Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

GSI Rulez...Chat...Jáccótér....:)

hemi

Recommended Posts

Kiskapu mindig mindenhol lesz, az tuti. De a vizsgáztatásban a közeljövőben annyit már

fog változni a rendszer, hogy nem fognak bármit átengedni zsebből tizesért, mert nehéz

lesz megoldani a csúsztatást.

A bevezetendő rendszert elég hatékonynak tartom, mivel központilag olyan emberek

ellenőrzik a fényképeket és a videófelvételeket (összetartozóan, tehát az is látszik, hogy

melyik autó küszöbét fényképezi a vizsgabiztos), akik nincsenek közvetlen kapcsolatban a

vizsgaállomásokkal, csak bent ülő közalkalmazottak, akik nincsenek nevesítve.

Így már nehéz lesz a kenés, bonyolult és sokemberes. Tehát meg lehet oldani majd

ezután is biztosan a csúsztatást, de a tízezres kategóriát el lehet felejteni. Ez pedig a

szakadt roma dinnyéskettesek végét legalább jelentheti. Ennyit legalább elérnek. :lol:

Ez a jövő, szigorodnak a vizsgáztatás feltételei...

Az én bánatom csak az, hogy a zöldkártyára is hasonló rendszert kezdenek el bevezetni,

és így vakarhatom a fejem, hogy ezután a versenyautó hogy a francba fog kártyát kapni... :unsure:

Vagy akár az omega a 13 éves katalizátorával... :huh:

Megosztás:

Az én bánatom csak az, hogy a zöldkártyára is hasonló rendszert kezdenek el bevezetni,

és így vakarhatom a fejem, hogy ezután a versenyautó hogy a francba fog kártyát kapni... :unsure:

Vagy akár az omega a 13 éves katalizátorával... :huh:

Vezérlést nem tudod úgy módosítani vizsga idejére, hogy egy kicsit nagyobb légfelesleggel dolgozzon a motor. Azaz kevesebb benyát nyomni bele?

Egyébként én is töröm a fejem hasonlókon. Nagyon hülye ötlet lenne egy ideiglenes kipufon esetleg több katot alkalmazni? Nem szűrne jobban?

Megosztás:

Most Ti komolyan úgy godnoljátok, hogy probléma lesz a vizsga vagy a zöldkártya??? Anyámnak lehet, hogy igen, mert kevésbé mozog ilyen körökben mint mi...megérteném, ha ő ilyenen törné a fejét...de hogy mi nálunk ezen egyáltalán agyal is valaki...hát ez érdekes...

én nem izgulok...pedig a Seni áprilisban vizsgázik...meg zk....de meg fogom oldani...ennyi... :huh: :unsure:

Megosztás:

Most Ti komolyan úgy godnoljátok, hogy probléma lesz a vizsga vagy a zöldkártya??? Anyámnak lehet, hogy igen, mert kevésbé mozog ilyen körökben mint mi...megérteném, ha ő ilyenen törné a fejét...de hogy mi nálunk ezen egyáltalán agyal is valaki...hát ez érdekes...

én nem izgulok...pedig a Seni áprilisban vizsgázik...meg zk....de meg fogom oldani...ennyi... :huh: :unsure:

hát kb. én is ilyesmit hallottam h megoldás mindig lesz, túl hülye emberek vannak ebben az orzságban(kormányban-kpm.-nél vagy nem tom hol) h 100%-osan kiszűrjék az ilyen vizsgákat........

Megosztás:

Vezérlést nem tudod úgy módosítani vizsga idejére, hogy egy kicsit nagyobb légfelesleggel dolgozzon a motor. Azaz kevesebb benyát nyomni bele?

Egyébként én is töröm a fejem hasonlókon. Nagyon hülye ötlet lenne egy ideiglenes kipufon esetleg több katot alkalmazni? Nem szűrne jobban?

Sajna katalizátor nélkül hiába csökkentem az emissziót egy gyári ecuval (ugye a nagytengely megoldja ebben az

esetben a szegényebb keveréket), de a co-n kívüli többi károsanyag "látszani" fog a műszeren.

Megosztás:

100%-osan kiszűrjék az ilyen vizsgákat........

Pont a motiváció a lényege. Egy vizsgaállomásnak elég lebukni egyszer ahhoz, hogy kemény

büntetés legyen belőle. Ha pedig ez többször történik, elveszti a jól jövedelmező engedélyét is.

Szal ne legyél optimista ezügyben... :unsure:

Megosztás:

Igen, reálisan gondolkodva én komolyan aggódom. Én is mozgok ezekben a körökben, de pont ezektől

a köröktől kapom azt az infót, hogy van okom félni a jövőre nézve... 2007-ben még nem hinném hogy

gondot fog okozni a zk, de utána már bizonytalan... A vizsgától mondjuk nem félek, mert az astra már

legal, az omi meg simán átmegy a legal vizsgán is. :lol:

Megosztás:

Gabi! Történt valami veled mostanában, hogy ennyire pesszimista lettél???

:unsure: :lol: :lol:

Ne felejtsétek el, hogy ma Dart's competition lesz este...

ja és nem kegyelmezek senkinek..., és Vosziéknak kötelező jönni, nem ér mennekülni... :lol: :D ;)

Na megyek megnézem, hogy áll a túúró...bár vannak elképzeléseim... :) de ráér... :huh:

Megosztás:

:unsure: :lol: :lol:

Ne felejtsétek el, hogy ma Dart's competition lesz este...

ja és nem kegyelmezek senkinek..., és Vosziéknak kötelező jönni, nem ér mennekülni... :lol: :D ;)

Na megyek megnézem, hogy áll a túúró...bár vannak elképzeléseim... :) de ráér... :huh:

Tegnap vettem egy készletet ugyhogy ma beapritok mindenkit!

Megosztás:

:unsure: :huh: :lol:

Téli depi. :lol: :lol:

Szeretek előre gondolkodni a lehetőségeken, nem utólag sajnálkozni. :)

Meg gondoltam megosztom veletek azt az infót, amit kapok én is, és titeket is érint.

Az már más kérdés, hogy kényelmes hitetlenkedésbe torkollik a dolog :D

Darts, ja gut! ;)

Megosztás:

Nekem jelenleg 1 forrásom van. Tavalyelőtt 2 mondta, hogy nem lehet a fóliát átvinni ,pedig azok is ilyen haverhaverja stílusú ügyintézések voltak. Ha elapad ez az 1, akkor keresnem kell újat, amit vagy találok vagy nem. Igazából nem szeretnék vizsga előtt 1 héttel úgy állni, hogy nincs ötletem sem mi legyen. Úgyhogy inkább jóelőre keresem az alternatív lehetőségeket.

Megosztás:

Nekem jelenleg 1 forrásom van. Tavalyelőtt 2 mondta, hogy nem lehet a fóliát átvinni ,pedig azok is ilyen haverhaverja stílusú ügyintézések voltak. Ha elapad ez az 1, akkor keresnem kell újat, amit vagy találok vagy nem. Igazából nem szeretnék vizsga előtt 1 héttel úgy állni, hogy nincs ötletem sem mi legyen. Úgyhogy inkább jóelőre keresem az alternatív lehetőségeket.

Bizony a fóliával nagyon nem akarnak összeakadni... Nekem 3is azt mondta h persze, semmi gond!! de ahogy kimondtam h fólia vagy meglátta rajta...

áááá, ezt így nem tudjuk átnyomni.

Én a mai napig nem bírom felfogni h miért kell ezzel kapcsolatban ennyit kötekedni.

Ugyanakkor igen érdekes viszont az, hogy számtalanszor megállított már rendőr és csak annyit kérdezett h van-e a fóliáról bizonylatom, vagy még ennyit sem... holott körbe van fóliázva a kocsi és az első szélvédőn is felül van egy fólia csík. Ez nem tűnik fel nekik soha?? hogy mindenhol van ahol nem lenne szabad lennie?

tudtommal csak a két hátsó-oldalsón lehetne... sehol máshol.

Érdekes dolog ez is.

Megosztás:

Bizony a fóliával nagyon nem akarnak összeakadni... Nekem 3is azt mondta h persze, semmi gond!! de ahogy kimondtam h fólia vagy meglátta rajta...

áááá, ezt így nem tudjuk átnyomni.

