bár vannak elképzeléseim... :) de ráér... :huh:

Elküldve

:unsure: :lol: :lol:

Ne felejtsétek el, hogy ma Dart's competition lesz este...

ja és nem kegyelmezek senkinek..., és Vosziéknak kötelező jönni, nem ér mennekülni... :lol: :D ;)

Na megyek megnézem, hogy áll a túúró...bár vannak elképzeléseim... :) de ráér... :huh:

Tegnap vettem egy készletet ugyhogy ma beapritok mindenkit!

Elküldve

:unsure: :huh: :lol:

Téli depi. :lol: :lol:

Szeretek előre gondolkodni a lehetőségeken, nem utólag sajnálkozni. :)

Meg gondoltam megosztom veletek azt az infót, amit kapok én is, és titeket is érint.

Az már más kérdés, hogy kényelmes hitetlenkedésbe torkollik a dolog :D

Darts, ja gut! ;)

Elküldve

Nekem jelenleg 1 forrásom van. Tavalyelőtt 2 mondta, hogy nem lehet a fóliát átvinni ,pedig azok is ilyen haverhaverja stílusú ügyintézések voltak. Ha elapad ez az 1, akkor keresnem kell újat, amit vagy találok vagy nem. Igazából nem szeretnék vizsga előtt 1 héttel úgy állni, hogy nincs ötletem sem mi legyen. Úgyhogy inkább jóelőre keresem az alternatív lehetőségeket.

Elküldve
Nekem jelenleg 1 forrásom van. Tavalyelőtt 2 mondta, hogy nem lehet a fóliát átvinni ,pedig azok is ilyen haverhaverja stílusú ügyintézések voltak. Ha elapad ez az 1, akkor keresnem kell újat, amit vagy találok vagy nem. Igazából nem szeretnék vizsga előtt 1 héttel úgy állni, hogy nincs ötletem sem mi legyen. Úgyhogy inkább jóelőre keresem az alternatív lehetőségeket.

Bizony a fóliával nagyon nem akarnak összeakadni... Nekem 3is azt mondta h persze, semmi gond!! de ahogy kimondtam h fólia vagy meglátta rajta...

áááá, ezt így nem tudjuk átnyomni.

Én a mai napig nem bírom felfogni h miért kell ezzel kapcsolatban ennyit kötekedni.

Ugyanakkor igen érdekes viszont az, hogy számtalanszor megállított már rendőr és csak annyit kérdezett h van-e a fóliáról bizonylatom, vagy még ennyit sem... holott körbe van fóliázva a kocsi és az első szélvédőn is felül van egy fólia csík. Ez nem tűnik fel nekik soha?? hogy mindenhol van ahol nem lenne szabad lennie?

tudtommal csak a két hátsó-oldalsón lehetne... sehol máshol.

Érdekes dolog ez is.

Elküldve
Bizony a fóliával nagyon nem akarnak összeakadni... Nekem 3is azt mondta h persze, semmi gond!! de ahogy kimondtam h fólia vagy meglátta rajta...

áááá, ezt így nem tudjuk átnyomni.

Én a mai napig nem bírom felfogni h miért kell ezzel kapcsolatban ennyit kötekedni.

Ugyanakkor igen érdekes viszont az, hogy számtalanszor megállított már rendőr és csak annyit kérdezett h van-e a fóliáról bizonylatom, vagy még ennyit sem... holott körbe van fóliázva a kocsi és az első szélvédőn is felül van egy fólia csík. Ez nem tűnik fel nekik soha?? hogy mindenhol van ahol nem lenne szabad lennie?

tudtommal csak a két hátsó-oldalsón lehetne... sehol máshol.

Érdekes dolog ez is.

és van róla műbizonylatod?

És vizsgán bizonylattal se engedik át? Akkor minek a műbizonylat? Elvileg most már van szabályos folia...

Elküldve
és van róla műbizonylatod?

És vizsgán bizonylattal se engedik át? Akkor minek a műbizonylat? Elvileg most már van szabályos folia...

Van műbizonylatom. SŐT a forgalmiba is be van írva a D típusú rendszámmal együtt...

Elküldve
Van műbizonylatom. SŐT a forgalmiba is be van írva a D típusú rendszámmal együtt...

akkor nem értem vizsgán mert ekkora probléma..... ha midnen rendben van

Elküldve
akkor nem értem vizsgán mert ekkora probléma..... ha midnen rendben van

Én sem! de szerintem az ajtóablakokon vannak kiakadva...

hallottam többektől is hogy : " már nem működik a letekerős technika sem" - mielött beállnál a vizsgára letekered az ablakot hogy ne lássák rajta a fóliát.

Mondjuk én nem értem régen is ez hogy működhetett... ennyire hülyének lehetett nézni az embereket? :unsure:

Elküldve

A fólia téma már tiszta, van erről egy külön topic is asszem a tuningon belül. :unsure:

Tehát hátsó szélvédőre és hátsó oldalsó ablakokra bármilyen %-os fóliát tehetsz.

Első oldalablak és első szélvédő meg asszem 30%-os lehet maximum, de az már

a gyári üveggel együtt. Tehát arra nem lehet tenni, mert az már gyárilag 30%-ra

van színezve (bele is van írva a kis pecsétjébe alulra). A szélvédő felső részére

meghatározott szélességű csík tehető (asszem 10cm).

A műszaki vizsgára nem árt ha a H betű benne van a fóliában minden ablakon

ahol van, illetve a műbizonylatot sem árt vinni...

Elküldve

A fóliát még az előző tulaj tetette rá, és nem tudom hogy seftelt megoldás-e az a műbizonylat vagy sem. Eredetinek tűnik, meg a fólia sem gagyi, M3 és valami 40e-ért csinálták anno.

Legyek egyszer végre olyan bátor és guruljak be egyszerűen vizsgára? :huh:

da akkor gondolom nem ártana pótolnom a katalizátorom :unsure:

Elküldve
A műszaki vizsgára nem árt ha a H betű benne van a fóliában minden ablakon

ahol van, illetve a műbizonylatot sem árt vinni...

Azért nem ilyen egyszerű. Nekem H betűm és papírom is van, de nekik meg van fénymérő készülékük. :unsure:

De nagyon nem aggódok emiatt, mert előről leszedni már nem nagy cucc csak a hátsó volt a kényes. Legfeljebb nem a vizsgáért megy a tizes hanem az újrafelrakásért. 2évente ki lehet bírni.

Elküldve
Azért nem ilyen egyszerű. Nekem H betűm és papírom is van, de nekik meg van fénymérő készülékük. :unsure:

Az bizony az Ő javukra szolgál :huh:

Elküldve
A fóliát még az előző tulaj tetette rá, és nem tudom hogy seftelt megoldás-e az a műbizonylat vagy sem. Eredetinek tűnik, meg a fólia sem gagyi, M3 és valami 40e-ért csinálták anno.

Legyek egyszer végre olyan bátor és guruljak be egyszerűen vizsgára? :huh:

da akkor gondolom nem ártana pótolnom a katalizátorom :unsure:

Egyszerű a kérdés: van az első oldalsó ablakon fólia? Igen? Akkor nem fog átmenni. :lol:

Elküldve

Bár nem tapasztaltam még, de gondolom azt külön elő kell kotorni a szekrényből, és amelyik fóliáról

van papír meg H betű, és látszólag az is van rajta, akkor nem fogják külön méricskélni. :huh:

Elküldve
Egyszerű a kérdés: van az első oldalsó ablakon fólia? Igen? Akkor nem fog átmenni. :unsure:

ugyanezt mondom én is! tök mindegy h van róla műbizonylatom... van a két első ablakon. kész nem engedik át.

Én meg le nem fogom húzni a 40e-es fóliát !!

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.