Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
  On 2014. 09. 14. at 12:49, BBalazs81 írta:

Sziasztok!

Előzményként elmondom, hogy mihez szükséges a kérdésem. Az autóm (2005. Opel Vectra 1,9 150Le) kormányművét fel kellett újítatnom, a szervó sziattyút ki kellett cseréljem, mert az is tönkre ment. Itt jön a képbe a hiba. Mivel sokmindent vezérel a szervó szivattyú elektronikája, szüksége van a szerelőmnek a "Biztonsági kódra". Az autóm minden papírja megvan, de ez sehol nincs.

HONNAN TUDOM UTÓLAGOSAN PÓTOLNI???

Várom a lehetséges válaszokat :icon1:

Előre is köszi!

márkaszerviz vagy keresd őt : http://www.opelforum.hu/blog/15/entry-201-from-weszi-autoszerviz-kft/

• Like 1
Elküldve
  On 2014. 09. 15. at 9:30, Gabibácsi írta:

Kanyarkövető bi-xenonja van itt valakinek? Jól gondolom hogy egy d1s, két h1 van elöl? H3 pedig a ködlámpa. No de a helyzetjelző az nem foglalat nélküli, ugye?

nekem az van ,és szerintem is ebben a felállásban van ,

foglalatos a helyzetjelző

Elküldve
  On 2014. 09. 15. at 11:10, Gabibácsi írta:

Köszi, és milyen, nem tudod? w5w esetleg?

12v 5w

és elvileg külön van kanyarkövetőshöz kék... (gm 93186561)

de én simát raktam bele :)

• 3 weeks later...
Elküldve
  On 2014. 09. 15. at 14:52, kanya333 írta:

Nem megy a szakaszos törlés. Slaggal

nyomatok rá vizet akkor elmindul.

Tudtommal az esőszenzoros változatban nincs szakaszos mód (felfelé: ki-esőérzékelő-be lassú-be gyors, lefelé: egy törlés). De a Vectrán legalább az érzékenységet lehet állítani.

Más:

Kérem szépen, hogy akinek van gyári navigáció (CD70, DVD90)+twin audio+aux bemenet jelezze felém. Szeretném ugyanis megtudni, hogy e három tétel együtt működik-e? Vegyes információkat találtam: egyes leírások szerint a twin audio törli az aux funkciót, míg a magyar nyelvű kezelési szerint a twin audión ki lehet választani az aux jelét is. Köszönöm.

• 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!

Habár ezer éve nem jártam a fórum körnéykén, akkor is inkább más szekcióban voltam aktív, de mivel 2 hete megvettem a Signumomat már ide tartozom. :)

10 éves a drágaságom, és ennek okán, vagy a nem gondos előző tulaj(ok) miatt sajnos messziről sem tökéletes. Nyilván a problémák megoldásának javát inkább ráhagyom a szerelőmre, de van egy-két dolog, amit megpróbálok saját kezűleg mejavítani, addig is ismerkedünk.

Az egyik ilyen probléma aminek nekiestem a tempomat. Elég hektikusan működik, vagyis inkább nem... Nagyon ritkán tudom beakasztani, és akkor is hosszabb-rövidebb idő után kikapcsol. Azt hallottam, hogy a bajuszkapcsoló és a CIM közötti kontakthiba okozhatja ezt. Na ott én mindent elkövettem, hogy ezt megszűntessem, érintkező tisztítással, a lábak beállításával, de nem mondanám, hogy jobb lett. Ami viszont eszembe jutott, és ez a poszt lényege, hogy az op-com egy a CIM-mel kapcsolatos kommunikációs hibára is dob kódot. Okozhatja ez a tempomat kiszámíthatatlanságát, használhatatlanságát?

Elküldve
  On 2014. 10. 14. at 17:24, Crime78 írta:

Sziasztok!

Habár ezer éve nem jártam a fórum körnéykén, akkor is inkább más szekcióban voltam aktív, de mivel 2 hete megvettem a Signumomat már ide tartozom. :)

10 éves a drágaságom, és ennek okán, vagy a nem gondos előző tulaj(ok) miatt sajnos messziről sem tökéletes. Nyilván a problémák megoldásának javát inkább ráhagyom a szerelőmre, de van egy-két dolog, amit megpróbálok saját kezűleg mejavítani, addig is ismerkedünk.

Az egyik ilyen probléma aminek nekiestem a tempomat. Elég hektikusan működik, vagyis inkább nem... Nagyon ritkán tudom beakasztani, és akkor is hosszabb-rövidebb idő után kikapcsol. Azt hallottam, hogy a bajuszkapcsoló és a CIM közötti kontakthiba okozhatja ezt. Na ott én mindent elkövettem, hogy ezt megszűntessem, érintkező tisztítással, a lábak beállításával, de nem mondanám, hogy jobb lett. Ami viszont eszembe jutott, és ez a poszt lényege, hogy az op-com egy a CIM-mel kapcsolatos kommunikációs hibára is dob kódot. Okozhatja ez a tempomat kiszámíthatatlanságát, használhatatlanságát?

Üdv a klubban. :)

Nekem is ilyen a tempomatom. Vettem már új kart is, az se segített. Van, hogy teljesen jól működik, máskor pedig használhatatlan. Lábak tisztításán, hajlítgatásán én is túl vagyok. Szokták még a kuplungnál lévő kapcsolót is felelőssé tenni, de nem hiszem, hogy az a gond, akkor is kikapcsol, ha feszítem a pedált felfelé, plusz indexelésre elég sűrűn kikapcsol. Szerintem magában a CIM modulban a csatlakozót forrasztották ólommentes technológiával, és azt kéne átforrasztani, de bonyolult kivenni, ezért egyenlőre hagytam.

Elküldve
  On 2014. 10. 15. at 10:11, Gee írta:

Üdv a klubban. :)

Nekem is ilyen a tempomatom. Vettem már új kart is, az se segített. Van, hogy teljesen jól működik, máskor pedig használhatatlan. Lábak tisztításán, hajlítgatásán én is túl vagyok. Szokták még a kuplungnál lévő kapcsolót is felelőssé tenni, de nem hiszem, hogy az a gond, akkor is kikapcsol, ha feszítem a pedált felfelé, plusz indexelésre elég sűrűn kikapcsol. Szerintem magában a CIM modulban a csatlakozót forrasztották ólommentes technológiával, és azt kéne átforrasztani, de bonyolult kivenni, ezért egyenlőre hagytam.

Kíváncsiságból bementem a helyi Opelhez, és rákérdeztem a CIM modul árára... 340€ programozással együtt... A használttal meg az a gond, hogy lehet ugyan úgy hibás, és azt is programozni kell. Úgyhogy hétvégén kiszedem, és átnézem, hátha javítható a hibája.

Elküldve
  On 2014. 10. 15. at 16:28, Crime78 írta:

Kíváncsiságból bementem a helyi Opelhez, és rákérdeztem a CIM modul árára... 340€ programozással együtt... A használttal meg az a gond, hogy lehet ugyan úgy hibás, és azt is programozni kell. Úgyhogy hétvégén kiszedem, és átnézem, hátha javítható a hibája.

Esetleg ha kiszeded, csinálhatnál pár képet, meg egy leírást róla, hátha én is nekiállnék egyszer, és segítség lenne. :)

Elküldve

Sziasztok!

Új vagyok itt és nemrég vásároltam egy Vectrát. 2008-as évjárat, 1.8 Benzin. A kérdésem csak az, hogy hogy tudom a klíma használata nélkül a kinti levegőt befújatni? Nincs a műszerfalon oylan gomb, mint bármlyik másik autónál, hogy AC vagy akármi. ha a középső gombot tekergetem, akkor rögtön hallom, hogy bekapcsol a klima kompresszor és fújja a hideget. De én csak a kinti levegőt szeretném befújatni. A Board Computeren is kerestem, hogy hátha van olyan olyan menü ,ami ezzel kapcsolatos de nem találtam. Csak ilyen Timer menü van benne.. Semmi értelme. Tud valaki segíteni? Még annyi, hogy 2 zónás digit klima van benne és a középső gomb amivel a ventilátor fordulatot allítjuk, mellett van 4 gomb. Láttam olyan Vectrát ahol ebből a 4 gombból az egyik az AC gomb volt. Nekem 1.Belső keringetés, 2. Auto, 3, Szélvédő fűtés, 4. az első szélvédőre full fordulattal levegő fújás. Szóval valaki?

Elküldve
  On 2014. 10. 22. at 16:19, Invaited írta:

Sziasztok!

Új vagyok itt és nemrég vásároltam egy Vectrát. 2008-as évjárat, 1.8 Benzin. A kérdésem csak az, hogy hogy tudom a klíma használata nélkül a kinti levegőt befújatni? Nincs a műszerfalon oylan gomb, mint bármlyik másik autónál, hogy AC vagy akármi. ha a középső gombot tekergetem, akkor rögtön hallom, hogy bekapcsol a klima kompresszor és fújja a hideget. De én csak a kinti levegőt szeretném befújatni. A Board Computeren is kerestem, hogy hátha van olyan olyan menü ,ami ezzel kapcsolatos de nem találtam. Csak ilyen Timer menü van benne.. Semmi értelme. Tud valaki segíteni? Még annyi, hogy 2 zónás digit klima van benne és a középső gomb amivel a ventilátor fordulatot allítjuk, mellett van 4 gomb. Láttam olyan Vectrát ahol ebből a 4 gombból az egyik az AC gomb volt. Nekem 1.Belső keringetés, 2. Auto, 3, Szélvédő fűtés, 4. az első szélvédőre full fordulattal levegő fújás. Szóval valaki?

Nyomd meg a venti-fokozat tekerőt :)

• Like 1
Elküldve

Még egy kérdés... a hátsó ködlámpából miért csak a bal hátsó világít? Az izzó jó a jobb hátsó lámpában is. Pl a Merci Vito-nál is a bal hátsó ködlámpa világít csak, pedig van neki jobb oldalon is ködlámpája? Azt mondta nekem valaki, hogy ez direkt van így. De én azt szeretném, hogy mind a két hátsó ködlámpa világítson, ha már egyszer van. Nem?

Elküldve

90 fok egy benzines autónál üzemi hőfok.

Azért csak a bal oldali ködlámpa világít hátul, mert nagyon erősen világít, és ha mindkét oldalon világítana, kevésbé tűnne fel a hátul jövőnek, ha fékezel, mert elveszne a féklámpa fénye, ezért ez nagyon jól van így, szabály szerint is így kell működnie.

Azért a bal, és nem a jobb oldalon világít, hogy motorossal ne tévesszenek össze ködbe. Ennek az a szerepe, hogy szúrt erős fényt adjon egy pontból, hogy észrevegyenek ködben is. Tökéletesen működik így, nem kell bántani.

• Like 1
Elküldve

Köszönöm a választ. Ha ez a ködlámpa dolog így van.. akkor miért csináltak a jobb oldalra is neki foglalatot stb..? Más autón is van dupla ködlámpa hátul és mind a két oldal világít.. Erősebb a fénye mint a féklámpáé.. de ott van a kiegészítő féklámpa a csík a csomagtartón. Szóval ha fékezek.. akkor azt csak észreveszik nem?

Elküldve

Nem mindegyiken van középen hátul csík, plusz az csak kiegészítő lámpa, szabály szerint két oldalon kell mindenképpen lennie, és a ködlámpa csak egyik oldalon világíthat. Nem tudom, régen milyen szabály volt, lehet nem volt rá, és azért futkoznak még olyan autók is, aminél mindkét oldalon világít. Nehéz ezeknek a féklámpáit kiszúrni, tapasztalatból mondom.

Azért van kiépítve jobb oldalra is, mert olcsóbb volt így legyártani, mint két féle lámpát tervezni, külön Ausztráliába, Angliába, és a többi helyre. Programozni lehet szerintem, hogy melyik ködlámpa világítson, attól függően, jobb, vagy bal irányú a közlekedés.

• Like 1
Elküldve
  On 2014. 09. 30. at 18:38, koco írta:

Kérem szépen, hogy akinek van gyári navigáció (CD70, DVD90)+twin audio+aux bemenet jelezze felém. Szeretném ugyanis megtudni, hogy e három tétel együtt működik-e? Vegyes információkat találtam: egyes leírások szerint a twin audio törli az aux funkciót, míg a magyar nyelvű kezelési szerint a twin audión ki lehet választani az aux jelét is. Köszönöm.

Beszereltem, működik, minden forrás elérhető/vezérelhető a hátsó sorból.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.