Én a mai napig nem bírom felfogni h miért kell ezzel kapcsolatban ennyit kötekedni.

Ugyanakkor igen érdekes viszont az, hogy számtalanszor megállított már rendőr és csak annyit kérdezett h van-e a fóliáról bizonylatom, vagy még ennyit sem... holott körbe van fóliázva a kocsi és az első szélvédőn is felül van egy fólia csík. Ez nem tűnik fel nekik soha?? hogy mindenhol van ahol nem lenne szabad lennie?

tudtommal csak a két hátsó-oldalsón lehetne... sehol máshol.

Érdekes dolog ez is.

és van róla műbizonylatod?

És vizsgán bizonylattal se engedik át? Akkor minek a műbizonylat? Elvileg most már van szabályos folia...

Megosztás:

akkor nem értem vizsgán mert ekkora probléma..... ha midnen rendben van

Én sem! de szerintem az ajtóablakokon vannak kiakadva...

hallottam többektől is hogy : " már nem működik a letekerős technika sem" - mielött beállnál a vizsgára letekered az ablakot hogy ne lássák rajta a fóliát.

Mondjuk én nem értem régen is ez hogy működhetett... ennyire hülyének lehetett nézni az embereket? :unsure:

Megosztás:

A fólia téma már tiszta, van erről egy külön topic is asszem a tuningon belül. :unsure:

Tehát hátsó szélvédőre és hátsó oldalsó ablakokra bármilyen %-os fóliát tehetsz.

Első oldalablak és első szélvédő meg asszem 30%-os lehet maximum, de az már

a gyári üveggel együtt. Tehát arra nem lehet tenni, mert az már gyárilag 30%-ra

van színezve (bele is van írva a kis pecsétjébe alulra). A szélvédő felső részére

meghatározott szélességű csík tehető (asszem 10cm).

A műszaki vizsgára nem árt ha a H betű benne van a fóliában minden ablakon

ahol van, illetve a műbizonylatot sem árt vinni...

Megosztás:

A fóliát még az előző tulaj tetette rá, és nem tudom hogy seftelt megoldás-e az a műbizonylat vagy sem. Eredetinek tűnik, meg a fólia sem gagyi, M3 és valami 40e-ért csinálták anno.

Legyek egyszer végre olyan bátor és guruljak be egyszerűen vizsgára? :huh:

da akkor gondolom nem ártana pótolnom a katalizátorom :unsure:

Megosztás:

A műszaki vizsgára nem árt ha a H betű benne van a fóliában minden ablakon

ahol van, illetve a műbizonylatot sem árt vinni...

Azért nem ilyen egyszerű. Nekem H betűm és papírom is van, de nekik meg van fénymérő készülékük. :unsure:

De nagyon nem aggódok emiatt, mert előről leszedni már nem nagy cucc csak a hátsó volt a kényes. Legfeljebb nem a vizsgáért megy a tizes hanem az újrafelrakásért. 2évente ki lehet bírni.

Megosztás:

A fóliát még az előző tulaj tetette rá, és nem tudom hogy seftelt megoldás-e az a műbizonylat vagy sem. Eredetinek tűnik, meg a fólia sem gagyi, M3 és valami 40e-ért csinálták anno.

Legyek egyszer végre olyan bátor és guruljak be egyszerűen vizsgára? :huh:

da akkor gondolom nem ártana pótolnom a katalizátorom :unsure:

Egyszerű a kérdés: van az első oldalsó ablakon fólia? Igen? Akkor nem fog átmenni. :lol:

Megosztás:

Azért nem ilyen egyszerű. Nekem H betűm és papírom is van, de nekik meg van fénymérő készülékük. :unsure:

Bár nem tapasztaltam még, de gondolom azt külön elő kell kotorni a szekrényből, és amelyik fóliáról

van papír meg H betű, és látszólag az is van rajta, akkor nem fogják külön méricskélni. :huh:

Megosztás:

Egyszerű a kérdés: van az első oldalsó ablakon fólia? Igen? Akkor nem fog átmenni. :unsure:

ugyanezt mondom én is! tök mindegy h van róla műbizonylatom... van a két első ablakon. kész nem engedik át.

Én meg le nem fogom húzni a 40e-es fóliát !!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.