Gelko Elküldve November10, 2006 Elküldve November10, 2006 Itt nézzetek körül! :blink: erre van az amcsi topic :unsure: de nagyon jó kis oldal régi nagy kedvencekkel ;)
Tom Elküldve November10, 2006 Elküldve November10, 2006 erre van az amcsi topic :blink: de nagyon jó kis oldal régi nagy kedvencekkel ;) Tényleg szép ótók vannak ott, remélem 30 év múlva, majd a turbós GSi-knek is lesz ilyen oldala... :unsure:
Gelko Elküldve November10, 2006 Elküldve November10, 2006 ez nem az a cég akinek van a tv műsora is ? Wrecks & Riches... mert a Marauder az ugyanaz a kocsi ;) Tényleg szép ótók vannak ott, remélem 30 év múlva, majd a turbós GSi-knek is lesz ilyen oldala... :unsure: A Gsi.hu pont alkalmas lenne :blink:
J0hnny Elküldve November10, 2006 Elküldve November10, 2006 ez nem az a cég akinek van a tv műsora is ? Wrecks & Riches... mert a Marauder az ugyanaz a kocsi :blink: De biza az! :unsure:
Laci4 Elküldve November10, 2006 Elküldve November10, 2006 Nah.. akkor úgyis rég írtam, igy hát jöjjön egy kisebb mese tegnap lett egy kis "generál" a kocsin - Szelepefedél tömítés csere - HAL jeladónál O gyűrű csere - szar utángyártot Jobb-bal Motortartó bak gyárira csere - Olajteknő tömítés csere - Egyúttal olajcsere(+szűrő) - No meg a kipuffsor tömítés csere A motortartó bakokat azért cseréltem,aki nem tudná, mert anno u.gy. at vettem bele és azóta nagyon rezgett,rázott a kocsi. Megnéztem a gyárit, már kézzel mozgatva,nyomogatva is puhább volt, mint ami be volt rakva u.gy. Csere után, elösször amikor beültem a kocsiba, olyan volt mint amikor bedugúl az ember füle. Szal ez jó lett!! örültem mint majom a farkának!! ;) :P Olajteknő tömítés: egyenlőre valószinűleg az is jó, sajnos nem tudom(reggel még száraz volt). de remélem jó,mert ahogy elnéztem a munkát, elég szivás lecserélni..(időigényes) Ugyanis reggel elindúltunk tapétét venni a családdal. Elötte megnéztem, száraz volt a kocsi alja. egyik üzlet oké.. aztán megyek tovább fordulok be a parkolóba, látom kezd füstölögni a kocsi eleje, nem kicsit!!! Uhh mondom bakeer. ez frankó! megint mi durrant el? :unsure: Felnyitottam a motorteret, bazi nagy füst... és látom hogy az egész motor csupa olaj :blink: A szelepfedélnél két helyen ereszti ..ereszti? fröcsköli az olajat ;) Szal mindjárt indulok is, és megnézzük mi a baj.. de ránézésre kificcent a tömítés :lol: Odafelé még lehet csinálok videót.."mókás" ahogy füstöl a kocsi :lol: Amikor megállok akkor többnyire előrefelé a motortérből, amikor meg megyek, akkor mögöttem kavarog a füst, mint amikor egy felhúzott diesel padlógázzal megy elöttem.. csak nekem nem fekete, hanem inkább fehéres(szürke) a füst :lol: ;) Szerelés Képek Szelepfedél Képek 2
J0hnny Elküldve November10, 2006 Elküldve November10, 2006 Nem akarok okoskodni,de szerintem ezt a szelepfedéltömítést picit túlhuztátok! Ezt nagyon ésszel kell meghúzni és nem árt egy kis "tömítőpampucot" rákenni hajszálvékonyan. Én nemrégen cseréletem,bár nekem parafa van.A régi kurv@mód odaégett,alig tudtam leszedni.A nagyját levakartam késsel,aztán egy sík alutömb és csiszolópapír segítségével szedtem le a többit,ügyelve arra,ahogy a veztengely felé ne menjen be a dzsuva. Aztán megkentem FBS-sel,mert éppen más nem volt itthon.Szerelőm le is b@szott,hogy azt ő nem fogja levenni,mert ráég.Aztán én kérdeztem tőle,hogy a sima parafa nem ég rá? :unsure: :blink: Így legalább tömít rendessen,egy csepp olaj nem jön.Én amúgy belülről kifelé haladva húztam meg a csavarjait,mintha hf-et raktam volna fel. ;)
opel16v Elküldve November10, 2006 Elküldve November10, 2006 Igen, ez eléggé úgy tűnik, hogy installálási problem. :unsure:
Atommanó Elküldve November10, 2006 Elküldve November10, 2006 Lett új téli felni a Senin... :blink: Elöl 8X17, hátul 9X17-es 235-ös gumikkal...vettem rá zsír új télit is... :unsure:
sárgaGSI Elküldve November10, 2006 Elküldve November10, 2006 Hát végülis téligumi-felninek nem annyira vészes, egész tűrhető...... ;) Nagyoncééééép :unsure: :blink: ;)
Atommanó Elküldve November10, 2006 Elküldve November10, 2006 ;) Hát végülis téligumi-felninek nem annyira vészes, egész tűrhető...... :P Nagyoncééééép :unsure: :blink: ;)
sárgaGSI Elküldve November10, 2006 Elküldve November10, 2006 utobbi 3-4 hétben mért halt ki a fórum, már az is nagy szó ha naponta egy két hozzászólás megesik, pár hónapja meg minden este 10 oldalakat kellett visszaolvasnom h mi hogy meddig történt...... Legalább ebben a topicban volt élet......... mindenki téli álmot alszik, vagy az autója alatt van????? Bárcsak már én is ott lehetnék... nah ennyi :unsure:
Atommanó Elküldve November10, 2006 Elküldve November10, 2006 Hát péntek van...mindenki kinnt van a Szigeten, meg bulájozik...pár emberkéről tom... :unsure:
Gelko Elküldve November10, 2006 Elküldve November10, 2006 nem semmi kerekek :unsure: adta a srác a felnit csak rossz volt a gumi ?
sárgaGSI Elküldve November10, 2006 Elküldve November10, 2006 Hát péntek van...mindenki kinnt van a Szigeten, meg bulájozik...pár emberkéről tom... :unsure: jójó de nem mai napra értem úgy általában mijóta nyilvános lett a fórum azóta csak lézengenek az emberek pedig azt hittem(ük) h megint tele lesz a fórum és közben szinte csak tagok vannak fent most is...... mind1 ez van, befejeztem a sírást :blink:
J0hnny Elküldve November10, 2006 Elküldve November10, 2006 Szerintem a munkahelyeken letiltották a fórumot! :unsure:
sárgaGSI Elküldve November10, 2006 Elküldve November10, 2006 Szerintem a munkahelyeken letiltották a fórumot! :unsure: :blink: ;) ;) :P ...... LEHET
Demó Elküldve November10, 2006 Elküldve November10, 2006 Te Anti, még nem mondták neked, hogy elöfordulhat, hogy esetleg nem vagy egészen egészséges? :blink: Hogy lehet télre ilyen szép felniket rárakni a kocsira, ráadásul 235-ös gumikkal. ;) :unsure: ;) Egyébként tényleg nagyon szépek! ;) :P
Laci4 Elküldve November10, 2006 Elküldve November10, 2006 :lol: Igen, ez eléggé úgy tűnik, hogy installálási problem. :lol: Megoldódott a dolog.. A résztvevőknek ezer meg ezer hála!! Nagyon önzetlen, korrekt segitő társaság.. de ezt eddig is tudtuk :lol: A dolog lényege.. valamikor valaki,még valszeg svájci honban, megtépte a csavarokat. (az előző tömítés is igy kiállt, sőőőt még jobban. Na szal ezeknek a szelepfedeleknek a csavaroknál van kialakitva egy pirinyó "távtartó" szerüség...pont ezért,hogy ne nyomja ki a tömítést...elvileg. Nah és mivel ezt valaki annó izomból meghúzhatta, deformálódtak.. összébbmentek.. Igy amikor a szerelő srác érzéssel meghúzta, akkor sajnos ezzel túl is húzódott. és a HF teteje két helyen elvágta a tömítés kőzepét, igy ki tudott ficceni, de úgy hogy sajna nem tömitett a másik fele se :unsure: Szóval gyorsan elrongyoltunk tömítésért, és ki lett cserélve.. most csak nagyon finoman lett ráhúzva, de még igy is nagyon kicsit kinntebbjött... egyenlőre jó .. majd pár nap múlva kiderül a végeredmény. Viszont a szervizig ahogy átutaztam egész budapestet, elég sokan érdekesen néztek rám.Pláne azok,akik mutatták is h rohadtúl füstöl a kocsi.. én meg csak mutattam h ok, látom.. és ültem szép nyugisan tovább az araszoló kocsisor közepén :P Csináltam videót is.. még nem tom milyen lett. majd megnézem.. ha értékelhető, lehet felrakom.. dúrva volt.... 2szer mondjuk elindúlt a para, amikor belső keringtetés ellenére is kezdett kis füst jönni a szellőzőrácsokból.. eszembejutottak akiknek leégett a kábelkötegük stb.. Már tudom mit kérek majd szülinapomra :D Hát végülis téligumi-felninek nem annyira vészes, egész tűrhető...... ;) Nagyoncééééép :blink: ;) ;) Nah jah.. tééényleg szép.. ez nekem is tecc..
sárgaGSI Elküldve November10, 2006 Elküldve November10, 2006 Ezt megintcsak ide kell beraknom úgy érzem(szóljatok ha nem) lassú moci.....vagy gyors KADETT
Laci4 Elküldve November10, 2006 Elküldve November10, 2006 Te Anti, még nem mondták neked, hogy elöfordulhat, hogy esetleg nem vagy egészen egészséges? ;) Hogy lehet télre ilyen szép felniket rárakni a kocsira, ráadásul 235-ös gumikkal. :P :unsure: ;) Egyébként tényleg nagyon szépek! :lol: ;) Valami hasonló jutott nekem is az eszembe.. olvastam a hozzászólását.. aztán látom téli kerék.. aztán a méret :blink: uhh mondom.. télikerék.. na jah... :lol:
sárgaGSI Elküldve November10, 2006 Elküldve November10, 2006 Te Anti, még nem mondták neked, hogy elöfordulhat, hogy esetleg nem vagy egészen egészséges? :P Hogy lehet télre ilyen szép felniket rárakni a kocsira, ráadásul 235-ös gumikkal. :lol: ;) ;) Egyébként tényleg nagyon szépek! :lol: :lol: Hát én ezt már meg sem kérdeztem :unsure: :blink: ;)
Atommanó Elküldve November10, 2006 Elküldve November10, 2006 Azért mert tél van az már azt jelenti, hogy dzsuva felniket kell felrakni? :blink: :unsure: ;) Sűrűn le kell mosni szépen és nem lesz baja ennek télen sem... Nekem világ életemben midig alufelnim volt télen is...kivéve a kispolszikn... ;) ;) Sosom lett bajuk... Hát hogy nem vagyok 100-as...ez már bennem is felmerült... :P
Recommended Posts