sárgaGSI Elküldve Január7, 2008 Elküldve Január7, 2008 Kapucsínógsizoli :lol: tejeskávé :D :D :P elveszne az a hatalmas mennyiségű kommentem,meg már"sokan" így ismernek, vagy lehet h azér kéne :huh: ..... egyébként csak lusta vok,amennyit hozzászólok és akkor is értelmeset stb.... DE majd megteszem csak még rá kell vennem magamat :D
voszi Elküldve Január7, 2008 Elküldve Január7, 2008 a kompresszióviszony az a dugattyút felső holtpontjába tolva mérhető térfogat (amikor a legkisebb felette a tűztér), és az alsó holtpontjába tolva mérhető térfogat aránya (amikor a legnagyobb felette a tűztér). magyarán kb. azt mutatja meg, hogy mennyire nyomkódik össze a benzin / levegő keverék a sűrítés során.
Chaba Elküldve Január7, 2008 Elküldve Január7, 2008 a kompresszióviszony az a dugattyút felső holtpontjába tolva mérhető térfogat (amikor a legkisebb felette a tűztér), és az alsó holtpontjába tolva mérhető térfogat aránya (amikor a legnagyobb felette a tűztér). magyarán kb. azt mutatja meg, hogy mennyire nyomkódik össze a benzin / levegő keverék a sűrítés során. nagyon köszi :huh:
voszi Elküldve Január7, 2008 Elküldve Január7, 2008 a végnyomás ettől nagyobb, mert az összenyomás következtében a keveréknek melege lesz, és emiatt (mivel a kitágulni nem lehet neki) a nyomása még tovább növekszik. tehát, ha a kompresszióviszony 10, akkor a végnyomás kb. 12 bar lesz egy szívómotor esetén. minél nagyobb, annál nagyobb a munkavégzőképessége a benzin / levegő keveréknek. de gondolom a túl nagy nyomást nem bírja a cucc, ezért vannak ilyen 10 bar körüli viszonyok. a turbósoknál meg egy picit kisebb kompresszióviszonyt alkalmaznak (pl. az enyémen 8,8), mert az így számolt nyomásnövekedés mellé odafúj a csigabiga még egy keveset. pl. 1 bar-t :huh:
Chaba Elküldve Január7, 2008 Elküldve Január7, 2008 a turbósoknál meg egy picit kisebb kompresszióviszonyt alkalmaznak (pl. az enyémen 8,8), mert az így számolt nyomásnövekedés mellé odafúj a csigabiga még egy keveset. pl. 1 bar-t :huh: WISECO, amit venni szeretnék, ahoz is 8.8-at írnak(ez a legkisebb érték, azt van 9es is).
uhuhu Elküldve Január7, 2008 Elküldve Január7, 2008 sztetek is inkább legyen a hátsó kerekéen picit nagyobb az átmérő, mint kisebb? 215/45 R17 -> 625,3mm átmérő 235/40 R17 -> 619,8mm átmérő 245/40 R17 -> 627,8mm átmérő én a 245/40-et tartom jobbnak nem jó ha eltérő a kerékméret, mert megörül az ABS. idő elött kezd mükdöni , meg ilyenek... és szoptam már nagyonnagyot ezzel.
voszi Elküldve Január7, 2008 Elküldve Január7, 2008 igen ezt én is vágom, nade :huh: :D - csomó bimmer futkos pont ugyanezzel a leosztással, elől 215/45 R17, hátul 245/40 R17, oszt ki ne mondd, hogy nekik nincs ABS-ük, mert még elhiszem :D - az a 2mm átmérő különbség annyira számítana? elég pici az útkülönbség a két kerék közt: 7,85mm egyébként meg ugye a 9x17 sajnos úgy se fog bemenni, amiért is marad a jó öreg 215-ös gumasz hátra is... :lol:
Tom Elküldve Január7, 2008 Elküldve Január7, 2008 - az a 2mm átmérő különbség annyira számítana? elég pici az útkülönbség a két kerék közt: 7,85mm Biztos, hogy nem számít, ennél nagyobb különbség van a kopás és a abroncs levegőnyomás eltérőségéből fakadó különbségek miatt.
voszi Elküldve Január7, 2008 Elküldve Január7, 2008 köszi Tomi, én is így sejtem, de azért megvárom uheszli mit mond...
Rattesid Dénes Elküldve Január7, 2008 Elküldve Január7, 2008 Ti tényleg ilyen hülyének néztek hogy a tűzforró vizet rádobom a fagyott üvegre???? :huh: :D Meleg vízzel locsolgattam és azt is finoman..... :D :lol: Jaja sztm igen.
J0hnny Elküldve Január7, 2008 Elküldve Január7, 2008 :lol: :huh: Jaja sztm igen. De gonoooooooooosz! :D
Atommanó Elküldve Január7, 2008 Elküldve Január7, 2008 ...most melyik verzióval élnél??? Ráküldöd a Nikit, vagy ugorjanak az OPC elé??? :huh: :lol: :D
Pehi Csabi Elküldve Január7, 2008 Elküldve Január7, 2008 Hát nem semmi páncél volt az omin is ma reggel. 40 percet olvadt, mire az első oldalsók és a szélvédő alsó része tiszta lett, így el tudtam indulni... annyira frankó lenne egy garázs :huh: Jé nekem abban van :lol:
voszi Elküldve Január8, 2008 Elküldve Január8, 2008 ...most melyik verzióval élnél??? Ráküldöd a Nikit, vagy ugorjanak az OPC elé??? :huh: :lol: :D rájuk küldöm az ukrán haverod, aki kiment a bíróval a pályára... :D
uhuhu Elküldve Január8, 2008 Elküldve Január8, 2008 köszi Tomi, én is így sejtem, de azért megvárom uheszli mit mond... nem, neem, biztos 2 mm nem számit. nem néztem a számokat :huh: bocs hogy okoskodtam :lol:
mackosajt Elküldve Január8, 2008 Elküldve Január8, 2008 ...most melyik verzióval élnél??? Ráküldöd a Nikit, vagy ugorjanak az OPC elé??? :huh: :lol: :D amennyiben most kell a dolgot elintézni, szerintem az OPC elé nyugodtan ki lehet ugrani. :D még. (Amint önerőből is képes lesz mozgásra, onnantól már necces a helyezet)
redline Elküldve Január8, 2008 Elküldve Január8, 2008 kinyírjam őket norbi apóka? :huh: Nemkell köszi, majd ezt is beleszámolom az alkudozásba a Dininél ha hoz első lököst :lol:
Gelko Elküldve Január8, 2008 Elküldve Január8, 2008 Srácok ! nem jár valaki Tatabánya fele mostanság ? 2 ilyet kéne elhozni ha tényleg szép....
mélykék76 Elküldve Január8, 2008 Elküldve Január8, 2008 Ki járna ott, a messzi távolban ? :huh: :lol:
Gelko Elküldve Január8, 2008 Elküldve Január8, 2008 Ki járna ott, a messzi távolban ? :lol: :D már megvan a jelentkező...olyan bátor hogy megteszi azt a 80kmert autópályán :huh: csak látatlanban nem tudom elhozassam-e....majd meglátjuk :D
mélykék76 Elküldve Január8, 2008 Elküldve Január8, 2008 már megvan a jelentkező...olyan bátor hogy megteszi azt a 80kmert autópályán :lol: csak látatlanban nem tudom elhozassam-e....majd meglátjuk :D Mi az, hogy látatlanba ? :huh: Ott a kép nem ? :D
Gelko Elküldve Január8, 2008 Elküldve Január8, 2008 Mi az, hogy látatlanba ? :huh: Ott a kép nem ? :lol: jóvan Pista :D
Recommended Posts