coupe Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 A fával fűtőket??? ;) Az avarégetőket ilyenkor én is rádobnám a tűz tetejére... :lol: Igen...Olyan büdös mint az állat,pláne ha szemetet égetnek,meg festékes fát,meg hasonló lomot.....
hakapeszimaki Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 Igen...Olyan büdös mint az állat,pláne ha szemetet égetnek,meg festékes fát,meg hasonló lomot..... Gumibelsőt. :lol:
rtomi Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 A Diesel sem szennyez sokkal jobban mint a benzines csak a korom miatt látványosabb. :) (persze vannak kivételek pölö Anti egykori kölcsönautója a "Dobi") :lol: ;)
coupe Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 A Diesel sem szennyez sokkal jobban mint a benzines csak a korom miatt látványosabb. :) (persze vannak kivételek pölö Anti egykori kölcsönautója a "Dobi") :lol: ;) Az akkor motorolajjal,és silány gázolajjal ment....Most már közel annyira nem fűstől :) :P :lol:
Atommanó Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 Gumibelsőt. :lol: Azért azzal kevesen fűtenek... ;)
Atommanó Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 Az akkor motorolajjal,és silány gázolajjal ment....Most már közel annyira nem fűstől :lol: ;) :) :) :P :lol:
rtomi Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 Az akkor motorolajjal,és silány gázolajjal ment....Most már közel annyira nem fűstől ;) :) :) Meg azért Anti is biztos taposta neki. Csodálkozott,hogy a GSI után mennyire gyors. :lol:
Atommanó Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 Meg azért Anti is biztos taposta neki. Csodálkozott,hogy a GSI után mennyire gyors. :lol: Nem kellett azt taposni akkor... épp nem turbós moci volt benne akkor, és a sülthalas olajjal elég fosul ment... ;) :) szegény nem is értette amikor tankoltam bele a kúton, hogy most mi történt, és utána én sem éheztem meg a kajaszagtól minden autózás után... :) :P :lol:
hakapeszimaki Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 Azért azzal kevesen fűtenek... ;) Szerelőm azzal fűt. Meg használt olajszűrővel,levegőszűrővel és légszűrőház darabkákkal. Mi meg kondenzációs kazánnal,amiből hegyi levegő jön kis gőzzel vegyítve. :lol:
redline Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 Évfolyamtársam számolta ki a diplomamunkájában. g/km mértékegységben,átlagos terhelést,légellenállást feltételezve egy tesztciklus gyorsításait,lassításait figyelembe véve. Pl elég gyakori BKV busz:Ikarus 280.06 D10 Rába csuklós:3,016887 g/km CO, 0,83g/km CH, 12,36g/km NOx Ezzel szemben a közép magyarországi gépjármű állomány átlagos NOx emissziója 0.30g/km.(ezekkel van most nagy baj) Az pontosan 41.2-szerese. Nah végre számok! Ezt már szeretem amikor tényekkel vannak alátámasztva az érvek :) Viszont ez a 40 akkor is megdöbbentő :lol: ;)
redline Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 Szerelőm azzal fűt. Meg használt olajszűrővel,levegőszűrővel és légszűrőház darabkákkal. Életfogytig szemétszedés az erdőben, fatelepítés, parkgondozás bilicsben kenyéren és vizen. :lol: ;)
Stefan Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 Hozzátenném,hogy a fával fűtőket,és az avar égetőket kellene először megbüntetni...sose értettem meg,hogy lehet ezt megengedni :lol: Az avarégetéssel én sem értek egyet (bár a zöldhulladék gyűjtés lehetne jobban megszervezve) viszont mi pl. cserépkályhával fűtünk (tehát fával) és szerintem ésszel használva jobb megoldás, mint pl. a gáz ;)
coupe Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 Az avarégetéssel én sem értek egyet (bár a zöldhulladék gyűjtés lehetne jobban megszervezve) viszont mi pl. cserépkályhával fűtünk (tehát fával) és szerintem ésszel használva jobb megoldás, mint pl. a gáz :lol: Csak a károsanyag kibocsájtása lényegesen több mint egy korszerű gázos kazáné.....de azzal aki tényleg fával fűt,azzal kisebb a bajom,mint azzal aki szeméttel ;)
rtomi Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 .. Te mivel fűtesz? :lol: .Mivel hideg van. ;)
redline Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 Idén legalább nem kell a téli gumival vacakolni ha így marad minden :lol: ;) :)
J0hnny Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 Igen...Olyan büdös mint az állat,pláne ha szemetet égetnek,meg festékes fát,meg hasonló lomot..... A vizes szar leveleit égeti el, amivel olyan füstöt csinál, hogy az beszarás. A komposztálást nem ismeri... Amikor hétfőn éjjel mentem Karcagra, minden falunál, ahova beértem, belsőlevegőre raktam a fűtést, mert olyan füst ült a falvakon, mintha köd lett volna...
J0hnny Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 Idén legalább nem kell a téli gumival vacakolni ha így marad minden :lol: ;) :) Nagykanizsán ma is esegetett már a hó.
coupe Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 Nagykanizsán ma is esegetett már a hó. Szerintem arra gondolt,hogy nem használhatja a kocsiját,akkor nem kell rá téligumi :lol:
J0hnny Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 Szerintem arra gondolt,hogy nem használhatja a kocsiját,akkor nem kell rá téligumi :) Látszik, hogy nem aludtam a héten sokat... :lol: ;)
Rattesid Dénes Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 Csak a károsanyag kibocsájtása lényegesen több mint egy korszerű gázos kazáné.....de azzal aki tényleg fával fűt,azzal kisebb a bajom,mint azzal aki szeméttel :lol: Igen csak sajna sok ember kényszerüdégből tért vissza a szén vagy fa fűtésre.Anno vidéken elhintették mindenkinek kötesse be a gázt ,mert az milyen tiszta dolog és olcsó. Na ja mindenki rákötött és a gáz ára az egekbe ment.Így az okosabbja aki meghagyta a vegyes tüzelésü kazánt is az ismét ezzel fűt.
Pehi Csabi Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 Nem értem miért a dízel szúrja a szemét mindenkinek...persze azoknak,akiknek benzin temetőjük van.A peugeot szerintem fele annyi káros anyagot bocsájt ki,mint az astrád.Ez van el kell fogadni ;) Menjél taxival :lol: Vagy add el a 2 kocsidat,és vegyél belőle egy olyat,amivel tudsz közlekedni.Mindenki tudta,hogy ez lesz télen,és ha olyan idő marad,mint amilyen nyáron volt akkor lesz még ilyen bőven. azért szúrja a diesel a szemem, mert a porkoncentráció a nagy és azt főleg ezek a csodás csattogó falepkék bocsájtanak ki akár mit is mondasz. Nem véletlen, hogy elméletileg 2 évente kellene bennük ezt a szűrőt cserélni. Szerintem egyébként az én astrámmal bármikor odaállnék jelen esetben a peugeotodhoz egy mérésre. Ennek az autónak az első gazdája nem spórolt semmivel ha elromlott valami, és a motor is nagyon jó. Ha a két autómat meg eladnám lenne 8 kilom, abból meg mit veszek ami tetszik is. Én nem szeretnék úgy vásárolni most mint te a peuogeotot, hogy "tulajdonképpen tetszik csak..." bár megértem, ha nincs pénz kell a kompromisszum. Egyébként tényleg lehet én vagyok a hülye, vagy csak nem írom jól de azt írtam, hogy ez így nem megoldás és látszik nem ér semmit, mert mintha nem is tiltottak volna ki autót annyian vannak a városban. Többet ígérem nem írom, de szerintem ami jó megoldás az a radikális autóközlekedés szabályozás, fele ma fele holnap megy címmel. Ráadásul az igazságos is.
Pehi Csabi Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 Idén legalább nem kell a téli gumival vacakolni ha így marad minden :lol: ;) :) :)
Lanti Elküldve November18, 2011 Elküldve November18, 2011 Idén legalább nem kell a téli gumival vacakolni ha így marad minden :lol: ;) :) messze még a március h fel keljen raknod a téliket...
coupe Elküldve November19, 2011 Elküldve November19, 2011 Ha a két autómat meg eladnám lenne 8 kilom, abból meg mit veszek ami tetszik is. Én nem szeretnék úgy vásárolni most mint te a peuogeotot, hogy "tulajdonképpen tetszik csak..." bár megértem, ha nincs pénz kell a kompromisszum. Értem hogy jó az autód,de akkor is ez van....Ha tetszik ha nem,használhatom bármikor,bárhol 5L-nél többet nem eszik,és jelen pillanatban azon gondolkodom,hogy lecserélem a focust is egy 406ra :) Tudom hogy egyszerű szürke,csúnya,francia is(na meg persze tucat autó)....de ez van ;) :) :P ui: amíg így gondolkodtok,ezzel a problémával fogtok szembesülni,minden télen...értem hogy nem tetszik 800ért semmi,de az autó van értem,és nem fordítva...szép lenne ha egy valag pénzért hetekig állna a kertben,mert nem használhatom... ui2:Teljesen üres volt a város,napközben is,meg este is...szóval azért volt értelme :lol: Nem mondom,hogy jó ez így.....de ez van...
Recommended Posts