B_Csaba Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Ki milyen benzint tankol a kocsijába? Én most néztem az Euro 95 és a V-Power 95 közt annyi a különbség, hogy a V-Powerből 1 literrel eszik többet, gondolom jobb az égése és a lambdaszonda többet ad neki… de nem érzem hogy jobban menne… Link to comment Megosztás: More sharing options...
B_Csaba Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 LooooooL.. nah ezt megnéztem volna.. okostojás :unsure: (amúgy mért csak 7másodperece után ? valami időzítés? :wacko: Default állásban van enyém is, még tanulnom kéne a programozását, azt jelenti hogy minden autóhoz jó most ebben a formában, vagyis dieselhez is jó az a 7 sec az izzítás miatt van, de lehet időzítéseket állítani, csak ezek a funkciók az angol leírásban van, az meg nincs nálam most... Magyar leírás Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Ki milyen benzint tankol a kocsijába? Én most néztem az Euro 95 és a V-Power 95 közt annyi a különbség, hogy a V-Powerből 1 literrel eszik többet, gondolom jobb az égése és a lambdaszonda többet ad neki… de nem érzem hogy jobban menne… Ha jobb az égése, akkor miért is ad többet? Egyébként 95, vagy ha lehet 98 a GSi-be. Az ESSO kutaknál még van és többniyre annyi, mint máshol a 95. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Nem sztár hanem celebritás (celeb) azaz ismert személy. Mint látható itt is előkerült tehát valóban belefér a kategóriába. :unsure: Egyszerűen ráerőszakolja magát a sajtó az emberekre. Címlapon volt, állsz a pénztárnál sorban, és látod az újságokat... lazán elolvasod, aztán már véged is. Így "sztárolják" a hülyéket! Mert szerintük sztárok. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
B_Csaba Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Ha jobb az égése, akkor miért is ad többet? Nem tudom, hát csak elméletben gondolom, hogy egy jobb minőségű benzinnek, vagyis nem tudom megfogalmazni, :unsure: mondjuk a lambdaszonda engedi a benzinmennyiséget egy pontig, ami mondjuk a maximum széndioxid, de a jobbminőségű benzinnek jobb az égése tehát több benzin kell ahhoz hogy annyi legyen az értéke mint a gyengébb minőségűnek... Vági? :wacko: Egyébként 95, vagy ha lehet 98 a GSi-be. Az ESSO kutaknál még van és többniyre annyi, mint máshol a 95. De a shellnél euro95 vagy V-Power 95? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Csaba! Akkor pont fordítva! A jobb benyából kevesebbet eszik, mert jobb a hatásfok. Szerintem. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
B_Csaba Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Csaba! Akkor pont fordítva! A jobb benyából kevesebbet eszik, mert jobb a hatásfok. Szerintem. :wacko: Nem-nem, pont ez lenne a lényege, attól a plusz benyától kéne jobban menni az autónak, a lmabdaszonda adja a benzint addig mig jó a CO mikor már magas akkor visszavesz, és a jobbféle benyából ezért tud többet adni mert jobb az égés, ezzel magyarázható a plusz 1 lityi benya, csak nem megy semmivel sem jobban... :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Köszi Albert... Úgy néz ki, hogy holnap kiviszem a Lurdyhoz... :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Csaba! Akkor pont fordítva! A jobb benyából kevesebbet eszik, mert jobb a hatásfok. Szerintem. :lol: Hát akkor tankoljatok bele dízelt...köztudottan annak a legjobb a hatásfoka... :unsure: :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Hát akkor tankoljatok bele dízelt...köztudottan annak a legjobb a hatásfoka... :unsure: :lol: azt is tedd hozzá,hogy neked bevált :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 ...nekem bevállt... :wacko: Így gondoltad? :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Nem-nem, pont ez lenne a lényege, attól a plusz benyától kéne jobban menni az autónak, a lmabdaszonda adja a benzint addig mig jó a CO mikor már magas akkor visszavesz, és a jobbféle benyából ezért tud többet adni mert jobb az égés, ezzel magyarázható a plusz 1 lityi benya, csak nem megy semmivel sem jobban... :lol: a co a tökéletlen égés terméke. amikor sok a benya "a zoxigénre". A Lambda pont ezt hivatott megakadályozni. Vagyis nem fog több kaját adni. De majd jön Gabi, és jólmegaszongya! :wacko: Hát akkor tankoljatok bele dízelt...köztudottan annak a legjobb a hatásfoka... :unsure: :lol: A motornak, nem a gázolajnak. Amúgy vigyázz, mert jön a merci fejlesztésű turbó-kompresszoros-változó lökethosszú benyás motor, ami elég jól muzsikál hatásfok terén... Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Hát akkor tankoljatok bele dízelt...köztudottan annak a legjobb a hatásfoka... :unsure: :lol: Azt is tedd hozzá hogy a szervezetre meg a leg károsabb :lol: :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Albert Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Köszi Albert... Úgy néz ki, hogy holnap kiviszem a Lurdyhoz... :lol: Máris még jobban utálom Rúzsa Magdit :unsure: :wacko: :lol: Nem tudok kimenni :) Itt egy kis leirás + képek hogy hol voltunk és micsináltunk hétvégén - akit érdekel Link to comment Megosztás: More sharing options...
B_Csaba Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 a co a tökéletlen égés terméke. amikor sok a benya "a zoxigénre". A Lambda pont ezt hivatott megakadályozni. Vagyis nem fog több kaját adni. De majd jön Gabi, és jólmegaszongya! :wacko: Nekem teljesen mind1, csak akkor az még mindig rejtély marad, hogy miért eszik 1 literrel többet a V-Power 95-ből és a 100-ból meg 2 literrel... :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Nekem teljesen mind1, csak akkor az még mindig rejtély marad, hogy miért eszik 1 literrel többet a V-Power 95-ből és a 100-ból meg 2 literrel... :unsure: az én astrám is hasonlóképpen viselkedik prémiumbenzinnel Link to comment Megosztás: More sharing options...
B_Csaba Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 az én astrám is hasonlóképpen viselkedik prémiumbenzinnel Nem csak a tiéd, hanem minden lambdaszondás autó.....:unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Nekem teljesen mind1, csak akkor az még mindig rejtély marad, hogy miért eszik 1 literrel többet a V-Power 95-ből és a 100-ból meg 2 literrel... :unsure: sőt ezek a drag gépek meg elégetnek 402 méteren jópár liter alkohol alapú üzemanyagot.....mekkora egy sz@r mind :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Macisajtnak van igaza. A jobb benzinből kevesebb is elég az optimális égéshez :unsure: Pont erre hivatott ott lenni a lambda szonda, hogy az égés tökéletességét nézze a levegő oxigéntartalmának elemzésével. A több fogyasztás pedig lehet mérési pontatlanság, környezeti tényezők változása, más összetételű megtett út (több hidegenjárás pl), esetleg a mentális dolgok miatt is (próbálgatod mennyivel jobb a benya, többet padlózol). A v-power95 egyébként leginkább abban különbözik a normál 95-től, hogy annak megvan a névleges oktánszáma, míg a normálnak közel sincs. :wacko: Nekem pl az omega 98-al egy literrel kevesebbet evett átlagban (így be is jött az árkülönbség). Kár hogy most már eltűnt a kutakról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Macisajtnak van igaza. ... ha most ezt hallaná kedves volt osztályfőnököm és kémia tanárom, hogy örülne, hogy valamit csak sikerült megjegyeznem a vegyipariban. :unsure: meg a koszon kívül más is ragadt rám az iskolapadban... (+rágógumi)... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Máris még jobban utálom Rúzsa Magdit :unsure: :wacko: :lol: Nem tudok kimenni :) Mééé randiztok??? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Mééé randiztok??? :unsure: nem... lemondta... csak eltorlaszolta biztos a lurdy-hoz vezető utat. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 A v-power95 egyébként leginkább abban különbözik a normál 95-től, hogy annak megvan a névleges oktánszáma, míg a normálnak közel sincs. :lol: Nekem pl az omega 98-al egy literrel kevesebbet evett átlagban (így be is jött az árkülönbség). Kár hogy most már eltűnt a kutakról. Nékem pedig az egyhat ekotek evett 1L-rel kevesebbet Vpowerből, mint normál 95-ből.A Vekibe még nem mertem normál benyát tenni.Had tisztuljon! :unsure: Amúgy próbáltam a vépower100at is az Astrában, de ott nem volt érezhető a különbség.Aztán felhívták a figyelmem, hogy az én ótóm attól, széria állapotában nem is fog jobban menni! :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
B_Csaba Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Macisajtnak van igaza. A jobb benzinből kevesebb is elég az optimális égéshez :lol: Pont erre hivatott ott lenni a lambda szonda, hogy az égés tökéletességét nézze a levegő oxigéntartalmának elemzésével. A több fogyasztás pedig lehet mérési pontatlanság, környezeti tényezők változása, más összetételű megtett út (több hidegenjárás pl), esetleg a mentális dolgok miatt is (próbálgatod mennyivel jobb a benya, többet padlózol). Legalább 10 ismerősöm van aki ugyan ezt tapasztalta mint én, hogy többet eszik a jobb benzinből. Szóval még ez sem elegendő információ, Miért is eszik többet belőle. :wacko: Valaki más? :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Szeptember12, 2007 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2007 Legalább 10 ismerősöm van aki ugyan ezt tapasztalta mint én, hogy többet eszik a jobb benzinből. Szóval még ez sem elegendő információ, Miért is eszik többet belőle. :wacko: Valaki más? :unsure: mer' tolod neki mint azálllllat (nekem mindig ezt mondják a szerelők a fogyasztásproblémámra) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts