opel16v Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 Kiskapu mindig mindenhol lesz, az tuti. De a vizsgáztatásban a közeljövőben annyit már fog változni a rendszer, hogy nem fognak bármit átengedni zsebből tizesért, mert nehéz lesz megoldani a csúsztatást. A bevezetendő rendszert elég hatékonynak tartom, mivel központilag olyan emberek ellenőrzik a fényképeket és a videófelvételeket (összetartozóan, tehát az is látszik, hogy melyik autó küszöbét fényképezi a vizsgabiztos), akik nincsenek közvetlen kapcsolatban a vizsgaállomásokkal, csak bent ülő közalkalmazottak, akik nincsenek nevesítve. Így már nehéz lesz a kenés, bonyolult és sokemberes. Tehát meg lehet oldani majd ezután is biztosan a csúsztatást, de a tízezres kategóriát el lehet felejteni. Ez pedig a szakadt roma dinnyéskettesek végét legalább jelentheti. Ennyit legalább elérnek. :lol: Ez a jövő, szigorodnak a vizsgáztatás feltételei... Az én bánatom csak az, hogy a zöldkártyára is hasonló rendszert kezdenek el bevezetni, és így vakarhatom a fejem, hogy ezután a versenyautó hogy a francba fog kártyát kapni... :unsure: Vagy akár az omega a 13 éves katalizátorával... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 Az én bánatom csak az, hogy a zöldkártyára is hasonló rendszert kezdenek el bevezetni, és így vakarhatom a fejem, hogy ezután a versenyautó hogy a francba fog kártyát kapni... :unsure: Vagy akár az omega a 13 éves katalizátorával... :huh: Vezérlést nem tudod úgy módosítani vizsga idejére, hogy egy kicsit nagyobb légfelesleggel dolgozzon a motor. Azaz kevesebb benyát nyomni bele? Egyébként én is töröm a fejem hasonlókon. Nagyon hülye ötlet lenne egy ideiglenes kipufon esetleg több katot alkalmazni? Nem szűrne jobban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 Most Ti komolyan úgy godnoljátok, hogy probléma lesz a vizsga vagy a zöldkártya??? Anyámnak lehet, hogy igen, mert kevésbé mozog ilyen körökben mint mi...megérteném, ha ő ilyenen törné a fejét...de hogy mi nálunk ezen egyáltalán agyal is valaki...hát ez érdekes... én nem izgulok...pedig a Seni áprilisban vizsgázik...meg zk....de meg fogom oldani...ennyi... :huh: :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
sárgaGSI Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 Most Ti komolyan úgy godnoljátok, hogy probléma lesz a vizsga vagy a zöldkártya??? Anyámnak lehet, hogy igen, mert kevésbé mozog ilyen körökben mint mi...megérteném, ha ő ilyenen törné a fejét...de hogy mi nálunk ezen egyáltalán agyal is valaki...hát ez érdekes... én nem izgulok...pedig a Seni áprilisban vizsgázik...meg zk....de meg fogom oldani...ennyi... :huh: :unsure: hát kb. én is ilyesmit hallottam h megoldás mindig lesz, túl hülye emberek vannak ebben az orzságban(kormányban-kpm.-nél vagy nem tom hol) h 100%-osan kiszűrjék az ilyen vizsgákat........ Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 Vezérlést nem tudod úgy módosítani vizsga idejére, hogy egy kicsit nagyobb légfelesleggel dolgozzon a motor. Azaz kevesebb benyát nyomni bele? Egyébként én is töröm a fejem hasonlókon. Nagyon hülye ötlet lenne egy ideiglenes kipufon esetleg több katot alkalmazni? Nem szűrne jobban? Sajna katalizátor nélkül hiába csökkentem az emissziót egy gyári ecuval (ugye a nagytengely megoldja ebben az esetben a szegényebb keveréket), de a co-n kívüli többi károsanyag "látszani" fog a műszeren. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 100%-osan kiszűrjék az ilyen vizsgákat........ Pont a motiváció a lényege. Egy vizsgaállomásnak elég lebukni egyszer ahhoz, hogy kemény büntetés legyen belőle. Ha pedig ez többször történik, elveszti a jól jövedelmező engedélyét is. Szal ne legyél optimista ezügyben... :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 Most Ti komolyan úgy godnoljátok, hogy probléma lesz a vizsga vagy a zöldkártya??? Anyámnak lehet, hogy igen, mert kevésbé mozog ilyen körökben mint mi...megérteném, ha ő ilyenen törné a fejét...de hogy mi nálunk ezen egyáltalán agyal is valaki...hát ez érdekes... én nem izgulok...pedig a Seni áprilisban vizsgázik...meg zk....de meg fogom oldani...ennyi... :huh: :unsure: Igen, reálisan gondolkodva én komolyan aggódom. Én is mozgok ezekben a körökben, de pont ezektől a köröktől kapom azt az infót, hogy van okom félni a jövőre nézve... 2007-ben még nem hinném hogy gondot fog okozni a zk, de utána már bizonytalan... A vizsgától mondjuk nem félek, mert az astra már legal, az omi meg simán átmegy a legal vizsgán is. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 Gabi! Történt valami veled mostanában, hogy ennyire pesszimista lettél??? :unsure: :lol: :lol: Ne felejtsétek el, hogy ma Dart's competition lesz este... ja és nem kegyelmezek senkinek..., és Vosziéknak kötelező jönni, nem ér mennekülni... :lol: :D ;) Na megyek megnézem, hogy áll a túúró...bár vannak elképzeléseim... :) de ráér... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Loboka Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 Gabi! Történt valami veled mostanában, hogy ennyire pesszimista lettél??? :unsure: :lol: :lol: Ne felejtsétek el, hogy ma Dart's competition lesz este... ja és nem kegyelmezek senkinek..., és Vosziéknak kötelező jönni, nem ér mennekülni... :lol: :D ;) Na megyek megnézem, hogy áll a túúró...bár vannak elképzeléseim... :) de ráér... :huh: Tegnap vettem egy készletet ugyhogy ma beapritok mindenkit! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 Gabi! Történt valami veled mostanában, hogy ennyire pesszimista lettél??? :unsure: :huh: :lol: Téli depi. :lol: :lol: Szeretek előre gondolkodni a lehetőségeken, nem utólag sajnálkozni. :) Meg gondoltam megosztom veletek azt az infót, amit kapok én is, és titeket is érint. Az már más kérdés, hogy kényelmes hitetlenkedésbe torkollik a dolog :D Darts, ja gut! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 Most Ti komolyan úgy godnoljátok, hogy probléma lesz a vizsga vagy a zöldkártya??? Anyámnak lehet, hogy igen, mert kevésbé mozog ilyen körökben mint mi...megérteném, ha ő ilyenen törné a fejét...de hogy mi nálunk ezen egyáltalán agyal is valaki...hát ez érdekes... én nem izgulok...pedig a Seni áprilisban vizsgázik...meg zk....de meg fogom oldani...ennyi... :huh: :unsure: Nekem jelenleg 1 forrásom van. Tavalyelőtt 2 mondta, hogy nem lehet a fóliát átvinni ,pedig azok is ilyen haverhaverja stílusú ügyintézések voltak. Ha elapad ez az 1, akkor keresnem kell újat, amit vagy találok vagy nem. Igazából nem szeretnék vizsga előtt 1 héttel úgy állni, hogy nincs ötletem sem mi legyen. Úgyhogy inkább jóelőre keresem az alternatív lehetőségeket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chaba Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 Nekem jelenleg 1 forrásom van. Tavalyelőtt 2 mondta, hogy nem lehet a fóliát átvinni ,pedig azok is ilyen haverhaverja stílusú ügyintézések voltak. Ha elapad ez az 1, akkor keresnem kell újat, amit vagy találok vagy nem. Igazából nem szeretnék vizsga előtt 1 héttel úgy állni, hogy nincs ötletem sem mi legyen. Úgyhogy inkább jóelőre keresem az alternatív lehetőségeket. Bizony a fóliával nagyon nem akarnak összeakadni... Nekem 3is azt mondta h persze, semmi gond!! de ahogy kimondtam h fólia vagy meglátta rajta... áááá, ezt így nem tudjuk átnyomni. Én a mai napig nem bírom felfogni h miért kell ezzel kapcsolatban ennyit kötekedni. Ugyanakkor igen érdekes viszont az, hogy számtalanszor megállított már rendőr és csak annyit kérdezett h van-e a fóliáról bizonylatom, vagy még ennyit sem... holott körbe van fóliázva a kocsi és az első szélvédőn is felül van egy fólia csík. Ez nem tűnik fel nekik soha?? hogy mindenhol van ahol nem lenne szabad lennie? tudtommal csak a két hátsó-oldalsón lehetne... sehol máshol. Érdekes dolog ez is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 Bizony a fóliával nagyon nem akarnak összeakadni... Nekem 3is azt mondta h persze, semmi gond!! de ahogy kimondtam h fólia vagy meglátta rajta... áááá, ezt így nem tudjuk átnyomni. Én a mai napig nem bírom felfogni h miért kell ezzel kapcsolatban ennyit kötekedni. Ugyanakkor igen érdekes viszont az, hogy számtalanszor megállított már rendőr és csak annyit kérdezett h van-e a fóliáról bizonylatom, vagy még ennyit sem... holott körbe van fóliázva a kocsi és az első szélvédőn is felül van egy fólia csík. Ez nem tűnik fel nekik soha?? hogy mindenhol van ahol nem lenne szabad lennie? tudtommal csak a két hátsó-oldalsón lehetne... sehol máshol. Érdekes dolog ez is. és van róla műbizonylatod? És vizsgán bizonylattal se engedik át? Akkor minek a műbizonylat? Elvileg most már van szabályos folia... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chaba Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 és van róla műbizonylatod? És vizsgán bizonylattal se engedik át? Akkor minek a műbizonylat? Elvileg most már van szabályos folia... Van műbizonylatom. SŐT a forgalmiba is be van írva a D típusú rendszámmal együtt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 Van műbizonylatom. SŐT a forgalmiba is be van írva a D típusú rendszámmal együtt... akkor nem értem vizsgán mert ekkora probléma..... ha midnen rendben van Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chaba Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 akkor nem értem vizsgán mert ekkora probléma..... ha midnen rendben van Én sem! de szerintem az ajtóablakokon vannak kiakadva... hallottam többektől is hogy : " már nem működik a letekerős technika sem" - mielött beállnál a vizsgára letekered az ablakot hogy ne lássák rajta a fóliát. Mondjuk én nem értem régen is ez hogy működhetett... ennyire hülyének lehetett nézni az embereket? :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 A fólia téma már tiszta, van erről egy külön topic is asszem a tuningon belül. :unsure: Tehát hátsó szélvédőre és hátsó oldalsó ablakokra bármilyen %-os fóliát tehetsz. Első oldalablak és első szélvédő meg asszem 30%-os lehet maximum, de az már a gyári üveggel együtt. Tehát arra nem lehet tenni, mert az már gyárilag 30%-ra van színezve (bele is van írva a kis pecsétjébe alulra). A szélvédő felső részére meghatározott szélességű csík tehető (asszem 10cm). A műszaki vizsgára nem árt ha a H betű benne van a fóliában minden ablakon ahol van, illetve a műbizonylatot sem árt vinni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chaba Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 A fóliát még az előző tulaj tetette rá, és nem tudom hogy seftelt megoldás-e az a műbizonylat vagy sem. Eredetinek tűnik, meg a fólia sem gagyi, M3 és valami 40e-ért csinálták anno. Legyek egyszer végre olyan bátor és guruljak be egyszerűen vizsgára? :huh: da akkor gondolom nem ártana pótolnom a katalizátorom :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 A szélvédőn a csík az max addig jöhet le, amíg a napellenző is be tud takarni amúgy... :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 A műszaki vizsgára nem árt ha a H betű benne van a fóliában minden ablakon ahol van, illetve a műbizonylatot sem árt vinni... Azért nem ilyen egyszerű. Nekem H betűm és papírom is van, de nekik meg van fénymérő készülékük. :unsure: De nagyon nem aggódok emiatt, mert előről leszedni már nem nagy cucc csak a hátsó volt a kényes. Legfeljebb nem a vizsgáért megy a tizes hanem az újrafelrakásért. 2évente ki lehet bírni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chaba Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 Azért nem ilyen egyszerű. Nekem H betűm és papírom is van, de nekik meg van fénymérő készülékük. :unsure: Az bizony az Ő javukra szolgál :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 A fóliát még az előző tulaj tetette rá, és nem tudom hogy seftelt megoldás-e az a műbizonylat vagy sem. Eredetinek tűnik, meg a fólia sem gagyi, M3 és valami 40e-ért csinálták anno. Legyek egyszer végre olyan bátor és guruljak be egyszerűen vizsgára? :huh: da akkor gondolom nem ártana pótolnom a katalizátorom :unsure: Egyszerű a kérdés: van az első oldalsó ablakon fólia? Igen? Akkor nem fog átmenni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 Azért nem ilyen egyszerű. Nekem H betűm és papírom is van, de nekik meg van fénymérő készülékük. :unsure: Bár nem tapasztaltam még, de gondolom azt külön elő kell kotorni a szekrényből, és amelyik fóliáról van papír meg H betű, és látszólag az is van rajta, akkor nem fogják külön méricskélni. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chaba Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 Egyszerű a kérdés: van az első oldalsó ablakon fólia? Igen? Akkor nem fog átmenni. :unsure: ugyanezt mondom én is! tök mindegy h van róla műbizonylatom... van a két első ablakon. kész nem engedik át. Én meg le nem fogom húzni a 40e-es fóliát !! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Február1, 2007 Megoszt Elküldve Február1, 2007 Én meg le nem fogom húzni a 40e-es fóliát !! Akkor ablakcsere. És megint ott tartunk hogy tök feleslegesek a szabályok, mert könnyűszerrel ki lehet játszani őket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts