Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

forumadmin

Recommended Posts

lehet kapni olyan egységet ami a hangszóró kimenetből rca-t tud csinálni....

Igen, sziasztok, én is átalakítóval oldottam meg, sokáig nézelődtem, mejd 1800 Ft körül vettem egy átalakítót, és 2,5 óra alatt korrektül be is építettem. A hátsó két hangszórót csapoltam meg jel gyanánt, és jack csatlakozóval láttam el mindent, egész korrekt lett.

Megosztás:

Sziasztok!

2008.12. havi gy. 1.9 CDTI 150LE vaj belső DVD90 NAvis fejegység, elektromos üllések + csomagtér ajtó

Szeretném megkérdezni:

1. Az ablakot felhúzza, ha hosszan nyomva tartom a távkapcson a bezár gombot, de a Nyitás gombra nem engedi le az ablakokat! Ezt hogy kell beállítani, hogy nyitni is tudjam?
  2. DVD90 fejegység, magyar nyelvet, illetve magyar hangot szeretnék rá! Több Bp-i emberkével találkoztam már, de mindegyik azt mondta, hogy ezt nem tudják, hogy kell, mert új, illetve a verzió számmal kapcsolatosan hebegtek valamit.

Amúgy a napokban volt egy apró kis problémám, a jelenség az volt, hogy a fogyasztás megugrott a kijelzőn (pillanatnyi), írt az 20 - 30litereket is, ha oda léptem, húzott, de csak még többet írt a fogyasztásra. Ha lekapcsoltam a motort, újra indítottam, megszűnt, de újra elő jött kis idő múlva.

Egyik reggel azt is észre vettem, hogy a párás hátsó ablak, minha rákapcsoltam volna a fűttést elkezdett leszáradni, itt kapcsoltam, hogy a kipuff regenerálás indult be, majd kb 20-25 perc kettes sebességfokozat 70-80-as egyenletes tempó mellett egyszer csak vissza állt a normál fogyasztás, azóta ninccs gondom vele.

Ha a fejegység magyarosításával kapcsolatban tudnátok segíteni, igen hálás lennék, fizettem volna én érte már több alkalommal is, de nem volt sikeres próbálkozás eddig.

Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon is és Opelesként is.

Van egy 2007-es C Vectrám, és egyelőre egy dolgot szeretnék megváltoztatni vele kapcsolatban. :-)

Szeretném, ha a szivargyújtó nem csak akkor működne, ha ráadom a gyújtást az autóra, hanem alap állapotban is.

Az előző autómnál ezt úgy lehetett orvosolni, hogy egy biztosítékot arrébb kellett pakolni. Nem tudom, hogy ez egy Vectránál megoldható-e, avagy meg kell barátkoznom a gondolattal, hogy ez a hiányosság végig fog kísérni az autó nálam töltött ideje alatt.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Megosztás:

Rossz hírem van. Találtam egy leírást és abban azt láttam, hogy Vectrában csak a gyujtás ráadása mellett működik a szivargyújtó. : - (

Azért ha valaki mégis tud valami hókusz pókuszt, légyszi jelezze!

Köszi!

static.opel.hu/documents/OM/Opel_Vectra_2517-10_H.pdf

Megosztás:

• 3 weeks later...

Sziasztok nemrég vettem egy 2004 es signumot és a computer nem írja ki a fogyasztási adatokat és sehol se találom!! Ha megnyomom a BC gombot akkor csak a kijelző beállítások jelennek meg és a fogyasztásnak sehol sincs híre.

Szóval ha valaki tudna segííteni hogy hogyan kell újra kalibrálni vagy valamit beállítani, vagy hogy kihez leheteene fordulni ezzel a problémával azt nagyon megköszönném mert elég zavaró ez így !!!

Megosztás:

• 3 weeks later...

Sziasztok.

Az lenne a kérdésem, hogy használ valaki közületek OP-Com interfészt a vectrájához? Mert szeretnék venni egyet, egyik ismerősömét kipróbáltuk, de azzal nem igazán úgy működött ahogy kellett volna. Arra gondoltam esetleg nem mindegyik interfész jó a vectrához. Nekem egy 2002-es évjáratú van. Ha esetleg valaki van valami tapasztalata kérem ossza meg velem.

Ja és még egy kérdés! :-) A rádióm (VDO 2005) minden bekapcsolásnál furcsa "kerepeklő " hangot ad. Mint ha valami fogaskerék vagy mi darálna benne:-(. Kicsit zavar a dolog. Volt már valakinek ilyen? Mi lehet a megoldás?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Megosztás:

Sziasztok!
Le akartam venni az önindítóm, mert nehezen teker indításkor, főleg, ha 2 napot állt az autó, utána. Holnap akartam levenni, de újabb fejlemény született.
Ma alapjáraton kb 1200-as fordulaton járt a Z19DTH üzemmelegen, és kivillant a töltés lámpa.
Először arra gondoltam, hogy na szuper, bedöglött a generátor is az önindító mellé. Utána pedig az jutott eszembe, hogy lehet-e összefüggés. Tehát hogy alig töltött már eddig is, és az akksiba kevés volt, és emiatt indíthatott nehezen?
Holnap mérem meg multiméterrel, hogy alapjáraton mekkora feszt lehet az akksi kapcsain mérni. Ilyenkor egyébként a generátoron a diódasor szokott tönkremenni?
Megosztás:

Sziasztok!
Le akartam venni az önindítóm, mert nehezen teker indításkor, főleg, ha 2 napot állt az autó, utána. Holnap akartam levenni, de újabb fejlemény született.
Ma alapjáraton kb 1200-as fordulaton járt a Z19DTH üzemmelegen, és kivillant a töltés lámpa.
Először arra gondoltam, hogy na szuper, bedöglött a generátor is az önindító mellé. Utána pedig az jutott eszembe, hogy lehet-e összefüggés. Tehát hogy alig töltött már eddig is, és az akksiba kevés volt, és emiatt indíthatott nehezen?
Holnap mérem meg multiméterrel, hogy alapjáraton mekkora feszt lehet az akksi kapcsain mérni. Ilyenkor egyébként a generátoron a diódasor szokott tönkremenni?

Csak a feszültségszabályzó szokott behalni. De ha már lenn van, akkor sztem cseréld ki a csapágyakat is, mert a hátsó nem szokott sokat bírni.

Megosztás:

Csak a feszültségszabályzó szokott behalni. De ha már lenn van, akkor sztem cseréld ki a csapágyakat is, mert a hátsó nem szokott sokat bírni.

Köszönöm! Denso van rajta, azt már láttam, de még leszedni nem sikerült. Addig jutottam, hogy lekötöttem róla a vezetékeket, de mivel Belső Torx fejem nincs a racsnihoz, így várnom kell a levétellel holnapig. Az ékszíjat is a generátor feszíti, ha jól látom. Az alsó csavar meglazítása után elvileg meglazul az ékszíj. Legalábbis nagyon remélem. :) Azért erősíts meg légyszi. :)

Rendben, akkor a csapágyakat is kicserélem benne.

Nagyon köszönöm!

Megosztás:

Sziasztok!

Még új vagyok a fórumban, de szeretném a segítségetek kérni.

Nemrég vettem egy 2005-ös Signumot, és lenne vele egy olyan problémám, hogy a bal tükröt szeretném állítani, de a jobb reagál mind két állásban, mi lehet ennek az oka?

Megosztás:

Elvileg úgy működik, hogy bal állásba csak a balt tudod állítani, jobb állásba pedig mindkettőt. Beállítani ezért úgy kell, hogy mindkettőre állítod (jobb oldal), és beállítod a jobb oldalit, utána bal oldalira állítod, és beállítod külön a balt. De ez a kezelési útmutatóba le is van írva. Ennek az az értelme, hogy ha beül egy alacsonyabb, vagy magasabb ember, mindkettő tükrön kell neki le vagy fel ugyanannyit állítani, akkor jobbra állítja, és egyszerre be tudja állítani mindkettőt jóra. Te meg majd vissza ugyanígy egyszerre. Most nem tudom jól írta-e az irányokat, de én így emlékszem.

Ennek tükrében :) próbáld ki újra. Ja, és a kezelésit olvasd azért el. Ott biztos jól van leírva. Ha meg fordítva működik, akkor Angol a Vectra. :)

Megosztás:

Elvileg úgy működik, hogy bal állásba csak a balt tudod állítani, jobb állásba pedig mindkettőt. Beállítani ezért úgy kell, hogy mindkettőre állítod (jobb oldal), és beállítod a jobb oldalit, utána bal oldalira állítod, és beállítod külön a balt. De ez a kezelési útmutatóba le is van írva. Ennek az az értelme, hogy ha beül egy alacsonyabb, vagy magasabb ember, mindkettő tükrön kell neki le vagy fel ugyanannyit állítani, akkor jobbra állítja, és egyszerre be tudja állítani mindkettőt jóra. Te meg majd vissza ugyanígy egyszerre. Most nem tudom jól írta-e az irányokat, de én így emlékszem.

Ennek tükrében :) próbáld ki újra. Ja, és a kezelésit olvasd azért el. Ott biztos jól van leírva. Ha meg fordítva működik, akkor Angol a Vectra. :)

Köszi, de nem jött be, ugyan az a szitu, nem működik, beállítom a jobb oldalit, átváltok a balra de akkor is a jobb oldali reagál, csak ellentétesen mint mikor a jobb van kiválasztva, ha "kifelé" állítanám akkor "befelé" fordul, mintha a bal oldali tükör vezérlését is a jobb oldalira küldené.

Használatit nem kaptam az autóhoz, és eddig csak német nyelvűt találtam, azzal pedig még küzdenem kell kicsit :).

Megosztás:

Üdv!

Szeretnék segítséget kérni!

Tavaly vettem egy 1.9CDTI 150 lovas Vectra C-t motorkódja Z19DTH.
Körülbelül 2 hete kezdődött egy olyan problémám, hogy lassan pörgött fel a motor és 2400-2500-as fordulatnál lépett be a turbo. 4.be 60-nál nyomtam egy padlót és 6 másodpercig nem történt szinte semmi. Aztán kidobta a szervízlámpát, de az el is aludt magától, majd újra és újra. Pár napja már a motorjel lámpa is égett, kiolvastam a kódot és P0400 azaz kipuffogógáz visszavezető rendszer hibát jelzett. Találtam egy lyukas gumicsövet a vákuumrendszerbe, azt kicseréltem, levettem az EGR szelepet, megtisztítottam, majd komolyabb géppel kiolvastattam az autót és arra jutottunk, hogy szorulhat az EGR szelep mert egy darabon nem voltak megfelelő értékek, de működött. Megint kivettem megtisztítottam WD40-el, mentem vele kb 80 kilométert és semmi hibakódot nem dobott ki. Most mikor hazaértem és újraindítottam megint ég a szervízlámpa és megint P0400 kódot ír.
Egyébként a szelepfedél bal felső csavarja körül folyik egy kicsit az olaj, de szerintem a kettő nem függ össze.
Kerestem hasonló problémát itt a fórumoban de nem találtam.

Kérem szépen aki tud bármiféle segítséget nyújtani az írjon!

Egy másik topicba már leírtam a problémám.

Nagyon szépen köszönöm!!!!

Megosztás:

Igen, olvastuk a másik Topicba is ugyanezt, hidd el, ha valaki tud segíteni, fog, elég egy helyre beírni. :)

Én csak annyit tudok hozzátenni, hogy ha EGR-ed szarakodik, hibakód is alátámasztja, akkor miért nem cserélitek le?

Tudom nem olcsó, de az a legjobb megoldás szerintem.

• Like 1
Megosztás:

ezt nem tudom, mivel az autó megvásárlása előtt állok, a hirdetésben írva van, de amikor ott nyomkodtam nem nagyon találkoztam vele. egyébként az autótelefon ki van építve, csak maga a kagyló hiányzik. holnap akkor megnézem jobban. köszi

ha a gyárba raktak bele akkor van :)
a menüben 3 vagy 4 menüfül van?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.