Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

GSI Rulez...Chat...Jáccótér....:)

hemi

Recommended Posts

Egyébként minden különösebb erösítés nélkül Németországban hivatalosan bejegyeznek A Corsába 220kW-ot.

És akkor még az Angolokról nem is beszéltem, mert ott még egy V8-at is hivatalossá lehet tenni egy kispolszkiban. És ez most nem vicc, ez tény.

Ezt így azért nem hiszem. Főleg annak tudatában, hogy egy nagyon jó gimis haverom közlekedésmérnökként tanult

a fricceknél a gimi után, és ők ott a laborban végeztek egy csomó vizsgálatot az erősítések miatt pl. Ő nem ezt mondta...

És ha belegondolsz, te is belátod, hogy nem elég strapás az a kaszni és az a futómű ehhez a motorhoz.

A fék pedig nem elég ehhez a konfighoz ugye... A tény az, hogy törekedni kell a közúti közlekedés biztonságának

megteremtésére, és az ilyen átépítés nem éppen ezt takarja le. Én az ilyet csak P-s rendszámmal engedélyezném,

menetlevéllel.

Ezzel most nem ellened és a munkád ellen beszélek, remélem nem annak veszed. :unsure:

Megosztás:

Ezt így azért nem hiszem. Főleg annak tudatában, hogy egy nagyon jó gimis haverom közlekedésmérnökként tanult

a fricceknél a gimi után, és ők ott a laborban végeztek egy csomó vizsgálatot az erősítések miatt pl. Ő nem ezt mondta...

És ha belegondolsz, te is belátod, hogy nem elég strapás az a kaszni és az a futómű ehhez a motorhoz.

A fék pedig nem elég ehhez a konfighoz ugye... A tény az, hogy törekedni kell a közúti közlekedés biztonságának

megteremtésére, és az ilyen átépítés nem éppen ezt takarja le. Én az ilyet csak P-s rendszámmal engedélyezném,

menetlevéllel.

Ezzel most nem ellened és a munkád ellen beszélek, remélem nem annak veszed. :unsure:

Addig oké, hogy az ismerösöd mit mondott és mit tapasztalt, de én ilyesmit csináltam már akkor is, amikor még ott éltem. ráadásul hivatalosan. Valamint még a mai napig tartom a kapcsolatot legalább 20 olyan emberkével, akinek ilyen autója van és mindnek hivatalos.

Egyébként egy gyári jó állapotú kasztni lazán bírná a terhelést, de az enyémnek, mint kiderült, már volt egy-két balesete. Tulajdonképpen ez is bírná, de van pár dolog, ami nem tetszik, ezért akarom megváltoztatni.

A fékek pedig szintén böven elegek lennének ehhez a teljesítményhez, ha rendesen müködne a hátsó fékem. Elöl a 256-os Brembo-Ferrodo kombó elég jól dolgozik, valamint a Kadett GSI 16V fékrásegítö is a 22-es föfékhengerrel. Ha egy Caliban ugyanez a rendszer elég, akkor nálam is elég kell hogy legyen, mivel 350-400 kilóval könnybb vagyok.

Ezért is akarok még hátul is átépíteni tárcsára, mert akkor meglenne a koplett GSI 16V fékrendszer.

Megosztás:

Szerintem meg a rendőröknek nem ezzel kéne foglalkozniuk hanem hasznossá kéne tenniük magukat.

Persze ez sokkal egyszerűbb, meg jövedelmezőbb is nekik igy. Esküjére már egyik sem emléxik, mindegyik kenőpénzt akar.

Ha meg kisköcsög cigók bekúrják az ablakodat és ellopnak mindent akkor meg még téged szivatnak a kékmajmok.

Full gyári autóval is lehet eszetlenül menni és balesetet okozni és lehet egy hobbiautóval is normálisan, másokat nem veszélyeztetve közlekedni. Ez olyan mintha negativ diszkrimináció lenne az autótuningolókkal szemben. Csak mert autót tuningolsz balesetet fogsz okozni. Pedig nem. Aki meg azt mondja hogy ez a cigó lopta el a pénztárcámat azt meg becsukják rasszizmusért kb

Szal nem jól van ez igy ebben a formában, de ezen nem tudok változtatni, ezzel együtt kell élni hacsak nem költözöm el.

Gyakorlatilag meg az a tapasztalatom hogy a rendőrök nem állítanak meg, ha mégis akkor csak rutin (két perc), a vizsgán nem nyitják fel a motorháztetőt, és nem okozok balesetet hogy a pék nézegesse a motorszámomat.

Ennyi.

Megosztás:

Full gyári autóval is lehet eszetlenül menni és balesetet okozni és lehet egy hobbiautóval is normálisan, másokat nem veszélyeztetve közlekedni.

Azért nem szabad összekeverni a technikai és az emberi részét a dolognak. Hiába mész normálisan, ha az autó szétesik alattad. A fenti esetnek pedig köze nem volt technikai dolgokhoz.

Megosztás:

Ezért is akarok még hátul is átépíteni tárcsára, mert akkor meglenne a koplett GSI 16V fékrendszer.

Na akkor már a féked tényleg elég lenne az erőhöz. :unsure:

De azért azt változatlanul állítom, hogy egy közel 20 éves amúgy sem túl erős kaszni és

az ugyanilyen paraméterekkel rendelkező futómű gyenge ehhez a mutatványhoz.

Nemrég linkeltél be egy törést is ha jól emlékszem. Képzeld ha ez olyan alkatrésznél

fordul elő menet közben, ami már akár egy pillanatra irányíthatatlanná teszi az autót...

nos, ha ilyenkor pl letarolsz egy fél buszmegállót (include humanoidok), akkor elcseszted

az életed, csak mert olyat vállaltál be, amiről tudtad hogy ez megeshet. Hiába vagy jókezű pilóta.

Meg persze sok más ember életéért is felelsz folyamatosan.

Aláírom az sem jó párosítás, ha egy fakezű beképzelt idióta kergetőzik a 4esen egy evóval.

De szerintem az egyetlen jó megoldás a jó pilóta - megbízható autó páros. :huh:

Megosztás:

Ez olyan mintha negativ diszkrimináció lenne az autótuningolókkal szemben. Csak mert autót tuningolsz balesetet fogsz okozni. Pedig nem. Ennyi.

Az biztos hogy ez a diszkrimináció megvan. De nem kéne tovább táplálni mindenféle kamikaze projektekkel...

Demo autója még egy olyan határeset, ami most csak azért került perifériára a vitában, mert nem találtam

jobb példát. Ettől függetlenül elismerem, jó munkát végzett rajta, és remélem nem lesz gondja vele.

De nem szeretném ha sok sufnis embernek példát adna ezzel, mert készülhetnek így nagyon veszélyes

vasak... :unsure: És ki tudja, kinek az anyukáját, barátnőjét, gyerekét fogja vele meggyilkolni egy felelőtlen

tuner, aki nem fordított kellő figyelmet az autó más részeire, csak a motor erejére.

Én ezért mondom azt, hogy határt kell szabni a tunerkedésnek, és igenis szabályok közé szorítani az átalakításokat.

Persze ésszerűbbek közé, mint ami a mai bürokráciában van (tudom, én is végigjártam). :huh:

Megosztás:

Mitől esne szét? Hogy NE helyett XE-t rakok be? Vagy hogy "vascsövet szállítok"? Vagy hogy sportkormányt teszek be? Vagy hogy nagyobb fékeket teszek rá?

Na nee..

Pontosan. Honnan tudod, hogy mindent megfelelően raktál-e be? Kötve hiszem, hogy a nagytöbbség mondjuk gyári nyomatékkal húzza meg az egyek csavarokat a fenti esetekben. (köztük én sem) Pedig azokat nem viccből találták ki.

Megosztás:

Na jó srácok...nem is értem, hogy lehet ilyen pesszimistán élni...nektek még egy jól leszigetelt gumiszobában is azon járna az agyatok, hogy mi baj lehet ebből...szerintem nagy általánosságban igaz, hogy akik azért már tuningolnak, ezt egyre körültekintőbben teszik...több az öreg szar állapotban levő balasetveszélyes verda, mint a tuningolt és veszélyes...szerintem... :unsure:

Megosztás:

Na akkor már a féked tényleg elég lenne az erőhöz. :huh:

De azért azt változatlanul állítom, hogy egy közel 20 éves amúgy sem túl erős kaszni és

az ugyanilyen paraméterekkel rendelkező futómű gyenge ehhez a mutatványhoz.

Nemrég linkeltél be egy törést is ha jól emlékszem. Képzeld ha ez olyan alkatrésznél

fordul elő menet közben, ami már akár egy pillanatra irányíthatatlanná teszi az autót...

nos, ha ilyenkor pl letarolsz egy fél buszmegállót (include humanoidok), akkor elcseszted

az életed, csak mert olyat vállaltál be, amiről tudtad hogy ez megeshet. Hiába vagy jókezű pilóta.

Meg persze sok más ember életéért is felelsz folyamatosan.

Az a vicc az egészben, hogy utánaérdeklödtem és eddig még senkinek nem tört el ilyesmi, csak nekem. Alaposabban átnéztem a dolgot és ez azért tört el, mert egy jókezü, ügyes autószerelö kicsit átvariálta, hogy ne álljon a jobb kerék annyival hátrébb, mint a bal. miután beraktam egy normálisat, ugyanis vagy 2 centivel hátrébb került a jobb kerék. :unsure:

Ez tuti, hogy eltört volna a gyári motorral is, föleg azért, mert ez nem gyorsulásnál kapja a nagy terhelést, hanem fékezésnél.

Na ezért szedem most szét a kocsit és nézek át rajta mindent.

Egyébként értem, hogy mit miért mondasz, ezekkel a dolgokkal többé- kevébé én is tisztában vagyok.

Engem csak az dühít, hogy ez elég a Németeknek, de itt meg eleve esélytelen az egész.

Megosztás:

Mitől esne szét? Hogy NE helyett XE-t rakok be? Vagy hogy "vascsövet szállítok"? Vagy hogy sportkormányt teszek be? Vagy hogy nagyobb fékeket teszek rá?

Na nee..

hát igen nehéz úgy felrakni valamit h az leessen az autóról vagy ahhoz nagyon bénának kell lenni, szóval a tuning az nem kókány csakmert nem gyári és ahogy látom-olvasom nem csak a rend őrei hiszik azt hogy ez rossz.......

Megosztás:

ahogy látom-olvasom nem csak a rend őrei hiszik azt hogy ez rossz.......

Én csak azt mondom, hogy felelőtlen emberek ne csináljanak 1 tonnás fegyvereket.

Tunerkedni lehet, de csak tényleg hozzáértően, és felelősséggel.

Ehhez pedig igenis kellenek szabályok. Mondjuk ahogy mondtam, én sem értek egyet a jelenlegi rendszerrel.

Viszont azzal sem, hogy minden engedélyezhető legyen. Nem akarok kamikazékat a közútra.

Megosztás:

Az biztos hogy ez a diszkrimináció megvan. De nem kéne tovább táplálni mindenféle kamikaze projektekkel...

Demo autója még egy olyan határeset, ami most csak azért került perifériára a vitában, mert nem találtam

jobb példát. Ettől függetlenül elismerem, jó munkát végzett rajta, és remélem nem lesz gondja vele.

De nem szeretném ha sok sufnis embernek példát adna ezzel, mert készülhetnek így nagyon veszélyes

vasak... :unsure: És ki tudja, kinek az anyukáját, barátnőjét, gyerekét fogja vele meggyilkolni egy felelőtlen

tuner, aki nem fordított kellő figyelmet az autó más részeire, csak a motor erejére.

Én ezért mondom azt, hogy határt kell szabni a tunerkedésnek, és igenis szabályok közé szorítani az átalakításokat.

Persze ésszerűbbek közé, mint ami a mai bürokráciában van (tudom, én is végigjártam). :lol:

Ez sajnos tényleg így van, láttam már én is elég sok érdekes dolgot. Ha már az ember csinál valamit, akkor normálisan csinálja.

Pontosan. Honnan tudod, hogy mindent megfelelően raktál-e be? Kötve hiszem, hogy a nagytöbbség mondjuk gyári nyomatékkal húzza meg az egyek csavarokat a fenti esetekben. (köztük én sem) Pedig azokat nem viccből találták ki.

Na ezért lenne jó, ha a KPM-esek átvizsgálnák az ilyen gépeket. Én is örülnék neki, ha hivatalossá lehetne tenni és még ök is rábólintanának a gépemre.

Na jó srácok...nem is értem, hogy lehet ilyen pesszimistán élni...nektek még egy jól leszigetelt gumiszobában is azon járna az agyatok, hogy mi baj lehet ebből...szerintem nagy általánosságban igaz, hogy akik azért már tuningolnak, ezt egyre körültekintőbben teszik...több az öreg szar állapotban levő balasetveszélyes verda, mint a tuningolt és veszélyes...szerintem... :huh:

Így van, azért megnézném azt a gyári Ladát, Trabantot, Wartburgot, vagy már a több mint félmillió km-t futott Golfokat, amik biztonságosabbak, mint sok tuningolt vas. Gondolok itt futómüre, fékekre, stb......

Megosztás:

Gabi + TSZ ennyi erővel beleb@szhat a buszmegállóba a villám és akkoris mindenki meghal.

Ezt nem lehet igy nézni

Ez mondjuk most nem volt egy jól átgondolt reagálás, gondolom érzed te is. :lol:

A pesszimizmusom abból fakad, hogy láttam az elmúlt években pár olyan vasat,

ami kimerítette a kamikaze fogalmát teljesen. És itt nem Demo autójára gondolok. :unsure:

Szerinted azokat is engedélyezzük? Szeretnéd őket a seggedben tudni a hungárián?

És most nem a 30 éves szakadt cigányladákról beszélünk, az már egy másfajta

kamikaze szakosztály. :huh:

Megosztás:

Ez mondjuk most nem volt egy jól átgondolt reagálás, gondolom érzed te is. :lol:

ami kimerítette a kamikaze fogalmát teljesen. És itt nem Demo autójára gondolok. :unsure:

Szerinted azokat is engedélyezzük? Szeretnéd őket a seggedben tudni a hungárián?

És most nem a 30 éves szakadt cigányladákról beszélünk, az már egy másfajta

kamikaze szakosztály. :huh:

Én igenis azt mondom, hogy sokmindent le lehessen papírozni, de csakis akkor, ha a KPM mindent átnézett és megvizsgált ezen az átépítésen és rábólint. Ugyanis akkor már valószínü, hogy nem a kókányolt vasakra fogják azt mondani a vizsgán, hogy rendben van, hanem azokra, amik tényleg jók.

Megosztás:

Nagyjából mindenki ugyanazt gondolja. Szükség lenne minősített szerelőműhelyekre, meg olyan vizsgaállomásokra, ahol átnézik az utolsó csavarig a dolgokat. Ha jó akkor mehet és mindenki boldog.

Én amúgy nem vagyok pesszimista különben nem ülnék bele a saját autómba sem :unsure: , de ugye jobb félni mint megijedni. Szerintem igenis jó ha tisztában van az ember a lehetséges következményekkel.

Az meg elég gyenge kifogás, hogy vannak rosszabb minőségű autók is.

Megosztás:

Elhiszem, de nekem tökmindegy hogy egy full okés gyári evo, egy vasig koptatott fékpofájú gyári C20XE Kadett vagy egy C14NZ jön belém hátulról.

És eddig még csak egyszer jöttek belém hátulról, az is egy ügyvéd volt egy Galanttal. Meg éjjel jött belénk oldalról egy seggrészeg skodás. Meg amikor mentem a GSiért akkor fényes nappal keresztbe átjött a stoptáblán egy Astra Caravan amiből kiflit csináltam. Szal nem ezen múlik szerintem akkorsem

Megosztás:

Én igenis azt mondom, hogy sokmindent le lehessen papírozni, de csakis akkor, ha a KPM mindent átnézett és megvizsgált ezen az átépítésen és rábólint. Ugyanis akkor már valószínü, hogy nem a kókányolt vasakra fogják azt mondani a vizsgán, hogy rendben van, hanem azokra, amik tényleg jók.

Viszont ehhez mindenképpen generálni kell szabályokat és vizsgálati módszereket, különben teljesen a vizsgáló

személyére van bízva az ítélkezés, és az ugye mint tudjuk könnyen befolyásolható, és szabályok nélkül nem is

követhető, kinek milyen felelőssége van egy ilyen döntésben. :huh:

Ezzel kiegészítve már tényleg működőképes lehetne az általad vázolt rendszer. :unsure:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.