Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

87-es Opel Kadett "E" műszerfal kérdés

Recommended Posts

Elküldve

Üdvözletem!

Tud-e valaki segíteni, hogy a műszerfalon található nyomógombos kapcsolók mit működtetnek? Kettőről tudom, az egyik a hátsó ködlámpa, a másik meg az ülésfűtés. Viszont van még kettő, ami be van kötve, mert ha ráteszek egy kapcsolót, akkor világít. Nade mit kapcsolok?! :shock:

Opel Kadett 1.6D "E".

Köszi előre is.

Csaba

U.i.: Lehetséges az autómata váltó olaj előfűtés?

Elküldve
másik kettő:

másik oldali ülésfűtés

első ködlámpa

(legalább is ez szokott lenni  :) )

Köszönöm szépen!

Mint kiderült, csupán csak előkészítés az a két vakdugó, hiába van bekábelezve... :lol:

Csaba

• 3 weeks later...
Elküldve

Helló!

A jobb oldali vakdugók helyére hol lehetne találni gyári kapcsolókat, mert nem akarom elcsúfítani a műszerfalat mindenféle nem odaillő dolgokkal, és eddig ahol néztem (bontók, miegymás) nem lehetett találni. Konkrét cím és ármegjelölés (nagyságrendileg, kb.) érdekelne.

• 3 months later...
Elküldve
Helló!

A jobb oldali vakdugók helyére hol lehetne találni gyári kapcsolókat, mert nem akarom elcsúfítani a műszerfalat mindenféle nem odaillő dolgokkal, és eddig ahol néztem (bontók, miegymás) nem lehetett találni. Konkrét cím és ármegjelölés (nagyságrendileg, kb.) érdekelne.

A középkonzolba valókra gondolsz...Én még anno a D Kadetthez is tudtam venni pár éve bontóba, de akkor is igen borsos volt..ha jól emlékszem vagy 2 rugót elkértek érte... :shock: szerintem több bontót keress fel..Én anno az aszódiba találtam az említettet, de nem tudom azóta megvan e még egyáltalán az a bontó.. :?

Elküldve
A középkonzolba valókra gondolsz...Én még anno a D Kadetthez is tudtam venni pár éve bontóba, de akkor is igen borsos volt..ha jól emlékszem vagy 2 rugót elkértek érte... :shock: szerintem több bontót keress fel..Én anno az aszódiba találtam az említettet, de nem tudom azóta megvan e még egyáltalán az a bontó.. :?

Középkonzolba :?: :?:

Ugyan most épp megújítás alatt van az autóm, és már egy hónapja nem ültem benne, de emlékeim szerint a Kadett E középkonzolában nincs is semmilyen kapcsoló (leszámítva a szellőzés/hátsóablakfűtés kapcsolóját).

Nem, én a műszercsoport jobb oldalán, a vészvillogó alatt található vakdugók helyére kerestem kapcsolókat, mert a bal oldalra ugyan lehet találni ködlámpakapcsolót, de az nem csereszabatos a másik oldallal. (Asszem gyárilag talán ülésfűtés kapcsolója lehetett ott vmi agyonextrázott versionban.)

Elküldve

Középkonzolba :?: :?:

Ugyan most épp megújítás alatt van az autóm, és már egy hónapja nem ültem benne, de emlékeim szerint a Kadett E középkonzolában nincs is semmilyen kapcsoló (leszámítva a szellőzés/hátsóablakfűtés kapcsolóját).

Nem, én a műszercsoport jobb oldalán, a vészvillogó alatt található vakdugók helyére kerestem kapcsolókat, mert a bal oldalra ugyan lehet találni ködlámpakapcsolót, de az nem csereszabatos a másik oldallal. (Asszem gyárilag talán ülésfűtés kapcsolója lehetett ott vmi agyonextrázott versionban.)

Szerintem majdnem egyről beszélünk csak máshogy :)

Én is anno ködlámpa kapcsolót tudtam venni...miért Te mit akarsz beszerelni? ülésfűtést? :wink:

Elküldve

Szerintem majdnem egyről beszélünk csak máshogy :)

Én is anno ködlámpa kapcsolót tudtam venni...miért Te mit akarsz beszerelni? ülésfűtést? :wink:

én a régi kadettomba szereltem ülésfűtést, de már nem lehetett rendelni kapcsolót, mert leálltak a gyártásával.

Bontóban meg nincs, mert nemsok kadettot szereltek gyárilag ülésfűtéssel....

nekem nem volt első ködlámpám, és az ülésfűtést az első ködlámpa helyére tettem.

merthogy csak a Bal1-be volt ülésfűtés. :)

• 3 weeks later...
Elküldve

Uhu!

A ködlámpa helyére szereltél ülésfűtést? :shock: Biztos jól nézett ki vele a kocsi.. Gondolom a lökháritón is lehetett utána télen kocsikázni.. :oops: :) 8) :? :roll: :twisted: :) :)

Elküldve

Ezt elismerem. Télen én is szoktam felrakni füthető üléshuzatot, állat ha beülsz a jéghideg kocsiba és meleg az ülés.. egyetlen hátránya h. jó ha egy telet kibir, csak kinai szar minőségüeket lehet kapni..

Elküldve
Ezt elismerem. Télen én is szoktam felrakni füthető üléshuzatot, állat ha beülsz a jéghideg kocsiba és meleg az ülés.. egyetlen hátránya h. jó ha egy telet kibir, csak kinai szar minőségüeket lehet kapni..

én a kadettomba gyári ülésfűtéspárnát raktam bele.

nagyon király volt.

kb 1 perc alatt meleg volt az ülés, és a jéghideg autóba sem fáztál télen.

astrába is tervezem beletenni, csak drága. olyan 25 / ülés.

• 2 weeks later...
  • 5 months later...
Elküldve

Hali! Szereztem egy GSI Kadett digit műszerfalat a D Kadettembe. Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni valamilyen bekötési rajzzal vagy jó tanáccsal! Elöre is köszi!

Elküldve
Hali! Szereztem egy GSI Kadett digit műszerfalat a D Kadettembe. Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni valamilyen bekötési rajzzal vagy jó tanáccsal! Elöre is köszi!

Ez ügyben szerintem keresd Sonique-t az Astra topikban, már van rutinja :) digit műszerfal terén, bár lehet, hogy D-kadettbe még nem szerelt...

Elküldve

Ez ügyben szerintem keresd Sonique-t az Astra topikban, már van rutinja :) digit műszerfal terén, bár lehet, hogy D-kadettbe még nem szerelt...

és az elgonolásom alapján nem is fog. ugyanis némi elektronika hiány van a D kadettnál, ami a digit müszerfalnak nélkülözhetetlen....

PL: nincs utjeladó, vizhőfokjeladó,cpmuter, stb,stb.....

bár biztosan meg lehet oldani.

Elküldve

mekkora hülye vagyok!

Persze hogy meg lehet oldani!

csak kell egy csomó minden:

utjeladó, a váltóba.

kell fordulatszámjel a trafóról.

Az öcsém 82-es dizel asconájában is ilyen van :)

Elküldve

Én a Rekordomba szereltem ü.fűtést mindkét oldalra 8) de tescos olcsót szétvágtam és a kárpit és szivacs közé tettem be,kapcsolót én sem kaptam,így egy kombi hátsó ablakmosókapcsolóját alakítottam át:0 állás ki,1 állás bal 2 állás bal+jobb.Amugy tényleg király :)

• 1 month later...
Elküldve

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. 91-es Kadettem (C14NZ) műszerfalát szerettem volna kicserélni fordulatszámmérősre, de nem sikerült. A 12 polusú dugón be volt húzva a fordulatszámmérő kábele, de amikor rádugtam egy 90-es előtti műszerfalat a fordulatszámmérő mutatója 2000-et mutatott és nem reagált a gázadásra. Megpróbáltam egy külön kábelen a hall jeladótól is rákötni, de akkor is ugyan az történt. Egy másik fordulatszámmérővel is megpróbáltam, de azzal sem sikerült. Mit tegyek? Segítségeteket előre is köszönöm.

• 5 weeks later...
Elküldve
sziasztok!!! szertnék végre találni a D Kadettembe 1 fordszámmérős műszerfalat!! SEGÍTSETEK :)  :D  :lol:

A www.opelbonto.hu -n van egy ilyen 5000Ft-ért. Jó lesz?

De máskor ne írd be minden topikba :wink:

122_6_th_1.jpg

• 2 weeks later...
Elküldve

Szevasztok!

E Kadett üzemanyag, és hűtővízfok műszerek csalnak (lefelé). Azt hallotam hogy kondi cserével időlegesen megoldható a probléma

-Hol található(k) a kondik pontosan és milyen értékűek?

-Esetleg megoldás a hiba végleges megszüntetésére?

Elküldve

Van a műszeregység mögött egy fesztstab IC (fekete, fém rögzítőfüllel, 3 lábú), na valószínűleg az a ludas. A kimenetén (a vezetetékelésből ki lehet sakkozni) fix 12V kell hogy legyen. Sztem bármelyik elektronikai üzletben lehet venni. Ha nincs akkor 7812-vel lehet helyettesíteni, de azt fejjel lefelé kell beszerelni, mert fordított a lábkiosztása. 2-300 FT az egész

Elküldve
Van a műszeregység mögött egy fesztstab IC (fekete, fém rögzítőfüllel, 3 lábú), na valószínűleg az a ludas. A kimenetén (a vezetetékelésből ki lehet sakkozni) fix 12V kell hogy legyen. Sztem bármelyik elektronikai üzletben lehet venni. Ha nincs akkor 7812-vel lehet helyettesíteni, de azt fejjel lefelé kell beszerelni, mert fordított a lábkiosztása. 2-300 FT az egész
Na kössz akkor utána nézek! Bár én valami kondiról olvastam :?
Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.