csaszarmate Elküldve November1, 2014 Megoszt Elküldve November1, 2014 Üdv a klubban. :) Nekem is ilyen a tempomatom. Vettem már új kart is, az se segített. Van, hogy teljesen jól működik, máskor pedig használhatatlan. Lábak tisztításán, hajlítgatásán én is túl vagyok. Szokták még a kuplungnál lévő kapcsolót is felelőssé tenni, de nem hiszem, hogy az a gond, akkor is kikapcsol, ha feszítem a pedált felfelé, plusz indexelésre elég sűrűn kikapcsol. Szerintem magában a CIM modulban a csatlakozót forrasztották ólommentes technológiával, és azt kéne átforrasztani, de bonyolult kivenni, ezért egyenlőre hagytam. Hi Nekem is volt gondom a tempomattal, de nekem a bajusz kapcsoló cseréje megoldotta a problémát!(laza 20 ezerért) Link to comment Megosztás: More sharing options...
BMilus Elküldve November1, 2014 Megoszt Elküldve November1, 2014 Sziasztok! Teljesen új vagyok itt, remélem tudtok megoldást a problémámra. Adott egy 2006-os Vectra C, már a ráncfelvarrott modell. CD30-as rádió van benne, valamint automata kétzónás digit klíma. A probléma a következő: Kezelési könyvet nem kaptam az autóhoz, de a neten kotorászva láttam, hogy elvileg a ventilátor tekerő gomb megnyomásával elő kellene jönnie egy menünek, ahol a klíma beállításait tudom változtatni, de ez nekem nem ugrik elő. Így nem tudom azt sem megváltoztatni, hogy hova fújja a venti a levegőt. Meleget egyáltalán nem hajlandó fújni, még üzemi hőmérsékletű motornál sem, de ha a leveszem a hőfokot, hirtelen orrán-száján tolja a hideget. Ötlet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invaited Elküldve November2, 2014 Megoszt Elküldve November2, 2014 Hosszan nyomva kell előjönni a menünek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invaited Elküldve November2, 2014 Megoszt Elküldve November2, 2014 Sziasztok... Nemrég kikapcsoltam a klímát a Vectrában. A ventilátor fokozat állítót ugye hosszan nyomtam majd előjött a menü és kivettem a pipát az AC rublikából. Ezután azt tapasztaltam, hogy többet fogyaszt az autó a computer szerint. Az átlagfogyasztás mérő is úgy ugrál, hogy simán lehetne pillanatnyi fogyasztás mérő. Ez normális? :) Amúgy jó az autó semmi gond vele. Azt meg lehetne szerintetek oldani, ha én ezt szeretném, hogy mind a két hátsó ködlámpája világítson? Link to comment Megosztás: More sharing options...
BMilus Elküldve November2, 2014 Megoszt Elküldve November2, 2014 Hosszan nyomva kell előjönni a menünek. Nagyon hosszan nyomva sem jön elő. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invaited Elküldve November2, 2014 Megoszt Elküldve November2, 2014 Két zónás digit klimád van? Elő kell jönnie.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
BMilus Elküldve November2, 2014 Megoszt Elküldve November2, 2014 Két zónás digit klimád van? Elő kell jönnie.. Igen az van. Csak kellene, mert sehogy sem akar előjönni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve November2, 2014 Megoszt Elküldve November2, 2014 Igen az van. Csak kellene, mert sehogy sem akar előjönni. Nem ennek a gombnak a mikrokapcsolós része hajlamos tönkremenni? Ha itt is ez a baj, akkor az javítható. Link to comment Megosztás: More sharing options...
BMilus Elküldve November2, 2014 Megoszt Elküldve November2, 2014 Házilag is orvosolható? Ha igen, hogy álljak neki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gee Elküldve November3, 2014 Megoszt Elküldve November3, 2014 Házilag is orvosolható? Ha igen, hogy álljak neki? Ha van normális műszerész pákád, és tudsz forrasztani, akkor nekiállhatsz. Kik kell szedni a modult, szétszedni, és a középső tekerőgomb lábait a panelba újraforrasztani normális ólmos forrasz anyaggal. Utána jó lesz elméletileg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
BMilus Elküldve November3, 2014 Megoszt Elküldve November3, 2014 Ha van normális műszerész pákád, és tudsz forrasztani, akkor nekiállhatsz. Kik kell szedni a modult, szétszedni, és a középső tekerőgomb lábait a panelba újraforrasztani normális ólmos forrasz anyaggal. Utána jó lesz elméletileg. Köszi a segítséget! Nem a forrasztással vagyok bajban. A modult nem tudom hogyan kell kiszedni. Gondolom le kell bontani az egész középső konzolt. :/ Szervizbe nem szeretném vinni, mert ott úgyis cseréltetnék az egészet kompletten, nem piszkájlák pákával. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve November3, 2014 Megoszt Elküldve November3, 2014 Köszi a segítséget! Nem a forrasztással vagyok bajban. A modult nem tudom hogyan kell kiszedni. Gondolom le kell bontani az egész középső konzolt. :/ Szervizbe nem szeretném vinni, mert ott úgyis cseréltetnék az egészet kompletten, nem piszkájlák pákával. A modul könnyen kijön, oldalt egy vékony csavarhúzóval benyúlsz és kipattintod! Utána a szétszedéséhez még csavarhúzó sem kell! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve November3, 2014 Megoszt Elküldve November3, 2014 Hosszan nyomva kell előjönni a menünek. nem kell hosszan nyomni, hanem egyszer is elég egy pillanatra! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve November3, 2014 Megoszt Elküldve November3, 2014 Így van, nem kell hosszan nyomni. Amúgy van kattanás-érzete ha benyomod a gombot? Link to comment Megosztás: More sharing options...
BMilus Elküldve November3, 2014 Megoszt Elküldve November3, 2014 Így van, nem kell hosszan nyomni. Amúgy van kattanás-érzete ha benyomod a gombot? Van, kattan rendesen, csak nem reagál. Remélem tényleg "csak" forrasztás baja van, nem a kapcsoló halt meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve November3, 2014 Megoszt Elküldve November3, 2014 Van, kattan rendesen, csak nem reagál. Remélem tényleg "csak" forrasztás baja van, nem a kapcsoló halt meg. Jó esély van a forrasztásra, tipus hiba! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gee Elküldve November3, 2014 Megoszt Elküldve November3, 2014 Jó esély van a forrasztásra, tipus hiba! Így van, típushiba. Két kártyát benyomsz jobb és bal oldalt, és úgy is ki lehet játszani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
BMilus Elküldve November3, 2014 Megoszt Elküldve November3, 2014 Holnap nekiállok, ma már nem. Nagyon segítőkészek vagytok, köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Invaited Elküldve November3, 2014 Megoszt Elküldve November3, 2014 Nekem csak úgy jött elő, ha hosszan nyomtam, nem értem.. ez van :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
BMilus Elküldve November4, 2014 Megoszt Elküldve November4, 2014 Sziasztok! Megoldódott a probléma. A forrasztásoknál nem találtam hibát, ezért semmi mást nem használtam, csak egy kis WD40-et. Most már kiválóan működik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve November4, 2014 Megoszt Elküldve November4, 2014 (edited) Sziasztok! Megoldódott a probléma. A forrasztásoknál nem találtam hibát, ezért semmi mást nem használtam, csak egy kis WD40-et. Most már kiválóan működik. Ne vedd okoskodásnak, de forrasztási hiba van, csak szabad szemmel nem látszódik, át kell forrasztani hidd el! a WD40 nem igazán ide való megoldás! Módosítva November5, 2014 : Somi Link to comment Megosztás: More sharing options...
BMilus Elküldve November5, 2014 Megoszt Elküldve November5, 2014 Ám legyen, de most nem fogom újra kiszedni. Ha megint elromlik, átforrasztom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gee Elküldve November5, 2014 Megoszt Elküldve November5, 2014 Ólommentes forrasztás a mechanikai igénybevételtől, és a váltakozó hőmérséklettől (tél-nyár) kilágyul. Nem látod, de megrepedezik, nem ad stabil kontaktot. WD40-el kicsit javítható ez (ideig-óráig), de az igazi, ha normálisan át van forrasztva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve November5, 2014 Megoszt Elküldve November5, 2014 A wd40 olajos cucc, nem kontaktspray ráadásul.... Nem oda való Link to comment Megosztás: More sharing options...
BMilus Elküldve November5, 2014 Megoszt Elküldve November5, 2014 Most már arra is gondoltam, hogy nem is a gombbal volt gond. Talán a csatlakozók nem voltak jól illeszkedve és a ki- beszerelés után rendbejött???? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts