Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

GSI Rulez...Chat...Jáccótér....:)

Recommended Posts

Elküldve
Ma összekötöttem a fékpofa vezetékeket a két első keréknél, de még mindig azt írja hogy bremsbelag, hátul is van érzékelő? :)

Lehet, hogy valahol máshol is van szakadás.

Elküldve

Ha ez megnyugtat nekem is kiírja h bremsbelag... de nem is GSI a gsi ilyen feliratok nélkül B)

Ma összekötöttem a fékpofa vezetékeket a két első keréknél, de még mindig azt írja hogy bremsbelag, hátul is van érzékelő? :)
Elküldve
Ha ez megnyugtat nekem is kiírja h bremsbelag... de nem is GSI a gsi ilyen feliratok nélkül B)

? :) Érdekes itt már látom a hozzászólásod, föntebb meg tök üres!

Elküldve
Ha a 72-es kód az, akkor a "full load switch" hibát adja. Tehát azzal a mikrokapcsolóval lehet

gond, ami full benyomott gázpedál állásnál ad jelet a komputernek. De szerintem akkor lehet

hogy nem csak azzal lesz a gond, hanem a folytószelep potival is. Meg kell nézni, nem-e tört

el, vagy az egyik csavarja nem-e hiányzik. Illetve lehet hogy elektromosan is bajos, úgyhogy

elképzelhető hogy csere. Nem nagy költség, és nem is olyan iszonyat munka, szal nem kell

ezért kötelet venni, és hurkot csinálni :)

kötél meg hurok meg gyógyszer meg pia már egy ideje be van készítve B)

A kérdés az, hogy el merjek e igy indulni Gyenesdiásra (Keszthely mellé)? Mert elég gáz, hogy ha felakad és elkezd ugrálni a fordulatszám megy mint a mérgezett egér, alig lehet visszafogni :)

Elküldve

A kérdés az, hogy el merjek e igy indulni Gyenesdiásra (Keszthely mellé)? Mert elég gáz, hogy ha felakad és elkezd ugrálni a fordulatszám megy mint a mérgezett egér, alig lehet visszafogni :)

Esetleg meg lehet talán próbálni egy gyors pillangószelep tisztítást...

Elküldve

ótópályán kellemes érzés lehet

Elküldve

Lehet, hogy hülyeséget mondok, de nem lehet, hogy el kell felejtetni az ECU-val?

Úgy hallottam, hogy ha áramtalanítod az autót (leveszed az akksi sarut) egy kb. negyed órára, akkor törlődnek a hibaüzenetek (persze, ha a hibát még mindíg érzékeli, akkor megint előjön).

Bocsi, ha esetleg hülyeséget ugattam bele, de nekem van egy ilyen tévhitem B)

Elküldve
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de nem lehet, hogy el kell felejtetni az ECU-val?

Úgy hallottam, hogy ha áramtalanítod az autót (leveszed az akksi sarut) egy kb. negyed órára, akkor törlődnek a hibaüzenetek (persze, ha a hibát még mindíg érzékeli, akkor megint előjön).

Bocsi, ha esetleg hülyeséget ugattam bele, de nekem van egy ilyen tévhitem :)

Valóban, ha már nincs hiba akkor lehet érdemes törölni a hibakódot...viszont amig nincs meg a bibi, addig inkább orvosolni kéne a bajt..

Elküldve
Valóban, ha már nincs hiba akkor lehet érdemes törölni a hibakódot...viszont amig nincs meg a bibi, addig inkább orvosolni kéne a bajt..

Kérdés, hogy magától törlődik e a hibakód, ha megszűnt a hiba...

Ha meg töröltük, de a hiba még mindíg fennáll, akkor úgyis megtalálja újból nem?

Elég júzer vagyok a témában, úgyhogy csak egy ötlet.

Elküldve

Bocsi, ha esetleg hülyeséget ugattam bele, de nekem van egy ilyen tévhitem B)

Leszedtem, és még is kiírja! :)

Elküldve
Esetleg meg lehet talán próbálni egy gyors pillangószelep tisztítást...

Ok, este hozd az "ACME gyors pillangószelep tisztító kit"-et én meg viszem a kocsit :)

Elküldve
Ok, este hozd az "ACME gyors pillangószelep tisztító kit"-et én meg viszem a kocsit :)

Egy ilyen poti bontva nem egy nagy összeg.Én az NE-re olyan 6-7e.-ért vettem, újonan.Még ha ez ident is volt.De műxik a mai napig..........

Elküldve

Ha nem a pillangószelep akad föl, hanem a poti nem jó, akkor fölösleges pucolgatni.

Ki kell mérni a potit, hogy mindkét végállást kapcsolja-e.

De, ha gondolod, leszaladhatsz hozzám és én adok neked potit kölcsön, ami müködik is! :omg:

Esetleg megpróbáltad már a csatiját rányomni, megmozgatni, pucolni, mert az se biztos, hogy a poti rossz. :o

Kezdö XE-s koromban még elöfordult, hogy lehúzott lambdaszonda csatival mentem 20 km-t, mert a kedves haverok lehúzták. B)

Aztán miaután 20km után se lett alapjáratom, gondoltam, hogy megnézem már, hogy mi lehet a baj. Akkor láttam, hogy a légtömegmérö csatija igaz rajta van, de nem kattant be. Gondolom azt hitték, hogy nem fogom észrevenni. :)

Elküldve
Kezdö XE-s koromban még elöfordult, hogy lehúzott lambdaszonda csatival mentem 20 km-t, mert a kedves haverok lehúzták. :)

Aztán miaután 20km után se lett alapjáratom, gondoltam, hogy megnézem már, hogy mi lehet a baj. Akkor láttam, hogy a légtömegmérö csatija igaz rajta van, de nem kattant be. Gondolom azt hitték, hogy nem fogom észrevenni. :omg:

Most lamdbaszonda vagy légtömegmérő? Figyelek ám B) :) :o

Elküldve
Esetleg megpróbáltad már a csatiját rányomni, megmozgatni, pucolni, mert az se biztos, hogy a poti rossz. B)

ok jó ötlet, leviszem a porszívót....ha ez sem segít feladom és bontó lesz belőle :)

Elküldve

"Vas hulladék kategóriák:

1.Vegyes lemez

2.Ollózandó vegyes vashulladék

3.Adagolható 6 mm fölötti vastagságú (nehézvas) vashulladék

4.Adagolható 3-6 mm közötti vashulladék

5.Lángvágandó acélhulladékok: régi nehéz új nehéz

6.Forgács

7.Gyártásközi lemezhulladék

8.Gyártásközi nehéz vashulladék

9.Adagolható öntvény

10.Nem adagolható öntvény

11.Ónozott lemez

12.Gubanc"

Elküldve
"Vas hulladék kategóriák:

1.Vegyes lemez

2.Ollózandó vegyes vashulladék

3.Adagolható 6 mm fölötti vastagságú (nehézvas) vashulladék

4.Adagolható 3-6 mm közötti vashulladék

5.Lángvágandó acélhulladékok: régi nehéz új nehéz

6.Forgács

7.Gyártásközi lemezhulladék

8.Gyártásközi nehéz vashulladék

9.Adagolható öntvény

10.Nem adagolható öntvény

11.Ónozott lemez

12.Gubanc"

13. Casablaca fehér csapásmérő :)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.