Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Benzines motorral kapcsolatos problémák, kérdések

forumadmin

Recommended Posts

Lehet kipuff. szerelés közben odacsíptek egy vezetéket valahova, aztán most letestel, vagy szétcsúszott valami csati.

Megtaláltam az egyes érzékelőt. (A kettes a részecskeszűrő elejében van) Az a durva, hogy az enyémbe nincs lambda szonda, és amit annak hittem érzékelőt (katalizátor után egyből) az az első hőfok jeladó. Legalábbis autósboltba nézegettük kipufogó rendszer robbantott rajzon, beírtuk az én alvázszámomat leszedte a lambda szondát, helyette egy újabb hőfok érzékelőt rakott oda. Ez tényleg lehet, hogy enyémbe nincs lambda szonda???

Valaki tudja, hogy ennek a kábele hova van beledugva? Mert valahol elmegy a klíma kompresszor háta mögött, de fogalmam sincs hova, elég sok mindent le kéne bontani, hogy megtaláljam. Ha valaki esetleg tudná hol van összedugva, könnyebb lenne. A kifújás pedig szaglásom szerint telibe a motor tetejéből jön az izzítógyertyáktól. Plusz ott abba a mélyedésbe is tiszta korom minden. Lehetséges, hogy az izzítógyertya mellett fúj ki????

Megosztás:

Megtaláltam az egyes érzékelőt. (A kettes a részecskeszűrő elejében van) Az a durva, hogy az enyémbe nincs lambda szonda, és amit annak hittem érzékelőt (katalizátor után egyből) az az első hőfok jeladó. Legalábbis autósboltba nézegettük kipufogó rendszer robbantott rajzon, beírtuk az én alvázszámomat leszedte a lambda szondát, helyette egy újabb hőfok érzékelőt rakott oda. Ez tényleg lehet, hogy enyémbe nincs lambda szonda???

Valaki tudja, hogy ennek a kábele hova van beledugva? Mert valahol elmegy a klíma kompresszor háta mögött, de fogalmam sincs hova, elég sok mindent le kéne bontani, hogy megtaláljam. Ha valaki esetleg tudná hol van összedugva, könnyebb lenne. A kifújás pedig szaglásom szerint telibe a motor tetejéből jön az izzítógyertyáktól. Plusz ott abba a mélyedésbe is tiszta korom minden. Lehetséges, hogy az izzítógyertya mellett fúj ki????

Ha onnan érzed a füstszagot akkor biztos hogy a porlasztó alatti tűzkarikánál fúj ki!A kokszosodás is erre utal.A tűzkarika 1 1szerű réz tömités ami ezt a jelenséget hivatott kiküszöbölni.Porlasztó ki,kitakaritva körölötte,új karikával visszatéve meg fog szűnni a probléma!Ha a porlasztó ki jön belőle könnyen!!! :D Néha püfölni kell rendesen ha beleég!!! :P

Megosztás:

Ha onnan érzed a füstszagot akkor biztos hogy a porlasztó alatti tűzkarikánál fúj ki!A kokszosodás is erre utal.A tűzkarika 1 1szerű réz tömités ami ezt a jelenséget hivatott kiküszöbölni.Porlasztó ki,kitakaritva körölötte,új karikával visszatéve meg fog szűnni a probléma!Ha a porlasztó ki jön belőle könnyen!!! :D Néha püfölni kell rendesen ha beleég!!! :P

Köszi a választ! Szóval te azt mondod, biztos nem izzítógyertyánál jön, hanem a porlasztó csúcsnál? Csak azért kérdezem, mert két mélyedés van az elsőbe vannak a porlasztó csúcsok (az tiszta) a hátsóba pedig az izzító gyertyák, na ott van kosz rendesen.

http://homepage.ntlworld.com/nweb/aon/rail/5.JPG

A belinkelt képen látszik rendesen az első, és a hátsó mélyedés. A hátsó fölött van a közös nyomócső. A kép nem az én motoromról van, csak ez ugyanolyan típusú, mint az enyém.

Megosztás:

Köszi a választ! Szóval te azt mondod, biztos nem izzítógyertyánál jön, hanem a porlasztó csúcsnál? Csak azért kérdezem, mert két mélyedés van az elsőbe vannak a porlasztó csúcsok (az tiszta) a hátsóba pedig az izzító gyertyák, na ott van kosz rendesen.

http://homepage.ntlworld.com/nweb/aon/rail/5.JPG

A belinkelt képen látszik rendesen az első, és a hátsó mélyedés. A hátsó fölött van a közös nyomócső. A kép nem az én motoromról van, csak ez ugyanolyan típusú, mint az enyém.

Így a képről látszik hogy a porlasztó messze van az izzitógyertyától,kölön térben tehát a porlasztó kilőve ha 1értelműen a gyertyánál koszos!Akkor hátul keresd a hibát.Azért írtam a porlasztót mert nekem igaz más autónál de többször is előfordult hogy alatta kifújt és büdös volt.Több ötletem nincs.

Megosztás:

Így a képről látszik hogy a porlasztó messze van az izzitógyertyától,kölön térben tehát a porlasztó kilőve ha 1értelműen a gyertyánál koszos!Akkor hátul keresd a hibát.Azért írtam a porlasztót mert nekem igaz más autónál de többször is előfordult hogy alatta kifújt és büdös volt.Több ötletem nincs.

Holnap elvégzek egy egyszerű tesztet. 1 hete mosattam le brigéciollal a motort, hogy jobban lássak. Ott az izzítógyertyák közötti mélyedésbe megállt a víz szépen. (utána alig akart beindulni az autó, pedig kifújattam onnan)

Ez adott ötletet arra, hogy a hideg motorblokkra öntök oda bele vizet, beindítom, és nézem, jön-e a buborék. Ha jön, meg is van a hiba, és az is, honnan jön.

Megosztás:

Infó

A kettes érzékelő csatlakozója a motor, és a tűzfal között van egy nagyobb kábelkötegre kábelbinderezve, és az ottani csatlakozóba beledugva. Ez jön a részecskeszűrőtől. Mértem rajt ellenállást, kézmeleg részecskeszűrőnél 250 Ohm.

Csatoltam képet:

http://kepfeltoltes.hu/view/111002/DSCN788...ltoltes.hu_.jpg

Az egyes kipufogó gáz hőmérséklet jeladó csatlakozója a klíma kompresszor felett a motor blokk oldalán van valahol, teljesen láthatatlan, és megközelíthetetlen helyen... :D

Megosztás:

szét van esve a szívororod....

Z19DTH. ugye?

Megosztás:

Kedves Opel tulajdonosok!

Egy gyors kérdésem lenne! A motor Z22YH! Olajcsere előtt vagyok és most 0W40 Mobil 1 olaj van benne, viszont mikor megvettem Mobil 1 5W40 volt benne!

A kérdésem: Érdemes e visszatérnem az 5W40-re vagy maradjak a 0W40-nél! (66e km van az autóban)

Nagyon fontos lenne!

Előre is köszönöm!

Megosztás:

Kedves Opel tulajdonosok!

Egy gyors kérdésem lenne! A motor Z22YH! Olajcsere előtt vagyok és most 0W40 Mobil 1 olaj van benne, viszont mikor megvettem Mobil 1 5W40 volt benne!

A kérdésem: Érdemes e visszatérnem az 5W40-re vagy maradjak a 0W40-nél! (66e km van az autóban)

Nagyon fontos lenne!

Előre is köszönöm!

0w30 lenne a gyári előírás erre az éghajlatra,de alternatívaként a 0w40-et ajánlja.

Megosztás:

igen, kitud

DE ha meglocsolod vizzel, és tényleg az a baj, akkor betud folyni a motorba a viz....

Vizes tesztet nem csináltam meg az izzítógyertyáknál, mert csak a porlasztócsúcsoknál tud megállni. Oda beleöntöttem, semmi változás. Szívósor miatt szóltam a szerelőnek. Szerdán jön meg a kipuff hőmérséklet jeladóm, akkor cseréli, és ránéz a kifújásra is. Köszönöm a segítséget!

Megosztás:

Sziasztok!

Sajnos megint egy kérdéssel fordulnék hozzátok, az autó megint elkezdte az előző problémát, de most már 2200-as fordulatnál ránt egyet és nem megy tovább, folyamatosan veszti el az erejét és megáll, ha megállok vele és üresben nekilépek is csak eddig a fordulatig forog a motor.

Hibakódok:

P0002 -Üzemanyag mennyiség szabályzó szelep, helytelen jel

-szakadt

P0090 -Cső nyomást vezérlő szelep

-szakadt

P0087 -Elosztócső nyomásérzékelő áramkor, minimum határ alatt

-szakadt

Nekem azt mondták hogy a nyomásérzékelő szelepet (vezérlőszelep) kell kicserélni, de amikor megnézettem utána megjavult az autó, hozzáteszem nem tudom hogy van-e összefüggés de múltkor is akkor kezdte el ezt csinálni amikor csapig tankoltam az autót.

Tegnap megint teletankoltam és ma megint elkezdte ezt csinálni, de most az üzemanyag szivattyúnak is nagyon ronda hangja van, folyamatosan ilyen süvítő hangot ad!!!Hozzá teszem hogy az üzemanyagtartály alól felől jön a hang és ha jól tudom akkor ezekben ott egy előszállító szivattyú juttatja el az üzemanyagot a nagynyomású szivattyúhoz.

Lehet, hogy ezzel van valami baj és azért nincsen meg az üzemanyagnyommás az autóban és azért jelez be az érzékelő?

Az is lehetséges hogy koszos a szűrő, már ha van bent ilyen, amikor a tartályból kiáramlik az üzemanyag és ha tele van tankolva akkor a nagy üzemanyag súlya annyira lenyomja a szennyeződés hogy már nem tudja átszívni a szivattyú rendesen?

Segítségeteket előre is Köszönöm!

--------------------------------------------

Z19DTH - 2006

Megosztás:

az az igazság, hogy ilyen jellegü problémát tud okozni:

A tankba lévő Ac

a szivattyú

a közös nyomócső

porlasztó - de az inkább nem ilyen hibát szokott produkálni.

vagy valamelyik érzékelő, eltömődött gázolajszürő satöbbi....

ezt így senki sem fogja neked megmondani, hogy mi okozza a bajt.....

Megosztás:

az az igazság, hogy ilyen jellegü problémát tud okozni:

A tankba lévő Ac

a szivattyú

a közös nyomócső

porlasztó - de az inkább nem ilyen hibát szokott produkálni.

vagy valamelyik érzékelő, eltömődött gázolajszürő satöbbi....

ezt így senki sem fogja neked megmondani, hogy mi okozza a bajt.....

Ok, köszönöm, akkor holnap irány a szerelő és ezeket szépen sorba átnézzük vele.

Megosztás:

Csak még azt szeretném megkérdeni, hogy találkoztatok-e már ezzel a hibával, már mint hogy meghibásodott a nyomásérzékelő szelep (vezérlőszelep)?

Köszönöm!

igen, volt ilyen már... meg sajnos a többi is... ez egy nagyon szivatós hiba, elég nehéz kiszürni hogy mi a baj.....

Megosztás:

Sziasztok!

Jelenleg nagyon úgy néz ki hogy a nyomásszabályzó szeleppel lesz gond az autónál.

Hallottam valahol olyat is meg találtam a forumon olyan bejegyzéseket, hogy valamelyik gyártási dátumú autókban ezek gyári hibásak és ingyen kicserélik. Ilyen példa volt Miskolcon is, az Opel Sajóban, nem tudom ez mennyire igaz?

Amúgy ha jelent valamit akkor ez az autó pont onnét származik ez első tulaj náluk vette.

Köszönöm!

Megosztás:

Sziasztok!

Jelenleg nagyon úgy néz ki hogy a nyomásszabályzó szeleppel lesz gond az autónál.

Hallottam valahol olyat is meg találtam a forumon olyan bejegyzéseket, hogy valamelyik gyártási dátumú autókban ezek gyári hibásak és ingyen kicserélik. Ilyen példa volt Miskolcon is, az Opel Sajóban, nem tudom ez mennyire igaz?

Amúgy ha jelent valamit akkor ez az autó pont onnét származik ez első tulaj náluk vette.

Köszönöm!

Hát igen, erről én is hallottam, sőt írta is valaki, tán Tara vagy Soundria, de lusta vagyok visszakeresni! Igaz nekem más motor, de neked van olyan jelenség az autóval, ha alacsony fordulatról gyorsítasz, "horkoló", morgó hangot ad az autó?

Megosztás:

Hát igen, erről én is hallottam, sőt írta is valaki, tán Tara vagy Soundria, de lusta vagyok visszakeresni! Igaz nekem más motor, de neked van olyan jelenség az autóval, ha alacsony fordulatról gyorsítasz, "horkoló", morgó hangot ad az autó?

Írták,csak nem ennél a motornál.A Z22YH nyomás szabályzóját cserélték visszahívásban,meg kulturáltabb országokban a nagynyomású szivattyút is. :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.