Albert Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 akkor beszéljünk a hüvelygombáról :huh: :) Rákerestem neten és ez volt a negyedik találat a képek közt Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 Annyit még hozzáteszek, hogy nálam lesz még ezen kívül 18nm szolárpanel is, ami fűtésrásegítésre és nyáron a melegvíz előállítására szolgál, ez +1,5m ft. Ezt hozzáadva, kb 8 év megtérülési idővel számolok jelenleg. Van ennek nálunk értelme? Mekkora a hatékonysága? Mennyi egyáltalán a napsütéses órák száma? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Albert Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 Van ennek nálunk értelme? Mekkora a hatékonysága? Mennyi egyáltalán a napsütéses órák száma? :huh: Végülis az utolsó mondatban van a lényeg a többi majdnem mindegy Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 elhoztam a tankot :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 elhoztam a tankot :D ezt már tavalyelőtt eljátszotta valami öreg fazon a Deákon..... :huh: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 Végülis az utolsó mondatban van a lényeg a többi majdnem mindegy Sajna a hatékonyság nem mindegy, mert pl szélturbinákról azt hallottam, hogy rossz hatásfokkal mennek bár amekkora vihar van kétnapja, még a motor is leégne :huh: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Albert Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 Sajna a hatékonyság nem mindegy, mert pl szélturbinákról azt hallottam, hogy rossz hatásfokkal mennek Ezért hosszabb a megtérülési idejük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 ezt már tavalyelőtt eljátszotta valami öreg fazon a Deákon..... :huh: :) :D :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Albert Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 Én egyet már láttam. A tavalyi construma kiállításon beszéltem meg az egyik céggel. Most is lesz kiállítás, ajánlom figyelmedbe, április elején :) Esetleg ha mész mjad és szólsz :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 ezt már tavalyelőtt eljátszotta valami öreg fazon a Deákon..... :huh: :) Teee pihent! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pehi Csabi Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 elhoztam a tankot :) istenkirálycsászárcsávóvagy köszönöm látod a kapcsolataim által miket tudok elérni :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 Én meg azt nem hogy veszel egy telket és nem hivsz telekavató bulira nyáron :lol: Majd ha lesz ház, és jófiú leszel, talán meg leszel hívva a házavatóra :D Mondjuk nem lesz elsietve a dolog, úgyhogy türelem :D Van ennek nálunk értelme? Mekkora a hatékonysága? Mennyi egyáltalán a napsütéses órák száma? :huh: Bőven elég... :D Őszi-tavaszi időszakban fűtésrásegítésre (primer körbe, tehát 0fokos közeget kell melegítenie!), nyári időszakban a melegvízkészítésre (így nem kell használni a hőszivattyút abszolút nyáron). A leghidegebb téli hónapok kivételével lényegében megfelezi az amúgy sem sok rezsit... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 ezt már tavalyelőtt eljátszotta valami öreg fazon a Deákon..... :) :D :D :lol: Lanti lesz a híradóban? :D Esetleg ha mész mjad és szólsz :huh: Oks :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 Egyébként még pár szóban a szolárról: meglévő házakhoz is egyszerű és olcsó kiegészítés a melegvízkészítésre. Főleg villanybojler mellé vagy helyett ajánlott, mert az (ill. egy másik fűtőbetét) ki tudja pótolni a téli leghidegebb hónapokban a teljesítményt. De az év 6-8 hónapjában egy 4-6 fős család teljes HM vízellátását megoldja egymaga a 4-6nm-es szolárfelület, amit mindennel együtt már félmiller körül lehet beszereltetni. És akkor nem a 2-3KW-os villanybojler megy, hanem csak egy 90W-os szivattyú :huh: Mondjuk ennek a megtérülési ideje nagyon hosszú, inkább a környezetvédelmi-energiatakarékossági szempontok miatt érdemes ezt választani, ha valakinek ez fontos :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 Bőven elég... :) Őszi-tavaszi időszakban fűtésrásegítésre (primer körbe, tehát 0fokos közeget kell melegítenie!), nyári időszakban a melegvízkészítésre (így nem kell használni a hőszivattyút abszolút nyáron). A leghidegebb téli hónapok kivételével lényegében megfelezi az amúgy sem sok rezsit... :huh: És ez amúgy absz. ótómata dolog, vagy neked kell mindig kapcsolgatni hogy most ez az amaz??? vagy beállítod, hogy mindig legyen meleg vized, 22 fok a kecóban, és kész teszi a dolgát??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 Mondjuk ennek a megtérülési ideje nagyon hosszú, inkább a környezetvédelmi-energiatakarékossági szempontok miatt érdemes ezt választani, ha valakinek ez fontos :huh: na pont ezt akartam kérdezni...de közben beleszerkesztettél még... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 És ez amúgy absz. ótómata dolog, vagy neked kell mindig kapcsolgatni hogy most ez az amaz??? vagy beállítod, hogy mindig legyen meleg vized, 22 fok a kecóban, és kész teszi a dolgát??? Így van, teljesen automata vezérléssel vannak ezek a rendszerek. Nálam mondjuk variálni kell egy drágább vezérléssel, mert a szolárt akarom használni a hőszivattyú primer és szekunder körében is, de megoldható :huh: A megtérülési számítások nálam 21 fokra lettek számolva, viszont ennél a rendszernél nem kell akkor sem levenni ezt, ha nem vagy otthon... (nem is érdemes, mert lassabban fűt vissza, mint a gázos rendszerek) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 Valaki? :huh: http://www.friedmann.hu/Sramli%20delutan-2009-03-22.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 Van ennek nálunk értelme? Mekkora a hatékonysága? Mennyi egyáltalán a napsütéses órák száma? :huh: kollégám is így oldotta meg neki nagyon faxa! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 kollégám is így oldotta meg neki nagyon faxa! :D Miért, ti nem lopjátok haza szatyorban az áramot? :huh: :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sonique Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 lenni itt egy kocsi szerintem jo vétel és nem épp egy lassu jármü :lol: :huh: :) :D :D :D :D :P szal klikk ide és valaki licitáljon már rá :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 Miért, ti nem lopjátok haza szatyorban az áramot? :huh: :) :D :D :lol: nekem még nemsikerült vazze! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 :huh: :) nekem még nemsikerült vazze! Akkor valamit nagyon rosszul csinálsz! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Március18, 2009 Megoszt Elküldve Március18, 2009 Akkor valamit nagyon rosszul csinálsz! :) Lehet , de legközelebb megpróbálom valahogy zsákba hazacipelni :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Albert Elküldve Március19, 2009 Megoszt Elküldve Március19, 2009 Lehet , de legközelebb megpróbálom valahogy zsákba hazacipelni :huh: Bocs hogy este már nem tudtam felvenni. Most oktatás lesz aztán ha leszel msnen is tudunk beszélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts