sárgaGSI Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 Kapucsínógsizoli :lol: tejeskávé :D :D :P elveszne az a hatalmas mennyiségű kommentem,meg már"sokan" így ismernek, vagy lehet h azér kéne :huh: ..... egyébként csak lusta vok,amennyit hozzászólok és akkor is értelmeset stb.... DE majd megteszem csak még rá kell vennem magamat :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
voszi Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 a kompresszióviszony az a dugattyút felső holtpontjába tolva mérhető térfogat (amikor a legkisebb felette a tűztér), és az alsó holtpontjába tolva mérhető térfogat aránya (amikor a legnagyobb felette a tűztér). magyarán kb. azt mutatja meg, hogy mennyire nyomkódik össze a benzin / levegő keverék a sűrítés során. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chaba Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 a kompresszióviszony az a dugattyút felső holtpontjába tolva mérhető térfogat (amikor a legkisebb felette a tűztér), és az alsó holtpontjába tolva mérhető térfogat aránya (amikor a legnagyobb felette a tűztér). magyarán kb. azt mutatja meg, hogy mennyire nyomkódik össze a benzin / levegő keverék a sűrítés során. nagyon köszi :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
voszi Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 a végnyomás ettől nagyobb, mert az összenyomás következtében a keveréknek melege lesz, és emiatt (mivel a kitágulni nem lehet neki) a nyomása még tovább növekszik. tehát, ha a kompresszióviszony 10, akkor a végnyomás kb. 12 bar lesz egy szívómotor esetén. minél nagyobb, annál nagyobb a munkavégzőképessége a benzin / levegő keveréknek. de gondolom a túl nagy nyomást nem bírja a cucc, ezért vannak ilyen 10 bar körüli viszonyok. a turbósoknál meg egy picit kisebb kompresszióviszonyt alkalmaznak (pl. az enyémen 8,8), mert az így számolt nyomásnövekedés mellé odafúj a csigabiga még egy keveset. pl. 1 bar-t :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chaba Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 a turbósoknál meg egy picit kisebb kompresszióviszonyt alkalmaznak (pl. az enyémen 8,8), mert az így számolt nyomásnövekedés mellé odafúj a csigabiga még egy keveset. pl. 1 bar-t :huh: WISECO, amit venni szeretnék, ahoz is 8.8-at írnak(ez a legkisebb érték, azt van 9es is). Link to comment Megosztás: More sharing options...
kiskecso Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 pont Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 sztetek is inkább legyen a hátsó kerekéen picit nagyobb az átmérő, mint kisebb? 215/45 R17 -> 625,3mm átmérő 235/40 R17 -> 619,8mm átmérő 245/40 R17 -> 627,8mm átmérő én a 245/40-et tartom jobbnak nem jó ha eltérő a kerékméret, mert megörül az ABS. idő elött kezd mükdöni , meg ilyenek... és szoptam már nagyonnagyot ezzel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
voszi Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 igen ezt én is vágom, nade :huh: :D - csomó bimmer futkos pont ugyanezzel a leosztással, elől 215/45 R17, hátul 245/40 R17, oszt ki ne mondd, hogy nekik nincs ABS-ük, mert még elhiszem :D - az a 2mm átmérő különbség annyira számítana? elég pici az útkülönbség a két kerék közt: 7,85mm egyébként meg ugye a 9x17 sajnos úgy se fog bemenni, amiért is marad a jó öreg 215-ös gumasz hátra is... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 - az a 2mm átmérő különbség annyira számítana? elég pici az útkülönbség a két kerék közt: 7,85mm Biztos, hogy nem számít, ennél nagyobb különbség van a kopás és a abroncs levegőnyomás eltérőségéből fakadó különbségek miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
voszi Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 köszi Tomi, én is így sejtem, de azért megvárom uheszli mit mond... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rattesid Dénes Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 Ti tényleg ilyen hülyének néztek hogy a tűzforró vizet rádobom a fagyott üvegre???? :huh: :D Meleg vízzel locsolgattam és azt is finoman..... :D :lol: Jaja sztm igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 :lol: :huh: Jaja sztm igen. De gonoooooooooosz! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
voszi Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 kinyírjam őket norbi apóka? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 ...most melyik verzióval élnél??? Ráküldöd a Nikit, vagy ugorjanak az OPC elé??? :huh: :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pehi Csabi Elküldve Január7, 2008 Megoszt Elküldve Január7, 2008 Hát nem semmi páncél volt az omin is ma reggel. 40 percet olvadt, mire az első oldalsók és a szélvédő alsó része tiszta lett, így el tudtam indulni... annyira frankó lenne egy garázs :huh: Jé nekem abban van :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
voszi Elküldve Január8, 2008 Megoszt Elküldve Január8, 2008 ...most melyik verzióval élnél??? Ráküldöd a Nikit, vagy ugorjanak az OPC elé??? :huh: :lol: :D rájuk küldöm az ukrán haverod, aki kiment a bíróval a pályára... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Január8, 2008 Megoszt Elküldve Január8, 2008 Na az világraszóló volt... :huh: :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január8, 2008 Megoszt Elküldve Január8, 2008 köszi Tomi, én is így sejtem, de azért megvárom uheszli mit mond... nem, neem, biztos 2 mm nem számit. nem néztem a számokat :huh: bocs hogy okoskodtam :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Január8, 2008 Megoszt Elküldve Január8, 2008 ...most melyik verzióval élnél??? Ráküldöd a Nikit, vagy ugorjanak az OPC elé??? :huh: :lol: :D amennyiben most kell a dolgot elintézni, szerintem az OPC elé nyugodtan ki lehet ugrani. :D még. (Amint önerőből is képes lesz mozgásra, onnantól már necces a helyezet) Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Január8, 2008 Megoszt Elküldve Január8, 2008 kinyírjam őket norbi apóka? :huh: Nemkell köszi, majd ezt is beleszámolom az alkudozásba a Dininél ha hoz első lököst :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Január8, 2008 Megoszt Elküldve Január8, 2008 Srácok ! nem jár valaki Tatabánya fele mostanság ? 2 ilyet kéne elhozni ha tényleg szép.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Január8, 2008 Megoszt Elküldve Január8, 2008 Ki járna ott, a messzi távolban ? :huh: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Január8, 2008 Megoszt Elküldve Január8, 2008 Ki járna ott, a messzi távolban ? :lol: :D már megvan a jelentkező...olyan bátor hogy megteszi azt a 80kmert autópályán :huh: csak látatlanban nem tudom elhozassam-e....majd meglátjuk :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Január8, 2008 Megoszt Elküldve Január8, 2008 már megvan a jelentkező...olyan bátor hogy megteszi azt a 80kmert autópályán :lol: csak látatlanban nem tudom elhozassam-e....majd meglátjuk :D Mi az, hogy látatlanba ? :huh: Ott a kép nem ? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Január8, 2008 Megoszt Elküldve Január8, 2008 Mi az, hogy látatlanba ? :huh: Ott a kép nem ? :lol: jóvan Pista :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts