Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

A peremezést természetesen megelőzné egy alapos tömítőzés és arra a tömítő anyagra hajtanád rá a peremet, én azt hittem hogy ez alap ( egyébként az én kocsimon is meg lesz csinálva ez a peremezés, még mindig jobb mint levágni a gyári peremet és élt hagyni, ami akár balesetet is okozhat. )

A lökhárítókból én egyiket sem venném. Mindegyik über hivalkodó, gagyi tuningos sz@r szvsz. B)

Elküldve
A peremezést természetesen megelőzné egy alapos tömítőzés és arra a tömítő anyagra hajtanád rá a peremet, én azt hittem hogy ez alap ( egyébként az én kocsimon is meg lesz csinálva ez a peremezés, még mindig jobb mint levágni a gyári peremet és élt hagyni, ami akár balesetet is okozhat. )

A lökhárítókból én egyiket sem venném. Mindegyik über hivalkodó, gagyi tuningos sz@r szvsz. B)

:D)) Szép a természetes is persze, de azért egy nőn is dobhat az optikai tuning:))))

a négy közül kettő tényleg vad már.. szerintem is

Elküldve

a tömítésre nem gondoltam, az persze korrektebbé teszi, de a fényezés?... az gáz, mert tutti lepattog

Elküldve
a tömítésre nem gondoltam, az persze korrektebbé teszi, de a fényezés?... az gáz, mert tutti lepattog

nálunk úgy csinálja a srácc, hogy szétbontja az ívet, mert ugye ott több lemez van, aztán kivágja a belső lemez peremét, és a sárvédőét ráhajtja, és végighegeszti. Fényezésen kívülről nem szokott meglátszani, de a belső oldalon festeni kell, legalább alapozóval.

Elküldve
nálunk úgy csinálja a srácc, hogy szétbontja az ívet, mert ugye ott több lemez van, aztán kivágja a belső lemez peremét, és a sárvédőét ráhajtja, és végighegeszti. Fényezésen kívülről nem szokott meglátszani, de a belső oldalon festeni kell, legalább alapozóval.

Mit kell ezt ennnyire felfújni?

222158-20110430-zhOjdQ.jpg

B)

Elküldve

Hát ez durva! :)

Én holnap adom le karosszéria munkára a kocsit.

Meg is fogom kérni a szakit, hogy hátul a sárvédő peremét vagy hajtsa fel vagy szedje le. Ugyanis néha eléri a gumi oldalát. Néztem, hogy elvileg nem kellene elérnie, de a gyakorlat azt mutatja, hogy kanyarban engednek annyit a szilentek, hogy végig tudja karistolni a gumi oldalát... B)

Elküldve
Hát ez durva! :)

Én holnap adom le karosszéria munkára a kocsit.

Meg is fogom kérni a szakit, hogy hátul a sárvédő peremét vagy hajtsa fel vagy szedje le. Ugyanis néha eléri a gumi oldalát. Néztem, hogy elvileg nem kellene elérnie, de a gyakorlat azt mutatja, hogy kanyarban engednek annyit a szilentek, hogy végig tudja karistolni a gumi oldalát... B)

:D Neked milyen felni van a gépen és hányas gumival?

Nekem anno volt a G-men 7,5x 17-es alu /40-es gumival és 4 centis ültetéssel és soha nem ért bele az ívbe,pedig jóval kisebb volt a hely a gumi és a ív között a gyárihoz képest.

Elküldve

Ha megmelegíted előtte a fényezést, akkor nem pattog le. Hidd el, elég sokat kibír a fényezés, ha meleg. Jó nem az agyongittelt sárvédőkről beszélek, a normális gyári fényezésűekről.

Nálunk melóban a kemencéből kijövő lökhárítókat jobbra balra hajlítgatják és nem ugrik le róla a festék. Tudom, tudom az még friss, de a régi fényezés is megpuhul ha felmelegíted. B)

Elküldve
B))) Szép a természetes is persze, de azért egy nőn is dobhat az optikai tuning:))))

A nőkön is a normális optikai tuning néz ki jól. Geronazzo Máriával meg a Szandikával már nem járnék. :D

Elküldve

Nekem anno volt a G-men 7,5x 17-es alu /40-es gumival és 4 centis ültetéssel és soha nem ért bele az ívbe,pedig jóval kisebb volt a hely a gumi és a ív között a gyárihoz képest.

Ezt nem értem B)

Nekem a 7x16 Et35 és 205/50 -el van komoly problémám.

Elküldve
Sztem ezért.

annak még jónak kellett volna lennie, többen is mondták, ráadásul az automaxnál márkára leszűrve is a használhatóak között volt, így megvettem B)

Most meg szívok vele, az is lehet, hogy eladom őket, csak fájna érte a szívem ,mert sokat buknék rajta... Új felni új gumi, majd 2kilóért, van benne 1000km kábé 1hónapja vettem :D

Elküldve
annak még jónak kellett volna lennie, többen is mondták, ráadásul az automaxnál márkára leszűrve is a használhatóak között volt, így megvettem B)

Most meg szívok vele, az is lehet, hogy eladom őket, csak fájna érte a szívem ,mert sokat buknék rajta... Új felni új gumi, majd 2kilóért, van benne 1000km kábé 1hónapja vettem :D

Szerintem is jónak kell lennie az ET-35nek.A régi 17-esem is az volt és nem ért bele sehová.A gumi melyik részét karcolja?Futófelület vagy oldalfal?

Elküldve

Gumi és gumi között is van sok eltérés, azonos méretben is, ha más a gyártó.

Elküldve

Nekem 7x15 ET35-ös van fenn 195/60-as gumikkal és úgy gondoltam, nem fog bele érni, de hozzá ér, ami zavar... B)

Elküldve
Sztem ezért.

Sztem meg nem ezért.

Nekem 7.5x17 ET35-ös kerekem van 215/45 R17 gumival, ami átmérőben is nagyobb 14mm-rel, és kijjebb is lóg 6mm-rel, mégsem ér bele. Ott az elvásott hátsó futómű (gyenge rugó/lengéscsillapító) lesz a ludas sztem...

Elküldve
Sztem meg nem ezért.

Nekem 7.5x17 ET35-ös kerekem van 215/45 R17 gumival, ami átmérőben is nagyobb 14mm-rel, és kijjebb is lóg 6mm-rel, mégsem ér bele. Ott az elvásott hátsó futómű (gyenge rugó/lengéscsillapító) lesz a ludas sztem...

4éves, 40.000km-rel... Lehetséges, hogy elvásott?

3hét múlva megyek uhuhuékhoz műszakira, fel lesz rakva a gyári acél a téli gumikkal a vizsgára, majd ott megmondják, hogy kell e cserélni csillapítót/rugót?

Ha igen, akkor cserés lesz mindenképp, ha ez a dolog is megoldódik tőle, akkor meg lesz öröm-bódottá B)

Elküldve
B) Nem semmi!!!

Szerintem is a futóművel lesz valami probléma.De a "rázópad" úgy is megmondja.Viszont ha valamit cserélned kell biztos hogy olcsóbb lesz mint négy új felni+gumi :) :D

Hát ha el tudnám adni hasonló áron ezeket a kerekeket, mint amennyiért vennék rá jó méretben újakat, akkor azért az olcsóbb megoldás lenne, mert a rugó és/vagy l.csillapító sem lesz 2fillér.

Valószínűleg kevesebbet buknék az eladásnál, csak ki fogja megvenni??? Ha a rázópad szerint a futómű rendben, akkor marad a rugóhatároló gumipogácsa behelyezése, vagy az eladás bármi áron...

Elküldve
Hát ha el tudnám adni hasonló áron ezeket a kerekeket, mint amennyiért vennék rá jó méretben újakat, akkor azért az olcsóbb megoldás lenne, mert a rugó és/vagy l.csillapító sem lesz 2fillér.

Valószínűleg kevesebbet buknék az eladásnál, csak ki fogja megvenni??? Ha a rázópad szerint a futómű rendben, akkor marad a rugóhatároló gumipogácsa behelyezése, vagy az eladás bármi áron...

Sokat buknál, maradjunk annyiban. B)

Elküldve
Amikor felnit vesztek nem használtok ET kalkulátort?

nem is tudtam hogy van... a pénztárcát néztem meg, meg visszavittem az üvegeket:)))

mária és sandyka nálam sem nem befuto már:))) azok a másik két lökös már:))))

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.